Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι αρκετά άβολος. Για να ανακουφίσετε με επιτυχία τον πόνο, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι προκάλεσε τον πονόλαιμό σας. Ο ξηρός αέρας, το κάπνισμα, οι ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα και οι βακτηριακές λοιμώξεις όπως η στρεπτόκοκκη μπορεί να οδηγήσουν σε πονόλαιμο. Διάφορες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Δείτε τη λίστα μας παρακάτω και μάθετε ποια είναι αυτά …

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε?

Σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο

Όταν πονάει ο λαιμός …

Οι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο ανακουφίζουν και απαλλάσσονται από αυτόν

9 αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο

Τα φυτικά τσάγια και οι σταγόνες βήχα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του ερεθισμού και της φλεγμονής του λαιμού. Ωστόσο, ορισμένες θεραπείες στο σπίτι μπορούν να καλύψουν μόνο τον πόνο αντί να τον θεραπεύσουν πραγματικά. Εάν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμό σας, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται παρακάτω.

Πώς να ανακουφίσετε και να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό?

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 τσάι από βότανα

  1. Κάντε γαργάρες με αλμυρό νερό

Το αλατόνερο είναι ένα εξαιρετικό σπιτικό φάρμακο για τον πονόλαιμο γιατί μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να καταπρανει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε οποιαδήποτε μόλυνση ή ερεθιστικό από την επιφάνεια του λαιμού σας. Διαλύστε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 250 ml χλιαρό νερό και κάντε γαργάρες κάθε μία έως δύο ώρες.

Διαλύστε το αλάτι στο νερό και …

Τι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτές είναι αλμυρό νερό

Κάντε γαργάρες με αλμυρό νερό

Τι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 γαργάρες από αυτές

  1. Πίνετε παγωμένα υγρά

Οι πρώτες γουλιές μπορεί να μην είναι ευχάριστες, αλλά η κατανάλωση παγωμένων υγρών μπορεί να μουδιάσει το λαιμό σας και να καταπρανει μερικές από τις φλεγμονές που σας προκάλεσαν πονόλαιμο.

Πίνετε τόσο ζεστά όσο και παγωμένα υγρά

Τι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτά υγρά

  1. να φας πάγο

Ένα παγωτό μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πονόλαιμου. Απλώς φροντίστε να αποφύγετε τις γεύσεις εσπεριδοειδών καθώς μπορούν να προκαλέσουν καούρα, η οποία με τη σειρά της θα επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

Ο πάγος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με τον πονόλαιμο

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Ακολουθούν 9 παγωτά από αυτά

Παγάκια επίσης!

Ποιες θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτά τα παγάκια

  1. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας μπορεί να ερεθίσει τον πονόλαιμο και να παρατείνει τον χρόνο ανάρρωσης. Ένα ντους με ατμό ή η χρήση υγραντήρα μπορεί να αυξήσει την υγρασία στον αέρα και έτσι να ανακουφίσει την ενόχληση. Απλώς φροντίστε να καθαρίσετε τον υγραντήρα πριν τον ενεργοποιήσετε. Εάν το δοχείο νερού ενός υγραντήρα παραμεληθεί, τα βακτήρια και οι μύκητες μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε αυτό και στη συνέχεια αντλούνται στον αέρα.

Είναι ο αέρας στο χώρο διαβίωσής σας αρκετά υγρός;?

  1. Πιείτε τσάι από βότανα με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι το trend μπαχαρικό που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Ενώ ορισμένα από τα οφέλη του (συμπεριλαμβανομένου του δυναμικού του για την πρόληψη του καρκίνου ή των εγκεφαλικών παθήσεων) εξακολουθούν να χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά έχουν αποδειχθεί. Έτσι, τα τσάι από βότανα με κουρκουμά μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο.

Επωφεληθείτε από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά και του τζίντζερ 

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτά κουρκουμά

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλα τσάγια αν προτιμάτε διαφορετική γεύση. Πολλά τσάι από βότανα έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν το σώμα μας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Το τσάι Echinacea, για παράδειγμα, θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτές

  1. Μίλα ήσυχα

Εάν πονάτε στο λαιμό μετά από ουρλιάζοντας και ζητωκραυγάζοντας σε μια συναυλία ή αθλητικό γεγονός, πιθανότατα έχετε τεντώσει τις φωνητικές σας χορδές. Η καλύτερη θεραπεία για κάθε υπερφορτωμένο μυ είναι η ξεκούραση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψιθυρίσετε. Αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη φωνή σας. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να μιλήσετε σε χαμηλότερη ένταση από το συνηθισμένο έως ότου η βραχνάδα και ο πόνος εξαφανιστούν.

Μην κουράζετε τη φωνή σας!

Τι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτές που μιλούν ήσυχα

  1. Πετάξτε την παλιά οδοντόβουρτσα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η οδοντόβουρτσά σας μπορεί να δημιουργήσει ή και να προκαλέσει πονόλαιμο. Τα βακτήρια συσσωρεύονται στην οδοντόβουρτσα και οποιαδήποτε βλάβη στα ούλα ενώ το βούρτσισμα εισάγει αυτά τα μικρόβια στο σύστημά σας. Μόλις αισθανθείτε άρρωστοι, πετάξτε την οδοντόβουρτσα σας. Συχνά αυτό είναι αρκετό για να σταματήσει η ασθένεια.

Πόσο συχνά αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας?

Τι σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 οδοντόβουρτσες από αυτές

  1. Μείνε στο κρεβάτι

Όταν είστε πολύ στρεσαρισμένοι και εξαντλημένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα δυσκολευτεί να ανακάμψει – οπότε ξεκουραστείτε! Το να περνάτε χρόνο στο κρεβάτι ή μακριά από τους συνηθισμένους στρεσογόνους παράγοντες – όπως η εργασία, η φροντίδα των παιδιών και ο καθαρισμός του σπιτιού – μπορεί να σας βοηθήσει να γεμίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Στόχος είναι τουλάχιστον 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Κοιμηθείτε καλά και γεμίστε τις μπαταρίες σας

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 θεραπείες αποκατάστασης

  1. Κάντε ένα ντους ατμού

Οι ιστοί στο λαιμό σας δημιουργούν βλέννα υπό κανονικές συνθήκες. Αλλά εάν είναι πρησμένο, μπορεί να στεγνώσει και να γρατζουνιστεί. Ο ατμός ενυδατώνει τους αεραγωγούς σας και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και τον πόνο.

Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να αναπνεύσει ατμούς ζεστού νερού

Ποιες θεραπείες στο σπίτι για τον πονόλαιμο γνωρίζετε; Εδώ είναι 9 από αυτές με ατμόλουτρο