Το Ginkgo biloba είναι ένα χαριτωμένο, μακρόβιο δέντρο. Το δέντρο ginkgo που γνωρίζουμε σήμερα είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της τάξης των ginkgoales στην οικογένεια των δέντρων ginkgo. Δεδομένου ότι όλα τα άλλα είδη έχουν εξαφανιστεί, το δέντρο ginkgo είναι ένα απολύτως μοναδικό φυτό. Είστε έτοιμοι να μάθετε κάθε είδους ενδιαφέροντα γεγονότα για το δέντρο ginkgo?

Το δέντρο Ginkgo Biloba δεν είναι ούτε κωνοφόρο ούτε ανθισμένο φυτό με σπόρους

Δέντρο Ginkgo Ginkgo φύλλο ανεμιστήρα σε σχήμα φύλλου παρόμοιο με την φτέρη των παρθενικών μαλλιών

Το δέντρο τζίνκο ταιριάζει απόλυτα με αστικά τοπία, για παράδειγμα σε πάρκα και κήπους της πόλης είναι ένα πραγματικό βλέμμα. Επιπλέον, το Ginkgo Biloba είναι γνωστό ως ενισχυτικό μνήμης και φυσικό φάρμακο. Αλλά στην πραγματικότητα, το Ginkgo μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να βελτιώσει τη μνήμη και να ομορφύνει αστικά τοπία.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το μυστηριώδες και όμορφο δέντρο και μάθετε για μερικά από τα πιο ασυνήθιστα μυστικά του.

Στην Ανατολική Ασία, το δέντρο ginkgo καλλιεργήθηκε ως δέντρο ναού

Ginko Biloba Tree Ginkgo Tree Σημασία και εφαρμογή

Γενικές πληροφορίες για το δέντρο ginkgo

Το Ginkgo biloba είναι ευρέως γνωστό ως το δέντρο μαλλιών της κυρίας και το fan tree. Δεδομένου ότι τα φύλλα του μοιάζουν με την κοινή φτέρη παρθενικής τρίχας, αυτός είναι ένας λόγος για το ψευδώνυμό του.

Το δέντρο ginkgo είναι πολύ δημοφιλές στους αρχιτέκτονες τοπίου λόγω των μοναδικών φύλλων του. Τα δέντρα Ginkgo τείνουν να γίνονται χρυσό ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα μια απόλυτα εκπληκτική θέα.

Τα δέντρα Ginkgo biloba δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στο πάρκο

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Park

Χρυσά φύλλα

Ginkgo δέντρο ginkgo αφήνει όμορφες εικόνες της φύσης

Το δέντρο ginkgo προέρχεται από την Κίνα, όπου συμβολίζει το Γιν και το Γιανγκ και παίζει σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ginkgo biloba είναι το εθνικό δέντρο της Κίνας

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Golden Landscape

Σύμβολο μακροζωίας

Δεδομένου ότι αυτά τα δέντρα μπορούν να ζήσουν πάνω από χίλια χρόνια, εξακολουθούν να θεωρούνται σύμβολα μακροζωίας και καλής υγείας.

Δώστε σε έναν ηλικιωμένο συγγενή ένα μπονσάι τζίνκκο για τα γενέθλιά του και ευχηθείτε του «100 χρόνια» ευτυχίας!

Δέντρο Ginkgo Φύλλα Ginkgo

Αρσενικά και θηλυκά δέντρα ginkgo

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τα δέντρα ginko είναι ότι οι σχεδιαστές πόλεων χρησιμοποιούν αρσενικά δέντρα ginkgo μόνο για διακοσμητικά φυτά και εξωραϊσμό. Επειδή τα θηλυκά δέντρα παράγουν δύσοσμους σπόρους (φρούτα) που μυρίζουν βρώμικο βρώμικο. Αντίθετα, τα αρσενικά δέντρα παράγουν μόνο γύρη και ως εκ τούτου δεν μυρίζουν. Ωστόσο, χωρίς θηλυκά δέντρα, τα ginkgos δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να εγκατασταθούν σε μια νέα περιοχή.

Τα αρσενικά δέντρα ginkgo χρησιμοποιούνται ως καλλωπιστικά φυτά σε πάρκα και κήπους της πόλης

Ginkgo Tree Ginkgo Αφήνει Κίτρινα Αρσενικά Δέντρα Ginkgo Biloba

Τα θηλυκά δέντρα παράγουν δυσάρεστους σπόρους (φρούτα)

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Fruits Θηλυκό Ginkgo Biloba Tree

Πόσο μοναδικό είναι ένα δέντρο ginkgo?

Τα Ginkgos είναι τα πιο σκληρά δέντρα του σύγχρονου κόσμου. Στην πραγματικότητα, μερικά δέντρα της πόλης ζουν πάνω από 100 χρόνια. Τα δέντρα Ginkgo ήταν τα πρώτα δέντρα που μεγάλωσαν ξανά μετά την πυρηνική επίθεση στη Χιροσίμα! Έξι δέντρα ginkgo επέζησαν από την έκρηξη και ευδοκιμούν ακόμη και σήμερα.

Αυτά είναι πραγματικά εκπληκτικά φυτά. Αυτά τα δέντρα είναι ακόμη ανθεκτικά σε πολλά έντομα. Είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά μη ελκυστικά για τα περισσότερα έντομα. Τα σκαθάρια, για παράδειγμα, αποφεύγουν τα ginkgos επειδή το δέντρο ginkgo αποβάλλει ένα δηλητήριο που τους απωθεί.

Τα Ginkgos είναι από τα πιο σκληρά δέντρα στον κόσμο

Δέντρο Ginkgo Ginkgo φύλλο σχήμα ανεμιστήρα δέντρο χρυσό χρώμα

Επειδή τα δέντρα ginkgo απωθούν τα έντομα, δεν προσελκύουν πραγματικά ούτε τα πουλιά. Στα πουλιά αρέσει να βρίσκονται στα δέντρα για να ξεκουραστούν και να φάνε. Αλλά τα πουλιά δεν αγαπούν τους σπόρους του ginkgo και τα δέντρα είναι χωρίς σφάλματα. Επομένως, πολλά πουλιά μένουν μόνο για λίγο στα δέντρα τζίνκο.

Τα δέντρα Ginkgo είναι επίσης ανθεκτικά στους ρύπους. Μπορείτε να χειριστείτε συνθήκες που θα φέρουν ένα λιγότερο ανθεκτικό δέντρο σε πρόβλημα. Το μέσο προσδόκιμο ζωής των δέντρων της πόλης είναι περίπου 10 χρόνια λόγω της ρύπανσης και του άγχους της ζωής στην πόλη. Ωστόσο, τα δέντρα ginkgo επιβιώνουν πολύ περισσότερο.

Ginkgo Biloba ως μικρό δέντρο μπονσάι

Δέντρο Ginkgo Ginkgo biloba σε μια κατσαρόλα Δέντρο μπονσάι

Το Ginkgos μπορεί να φτάσει σε ύψη άνω των 40 μέτρων. Εάν κλαδεύονται και φροντίζονται προσεκτικά, μπορούν να αναπτυχθούν όμορφα ακόμη και σε μικρή κλίμακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επίσης δημοφιλή δέντρα Boinsai που επιτρέπεται να μεγαλώνουν μόνο περίπου ένα μέτρο σε ύψος σε προσεκτικά επιλεγμένα δοχεία.

Τα δέντρα Ginkgo είναι ζωντανά απολιθώματα. Υπήρχαν αμετάβλητα για πάνω από 200 εκατομμύρια χρόνια. Απολιθώματα Ginkgo της πρώιμης Ιουρασικής περιόδου έχουν ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο. Κάπου ανάμεσα στο Jurassic και το Pliocene, το δέντρο ginkgo μειώθηκε σε ποικιλία και τελικά ήταν παρόν μόνο σε μερικές περιοχές της Κίνας. Το δέντρο ginkgo θεωρείται στην πραγματικότητα το εθνικό δέντρο της Κίνας, αν και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους Δυτικούς στην Ιαπωνία το 1690.

Το δέντρο ginkgo εξαπλώνεται στην Κορέα και την Ιαπωνία

Τοπίο Ginkgo Tree Buddhist Temple Water Source

Το Ginkgo βρίσκεται συχνότερα στα βουδιστικά μοναστήρια. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δέντρα φροντίζονταν από βουδιστές μοναχούς για αιώνες.

Δέντρο Ginkgo στην πίσω αυλή ενός βουδιστικού ναού

Δέντρο Ginkgo Βουδιστικός ναός χρυσά φύλλα ginkgo

Σε πολλούς ταοϊστικούς ναούς, ένα παλιό δέντρο τζίνκο ευδοκιμεί επίσης στην αυλή. Όταν ο ταοϊσμός ήταν νέος, οι σαμάνοι χάραξαν ξόρκια στα δέντρα ginko για να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων. Πιστεύεται ότι ένα μεγάλο δέντρο φυτεύτηκε στην επαρχία Shanxi της Κίνας από τον Lao Tzu, τον ιδρυτή του ταοϊσμού.

Οι Γκίνκος φροντίζονταν από Βουδιστές μοναχούς για αιώνες

Ginkgo Tree Buddhist Temple Backyard Golden Ginkgo Leaves

Φύλλα Ginkgo, το σχήμα και ο συμβολισμός τους

Το φύλλο ginkgo είναι γνωστό ως “το νύχι του Βούδα”. Αυτό οφείλεται τόσο στο σχήμα του φύλλου σε σχήμα ανεμιστήρα όσο και στην αφοσίωση των βουδιστών μοναχών στη φροντίδα και την αναπαραγωγή αυτών των αρχαίων δέντρων. Η καλλιέργεια δέντρων ginkgo από βουδιστές μοναχούς είναι σημαντικός παράγοντας για την επιβίωση αυτών των δέντρων. Επιπλέον, οι μοναχοί χρησιμοποιούν συχνά ξύλο ginkgo για να χτίσουν μοναστήρια και έπιπλα.

Οι βουδιστές μοναχοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβίωση των δέντρων ginkgo μέσα στους αιώνες

Βουδιστής μοναχός δέντρου Ginkgo που σημαίνει Ginkgo Biloba

Το φύλλο ginkgo σημαίνει τύχη. Τα φύλλα σε σχήμα ανεμιστήρα έχουν σκοπό να δείξουν ότι το μέλλον απλώνεται μπροστά μας.

Το φύλλο ginkgo είναι γνωστό ως “νύχι του Βούδα”

Δέντρο Ginkgo Φύλλο Ginkgo μορφή fan tree

Το Ginkgo biloba είναι ένα αρχαίο φάρμακο

Τελευταία ήταν Ο Ginkgo Biloba ως ενισχυτής μνήμης έκανε όνομα. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτή η φήμη χάνει έδαφος. Ακόμα, το ginkgo έχει ένα τρομερό ιστορικό στη βοήθεια των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Το Ginkgo έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το κορυφαίο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τους ασθενείς καθώς το ginkgo biloba έχει επίσης λιγότερες από τις μισές παρενέργειες άλλων θεραπειών.

Για χιλιετίες, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει το ginkgo για να αυξήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την πήξη.

Το Ginkgo biloba έχει μια αβέβαιη συσχέτιση με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου · δεν είναι βέβαιο εάν υπάρχει πραγματικά κίνδυνος καρκίνου από τη συνεπή κατανάλωση ginkgo, αλλά είναι καλύτερο να μιμηθούμε τους αρχαίους βοτανολόγους και όχι τη μακροχρόνια χρήση. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί κυρίως το Ginkgo Biloba ως βραχυπρόθεσμη θεραπεία για ορισμένες ασθένειες. Έτσι, η κατανάλωση αυτού του φαρμάκου συνιστάται μόνο για σύντομα χρονικά διαστήματα.

Το Ginkgo biloba χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια 

Δέντρο Ginkgo Το Ginkgo αφήνει πράσινο κλαδί

Είναι ενδιαφέρον ότι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική δεν χρησιμοποιεί καθόλου το ginkgo για προβλήματα μνήμης. Στην κινεζική ιατρική, αυτό είναι κυρίως ένα βότανο για την κυκλοφορία και την κυκλοφορία του αίματος.

Η κινεζική ιατρική δεν χρησιμοποιεί ποτέ συνεχώς το ginkgo και καταναλώνεται πάντα μαγειρεμένο – κατά προτίμηση με ένα γεύμα. Οι σύγχρονοι επιστήμονες τείνουν να εστιάζουν στα φύλλα του ginkgo, αλλά οι παραδοσιακοί βοτανολόγοι πάντα επικεντρώνονταν στους σπόρους.

Το φυτό ginkgo περιέχει μια ουσία που ονομάζεται ginkgolide. Αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που κάνει το ginkgo ένα τόσο ισχυρό φαρμακευτικό βότανο. Είναι το ginkgolide που αυξάνει τη ροή του αίματος και τη λειτουργία του εγκεφάλου, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τον κίνδυνο πήξης. Οι στάσεις του ginkgo είναι υψηλότερες στα φύλλα το φθινόπωρο, κάτι που συμβαίνει επίσης όταν ο καρπός εμφανίζεται στο θηλυκό δέντρο.

Οι παραδοσιακοί βοτανολόγοι χρησιμοποιούν τους σπόρους ginkgo (φρούτα) ως φάρμακο

Ginkgo Tree Ginkgo Αφήνει Φρούτα και Σπόρους Ginkgo

Το Ginkgo μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη. Ενισχύει την αντιφλεγμονώδη λειτουργία του σώματος, η οποία μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις ορμόνες του στρες και τη συναισθηματική βλάβη που το συνοδεύει.

Μελέτες με ασθενείς με άσθμα δείχνουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του ginkgo είναι μεγάλες για την αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων και τη μείωση των ασθενειών του άσθματος. Αυτή η έρευνα είναι πολύ νέα, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Στην πραγματικότητα, το ginkgo biloba χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό για αιώνες, εν μέρει επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος και μειώνει το άγχος.

Το ginkgo είναι ένα δέντρο ενάντια στην κακή μνήμη και αυτό απέχει πολύ από όλα όσα μπορεί να κάνει

Δέντρο Ginkgo σχήμα φύλλου Ginkgo

Δέντρο Ginkgo στον δικό σας κήπο

Οι Ginkgos αναπτύσσονται εύκολα σε ζεστά κλίματα και είναι ανεκτικοί στο περιστασιακό κρύο και τις περιόδους ξηρασίας. Μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο τζίνκο σχεδόν οπουδήποτε και να περιμένετε να είναι καλά.

Μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο ginkgo σχεδόν οπουδήποτε

Ginkgo Tree Ginkgo Trees Road

Δεν υπάρχουν γνωστά άγρια ​​δέντρα ginkgo. Κάθε δέντρο τζίνκο που μεγαλώνει σήμερα φυτεύτηκε ή φροντίστηκε με άλλο τρόπο από ανθρώπους. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι γιατί δεν είναι πλέον μέρος του άγριου τοπίου, αλλά αυτό το αρχαίο δέντρο προτιμά να προσκαλείται στον σύγχρονο κόσμο.

Αλλά μπορείτε επίσης να καλωσορίσετε ένα δέντρο ginkgo στον δικό σας κήπο. Αυτά τα δέντρα είναι ήσυχοι, ευγενικοί φίλοι σε έναν κατά τα άλλα ταραχώδη κόσμο.

Τα δέντρα Ginkgo biloba δεν είναι πλέον μέρος του άγριου τοπίου

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Fruits