Η L-προλίνη είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ που έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του συνδετικού ιστού και της υγείας του δέρματος. Είναι γνωστό ως μη απαραίτητο οξύ επειδή το σώμα σας μπορεί να το συνθέσει διασπώντας το L-γλουταμικό, ένα άλλο αμινοξύ. Τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για την επιδιόρθωση και την αναδόμηση των ιστών στο σώμα. Μάθετε περισσότερα για τις επιδράσεις της L-προλίνης και γιατί είναι σημαντικό να το λαμβάνετε ως συμπλήρωμα διατροφής …

Μείνετε υγιείς και απολαύστε τα οφέλη για την υγεία της L-προλίνης!

Τα οφέλη για την υγεία της προπόνησης μυών L-Proline

Είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ

Τα οφέλη για την υγεία της φόρμουλας L-Proline

Τα οφέλη για την υγεία της L-προλίνης

Η L -προλίνη έχει συνδεθεί με μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στο σώμα σας – από υγιέστερες αρθρώσεις έως μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα σημαντικότερα οφέλη του L-Proline.

Ενισχύει τον συνδετικό ιστό

Το κολλαγόνο είναι μια ευέλικτη και λεία μορφή συνδετικού ιστού που συγκρατεί τα οστά σας και λειτουργεί τόσο ως αμορτισέρ όσο και ως μειωτής τριβής. Το κολλαγόνο παράγεται από το σώμα σας με τη βοήθεια της υδροξυλυσίνης. Η L-προλίνη είναι στην πραγματικότητα πρόδρομος της υδροξυλυσίνης και επομένως είναι απαραίτητη για το σχηματισμό κολλαγόνου και άλλων ιστών, όπως π.χ. Οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, ακόμη και μερικοί από τους μυς της καρδιάς σας. Ως εκ τούτου, η L-προλίνη μπορεί όχι μόνο να συμβάλει στην υγεία του συνδετικού ιστού, αλλά και να βοηθήσει με οξείους τραυματισμούς όπως στελέχη και διαστρέμματα και ακόμη και να βελτιώσει καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Είναι σημαντικό για την υγεία των αρθρώσεων

Τα οφέλη για την υγεία των αρθρώσεων L-Proline

Εξασφαλίζει υγιές και όμορφο δέρμα

Τώρα γνωρίζετε ότι η L-προλίνη είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σχηματισμό της δομής του συνδετικού ιστού (δηλαδή κολλαγόνου). Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του κολλαγόνου είναι το πιο υγιές και αναζωογονημένο δέρμα. Ακριβώς όπως τα οστά και οι αρθρώσεις σας, το δέρμα σας περιέχει επίσης κολλαγόνο, το οποίο του δίνει τις ελαστικές του ιδιότητες. Με την πάροδο του χρόνου, η περιεκτικότητα σε κολλαγόνο του δέρματος μειώνεται, με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή L-προλίνη στο σώμα σας, μπορεί να παραχθεί περισσότερο κολλαγόνο και ενδεχομένως να επιβραδύνετε μερικές από τις επιδράσεις γήρανσης του δέρματός σας.

Αυτό το μη απαραίτητο αμινοξύ βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο

Τα οφέλη για την υγεία του L-Proline για υγιές δέρμα

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Οι καρδιακές παθήσεις είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Μία από τις κύριες αιτίες στεφανιαίας νόσου είναι η αθηροσκλήρωση, όπου το λίπος συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών, καθιστώντας τις παχιές και δύσκαμπτες. Αυτές οι λιπαρές εναποθέσεις και η σκλήρυνση των αρτηριών τους εμποδίζουν να επεκταθούν σωστά όταν η καρδιά σας χτυπά. Δεδομένου ότι οι αρτηρίες δεν επεκτείνονται πλέον και το αίμα δεν μπορεί πλέον να ρέει προς τα όργανα και τους ιστούς, το οξυγόνο και άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά δεν μπορούν πλέον να μεταφερθούν στο σώμα σας. Μεγάλα προβλήματα προκύπτουν όταν οι εναποθέσεις λίπους προκαλούν απόφραξη που εμποδίζει το αίμα να φτάσει στην καρδιά ή τον εγκέφαλό σας, με αποτέλεσμα καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Η L-προλίνη μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση ορισμένων από αυτές τις λιπαρές εναποθέσεις στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που βοηθά τα αρτηριακά τοιχώματα να διατηρήσουν την ευελιξία τους και να αποτρέψουν την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης.

Είναι επίσης σημαντικό για την υγεία της καρδιάς 

Τα οφέλη για την υγεία της L-Proline Heart Healthy

Προστατεύει τον μυϊκό ιστό

Οι μύες σας χρειάζονται πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων. Κυρίως, αυτή η ενέργεια λαμβάνεται από τη γλυκόζη που είναι διαθέσιμη στην κυκλοφορία του αίματός σας ή αποθηκεύεται στους ιστούς του σώματός σας. Κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων προπονητικών συνεδριών, μπορεί να συμβεί ότι η παροχή γλυκόζης είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις ενεργειακές απαιτήσεις του σώματός σας. Όταν συμβεί, το σώμα σας μπορεί να διασπάσει τα αμινοξέα για χρήση ως ενέργεια. Δυστυχώς, ο μυϊκός ιστός σας αποτελείται από αμινοξέα, οπότε το σώμα σας μπορεί να διασπάσει τους μυς. Συμπληρώνοντας με επιπλέον αμινοξέα όπως η L-προλίνη, μπορείτε να αποτρέψετε μέρος αυτής της μυϊκής διάσπασης.

Η L-προλίνη αποτρέπει πιθανή μυϊκή διάσπαση

Τα οφέλη για την υγεία του μυϊκού ιστού L-Proline

Άσκηση και υγεία συμβαδίζουν

Τα οφέλη για την υγεία της L-προλίνης

Τελικά

Το κολλαγόνο είναι η πιο σημαντική δομική πρωτεΐνη του σώματος, επομένως είναι λογικό να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να ενθαρρύνουμε τον σχηματισμό κολλαγόνου. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάρετε L-προλίνη ως συμπλήρωμα. Μια ημερήσια δοσολογία περίπου 1 γραμμάριο την ημέρα είναι περισσότερο από αρκετή για να επωφεληθείτε από τα οφέλη που αναφέρονται παραπάνω. Η L-προλίνη ενισχύει τον συνδετικό ιστό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C. Ως εκ τούτου, θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε δισκία βιταμίνης C εάν δεν λαμβάνετε αρκετό φαγητό.

Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β, η επίδραση της L-προλίνης είναι ακόμη ισχυρότερη

Τα οφέλη για την υγεία της L-προλίνης και της βιταμίνης C.

Η L-προλίνη διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής

Τα οφέλη για την υγεία του συμπληρώματος L-Proline