Η ρύπανση του παγκόσμιου ωκεανού είναι ένα γιγαντιαίο πρόβλημα όχι μόνο για τα υδρόβια ζώα, αλλά και για εμάς τους ανθρώπους.

Γνωρίζατε ότι μόνο περίπου 100 έως 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων διανέμονται στους ωκεανούς και τις θάλασσες;?

Γνωρίζατε ότι αυτή η ποσότητα απορριμμάτων αυξάνεται κάθε χρόνο λόγω επιπλέον 8 εκατομμυρίων τόνων πλαστικών απορριμμάτων; Και επίσης ότι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, παράγονται 225 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων κάθε χρόνο?

Οι πλαστικές σακούλες και τα μπουκάλια μπορούν να αποσυντεθούν πολύ αργά στη φύση και μέρη τους καταλήγουν στο σώμα πολλών υδρόβιων ζώων και πτηνών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν επίσης να φτάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό και εννοείται πόσο επιβλαβή είναι τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς για όλους μας. Οι ακτίνες UV και το αλμυρό νερό απελευθερώνουν πολλές δηλητηριώδεις ουσίες, τις επιπτώσεις και τις συνέπειες των οποίων δεν έχουμε σχολιάσει ακόμη.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για την ιδέα του Ocean Cleanup Project, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να εφαρμοστεί

Τα πλαστικά σκουπίδια Ocean Cleanup στα πλαστικά σκουπίδια βραχιόλι θάλασσας

Οι επιστήμονες εργάζονται σε πολλές έννοιες και στρατηγικές για την επίλυση του προβλήματος με τα πλαστικά απόβλητα. Είναι πάντα ζήτημα κόστους που προκαλεί την αποτυχία ορισμένων έργων. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα και ασχολούνται με φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μετά από αυτά τα τρομακτικά γεγονότα, θα θέλαμε να μοιραστούμε κάτι πολύ καινοτόμο και λογικό που τελικά θα καθάριζε τους ωκεανούς.

Σε ορισμένες θάλασσες υπάρχουν περισσότερα πλαστικά απόβλητα από ψάρια

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στους ωκεανούς χωρίς χωματερή πλαστικών απορριμμάτων

Η ιδέα

Η απλή και πολύ αποτελεσματική ιδέα προέρχεται από τον 21χρονο φοιτητή Boyan Slat, ο οποίος του αρέσει να περνά τις διακοπές του βουτώντας στην Ελλάδα. Ειδικά κατά την κατάδυση, παρατηρεί ότι μπορεί να δει περισσότερα πλαστικά απορρίμματα κάτω από το νερό παρά κολυμπώντας ψάρια. Λίγο αργότερα, ο νεαρός Ολλανδός ίδρυσε το έργο του ” Καθαρισμός ωκεανών«Και αρχικά λαμβάνει την υποστήριξη περισσότερων από 100 ερευνητών, συμφοιτητών και εθελοντών. Αυτή τη στιγμή (ένα χρόνο αφότου έχει ήδη χρηματοδοτηθεί το έργο), ο Boyan είναι στην ευχάριστη θέση να έχει περισσότερους από 40.000 συν-στοχαστές, χάρη στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί 2 εκατομμύρια ευρώ για το έργο μέχρι τώρα.

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στο πλαστικό θαλάσσιας χελώνας κατάφυτα

Μια συμβολή υπέρ της καμπάνιας θα ήταν επίσης να μοιραστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες και βίντεο με φίλους

Είναι καλύτερα να φοράτε κοσμήματα για καλό σκοπό

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στη φωτιά της θάλασσας

Η ιδέα συνεχίζει να μεγαλώνει

Η ιδέα πήρε πολύ σοβαρά ο μουσικός Pharrell Williams και με τη βοήθειά του θα μεταφερθεί ακόμη περισσότερο στο κοινό. Αυτό είναι επίσης το σημαντικό σημείο που χρειάζεται η γη μας – μια έντονη επίγνωση της φύσης και της φροντίδας που πρέπει να νιώθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Mayσως αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να γίνει με τόσα πλαστικά απορρίμματα; Το ερώτημα όλων των ερωτήσεων βρίσκει μόνο μερικές, αλλά ευτυχώς, σωστές απαντήσεις, οι οποίες δυστυχώς συνδέονται και πάλι με υψηλό κόστος.

Τα πλαστικά απορρίμματα ανακυκλώνονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία ως κοσμήματα ή ρούχα από ορισμένες περιβαλλοντικά συνειδητές και βιώσιμες εταιρείες. Στην ιστοσελίδα του “Ω! ΝΑΙ«Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την προσφορά και τα προϊόντα που προσφέρονται.

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στη θάλασσα

Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές έφτασαν σε εμάς που καλωσορίζουν το έργο Ocean Cleanup και χαίρονται να συμμετέχουν σε αυτό. 4 ωκεανός είναι, για παράδειγμα, το όνομα που σχετίζεται άμεσα με το βραχιόλι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα υλικά. (δείτε το βίντεο)

Τα έσοδα από κάθε ρούχο ή βραχιόλι πηγαίνουν στο έργο Ocean Cleanup. Το σύστημα καθαρισμού που σχεδιάστηκε από τον νεαρό μαθητή πρόκειται να δοκιμαστεί ως πρωτότυπο στην Ιαπωνία το 2016. Η τελική υλοποίηση του έργου έχει προγραμματιστεί για το 2020. Για να είστε ενημερωμένοι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου!

Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος στο έργο καθαρισμού. Κάθε ψήφος, κάθε like και κάθε σεντ ευρώ είναι σημαντική. Η μοίρα της γης είναι στα χέρια μας και ο καθένας αποφασίζει μόνος του πώς θέλει να συνεχίσει να ζει.

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στον ωκεανό 4 ωκεανούς

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στη φωτιά της θάλασσας

Τα πλαστικά απορρίμματα Ocean Cleanup στη θάλασσα 4ocean2

Τα πλαστικά απορρίμματα Ocean Cleanup στη θάλασσα 4ocean3

Τα πλαστικά σκουπίδια Ocean Cleanup στους θαλάσσιους ωκεανούς χωρίς πλαστικό όμορφο βραχιόλι

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στα πλαστικά απόβλητα της θάλασσας

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στο πλαστικό θαλάσσιας χελώνας

Τα πλαστικά απόβλητα Ocean Cleanup στη θάλασσα