Πρέπει να αγοράσετε μια τσάντα ή ένα σχολικό σακίδιο; Αυτό είναι συχνά ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που κάνουν οι γονείς των μαθητών της πρώτης τάξης στον εαυτό τους πριν ξεκινήσουν το σχολείο. Γιατί αυτό δεν είναι ένα ασήμαντο αντικείμενο από τη σχολική ζωή, αλλά μάλλον ο πιο σημαντικός σύντροφος όλων των μαθητών γενικότερα. Γι ‘αυτό θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο και να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά κριτήρια αγοράς. Στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε ποια είναι αυτά και ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ενός σακιδίου και ενός σακιδίου.

πίσω στο σχολικό σακίδιο για τους μαθητές της πρώτης τάξης

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σχολικής τσάντας και σχολικού σακιδίου?

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο σχολικών τσαντών είναι στην πραγματικότητα η ίδια η κατασκευή.Ένα σακίδιο έχει πάντα ένα συμπαγές σώμα, το οποίο προορίζεται για καλύτερο κράτημα και ασφαλή αποθήκευση για σχολικά αξεσουάρ. Επιπλέον, η τσάντα προσφέρει μια καλύτερη επισκόπηση, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για αρχάριους σχολείου. Τα σχολικά σακίδια, αντίθετα, είναι λίγο πιο μαλακά και πιο εύκαμπτα επειδή δεν έχουν πλαίσιο βάσης. Τα περισσότερα από αυτά διαιρούνται εσωτερικά εξίσου σαφώς σε διαμερίσματα. Αυτά κλείνουν με φερμουάρ, σε αντίθεση με τη σχολική τσάντα με το τυπικό της καπάκι. Τα τσάντες συνήθως συνιστώνται για τους μαθητές της πρώτης τάξης και γενικά στο δημοτικό σχολείο, επειδή είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την ηλικία. Επιπλέον, αυτά είναι λίγο πιο στιβαρά από τα σακίδια πλάτης και έχουν ακόμη ενισχυμένη βάση για σταθερή στάση. Καθώς και το πολύ ειδικό σχολικό πρότυπο DIN για μια μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία, το οποίο εξηγούμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

αγοράστε υψηλής ποιότητας τσάντα

Τα σχολικά σακίδια, από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε παιδιά από την 4η τάξη και συνιστώνται επίσης από ειδικούς πωλητές. Όσον αφορά την ποιότητα, την εμφάνιση, την εργονομία και τη λειτουργικότητα, ωστόσο, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τις δύο παραλλαγές τσάντας. Επειδή τα προϊόντα υψηλής ποιότητας αποδίδουν ιδιαίτερα καλά εδώ. Σε καθιερωμένους ιστότοπους όπως www.schulranzen-onlineshop.de Για παράδειγμα, σίγουρα θα βρείτε τη σωστή σχολική τσάντα για κάθε σχολική ηλικία και κάθε γούστο, ανεξάρτητα από το αν πρέπει να είναι σχολική τσάντα ή σχολικό σακίδιο.

Τα πιο σημαντικά κριτήρια αγοράς για σχολικές τσάντες

Η ποιότητα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κριτηρίων επιλογής, τόσο για σχολικές τσάντες όσο και για σχολικά σακίδια. Και αυτό σημαίνει, κυρίως, να βασιστείτε σε γνωστές μάρκες. Γιατί το ρητό πηγαίνει με τις σχολικές τσάντες "Εάν αγοράζετε φθηνά, αγοράζετε δύο φορές" τελείως κλειστό. Συνεπώς, σας συμβουλεύουμε απόλυτα να μην χρησιμοποιείτε φθηνά, ανώνυμα προϊόντα. Τελικά, αυτό αφορά την υγεία και την καθημερινή άνεση του παιδιού σας. Τα άλλα κριτήρια αγοράς που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη είναι:

  • ύψος και βάρος

Το μέγεθος επιλέγεται ανάλογα με το ύψος του παιδιού. Κατ ‘αρχήν, ισχύουν τα ακόλουθα: το επάνω άκρο του καπακιού της τσάντας πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τη γραμμή των ώμων, έτσι ώστε το παιδί να κοιτάζει τριγύρω δεξιά και αριστερά χωρίς προβλήματα. Στην ιδανική περίπτωση, το κάτω άκρο τελειώνει λίγο πάνω από τη λεκάνη και στα πλάγια, η τσάντα δεν πρέπει να προεξέχει περισσότερο από 5 cm το καθένα, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινούν εύκολα τα χέρια τους. Το σωστό μέγεθος της σχολικής τσάντας συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος. Το σωστό βάρος κάνει το ίδιο. Αυτό μπορεί να μην είναι μόνο το 10% του σωματικού βάρους, όπως είχε υποτεθεί προηγουμένως, αλλά μπορεί να είναι έως και 20%, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του παιδιού και τη διάρκεια της διαδρομής για το σχολείο. Σύμφωνα με την TÜV, ωστόσο, το βάρος μιας σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1300 γραμμάρια.

σχολικές τσάντες για τους μαθητές της πρώτης τάξης

  • Ανεση

Ωστόσο, το σωστό μέγεθος και βάρος δεν είναι αρκετά για να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Το πόσο άνετο είναι να φοράς φυσικά τη τσάντα παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Η σχολική τσάντα πρέπει να έχει εργονομικό σχήμα και να έχει πλάτη με επένδυση και αναπνέει. Οι ιμάντες ώμου πρέπει επίσης να είναι επαρκώς γεμισμένοι και σε σχήμα S για να αποφεύγονται τυχόν σημεία πίεσης. Αυτά πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί να μπορεί εύκολα να τα σφίξει και να τα προσαρμόσει ανεξάρτητα. Ως αποτέλεσμα, η σχολική τσάντα προσαρμόζεται πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η πλάτη ανακουφίζεται. Οι ζώνες στήθους και μέσης εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια του περπατήματος ή του ποδηλάτου για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας την ολίσθηση της τσάντας ή του σακιδίου πλάτης.

Επιπλέον συμβουλή: Μπορείτε ήδη να βρείτε στην αγορά σχολικά σακίδια και σχολικά σακίδια που μεταφέρουν το παιδί, ας το πούμε έτσι "μεγαλώστε μαζί σας". Αυτά έχουν τη λεγόμενη χωρίς βήμα ρύθμιση του μήκους της πλάτης, με την οποία η σχολική τσάντα μπορεί να προσαρμοστεί στην πλάτη στη φάση της ανάπτυξης.

σχολικό σακίδιο πλάτης εργονομικού σχήματος

  • Υλικά και ασφάλεια

Σε αντίθεση με τα ρούχα, το νάιλον υψηλής ποιότητας και το πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι πιο προτιμότερα επειδή αυτά τα υλικά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στα σκισίματα, ανθεκτικά και υδατοαπωθητικά. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο σπρέι εμποτισμού, το οποίο προστατεύει το εσωτερικό της τσάντας ακόμη και από μέτρια βροχή. Τα υφάσματα θα πρέπει φυσικά να είναι εντελώς απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες και καλά ανεκτά από το δέρμα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τυχόν αλλεργίες και ενοχλήσεις. Επομένως, όταν αγοράζετε, αναζητήστε πάντα επαρκή πιστοποίηση, όπως για παράδειγμα αυτή της οικολογικής δοκιμής.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει το πρότυπο DIN 58124 για σχολικές τσάντες, το οποίο ρυθμίζει την οδική ασφάλεια. Σύμφωνα με αυτό, κάθε τσάντα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με επαρκείς ανακλαστικές και φθορίζουσες επιφάνειες στα μέτωπα και τις πλευρές.

  • Σχέδιο και μοντέρνα μοτίβα

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το παιδί σας θα πρέπει να αρέσει πάνω από όλα στη σχολική τσάντα, γιατί αντιπροσωπεύει επίσης την προσωπικότητα και την πρωτοτυπία. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το παιδί σας να πει λόγο για την επιλογή χρωμάτων, μοτίβων και σχεδίου και αποδεχτείτε τις προσωπικές του προτιμήσεις. Κατ ‘αρχήν, ωστόσο, ισχύουν τα εξής: για τα σχολικά σακίδια, θα πρέπει μάλλον να επιλέξετε πιο ανοιχτά, φωτεινά χρώματα, ώστε να μπορούν να γίνουν αντιληπτά με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους συμμετέχοντες στην οδική κυκλοφορία.

επιλέξτε σχολικά σακίδια έναντι σχολικών σακιδίων

Η επένδυση σε ένα υψηλής ποιότητας, εργονομικό σακίδιο ή σχολικό σακίδιο αξίζει πάντα. Άλλωστε, δεν είναι μόνο να διασκεδάζεις να κουβαλάς και να μαθαίνεις, αλλά κυρίως για την υγιή πλάτη του παιδιού σου.

επιλέξτε το σωστό σχολικό σακίδιο και τσάντα