Στο παρελθόν, πολλοί απέρριπταν ασυμβίβαστα την επιλογή της εργασίας από το σπίτι. “Δεν είμαι φτιαγμένος γι ‘αυτό;”, “Βρίσκω δύσκολη την αυτοπειθαρχία.” “” Χρειάζομαι τις κοινωνικές μου επαφές! “Και άλλες παρόμοιες δηλώσεις ήταν οι συνηθισμένες εξηγήσεις. Τώρα, όμως, βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική κατάσταση στην οποία σχεδόν όλοι αναγκάζονται να εργάζονται στο σπίτι. Πρέπει να είσαι αρκετά επιμελής για να μην χάσεις τη δουλειά σου. Φτάνουμε στα όριά μας και πρέπει να αναγκαστούμε να τα ξεπεράσουμε. Δείτε το ως ευκαιρία! Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση και στη συνέχεια θα είστε πιο εξειδικευμένοι και ανεξάρτητοι. Εδώ είναι οι συμβουλές μας για αυτό!

Με τη σωστή νοοτροπία, θα προσαρμοστείτε γρήγορα στη δουλειά από το σπίτι

Δουλεύοντας από το σπίτι δουλεύοντας στο γραφείο

Ένα σχέδιο εργασίας από το σπίτι που είναι πραγματικά διασκεδαστικό

Πολλοί άνθρωποι επιρρεπής σε μελαγχολία, εάν πρέπει να περιορίσετε τις κοινωνικές επαφές σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πίεση του έργου που πρέπει να γίνει δεν το κάνει καλύτερο. Σίγουρα χρειάζεστε δραστηριότητες που σας αρέσουν. Πρέπει να προγραμματίσετε πολλά διαλείμματα και ενδεχομένως να ορίσετε εκ των προτέρων τις δραστηριότητες σε αυτά.

Δεν μιλάμε για μεγάλα ψυχαγωγικά έργα, αλλά υπάρχουν μικρά πράγματα που σας ενθουσιάζουν εντελώς. Ακολουθούν μερικά ιδιαίτερα σημαντικά παραδείγματα:

  • πίνω καφέ,
  • να πιεις τσάι,
  • Ετοιμάστε μικρά υγιεινά γεύματα,
  • Περάστε λίγα λεπτά στη βεράντα,
  • Μιλήστε με καλούς φίλους στο τηλέφωνο,
  • Ακούστε ένα αγαπημένο τραγούδι,
  • Κάντε σύντομους διαλογισμούς.

Κάντε τακτικά διαλείμματα τακτικά

Εργασία από το σπίτι χειροτεχνία με παιδιά

Γιατί ξεκινάμε με το θέμα των «διακοπών»; Οι ποιοτικές διακοπές εγγυώνται συγκέντρωση και κίνητρο. Εάν κάνετε απλώς μια προσπάθεια και δεν διασκεδάσετε, πολύ πιθανόν να χάσετε ή να μειώσετε την ικανότητά σας να εργάζεστε μακροπρόθεσμα. Τα διαλείμματα λοιπόν δεν είναι εξίσου σημαντικά με την συγκεντρωμένη δουλειά. Είστε η απαίτηση για αυτό!

Ταιριάξτε τον ρυθμό σας με αυτό της οικογένειας

Συμβουλές οικογενειακής εργασίας από το σπίτι

Ισορροπήστε με σωματικές ασκήσεις

Σως δεν είσαι αθλητικός τύπος. Πολλοί θα το έλεγαν. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μπορούμε να είμαστε λίγο πολύ αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία μακροπρόθεσμα. Ειδικά αν είστε κλεισμένοι στο σπίτι όλη μέρα, θα μπορούσατε γρήγορα να συνηθίσετε να μην χρησιμοποιείτε πολύ τη φυσική ικανότητα του σώματός σας. Αυτό έχει πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες. Μακροπρόθεσμα, νιώθουμε αδύναμοι και υποκινημένοι. Η ποιότητα της δουλειάς μας υποχωρεί. Δυστυχώς, μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές ασθένειες. Εάν περνάτε μεγάλα χρονικά διαστήματα στον υπολογιστή και τις περισσότερες φορές όταν εργάζεστε στο σπίτι, πρέπει να κάνετε κάποια σωματική άσκηση.

Θα μπορούσατε να έχετε πολλές διαφορετικές δουλειές

Συμβουλές για υγιεινή διαβίωση από το σπίτι

10 λεπτά μερικές φορές την ημέρα θα ήταν αρκετά. Έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την ενεργοποίηση διαφορετικών μυϊκών ομάδων. Μπορείτε να επιλέξετε πράγματα που είναι εύκολο να κάνετε. Αν σας αρέσει η γιόγκα ή ο χορός, υπάρχουν πολλές από αυτές στο διαδίκτυο. Τέτοιες σωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες όταν εργάζεστε στο σπίτι.

Μερικές φορές θα μπορούσατε να εργαστείτε στο πάτωμα ή στον καναπέ

Ιδέες για εργασία από το σπίτι στο γραφείο

Ευθυγραμμίστε τον ρυθμό σας με αυτόν των άλλων ατόμων στο σπίτι

Εχεις μεγάλη οικογένεια? Τώρα είναι η ευκαιρία σας να μάθετε πώς να ζείτε πραγματικά μαζί. Ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό και είναι ενεργός ή παθητικός σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τα ψηφιακά μέσα. Αλλά σε ορισμένες στιγμές πρέπει επίσης να παίζουν. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα διαλείμματα και τις ώρες εργασίας σας έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν με αυτά των άλλων μελών της οικογένειας. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά η επιτυχία θα φέρει ολόκληρη την οικογενειακή ζωή σε ένα εντελώς νέο, πιθανώς καλύτερο επίπεδο. Για παράδειγμα, ένα από τα διαλείμματα θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο στο παιχνίδι με τα παιδιά. Τα μικρά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα και στο τακτοποίηση. Αυτό τους κάνει δεσμευμένους και κουρασμένους ταυτόχρονα. Έτσι έχετε περισσότερη ηρεμία μετά!

Έχετε επίσης ελευθερία στο dress code όταν εργάζεστε από το σπίτι

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης εργασίας από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστική αλλάζοντας θέσεις

Η εργασία στο γραφείο έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, δηλαδή ότι συχνά κάθεστε μόνο στην ίδια θέση. Μπορείτε να το χαλαρώσετε στο γραφείο του σπιτιού. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να κάθονται σε ένα γραφείο σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό. Αλλά ενδιάμεσα μπορείτε επίσης να εργαστείτε στον πάγκο της κουζίνας, στον καναπέ και γιατί όχι σε ένα μαξιλάρι στο πάτωμα. Δοκιμάστε σε ποια θέση αισθάνεστε πιο άνετα. Αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό σε διαφορετικές ημέρες. Η ποικιλία είναι η πιο υγιεινή για τους περισσότερους ανθρώπους. Νωρίς το πρωί, θα μπορούσατε να κάνετε μερικές μικρές δουλειές από τον καναπέ ή ακόμα και από το κρεβάτι σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε τον υπολογιστή στη μπάρα και να σταθείτε εκεί αντί να καθίσετε. Εάν βρίσκεστε στο γραφείο του σπιτιού, μπορείτε να αλλάξετε την καρέκλα με μια μπάλα γυμναστικής στο μεταξύ. Για κάποιους, κάνει ακόμη και τη δουλειά διασκεδαστική και περιπετειώδη!

Άσκηση για να είστε υγιείς

Εργασία από το σπίτι Εργασία από απόσταση

Φροντίστε το νοικοκυριό!

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εργασίας από το σπίτι έχει ήδη αναφερθεί. Τώρα προς όφελος νούμερο 1: Μπορείτε να φροντίσετε το δικό σας νοικοκυριό ενδιάμεσα. Χρειάζεστε τα προκαθορισμένα διαλείμματα ούτως ή άλλως, τα οποία μόλις αναφέραμε. Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι, να καθαρίσετε την κουζίνα ή το μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνετε δύο πράγματα: Αφενός, είστε σωματικά απασχολημένοι και, αφετέρου, το σπίτι ή το διαμέρισμα παραμένει όμορφα τακτοποιημένο και καθαρό. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και αυτό είναι πιο διασκεδαστικό!

Αφιερώστε χρόνο για να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση 

Εργασία από έπιπλα γραφείου στο σπίτι

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής νοοτροπίας

Οι αλλαγές είναι δύσκολες για εμάς τους ανθρώπους, ακόμη και αν είναι για καλό. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μας – προτιμάμε να ταξιδεύουμε με το ίδιο τρένο. Είναι φυσιολογικό να δυσκολευόμαστε να κάνουμε μια τόσο ριζική αλλαγή. Διαβάστε πληροφορίες ή παρακολουθήστε βίντεο για το πώς να αλλάξετε πραγματικά τη δική σας σταθερή στάση. Επιπλέον, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες από καλές πηγές.

Πολλοί εργαζόμενοι συνδυάζουν τη δουλειά τους καλά με την οικογενειακή ζωή

Συμβουλές οικιακής εργασίας από το σπίτι

Εάν δεν σας αρέσει να ασχολείστε με κάτι τέτοιο, τότε υπάρχουν άλλες επιλογές. Θα μπορούσατε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χρησιμοποιήσετε τη διαίσθησή σας για να μάθετε τι θα σας βοηθήσει με αυτόν τον μεγάλο μετασχηματισμό. Περιηγηθείτε στις αναμνήσεις σας και αναζητήστε καταστάσεις στις οποίες χρειάστηκε να κάνετε μια ριζική αλλαγή. Σε ένα χαρτί, γράψτε τι σας βοήθησε ιδιαίτερα σε τέτοιες στιγμές. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε αυτήν την εμπειρία στην τρέχουσα κατάσταση.

Στα διαλείμματα μπορείτε να κάνετε κάτι για το νοικοκυριό ή για τα παιδιά σας

Ρύθμιση του δικού σας σπιτιού Εργασία από το σπίτι

Ναι, όλα ακούγονται λίγο φιλοσοφικά και αφηρημένα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η κατάσταση στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι πιθανό να μας προκαλέσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να είμαστε λιγότερο επιφανειακοί.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας! Ποιος ξέρει, ίσως αυτή η μεταμόρφωση σύντομα να αποδειχθεί ένα απόλυτο δώρο θεού για εσάς!

Η οργάνωση στο γραφείο του σπιτιού είναι πιο σημαντική από όταν βρίσκεστε στο γραφείο

Ρύθμιση γραφείου Εργασία από το σπίτι

Για πολλούς, είναι κίνητρο εάν ο χώρος εργασίας τους ήταν κοντά στο φυσικό φως

Συμβουλές για το γραφείο στο σπίτι Εργασία από το σπίτι

Ομοίως, το να έχεις τακτοποιημένο το σπίτι σου θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο κίνητρο για δουλειά

Ιδέες για υγιεινή διαβίωση εργασίας από το σπίτι

Για πολλούς, η εργασία από το σπίτι είναι καλύτερη επιλογή 

Εργασία από το σπίτι Εργασία από το σπίτι