Τα αρνητικά ιόντα είναι άτομα οξυγόνου που φορτίζονται με ένα επιπλέον ηλεκτρόνιο. Αναδύονται στη φύση μέσω της δράσης του νερού, του αέρα και του ηλιακού φωτός. Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα είναι τα πιο συνηθισμένα σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά κοντά σε τρεχούμενο νερό ή μετά από καταιγίδα.

Perhapsσως γνωρίζετε επίσης τη μοναδική μυρωδιά στον αέρα και αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση όταν βρίσκεστε στην παραλία ή κοντά σε έναν καταρράκτη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα είναι κορεσμένο με αρνητικά ιόντα.

Απολαύστε τον καθαρό αέρα γεμάτο αρνητικά ιόντα στον υπέροχο εξωτερικό χώρο

Τα αρνητικά ιόντα έχουν θετική επίδραση στην υγεία μας

Δεν θα θέλατε να πάρετε αυτό το ευχάριστο συναίσθημα στο σπίτι σας και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα; Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ιονιστής που παράγει αρνητικά ιόντα και εξασφαλίζει ότι τα αλλεργιογόνα απομακρύνονται από τον αέρα στο σπίτι σας. Ένας οικιακός ιονιστής έχει επίσης θετικές επιδράσεις στην υγεία σας.

Ποια είναι αυτά; Μάθετε παρακάτω …

Τι κάνουν τα αρνητικά ιόντα?

Όταν τα αρνητικά ιόντα είναι πολύ συγκεντρωμένα, είναι σε θέση να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα αέρα από σπόρια μούχλας, γύρη, μυρωδιές, καπνό τσιγάρου, βακτήρια, ιούς, σκόνη και άλλα επικίνδυνα σωματίδια αέρα.

Αυτό είναι δυνατό επειδή τα αρνητικά ιόντα συνδυάζονται με τα θετικά φορτισμένα αιωρούμενα σωματίδια που αποτελούνται από σωματίδια βρωμιάς και άλλους ρύπους. Αυτό καθιστά τα μικρόβια, τη μούχλα, τη γύρη και άλλα αλλεργιογόνα πολύ βαριά. Και πέφτουν στο έδαφος ή προσκολλώνται σε μια κοντινή επιφάνεια. Αυτό τα απομακρύνει από τον αέρα του δωματίου και δεν μπορεί πλέον να προκαλέσει άσθμα, αλλεργίες και, για παράδειγμα, πνευμονικές παθήσεις.

Τα αρνητικά ιόντα είναι άτομα οξυγόνου που φορτίζονται με ένα επιπλέον ηλεκτρόνιο

Αρνητικοί ιονιστές ιονιστές υγείας

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετά αρνητικά ιόντα στα σπίτια και στους χώρους εργασίας μας. Ακόμα κι αν έχετε τα παράθυρα ανοιχτά, η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων στον αέρα είναι πολύ χαμηλή. Η ρύπανση του αέρα στις μεγάλες πόλεις και όλες οι κλιματιστικές και ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν πολλά θετικά ιόντα συμβάλλουν σε αυτό.

Δυστυχώς, ο αέρας στην πόλη είναι μολυσμένος και πλούσιος σε θετικά ιόντα 

Αρνητικά ιόντα καθαρίζουν τον καθαρό αέρα

Πώς λειτουργούν οι ιονιστές?

Έχετε ήδη ιονιστή στο σπίτι χωρίς να το γνωρίζετε. Όταν κάνετε ντους, τα αρνητικά ιόντα δημιουργούνται φυσικά. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ντους το πρωί για να ξυπνήσουν.

Τώρα γνωρίζουμε έναν ακόμη λόγο για τον οποίο το ντους είναι τόσο καλό για εμάς

Τα αρνητικά ιόντα δημιουργούνται όταν κάνετε ντους

Δυστυχώς, το ντους δεν μπορεί να ανανεώσει τον αέρα στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι σας. Ευτυχώς, οι επιστήμονες εφηύραν έναν άλλο, ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας αρνητικά φορτισμένων ιόντων – δηλαδή τον ιονιστή.

Οι ιονιστές και τα φλας έχουν κάτι μαζί

Η μέθοδος ιονιστή αρνητικού ιοντισμού αναβοσβήνει

Οι σύγχρονοι ιονιστές χρησιμοποιούν μια μέθοδο που στην πραγματικότητα είναι παρόμοια με τον τρόπο που εμφανίζονται οι κεραυνοί στη φύση. Ένα σημείο βελόνας χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή μιας μικρής ροής ρεύματος στον αέρα μεταξύ δύο ηλεκτρονίων. Όσο πλησιάζουν τα ηλεκτρόνια στην άκρη της βελόνας, τόσο πιο κοντά πιέζονται μεταξύ τους. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρόνια φυσικά απωθούν το ένα το άλλο, αυτά (όταν φτάσουν στην άκρη της βελόνας) ωθούνται στο πλησιέστερο μόριο αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι επίσης επιστημονικά γνωστά ως ανιόντα. Αυτά επίσης απωθούν το ένα το άλλο έτσι ώστε να παράγονται όλο και περισσότερο και να απελευθερώνονται όλο και περισσότερο στο δωμάτιο. Και ως μέρος αυτής της διαδικασίας (που ονομάζεται ιονισμός) είναι όζο παράγεται ως υποπροϊόν.

Ένας ιονιστής μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία σας

Αρνητικός ιονιστής ιονιστής καθαρός αέρας στο σπίτι υγεία

Μερικά οφέλη για την υγεία των αρνητικών ιόντων:

Τι μπορεί να κάνει η ιοντοθεραπεία με ιονιστή για να βελτιώσει την υγεία και την ευημερία σας; Παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη για την υγεία των αρνητικών ιόντων:

  • Τα αρνητικά ιόντα έχουν θετική επίδραση στην ευημερία. Συχνά περιγράφονται ως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό.
  • Έχει αποδειχθεί ότι οι ιονιστές απομακρύνουν τη σκόνη, τη γύρη, τα σπόρια μούχλας και άλλα πιθανά αλλεργιογόνα από τον αέρα.
  • Οι ιονιστές μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους ιούς και τα βακτήρια που επιπλέουν στον αέρα.
  • Ο κίνδυνος αναπνευστικών ασθενειών όπως κρυολογήματα και γρίπη, ακόμη και πυρετός από άχυρο και άσθμα μειώνεται σημαντικά.
  • Επειδή τα αρνητικά ιόντα απορροφώνται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα.
  • Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα αρνητικά ιόντα ομαλοποιούν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας ενδεχομένως τη θετική στάση ενός ατόμου.
  • Τα αρνητικά ιόντα μειώνουν τους πονοκεφάλους και τις ασθένειες. Οι ιονιστές χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία στην Ευρώπη επειδή έχουν θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών.
  • «Τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο. που οδηγεί σε υψηλότερη εγρήγορση, μειωμένη υπνηλία και περισσότερη ψυχική ενέργεια », έτσι Pierce J. Howard PhD στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Γνωσιακών Επιστημών
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το αρνητικό φορτίο ιόντων βελτιώνει επίσης τη φυσική απόδοση.

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στη φύση!

Αρνητικά ιόντα στη φύση καταρράκτη θετική ενέργεια

Οι ιονιστές και τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα που παράγουν μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, αντισταθμίζοντας τις σαρωτικές επιπτώσεις των θετικών ιόντων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Και τα αρνητικά ιόντα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία που η επιστήμη μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει.

Πιθανότατα, εάν ζείτε σε ένα μολυσμένο περιβάλλον της πόλης και σε ένα μοντέρνο σπίτι γεμάτο ηλεκτρικές συσκευές, λάβετε υπόψη τα οφέλη για την υγεία των αρνητικών ιόντων. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ιονιστή. Μείνε υγιείς!