Το νερό σημύδας, γνωστό και ως χυμός σημύδας, προέρχεται από τα δέντρα του γένους Betula, τα οποία είναι απλά γνωστά ως σημύδες.

Ενώ το νερό σημύδας έχει πρόσφατα κερδίσει δημοτικότητα στη Γερμανία, καταναλώνεται στη Βόρεια Ευρώπη και την Κίνα εδώ και αιώνες για τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά και άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Παρακάτω θα βρείτε πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το νερό σημύδας, συμπεριλαμβανομένων των κύριων οφελών του για την υγεία.

Το νερό σημύδας μπορεί να αντληθεί από τον κορμό της σημύδας

Σημύδα νερό κώνους σημύδα δέντρα άνοιξη αργά το χειμώνα επίδραση σημύδας σημύδας

Σημύδες την άνοιξη

Επίδραση νερού σημύδας Οφέλη για την υγεία της σημύδας άνοιξη σημύδας

Κέων σημύδας νερό ανθίζει σημύδα άνοιξη επίδραση σημύδας σημύδας

Τι είναι το νερό σημύδας?

Το νερό σημύδας είναι ο χυμός από σημύδες που συγκομίζονται νωρίς την άνοιξη. Το χειμώνα, οι σημύδες αποθηκεύουν θρεπτικά συστατικά που απελευθερώνονται αργότερα στον χυμό τους. Παρόμοια με το χτύπημα των σφενδάμινων δέντρων, οι σημύδες μπορούν επίσης να χτυπηθούν.

Όταν πρόκειται για χτύπημα, το νερό σημύδας είναι ένα διαυγές, άχρωμο υγρό με ελαφρώς γλυκιά γεύση. Μετά από 2-3 ημέρες αρχίζει να ζυμώνεται και στη συνέχεια αναπτύσσει μια ξινή γεύση. Επεξεργάζεται μόνο του ή σε άλλα προϊόντα όπως σιρόπι, μπύρα, κρασί και υδρόμελο.

Σήμερα, εμφιαλωμένος χυμός σημύδας είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο και στα καταστήματα. Σημειώστε ότι τα εμπορικά προϊόντα σημύδας συχνά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και αρωματικά.

Ο χυμός σημύδας έχει καθαρό χρώμα και ελαφρώς γλυκιά γεύση

Κώνοι σημύδας νερό άνοιξη σημύδα επίδραση σημύδας δάσος σημύδας

Το εμπορικό παραγόμενο νερό σημύδας μπορεί επίσης να περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και αρωματικές ουσίες

Ποτήρι σημύδας με ποτήρι χυμού σημύδας υγιές

Δύο βασικοί τύποι σημύδων αξιοποιούνται – η ασημένια σημύδα και η γλυκιά σημύδα της Βόρειας Αμερικής. Ο χυμός σημύδας μπορεί να συλλεχθεί μόνο μία φορά το χρόνο – την άνοιξη, όταν τα φύλλα της σημύδας δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη. Δεδομένου ότι η γεύση του χυμού αλλάζει όσο πιο αργά χτυπηθούν τα δέντρα, η συγκομιδή διαρκεί μόνο ένα μήνα. Το ωραίο με τον χυμό σημύδας είναι ότι αφήνει τις σημύδες άθικτες ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν το υπόλοιπο του έτους.

Το υγιεινό ποτό τάσης βρίσκεται μέσα στον κορμό σημύδας 

Νερό σημύδας πιείτε σημύδα σημύδα επίδραση χυμού σημύδας

Και έτσι ο χυμός σημύδας αξιοποιείται την άνοιξη

Σημύδα νερό κώνους σημύδες δέντρα σημύδας άνοιξη επίδραση χυμού σημύδας

Οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα τις άλλες εποχές προσδίδουν στα χυμούς σημύδας τις ιδιότητες της υγείας του. Τα δέντρα απορροφούν θρεπτικά συστατικά από τον ήλιο και το έδαφος το καλοκαίρι για να προετοιμαστούν για χειμερία νάρκη το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποθηκεύουν όλα τα θρεπτικά συστατικά με τη μορφή χυμού στις ρίζες τους. Οι σημύδες διατηρούν αυτόν τον χυμό ακόμη και τον κρύο χειμώνα. Τότε έρχεται ξανά η άνοιξη και ήρθε η ώρα να πατήσετε νερό σημύδας.

Ο χυμός σημύδας είναι εμπλουτισμένος με πολλά αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Παρόμοια με το νερό καρύδας, το νερό σημύδας έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα smoothies και χάρη στους ηλεκτρολύτες του, λειτουργεί επίσης ως ενυδατική κρέμα μετά την προπόνηση.

Το νερό σημύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Νερό σημύδας ποτό ποτήρι καθαρή ουδέτερη γεύση επίδραση χυμού σημύδας

Υγεία από τη φύση

Το νερό σημύδας πίνει υγιές αποτέλεσμα σημύδας δάσος σημύδας

Παραθέτουμε 7 οφέλη για την υγεία του νερού σημύδας:

1. Μειώνει τον αριθμό των κοιλοτήτων στο στόμα

Η κατανάλωση νερού σημύδας μπορεί να κάνει καλό στην στοματική σας υγεία. Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι η ξυλιτόλη περιέχεται στο νερό σημύδας. Η ξυλιτόλη μπορεί να αποτρέψει τις κοιλότητες στο στόμα επειδή ορισμένοι τύποι βακτηρίων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ξυλιτόλη ως πηγή τροφής. Είναι μια φυσική ζάχαρη αλκοόλη που εξάγεται από σημύδες και το χυμό τους. Έχει αποδειχθεί ότι η ξυλιτόλη μειώνει τον κίνδυνο τερηδόνας και είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υποκατάστατο ζάχαρης.

Το νερό σημύδας περιέχει ξυλιτόλη, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των δοντιών

Βρύση νερού σημύδας οφέλη για την υγεία επίδραση χυμού σημύδας

2. Εξαλείφει την κυτταρίτιδα

Ο χυμός σημύδας περιέχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών, του ουρικού οξέος και της περίσσειας νερού από το σώμα. Ως εκ τούτου, πιστεύεται επίσης ότι το νερό σημύδας μπορεί να μειώσει ορατά τη φλούδα πορτοκαλιού.

4. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης

Η σαπωνίνη είναι μια ένωση που βρίσκεται στον χυμό σημύδας και έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης.

Οι σημύδες προσφέρουν θεραπεία για την υψηλή χοληστερόλη 

Επίδραση σημύδας νερό σημύδα άνοιξη σημύδας υγιές

5. Προάγει την υγεία του ήπατος

Ο χυμός σημύδας μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένας πολύ αποτελεσματικός αποτοξινωτικός παράγοντας. Αυτό παγιδεύει τα τοξικά απόβλητα και είναι σε θέση να τα εξουδετερώσει. Ο χυμός σημύδας απομακρύνει τις τοξίνες που μόνο το ήπαρ μπορεί να επεξεργαστεί, όπως αλκοόλ, κορεσμένα λιπαρά, φυτοφάρμακα κ.λπ..

Ο χυμός σημύδας βοηθά το συκώτι να αποτοξινώσει το σώμα με επιτυχία

Το ποτό της σημύδας επηρεάζει τα οφέλη για την υγεία της σημύδας σημύδας

6. Προάγει την υγεία των νεφρών

Η τακτική κατανάλωση νερού σημύδας μπορεί να ωφελήσει τα νεφρά καθαρίζοντας και φιλτράροντας τα απόβλητα μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, εξαλείφει τα απόβλητα που μόνο το ήπαρ μπορεί να χειριστεί, όπως περίσσεια αλατιού, ουρικό οξύ, φωσφορικά άλατα, ορισμένα φάρμακα, ουρία και αμμωνία. Αυτό βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος σε βάθος και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Ο χυμός σημύδας είναι παρόμοιος σε γεύση και εμφάνιση με το νερό καρύδας 

Το νερό σημύδας διανέμει μοντέρνο ποτό υγιεινό

7. Αναζωογονεί το δέρμα

Το νερό σημύδας μπορεί να ανακουφίσει δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ακμή. Όχι μόνο μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα, αλλά προστατεύει επίσης τα κύτταρα του δέρματος από το οξειδωτικό στρες, συμπεριλαμβανομένων των υπεριωδών ακτίνων και της ρύπανσης.

Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες υγείας του χυμού σημύδας και να είστε υγιείς!

Σημύδα νερό κώνους σημύδα δέντρα δάσος άνοιξη σημύδα επίδραση χυμού

Ενώ δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά όλα τα οφέλη για την υγεία της σημύδας, είναι αναμφίβολα ένα υγιές ελιξίριο της φύσης και το να πίνεις τακτικά χυμό σημύδας (φυσικά, με μέτρο) μπορεί να κάνει καλό μόνο στο σώμα και το μυαλό σου.

Τα πολλαπλά αμινοξέα και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο νερό σημύδας βοηθούν τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και να μεγαλώνουν γρηγορότερα

Νερό σημύδας βρύση νερό σημύδας πιείτε εφέ σημύδας σημύδας