Το Ghee είναι ένας τύπος καθαρού διαυγασμένου βουτύρου ή διαυγασμένου βουτύρου, φτιαγμένος από σαντιγί. Το διαυγές βούτυρο έχει παρόμοιες ιδιότητες με το λαρδί. Η διαφορά είναι ότι το ghee παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα για παραδοσιακούς και θρησκευτικούς λόγους. Η πρωτεΐνη γάλακτος, το νερό και η ζάχαρη γάλακτος διαχωρίζονται κατά τη διάρκεια της διαύγασης, γεγονός που καθιστά το καθαρό λίπος κατάλληλη τροφή, ακόμη και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Ο Ghee έγινε γνωστός μέσω των συνταγών της Αγιουρβέδα και της ιατρικής της Αγιουρβέδα. Στις ινδουιστικές περιοχές, το διαυγές βούτυρο χρησιμοποιείται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Εκτός από το μαγείρεμα λίπους, το ghee χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία και την Ασία για θρησκευτικές τελετουργίες, καθαρισμό και περιποίηση σώματος. Το διαυγές βούτυρο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη Γερμανία.

Το διαυγές βούτυρο αποτελείται από 100% καθαρό λίπος

Συνταγές της Αγιουρβέδα Κάντε Ghee στον εαυτό σας τίτλους βουτύρου

Γιατί να προτιμήσουμε το ghee? 

Σε αντίθεση με το βούτυρο ή το λίπος, το ghee αποτελείται από 100% καθαρό λίπος. Επιπλέον, το ghee μπορεί να θερμανθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, η οποία διατηρεί το μαγείρεμα και το τηγάνισμα σε υγιή επίπεδα. Το διαυγές βούτυρο δεν χάνει την ποιότητά του.

Τα λιπαρά οξέα παραμένουν σταθερά έως τους 19 ° C και δεν υπάρχουν ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία γήρανσης Ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών είναι υπεύθυνοι.

 Μια άλλη σημαντική ποιότητα του ghee που εξασφαλίζει ασφάλεια στην κουζίνα είναι η ήρεμη συμπεριφορά του κατά το μαγείρεμα. Η αφυδάτωση του λίπους σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πιτσιλισμού ή καύσης.

Το ghee βουτύρου μπορεί να θερμανθεί έντονα χωρίς να χάσει καμία από τις αξίες υγείας του

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας ελαφρύ βούτυρο

Ghee- το χρυσό ελιξίριο

Το ghee έχει διακριτική γεύση και ευχάριστο άρωμα, καθώς και εντυπωσιακή διάρκεια ζωής. Όλες αυτές οι αξίες κάνουν το ghee ένα υγιεινό, φθηνό και πολύ δημοφιλές προϊόν στην κουζίνα. Όταν καταναλώνεται, το ghee είναι εύκολο να αφομοιωθεί.

Στην αγιουρβεδική κουζίνα και ιατρική, το ghee εξακολουθεί να ονομάζεται χρυσό ελιξίριο και πανάκεια.

Δεδομένου ότι δεν παίρνετε πάντα το ghee στο ασιατικό παντοπωλείο, βρήκαμε τη συνταγή για να φτιάξετε ghee μόνοι σας και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας αμέσως.

Κάντε κάτι καλό για εσάς και φτιάξτε το δικό σας ghee στο σπίτι

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας όμορφο βούτυρο

Το να φτιάχνετε ghee είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος και υπομονή. Αφού δοκιμάσετε το αποτέλεσμα, θα παρατηρήσετε πόσο άξιζε τον κόπο.

Φτιάξτε το ghee μόνοι σας – η συνταγή:

Ανάλογα με το πόσο θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας, θα χρειαστείτε πολλά, ας πούμε 1/2 κιλό, ανάλατο βούτυρο. Δώστε προσοχή στην καλή ποιότητα του βουτύρου!

Το αγνό γάλα από βούτυρο εξακολουθεί να ονομάζεται χρυσό ελιξίριο στην αγιουρβεδική κουζίνα

Συνταγές της Αγιουρβέδα Πώς να φτιάξετε τον εαυτό σας με λίγα λιπαρά

Φτιάξτε μόνοι σας – την προετοιμασία:

Χωρίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να λιώσουν εντελώς σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην καυτή σόμπα. Όταν γίνει αυτό, αυξήστε τη θερμοκρασία και περιμένετε να βράσει το μείγμα του βουτύρου. Στη συνέχεια γυρίστε τη φλόγα στη χαμηλότερη ρύθμιση και αφήστε το βούτυρο να συνεχίσει να σιγοβράζει. Λευκός αφρός αρχίζει να σχηματίζεται στην επιφάνεια. Πρέπει να αφαιρείται και να αφαιρείται τακτικά. Αυτή είναι η πρωτεΐνη. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μην σχηματιστεί άλλος αφρός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες, αλλά κάντε υπομονή γιατί όσο πιο απαλά ανακατεύετε, τόσο υψηλότερη θα είναι η ποιότητα του βουτύρου.

Το ghee βουτύρου χαρακτηρίζεται από καλή και μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι συνταγές της Αγιουρβέδα φτιάξτε μόνοι σας

Φιλτράρετε το τελικό τσάι μέσα από ένα φίλτρο τσαγιού, φίλτρο καφέ ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε καθαρά, στεγνά ποτήρια. Μετά τη σφράγιση, γυρίστε τα βάζα ανάποδα για μια στιγμή. Το κενό που δημιουργείται αυξάνει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ζωής του πολύτιμου ghee.

Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για κάποιον – υγιές και σπιτικό!

Για να φτιάξετε μόνοι σας ghee, χρειάζεστε καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας υγρό βούτυρο

Μετά τη διαύγαση, το ghee πρέπει να φιλτραριστεί ή να κοσκινιστεί καλά

Συνταγές Αγιουρβέδα Φτιάξτε το δικό σας βούτυρο φίλτρου γκι

Είναι καλύτερο να ρίχνετε το ghee σε καθαρά ποτήρια 

Συνταγές Αγιουρβέδα Φτιάξτε το δικό σας χρυσό βούτυρο γκι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι με πρακτικό βιδωτό πώμα για να το γεμίσετε

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας διαυγές βούτυρο

για να δημιουργήσετε ένα κενό πιο βολικά, το οποίο παρατείνει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ζωής

Συνταγές Αγιουρβέδα Φτιάξτε το δικό σας κουτάλι βουτύρου γκι

Συγχαρητήρια! Μόλις φτιάξατε υγιεινό και καλό γάλα για ψήσιμο, ψήσιμο, μαγείρεμα και μασάζ

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας βούτυρο σε βάζο

Συνταγές της Αγιουρβέδα Φτιάξτε μόνοι σας βούτυρο από πάνω