Είστε αλλεργικοί στη γλουτένη; Εδώ είναι μερικές ιδέες για την αντικατάστασή του!

Κατ ‘αρχήν, η γλουτένη είναι μέρος της παραδοσιακής κουζίνας. Παρ ‘όλα αυτά, έχει αποδειχθεί ότι πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί ή υπερευαίσθητοι στη γλουτένη. Είτε πρόκειται για ένα σύγχρονο φαινόμενο είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα – αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Είναι σημαντικό η σύγχρονη κουζίνα να μας δίνει πολλές ευκαιρίες να αντικαταστήσουμε τη γλουτένη. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο πετυχαίνουμε περισσότερη άνεση, αλλά καταφέρνουμε επίσης να κάνουμε το μενού μας πιο νόστιμο και ποικίλο.

Δίαιτα χωρίς γλουτένη

τι είναι συμβουλές υγιεινής διατροφής χωρίς γλουτένη δίαιτα

Παρεμπιπτόντως, αυτό το άρθρο αξίζει επίσης για άτομα που (ακόμα) δεν έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Γιατί αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν δεν το παρακάνετε με αυτό το συστατικό. Ο κατάλογος των υποκατάστατων γλουτένης θα σας βοηθήσει πολύ.

Τι είναι η γλουτένη και τι τρόφιμα βρίσκεις σε αυτήν;?

τι είναι γλουτένη πού είναι γλουτένη σε αυτό σιτάρι σίκαλη βρώμη κριθάρι

Τι είναι η γλουτένη?

Γνωρίζετε πραγματικά τι είναι η γλουτένη; Είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων. Η γλουτένη βρίσκεται σε πολλούς παραδοσιακούς ωμούς κόκκους. Αυτά είναι π.χ. σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι ζωοτροφών και βρώμη.

Το πρόβλημα είναι ότι τα πεπτικά μας συστήματα δυσκολεύονται να επεξεργαστούν αυτό το συστατικό. Εξαιτίας αυτού, το σώμα μπορεί να αναπτύξει αλλεργία. Στη σύγχρονη ζωή μας, το ενζυμικό σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί από πολλούς άλλους παράγοντες. Έτσι, η επεξεργασία των τροφίμων είναι ήδη περίπλοκη.

Μάθετε περισσότερα για τα τρόφιμα που είναι χωρίς γλουτένη …

Τι είναι συμβουλές για υγιεινή διατροφή χωρίς ψωμί χωρίς γλουτένη

Συμπτώματα αλλεργίας στη γλουτένη

Τώρα φτάνουμε στα τυπικά παράπονα που σχετίζονται με την αλλεργία στη γλουτένη. Συνδέονται κυρίως με το γαστρεντερικό σύστημα. Η επένδυση των λεπτών εντέρων είναι κατεστραμμένη. Τα ένζυμα εμφανίζουν ασθενέστερη δραστηριότητα από ό, τι συνήθως για αυτά.

Τυπικά συμπτώματα είναι ο μετεωρισμός, αλλά υπάρχουν και μερικά ακόμη που δεν συνδέουμε άμεσα με το γαστρεντερικό σύστημα. Η αλλεργία στη γλουτένη μπορεί επίσης να εντοπιστεί στην κούραση, την παχυσαρκία, τα προβλήματα του δέρματος, τους πονοκεφάλους, τον πονόδοντο, τους μύες και τις αρθρώσεις.

Σημειώστε το Συμπτώματα αλλεργίας στη γλουτένη

τι είναι δίαιτα χωρίς γλουτένη πάρετε αλλεργία στη γλουτένη

Από την αλλεργία στη δυσανεξία

Υπάρχει διαφορά μεταξύ αλλεργίας στη γλουτένη και δυσανεξίας. Παρατηρώντας εγκαίρως την πρώτη και αρχίζοντας να την θεραπεύετε, μπορείτε να αποφύγετε τη δεύτερη κατάσταση – τη μισαλλοδοξία.

Λίστα τροφίμων χωρίς γλουτένη

τι είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη λίστα τροφίμων χωρίς γλουτένη

Τι εννοούμε ως υποκατάστατο γλουτένης;?

Σε άρθρα στο Διαδίκτυο με θέμα τη γλουτένη, ο όρος ερμηνεύεται ελαφρώς διαφορετικά σε διαφορετικά ιστολόγια. Σε ορισμένα σημεία, κάποιος απλώς συνιστά την επιλογή του σωστού υλικού πλήρωσης. Δεν βεβαιώνεστε όμως ότι υπάρχουν και τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα πλούσια σε γλουτένη.

Είναι διαφορετικά με εμάς. Με τον όρο υποκατάστατο γλουτένης εννοούμε προϊόντα που δεν περιέχουν αυτήν την πρωτεΐνη, αλλά προσφέρουν τα συστατικά για τυπικά προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

Bήστε μαζί τους αλεύρια χωρίς γλουτένη

τι είναι χωρίς γλουτένη ψήσιμο σπιτικό ψωμί συμβουλές για υγιεινή διατροφή

αμάραντος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμάραντο τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά προϊόντα. Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή αλευριού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και τηγανίτας.

Μαγείρεμα και ψήσιμο με τον αμάραντο superfood 

τι είναι διατροφή χωρίς γλουτένη υγιεινή διατροφή αμάραντος

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και έχουν διαφορετικές ποσότητες υδατανθράκων ανάλογα με την ποικιλία. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της γλουτένης.

Όλοι οι τύποι φασολιών είναι χωρίς γλουτένη

τι είναι δίαιτα χωρίς γλουτένη τροφή φασόλια χωρίς γλουτένη

Είδος σίκαλης

Το φαγόπυρο μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τη γλουτένη και προσφέρει επίσης μεγάλη ποικιλία στο μενού σας. Με αυτό μπορείτε να ετοιμάσετε πολλές σούπες και επίσης να φτιάξετε διαφορετικά ψημένα και τηγανητά πιάτα. Έχετε φάει ποτέ κεφτεδάκια από φαγόπυρο; Αν όχι, τότε πρέπει να το κάνετε γιατί είναι πραγματικά νόστιμα!

Φαγόπυρο – υγιεινό και χωρίς γλουτένη

τι είναι δίαιτα χωρίς γλουτένη χωρίς γλουτένη φαγόπυρο χωρίς γλουτένη

πατάτες

Εδώ έρχεται μια προσφορά για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας. Εάν χρειάζεστε ένα γευστικό πληρωτικό που είναι εύκολο να αφομοιωθεί και έχει μια οικεία γεύση, τότε μπορείτε πάντα να φτάσετε στις πατάτες. Είναι ένα υπέροχο υποκατάστατο της γλουτένης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία συνταγών.

Μην χάσετε τα παραδοσιακά και νόστιμα πιάτα με πατάτες

τι είναι διατροφή χωρίς γλουτένη τροφή πατάτες δίαιτα χωρίς γλουτένη

κινόα

Η κινόα είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και δημοφιλή τρόφιμα. Ένας από τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλής είναι η ικανότητά του να αντικαθιστά τη γλουτένη. Η κινόα έχει ουδέτερη γεύση και ως εκ τούτου ταιριάζει πολύ με διάφορα πιάτα.

Το μαγείρεμα με κινόα είναι πολύ εύκολο. Προετοιμάστε νόστιμες σαλάτες και πιάτα με αυτό το φαγητό χωρίς γλουτένη

τι είναι διατροφή χωρίς γλουτένη χωρίς δίαιτα κινόα χωρίς γλουτένη

Φακοί

Οι φακές μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τη γλουτένη και είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Εκτός από τη συνηθισμένη σούπα, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε κεφτεδάκια και σαλάτες!

Η νόστιμη σούπα φακής είναι πιο υγιεινή από όσο νομίζετε

τι είναι η χωρίς γλουτένη λίστα τροφίμων φακές δίαιτα χωρίς γλουτένη

Ρεβύθια

Αυτό το φυτό φασολιών έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων στη γαστρονομία. Είναι επίσης πλούσιο σε υδατάνθρακες και άλλα υγιεινά συστατικά. Τα ρεβίθια είναι ένα εξαιρετικό πληρωτικό που είναι απολύτως χωρίς γλουτένη.

Έχετε ρεβίθια στο καθημερινό μενού?

τι είναι χωρίς γλουτένη λίστα τροφίμων ρεβίθια δίαιτα χωρίς γλουτένη ρεβίθια

ρύζι

Όλες οι ποικιλίες ρυζιού είναι χωρίς γλουτένη και είναι πολύ υγιεινές. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι συγκεκριμένο για την ευρεία χρήση αυτού του προϊόντος, έτσι δεν είναι?

Το ρύζι εξακολουθεί να είναι ένα τρόφιμο που δεν περιέχει γλουτένη

τι είναι η γλουτένη χωρίς τρόφιμα λίστα τροφίμων ρύζι χωρίς γλουτένη

κεχρί

Αυτό το υποκατάστατο γλουτένης μπορεί να αντικαταστήσει το πρωινό μούσλι και τα χυλοπίτες στη σούπα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κεχρί για να ετοιμάσετε νόστιμα και υγιεινά πιάτα

τι είναι η χωρίς γλουτένη λίστα τροφίμων δίαιτα χωρίς γλουτένη κεχρί

Γλυκο καλαμποκι

Μαγειρεμένο, τηγανητό ή τραχύ σε σαλάτες – αυτό είναι ένα υποκατάστατο γλουτένης που είναι νόστιμο και χρησιμοποιείται ευρέως.

Το καλαμπόκι εξακολουθεί να είναι ένας υγιής τύπος κόκκων χωρίς γλουτένη

τι είναι η γλουτένη χωρίς τροφή λίστα γλυκών καλαμποκιού δίαιτα χωρίς γλουτένη

ταπιόκα

Αυτό το εξωτικό και νόστιμο φυτό είναι πολύ κοινό στην αγορά και είναι επίσης ένα ιδανικό υποκατάστατο γλουτένης και πληρωτικό.

Η ταπιόκα είναι φτιαγμένη από τη ρίζα μανιόκα 

τι είναι η χωρίς γλουτένη λίστα τροφίμων ταπιόκα δίαιτα χωρίς γλουτένη

Βήμα προς βήμα στα νέα προϊόντα χωρίς γλουτένη

Δεν πρέπει να υπερφορτώνετε τον εαυτό σας όταν ενσωματώνετε το νέο παρασκευαστή κορεσμού ή υποκατάστατο γλουτένης. Αργά αργά. Ενσωματώστε πρώτα τα γνωστά προϊόντα στο μενού σας και χρησιμοποιήστε τα για να ετοιμάσετε ένα ποικίλο μενού. Μόνο τότε μπορείτε σιγά σιγά να συμπεριλάβετε τα εξωτικά προϊόντα.

 Υγιεινή διατροφή μέσω τροφών χωρίς γλουτένη

τι είναι γλουτένη πού υπάρχει γλουτένη σε αυτό υγιεινή κατανάλωση τροφής χωρίς γλουτένη