Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι απλώς αποτελείται από νερό και ζάχαρη, τα κόκκινα καλοκαιρινά φρούτα είναι στην πραγματικότητα ένα υγιεινό και πυκνό σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά και το καρπούζι είναι επίσης πολύ χαμηλό σε θερμίδες.

Τα καρπούζια έχουν γίνει συνώνυμα του καλοκαιριού και του αναψυκτικού, και για καλό λόγο. Η γλυκιά και φρέσκια γεύση τους μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τη ζέστη και το καλοκαίρι έχει ακόμα καλύτερη γεύση.

Μάθετε γιατί το καρπούζι είναι υγιές?

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα καρπούζι θερμίδες

Το καλοκαίρι έχει γεύση …

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα καρπούζι στοιχεία διατροφής

… νόστιμο καρπούζι

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα καρπούζι θρεπτικές αξίες κομμάτια

Γιατί το καρπούζι είναι υγιές?

Το πόσιμο νερό είναι ένας σημαντικός τρόπος για να κρατήσετε το σώμα ενυδατωμένο. Αλλά η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει. Είναι ενδιαφέρον ότι το καρπούζι είναι 92% νερό. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι ένας από τους λόγους που τα φρούτα και τα λαχανικά σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι. Εάν καταναλώνετε αρκετό νερό και φυτικές ίνες, θα έχετε μια υγιεινή διατροφή χαμηλών θερμίδων.

Το καρπούζι είναι δροσιστικό, νόστιμο και υγιεινό

Καρπούζι υγιή chopsticks καρπούζι στοιχεία διατροφής

Το καρπούζι περιέχει θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές φυτικές ενώσεις

Το καρπούζι είναι ένα από τα φρούτα με τις χαμηλότερες θερμίδες – μόνο 46 θερμίδες ανά μερίδα (περίπου 150 γραμμάρια). Αυτό είναι χαμηλότερο από ακόμη και φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως τα μούρα.

Μια μερίδα καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) περιέχει επίσης πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων βιταμινών και μετάλλων:

Βιταμίνη C: 21% της ημερήσιας ανάγκης

Βιταμίνη Α: 18% της ημερήσιας ανάγκης

Κάλιο: 5% της ημερήσιας απαίτησης

Μαγνήσιο: 4% της ημερήσιας απαίτησης

Βιταμίνες Β1, Β5 και Β6: 3% της ημερήσιας απαίτησης

Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένου του β-καροτένιου και του λυκοπενίου. Περιέχει επίσης κιτρουλίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ.

Τα καρπούζια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Συνταγές καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα καρπούζι

Εδώ είναι μια επισκόπηση των κύριων αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο καρπούζι:

βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή είναι ένας τύπος φυτικής ένωσης που περιλαμβάνει άλφα-καροτένιο και βήτα-καροτένιο. Και το σώμα έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα καροτενοειδή σε βιταμίνη Α..

Λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι ένας τύπος καροτενοειδούς που δεν μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό δίνει στα φυτικά τρόφιμα όπως τις ντομάτες και το καρπούζι κόκκινο χρώμα και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Κουκουρβιτακίνη Ε.

Η κουκουρμπιτακίνη Ε είναι μια φυτική ένωση με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το πικρό πεπόνι, συγγενής του καρπουζιού, περιέχει ακόμη περισσότερη κουκουρβιτακίνη Ε..

Σβήστε τη δίψα σας με ένα δροσιστικό ρόφημα καρπούζι

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα λεμονάδα καρπούζι δροσιστικά καλοκαιρινά ποτά

Το καρπούζι βοηθά την καρδιά να είναι υγιής

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι παράγοντες του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά στο καρπούζι μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

Υγιής καρδιά

Καρπούζι υγιή καλοκαιρινά φρούτα Καρπούζι κομμένο σχήμα καρδιάς

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στη χοληστερόλη. Το καρπούζι περιέχει επίσης κιτρουλλίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου στο σώμα. Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να επεκταθούν, γεγονός που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Άλλες βιταμίνες και μέταλλα στο καρπούζι είναι επίσης καλά για την καρδιά. Αυτές περιλαμβάνουν βιταμίνες Α, Β6, C, μαγνήσιο και κάλιο.

Είναι ένας φυσικός τρόπος για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης

Καρπούζι υγιεινό καλοκαιρινό φρούτο σαλάτα καρπούζι

Το καρπούζι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου

Μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Αλλά σημειώστε επίσης ότι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Το καρπούζι το μειώνει Κίνδυνος άσθματος

Ο κίνδυνος ανάπτυξης άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που προσλαμβάνουν υψηλές ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι η βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται σε πολλά είδη φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των καρπουζιών.

Ένας υγιής καλοκαιρινός πειρασμός για σνακ

Καρπούζι υγιεινό καρπούζι διατροφή γεγονότα φρουτοσαλάτα τάρτα

Το καρπούζι βοηθάει κατά οδυνηρός

Έχει αποδειχθεί ότι το καρπούζι και ο χυμός καρπουζιού μειώνουν τον μυϊκό πόνο και βελτιώνουν τον χρόνο αποκατάστασης μετά την άσκηση στους αθλητές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στο αμινοξύ L-κιτρουλλίνη που βρίσκεται στο καρπούζι.

Καλοκαιρινές λιχουδιές 

Καρπούζι υγιεινό παγωτό chopstick Φράουλες Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό καρπούζι

Καρπούζι iείναι καλό για το δέρμα και τα μαλλιά σας

Δύο βιταμίνες στο καρπούζι – Α και C – είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά. Η βιταμίνη Α είναι επίσης σημαντική για το υγιές δέρμα καθώς υποστηρίζει το σχηματισμό και την επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Α, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται ξηρό και ξεφλουδισμένο.

Τόσο το λυκοπένιο όσο και η βήτα-καροτίνη μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από ηλιακά εγκαύματα.

Νόστιμα σάντουιτς με αγγούρι και καρπούζι ως υγιεινή εναλλακτική λύση

Καρπούζι Υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα Σάντουιτς Αγγούρι καρπούζι

Καρπούζι κμπορεί να βελτιώσει την πέψη

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό και χαμηλό σε φυτικές ίνες – και τα δύο είναι σημαντικά για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε νερό και φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού, μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προώθηση των φυσιολογικών κενώσεων.

Γιαούρτι φρούτων με διαφορά

Καρπούζι υγιεινό καλοκαιρινό φρούτο καρπούζι γιαούρτι μέλι επιδόρπιο

Θα θέλατε να δοκιμάσετε μια πίτσα χαμηλών θερμίδων?

Πίτσα καρπούζι υγιεινό καρπούζι

συμπέρασμα

Το καρπούζι είναι ένα εκπληκτικά υγιές φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και παρέχει επίσης πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και της βιταμίνης C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά κάνουν το καρπούζι όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ένα καλοκαιρινό φρούτο χαμηλών θερμίδων. Το καρπούζι, ωστόσο, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Απολαύστε το καλοκαίρι και δροσιστείτε με ένα δροσερό χυμό καρπούζι!

Ένα καλοκαιρινό αναψυκτικό κατ ‘εξοχήν

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα πίνουν χυμό καρπούζιΚαρπούζι υγιή καλοκαιρινά φρούτα καρπούζι παγάκια χυμού χαμηλών θερμίδων χυμός

Ιδέες για χορτοφαγική σχάρα – γιατί όχι ψητό καρπούζι?

Καρπούζι υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα ψημένα καρπούζια στοιχεία διατροφής

Έχετε δοκιμάσει κίτρινο καρπούζι?

Καρπούζι υγιή καλοκαιρινά φρούτα κίτρινο καρπούζι στοιχεία διατροφής

Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα καρπούζι δημιουργικά

Καρπούζι υγιές καλοκαίρι καρπούζι καρπούζι κομμένο καρχαρία

Μείνετε υγιείς και τρώτε συνειδητά!

Καρπούζι υγιεινό καρπούζι πίτσα καλοκαιρινά σνακ ιδέες finger food

Εμπνευσμένο σχέδιο νυχιών με θέμα το καρπούζι

Καρπούζι υγιεινό καρπούζι βερνίκι νυχιών ιδέες καλοκαιρινές τάσεις