Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη σημασία της υγείας του εντέρου για τη γενική υγεία τους! Ενώ υπάρχουν πολλά εξαιρετικά συμπληρώματα και υποστηρικτικές θεραπείες για την προώθηση της καλύτερης πέψης, οι φυσιοπαθείς προτείνουν μια ακόμη εναλλακτική που θα θέλαμε να εξετάσουμε σήμερα. Και αυτές είναι οι πικρές ουσίες! Τι ξέρεις για αυτό? Σως όχι πολλά, σωστά. Αν ναι, απλώς συνεχίστε να κάνετε κύλιση. Η σημερινή ανάρτηση αφορά το τι πραγματικά είναι οι πικρές ουσίες και πόσο σημαντικές είναι για μια υγιή εντερική χλωρίδα. Μείνετε μαζί του …

Τι είναι οι πικρές ουσίες?

Πικρές ουσίες ωφελούν το υγιές συμπλήρωμα διατροφής της εντερικής χλωρίδας

Έτσι μπορείτε να υποστηρίξετε και να ενισχύσετε το πεπτικό σας σύστημα

Οι πικρές ουσίες χρησιμοποιούν οφέλη από ένα υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής της εντερικής χλωρίδας

Οι πικρές ουσίες είναι μια μορφή φυτικών φαρμάκων που έχουν τη γεύση ακριβώς όπως τη φαντάζεστε: τόσο – πικρή! Τα βότανα που χρησιμοποιούνται σε ένα πικρό διάλυμα ποικίλλουν ως προς την πικρία τους σύμφωνα με την «πικρή αρχή» και κατηγοριοποιούνται και συνδέονται με την έντονη πικρή γεύση τους. Όσο πιο δυνατή είναι η πικρή γεύση, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία των πικρών ουσιών στην ζυγαριά.

Πικρές ουσίες για μια υγιή εντερική χλωρίδα

Πικρές ουσίες οφέλη για την πέψη

Κάντε αρκετά για την υγεία του εντέρου σας?

Πικρές ουσίες και τα οφέλη τους για μια υγιή εντερική χλωρίδα

Ποια είναι τα οφέλη των πικρών ουσιών για την πεπτική υγεία;

Η πικρή γεύση παίζει σημαντικό ρόλο στις γαστρεντερικές εκκρίσεις. Όταν χτυπά τη γλώσσα, στέλνει ένα σήμα κάτω από το νεύρο του κόλπου μας για να προκαλέσει μια σειρά από πεπτικές αλλαγές. Προωθεί την πέψη με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Διεγείρει την όρεξη και όλες τις απαραίτητες γαστρεντερικές εκκρίσεις (συμπεριλαμβανομένων των οξέων του στομάχου και των πεπτικών ενζύμων) από το στόμα, το στομάχι, το πάγκρεας, το δωδεκαδάκτυλο και το συκώτι.
  • Υποστηρίζει τον σωστό μεταβολισμό του ήπατος και προάγει την καλύτερη αποτοξίνωση.
  • Ρυθμίζει την ορμονική λειτουργία του παγκρέατος, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Παράγει χολή και βοηθά στην αποτελεσματική απελευθέρωση της χολής, έτσι ώστε η χοληδόχος κύστη να μεταβολίζει καλύτερα το λίπος.
  • Προωθεί τις διαδικασίες αυτο-επιδιόρθωσης κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα, συμπεριλαμβανομένης της εντερικής επένδυσης.
  • Προωθεί την κανονικότητα, μειώνει τα αέρια και το φούσκωμα και ανακουφίζει από τις περιστασιακές καούρες.
  • Καταπρανει το κεντρικό νευρικό σύστημα, έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και προάγει τη θέρμανση ή την ψύξη του σώματος.

Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες των πικρών ουσιών που αναφέρονται παραπάνω!

Οι πικρές ουσίες ωφελούν την υγιή εντερική χλωρίδα που συμπληρώνει την πέψη

Οι φυσιοπαθείς συχνά συνταγογραφούν πικρές ουσίες, κυρίως για να υποστηρίξουν ένα υποτονικό πεπτικό σύστημα αυξάνοντας το οξύ του στομάχου. Έτσι το σώμα πρέπει να γίνει πιο όξινο! Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να σας έχουν διδάξει, κοινά πεπτικά προβλήματα όπως δυσπεψία, αέρια, ρέψιμο, καούρα και παλινδρόμηση δεν οφείλονται σε υπερβολικό υδροχλωρικό οξύ (HCl), αλλά σε πολύ λίγο από αυτό! Το σώμα μας χρειάζεται όξινο περιβάλλον όχι μόνο για να ενεργοποιήσει τα ένζυμα και να διασφαλίσει την αποτελεσματική διάσπαση των τροφίμων, αλλά και για να διατηρήσει το μικροβίωμα υγιές και να διασφαλίσει ότι οι βαλβίδες του στομάχου μας παραμένουν κλειστές όταν είναι απαραίτητο.

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής?

Οι πικρές ουσίες ωφελούν την υγιή πέψη της εντερικής χλωρίδας

Μια πολυάσχολη ζωή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη φτωχή παραγωγή HCI. Το άγχος είναι ένας σημαντικός συντελεστής στην ανταπόκριση στον αγώνα ή την πτήση. Αυτό εκτρέπει τη ροή του αίματος μακριά από το πεπτικό σύστημα, προετοιμάζοντας μια πραγματική ή φανταστική απειλή που αντιλαμβάνεται το σώμα μας. Το αποτέλεσμα είναι η κακή παραγωγή χωνευτικού χωνευτικού. Συνδυάστε αυτό με μια υπο-βέλτιστη διατροφή, υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, φαρμακευτική αγωγή, καθιστική ζωή και τη φυσική διαδικασία γήρανσης, και το κακό πεπτικό μας σύστημα γίνεται ανισόρροπο.

Λίγες σταγόνες είναι αρκετές!

Οι πικρές ουσίες ωφελούν την υγιή εντερική χλωρίδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής?

Ενώ η συμπλήρωση με HCl και ένζυμα μπορεί να δώσει στο πεπτικό μας σύστημα μια μικρή ώθηση, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι απλώς ένα μέτρο διακοπής. Οι πικρές ουσίες, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προσφέρουν μια πιο εκτεταμένη λύση, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορούν να εκπαιδεύσουν το σώμα να παράγει αποτελεσματική ποσότητα HCl (μεταξύ άλλων πεπτικών χυμών) μόνο του.

Εντάξτε πικρές ουσίες στο πρόγραμμα διατροφής σας

Οι πικρές ουσίες ωφελούν τον υγιεινό τρόπο ζωής της εντερικής χλωρίδας

Υπάρχουν πολλά βότανα που ταξινομούνται ως πικρές ενώσεις, αλλά μερικά από τα αγαπημένα μας είναι η πικραλίδα (Taraxacum officinale), το χαμομήλι (Matricaria chamomilla), το τζίντζερ (Zingiber officinale), το goldenseal (Hydrastis), το σταφύλι oregon (Berberis aquifolium) και το gentian ( Gentiana) lutea). Σας συνιστούμε να παίρνετε πικρές ουσίες 15-30 λεπτά πριν από τα γεύματα και να τηρείτε τη συνταγή για τη δοσολογία, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από μερικές 3-5 σταγόνες έως ένα κουταλάκι του γλυκού, ανάλογα με τη δύναμη των βοτάνων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη και να συλλέξετε τα δικά σας πικρά από βότανα!

Πικρές ουσίες από πικραλίδες

Οι πικρές ουσίες ωφελούν την πέψη

Τα πικρά που χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός θεραπευτικού σχεδίου μπορούν να παίξουν βοηθητικό ρόλο στη βελτίωση της πέψης και, με τη σειρά τους, στη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών. Η εκτεταμένη ικανότητά τους να επηρεάζουν τα κύτταρα του σώματός μας σημαίνει ότι οι πικρές ουσίες μπορούν να είναι ένα ολιστικό εργαλείο για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος! Συζητήστε με το γιατρό σας για να μάθετε εάν οι πικρές ουσίες είναι κατάλληλες για τους γενικούς στόχους υγείας σας.

Μείνε υγιείς!

Πικρές ουσίες ωφελούν το συμπλήρωμα διατροφής της εντερικής χλωρίδας Πικρές ουσίες Οφέλη από υγιή εντερική χλωρίδα Συμπληρώματα διατροφής Ποιες είναι οι πικρές ουσίες Οφέλη από την υγιή πέψη της εντερικής χλωρίδας Τι είναι οι πικρές ουσίες ωφελεί την υγιή εντερική χλωρίδαΠικρές ουσίες από γκρέιπφρουτ Οφέλη για την υγιή πέψη της εντερικής χλωρίδας (2)