Σήμερα, η τακτική οδοντιατρική φροντίδα έχει γίνει ένα σημαντικό τελετουργικό για πολλούς από εμάς. Τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα και άλλα εργαλεία όπως στοματικό διάλυμα, νήμα κλπ. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή. Είναι όμως αυτό αρκετό; Σύμφωνα με μια μελέτη, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των Γερμανών υποφέρουν από φθορά των δοντιών, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραδοσιακές οδοντόκρεμες απλά δεν λειτουργούν. Αν θέλετε υγιή και όμορφα δόντια, πρέπει να κάνετε περισσότερα. Και εδώ ακριβώς μπορεί να βοηθήσει η ξυλιτόλη. Αυτή η φρουκτόζη φυτικής προέλευσης όχι μόνο προστατεύει από τη φθορά των δοντιών, αλλά βελτιώνει σημαντικά τη συνολική στοματική υγεία.

Τι είναι στην πραγματικότητα η ξυλιτόλη?

Η ξυλιτόλη, γνωστή και ως ξυλιτόλη, είναι υποκατάστατο ζάχαρης που συνήθως λαμβάνεται από φυτά όπως σημύδα, οξιά ή καλαμπόκι. Η ξυλιτόλη μοιάζει με κανονική ζάχαρη και έχει τόσο γλυκιά γεύση. Ενώ η επιτραπέζια ζάχαρη είναι επιβλαβής για τα δόντια, αυτή η εναλλακτική ζάχαρη έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι η τακτική χρήση της ξυλιτόλης ως στοματικό διάλυμα όχι μόνο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο τερηδόνας, αλλά μπορεί επίσης να σταματήσει την ανάπτυξη υφιστάμενης τερηδόνας και ακόμη και να ανακουφίσει την περιοδοντική νόσο. Ως πρόσθετο μπόνους, τα δόντια θα είναι πιο λευκά και πιο λεία από πριν. Οι θετικές ιδιότητες της ξυλιτόλης είναι σίγουρα πολλές. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όλο και περισσότερα προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας που περιέχουν ξυλιτόλη έχουν βγει στην αγορά πρόσφατα.

οδοντιατρική φροντίδα-με-ξυλιτόλη-ξυλιτόλη-σε-βάζο-ζάχαρη-υποκατάστατο-φυσικά-μέσα-για-υγιή-δόντια

Πώς λειτουργεί η ξυλιτόλη?

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη τερηδόνας. Γιατί όμως είναι έτσι; Η τερηδόνα είναι μια οδοντική ασθένεια που συνήθως προκαλείται από βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια μετατρέπουν τη ζάχαρη στα τρόφιμα σε επιθετικό οξύ, το οποίο χαλαρώνει τα μέταλλα από το σμάλτο των δοντιών. Ως αποτέλεσμα, το σμάλτο δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τη λειτουργία του ως προστατευτική επίστρωση και έτσι συμβαίνει τερηδόνα. Πώς όμως η ξυλιτόλη προστατεύει τα δόντια; Η ξυλιτόλη μειώνει τα επίπεδα του pH στο στόμα. Επιπλέον, προωθεί την αποθήκευση μετάλλων στο σμάλτο των δοντιών και έτσι τα βακτήρια δεν έχουν καμία πιθανότητα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το υποκατάστατο της ζάχαρης βοηθά επίσης στην περιοδοντική νόσο. Δεδομένου ότι ρυθμίζει την οξύτητα στη στοματική κοιλότητα, τα βακτήρια δεν μπορούν να συσσωρευτούν στα δόντια και να σχηματίσουν πλάκα, η οποία είναι η κύρια αιτία της περιοδοντικής νόσου.

οδοντιατρική φροντίδα-ξυλιτόλη-παστίλιες-για-υγιή-δόντια-οδοντιατρική-υγεία-σωστή-στοματική-υγιεινή

Παστίλιες ξυλιτόλης: οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά και ενήλικες

οδοντιατρική φροντίδα-δόντια-σωστά-φροντίδα-ξυλιτόλη-παστίλιες-για-παιδιά-υγιή-δόντια

Η ξυλιτόλη είναι μια χρήσιμη προσθήκη στην καθημερινή οδοντιατρική φροντίδα. Ωστόσο, για να βελτιώσει τη γενική υγεία των δοντιών, είναι απαραίτητη η τακτική χρήση. Υπάρχουν 3 επιλογές εδώ – σκόνη ξυλιτόλης, τσίχλες ή παστίλιες. Η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι χωρίς αμφιβολία οι παστίλιες, καθώς είναι πολύ πρακτικές και επομένως είναι κατάλληλες ακόμη και για παιδιά. Ο καθένας μπορεί εύκολα να παραγγείλει παστίλιες ξυλιτόλης online. Ένας κατασκευαστής που πουλά παστίλιες υψηλής ποιότητας ξυλιτόλης σε πολύ προσιτές τιμές (ένα κιλό κοστίζει μεταξύ 17,50 και 24,90 ευρώ) είναι, για παράδειγμα, το Dental Care Pool. Στο Dental Care Pool, οι πελάτες θα βρουν τόσο μαζικά πακέτα όσο και Δοκιμαστικά πακέτα. Είναι μικρότερα και έχουν τιμή μόλις 9,95 ευρώ. Το Dental Care Pool δίνει επίσης στους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό έκπτωσης A30XYLIT για να λάβουν έκπτωση 30% για την αγορά ενός δοκιμαστικού πακέτου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τον κατάλληλο κωδικό έκπτωσης.

Η σωστή φροντίδα είναι η καλύτερη προστασία

οδοντιατρική περίθαλψη-για-όλη-την οικογένεια-ξυλιτόλη-παστίλιες-για-παιδιά-και-ενήλικες-υγιή-δόντια

Η ξυλιτόλη είναι ένα θαυμαστό φάρμακο του οποίου τα πολλά πλεονεκτήματα είναι αδιαμφισβήτητα. Όσοι βασίζονται σε προϊόντα ξυλιτόλης για στοματική υγιεινή επιλέγουν καλύτερη φροντίδα, η οποία είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για όμορφα και υγιή δόντια!

Αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτό και δοκιμάσαμε μόνοι μας τις νόστιμες, υγιεινές παστίλιες ξυλιτόλης. Τα παίρνουμε τακτικά εδώ και ένα χρόνο και δεν είμαστε μόνο ενθουσιώδεις με τις υπέροχες γεύσεις τους – φράουλες, μέντα και λεμόνι – αλλά κυρίως την απαράμιλλη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας στο στόμα. Τέλεια! Απλά αφήστε τον εαυτό σας να πειστεί.

Διασκεδάστε δοκιμάζοντας παστίλιες και μείνετε υγιείς!

Με ξυλιτόλη για ένα ονειρεμένο χαμόγελο

οδοντιατρική φροντίδα-ξυλιτόλη-παστίλιες-υγιή-δόντια-και-όμορφο-χαμόγελο-οδοντίατρος