Η εμμηνόπαυση είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Για πολλές γυναίκες θεωρείται ως μια φάση απώλειας της θηλυκότητας και «η αρχή της γήρανσης». Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεστε καθώς πρόκειται για φάση χαμηλής ορμόνης.

Η ορμονική γιόγκα εξισορροπεί τις γυναικείες ορμόνες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γήρανσης

Ορμονική θεραπεία γιόγκα γυναικών εμμηνόπαυση υγείας

Η ορμονική ισορροπία σχετίζεται στενά με την υγεία των γυναικών 

Θεραπεία ορμόνης γιόγκα Dinah Rodrigues Yoga Ασκήσεις Ακρόαση

Στατιστικά, τα επίπεδα οιστρογόνων αρχίζουν να μειώνονται στην ηλικία των 35 ετών και μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως εξάψεις, ξηροί βλεννογόνοι, κόπωση, άγχος, κατάθλιψη, τριχόπτωση, ξηροδερμία και μειωμένη λίμπιντο. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν χρόνια πριν την εμμηνόπαυση και να συνεχιστούν για μερικά χρόνια μετά εάν υπάρχει μείωση των ορμονών για κάποιο λόγο.

Θεραπεία ορμονικής γιόγκα

Hormone Yoga Therapy Effect Women Hormene

Μείνετε υγιείς και ζωτικοί χάρη στη γιόγκα

Η ορμονική γιόγκα ασκεί φάρμακα για την υγεία των γυναικών

Θεραπεία ορμόνης γιόγκα (HYT)

Η ορμονοθεραπεία γιόγκα (HYT) εισήχθη από μια εξωφρενική Βραζιλιάνα πριν από περίπου 20 χρόνια Ντίνα Ροντρίγκες αναπτηγμένος. Ο Rodrigues ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με γιόγκινι με ισχυρό υπόβαθρο στη φυσιολογία και την υγεία. Προέρχεται από οικογένεια πολλών γενεών γιατρών και είναι η ίδια ψυχολόγος, δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια. Wasταν σωματικά δραστήρια από μικρή ηλικία και εξασκούσε τακτικά τη χαθά γιόγκα. Αργότερα εφηύρε τη Θεραπεία Ορμονικής Γιόγκα (HYT) στις αρχές της δεκαετίας του 1960, βοηθώντας εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να διαχειριστούν τα συμπτώματα της γήρανσης.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το στυλ γιόγκα στο βιβλίο της Dinah Rodrigues

Βιβλίο Ορμονικής Γιόγκα Θεραπείας Γυναικεία Υγεία Εμμηνόπαυση

Το βιβλίο είναι επίσης μεταφρασμένο στα Γερμανικά

Hormone Yoga Therapy Dinah Rodrigues Book Γυναικεία υγεία

Όπως λέει η ίδια η Dinah Rodrigues, για να διορθωθεί η ορμονική ανισορροπία, ο διαλογισμός και η θετική σκέψη δεν αρκούν. Αυτό που έκανε η Ντίνα ήταν να συνδυάσει την εκτεταμένη γνώση της για τη φυσιολογία των γυναικών με τη γιόγκικη εμπειρία της. Με την υποστήριξη του γκουρού της, τροποποίησε τις κλασικές στάσεις της γιόγκα για να τις κάνει ακόμη πιο αποτελεσματικές για το γυναικείο σώμα. Πρόσθεσε δυναμικές ασκήσεις αναπνοής (bhastrika) και παρουσίασε τη Γιόγκα Νίντρα στο τέλος της σειράς ασκήσεων.

Η Dinah Rodrigues ανέπτυξε ορμονοθεραπεία γιόγκα

Ασκήσεις γιόγκα ορμόνης γιόγκα Dinah Rodrigues γιόγκα

Ορμονική επίδραση γιόγκα

Η ορμονική ακολουθία γιόγκα αποτελείται από 14 ασκήσεις. Διεγείρουν και κάνουν μασάζ στις ωοθήκες, στον θυρεοειδή και στον παραθυρεοειδή, και στην υπόφυση και αυξάνουν φυσικά την παραγωγή ορμονών σε αυτούς τους αδένες. Οι ασκήσεις ορμονικής γιόγκα είναι πολύ δυναμικές και εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά. Εάν ασκείτε τακτικά ορμονική γιόγκα (3 φορές την εβδομάδα) σε διάστημα 2-4 μηνών, μπορείτε να επιτύχετε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Εάν νομίζετε ότι είστε πολύ απασχολημένοι με την ορμονική γιόγκα σε τακτική βάση, αφήστε τον εαυτό σας να πειστεί για τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία της ορμονικής θεραπείας γιόγκα:

  • ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
  • ανακουφίζει από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και τις επώδυνες περιόδους
  • σας απαλλάσσει από μεταβολές της διάθεσης που προκαλούνται από ορμονικές ανισορροπίες
  • καταπολεμά την υπογονιμότητα λόγω χαμηλών επιπέδων ορμονών
  • απαλλάσσει από τη χαμηλή λίμπιντο

Απολαύστε τη ζωή ακόμα και κατά την εμμηνόπαυση

Η ορμονική γιόγκα επηρεάζει την υγεία της θηλυκότητας των γυναικών

Η ορμονική γιόγκα είναι θεραπευτική και βασίζεται στη φυσιολογία

Ασκήσεις ορμονικής γιόγκα Οφέλη Υγεία Γιόγκα χαλάκι

Οι ορμονικές ασκήσεις γιόγκα δεν είναι δύσκολο να γίνουν και έχουν γρήγορη επίδραση στην υγεία μας. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά επειδή η ορμόνη της γιόγκα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών και εξαλείφει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (καθώς και συμπτώματα διαβήτη, PMS, υποθυρεοειδισμού, υπογονιμότητας κ.λπ.). Η ορμονική θεραπεία γιόγκα φέρνει πραγματικά πολύ θετικά αποτελέσματα. Η άσκηση ενεργοποιεί εκ νέου την παραγωγή ορμονών και συνεπώς πολλά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν εξαφανίζονται.

Ορμονική ισορροπία κατά την εμμηνόπαυση

Οι ασκήσεις ορμονικής γιόγκα επηρεάζουν την υγεία των γυναικών στην εμμηνόπαυση

Υγιεινή σε οποιαδήποτε ηλικία

Η ορμονοθεραπεία επηρεάζει την υγεία των γυναικών

Διαφορά μεταξύ hatha και ορμόνης γιόγκα

Η Hatha Yoga είναι ένα σύνθετο σύστημα από ασάνες (στάσεις) και πραναγιάμα (ασκήσεις αναπνοής) που διεγείρουν ολόκληρο το σώμα και έχουν πολυάριθμα οφέλη για το σώμα και το μυαλό. Η ορμονική γιόγκα είναι θεραπευτική και βασίζεται στη φυσιολογία. Οι ασάνες είναι δυναμικές και οι ασκήσεις αναπνοής τονίζονται έτσι ώστε οι αδένες να κάνουν μασάζ και να επανενεργοποιούνται. Τα θετικά αποτελέσματα της ορμόνης γιόγκα ενισχύονται από μια θιβετιανή τεχνολογία ενέργειας.

Οι ασκήσεις γιόγκα μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην υγεία σας

Η ορμονική γιόγκα ασκεί την υγεία των γυναικών στην εμμηνόπαυση

Σε ποια ηλικία συνιστάται η έναρξη ορμονικής γιόγκα?

Για όλες τις γυναίκες που είναι γενικά υγιείς και δεν έχουν συμπτώματα, τα 35 είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσουν ορμονική γιόγκα. Κάθε γυναίκα με PMS ή άλλα ορμονικά προβλήματα μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτός ο τύπος γιόγκα είναι επίσης κατάλληλος για εφήβους με ορμονικά προβλήματα. Δεν χρειάζεστε πραγματικά εμπειρία γιόγκα, αλλά λίγη πειθαρχία και τακτική εξάσκηση θα σας βοηθήσει.

Γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να κάνουν ορμονική γιόγκα

Ασκήσεις ορμονικής γιόγκα Οφέλη για την υγεία

Απολαύστε τη ζωή στο έπακρο σε οποιαδήποτε ηλικία

Οι ασκήσεις ορμονικής γιόγκα ωφελούν την υγεία των γυναικών

Μπορείτε επίσης να εξασκήσετε ορμονική γιόγκα σύμφωνα με τη Dinah Rodrigues στη Γερμανία