Λειτουργίες και αποτελέσματα της δοκιμής πλάκας δόνησης

Η επιθυμία για φυσική κατάσταση, σε συνδυασμό με έναν γρήγορο τρόπο ζωής και η έλλειψη επαρκούς χρόνου για τακτική, εκτεταμένη σωματική δραστηριότητα είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες καινοτομίας στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία γυμναστικής. Όχι μόνο τα γυμναστήρια, με συνεχώς νέες, καινοτόμες μεθόδους κατάρτισης, ξεπηδούν σε κάθε πόλη, όσο μικρή κι αν είναι, πάνω απ ‘όλα η γκάμα εκπαιδευτικού εξοπλισμού για οικιακή χρήση αυξάνεται σταθερά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οικιακοί χρήστες που έχουν επίγνωση του σώματος δεν είναι μόνο ικανοποιημένοι με ένα απλό ποδήλατο γυμναστικής, αλλά ο σύγχρονος και επαγγελματικός εξοπλισμός μπορεί επίσης να βρει γρήγορα το δρόμο του στο στούντιο γυμναστικής στο σπίτι τους..

Μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές άσκησης που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι η πλάκα δόνησης. Η βασική τεχνολογία είναι γνωστή εδώ και σχεδόν 150 χρόνια, αλλά ο γρήγορος εκσυγχρονισμός και διάχυση της συσκευής συνέβη μόνο τα τελευταία 20 χρόνια.

δοκιμή πλάκας δόνησης 6

Όποιος ενδιαφέρεται για μια πλάκα δόνησης αντιμετωπίζει μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων. Μια εικόνα για τη βασική μέθοδο και την τεχνική εφαρμογή της σε μεμονωμένους τύπους συσκευών και μοντέλα αποτελεί τη βάση για μια ικανοποιητική και λογική απόφαση αγοράς. Για να μην εκνευριστείτε μετά την αγορά, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά ποιο σας κάνει να προτιμήσετε.

Σας προτείνουμε να πάρετε ένα λεπτομερή ματιά στις σχετικές πύλες δοκιμής πλάκας δόνησης να ρίξει και να συγκρίνει τα μοντέλα που παρουσιάζονται εκεί. Οι λεπτομερείς πληροφορίες εκ των προτέρων εξοικονομούν χρόνο και προβλήματα στη συνέχεια.

Όποιος έχει εργαστεί ποτέ με ένα σφυροτρυπάνι ή ακόμα και με μια δονούμενη πλάκα από την οδοποιία ή την κηπουρική (ή τουλάχιστον τους παρακολούθησε στη δουλειά) σίγουρα ένιωσε τη δόνηση που δημιουργούν οι συσκευές σε όλο τους το σώμα..

Η πλάκα δόνησης για φυσική κατάσταση αναπτύχθηκε σύμφωνα με αυτήν την αρχή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι μια δονούμενη πλάκα. Η δόνηση αυξάνει το προπονητικό αποτέλεσμα και την ένταση των ασκήσεων και μειώνει τη σωματική άσκηση.

δοκιμή πλάκας δόνησης 1

Οι δονήσεις και οι περιστροφές της πλάκας έχουν ευχάριστη επίδραση στα οστά και τους μυς, που τεντώνονται και κινούνται φυσικά. Το αποτέλεσμα λέγεται ότι είναι τόσο θετικό που συνταγογραφούνται ακόμη και ιδιότητες πρόληψης της οστεοπόρωσης.

Συσκευές και επιλογές

Βασικά, υπάρχουν δύο τύποι πλακών δόνησης: μεγάλες συσκευές με βάθρο και συμπαγείς συσκευές χωρίς μία. Αφενός, τα μοντέλα με στήλη είναι γενικά πολύ πιο ανθεκτικά ως προς το μέγιστο σωματικό βάρος του ατόμου που ασκείται · από την άλλη πλευρά, η στήλη, με τις προσαρτημένες λαβές της, χρησιμεύει ως χρήσιμο εκπαιδευτικό βοήθημα.

Οι συσκευές χωρίς στήλη είναι συνήθως σχεδιασμένες μόνο για μέγιστο βάρος περίπου 100 κιλών. Σε αντάλλαγμα, οι συσκευές είναι πολύ μικρότερες, μοιάζουν με μια ελαφρώς διευρυμένη μορφή ζυγαριών μπάνιου και μπορούν να αποθηκευτούν άνετα. Προκειμένου να επιτραπούν ουσιαστικές ασκήσεις, τα μεμονωμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ελαστικούς ιμάντες προπόνησης προσαρτημένους στο πλάι με λαβές, οι οποίοι αποσκοπούν στην απλοποίηση της προπόνησης σε όρθια θέση.

δοκιμή πλάκας δόνησης2

Χαρακτηριστικά και λειτουργικές λεπτομέρειες

Κατά τη σύγκρισή του, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν όλες οι πλάκες δόνησης τις ίδιες δονήσεις. Δεν πρέπει να προσέχει κανείς μόνο πόσο δυνατά δονείται, αλλά και πώς δονείται καθόλου. Κατά συνέπεια, διαφοροποιούμε τα ακόλουθα κριτήρια ή τύπους δόνησης:

-Συχνότητα δόνησης

-Κατεύθυνση δόνησης

-Πλάτος εκτροπής (πλάτος)

Η συχνότητα με την οποία δονείται η πλάκα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επίδραση που πρέπει να επιτευχθεί στο Μυϊκό σύστημα. Είναι μεταξύ 5 και 60 κινήσεων το λεπτό. Η κύρια διαφορά μεταξύ μεμονωμένων μοντέλων είναι η επιλογή χειροκίνητης ρύθμισης της ταχύτητας.

δοκιμή πλάκας δόνησης 4

Ενώ τα απλά μοντέλα δεν έχουν ή έχουν πολύ λίγα επίπεδα ταχύτητας, η συχνότητα δόνησης των ακριβών μοντέλων μπορεί συχνά να ρυθμιστεί σε πολύ μικρά μέρη. Επιπλέον, πολλά μοντέλα διαθέτουν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης που, για παράδειγμα, αλλάζουν αυτόματα τη συχνότητα δόνησης.

Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει επιλογή μεταξύ κάθετης και οριζόντιας κίνησης για την κατεύθυνση της δόνησης. Κάποιος μιλά εδώ για κάθετα δονητικά συστήματα στα οποία η πλάκα κινείται από πάνω προς τα κάτω. Τα συστήματα που κινούνται από μπροστά προς τα πίσω και προσομοιώνουν το βάδισμα του ανθρώπου αλλάζουν πλευρά. Τα συστήματα που συνδυάζουν τόσο τον πρώτο όσο και τον δεύτερο τύπο κίνησης ονομάζονται τρισδιάστατα.

Οι διαφορετικές κατευθύνσεις δόνησης διαφέρουν επίσης στη σχετική μέγιστη συχνότητα. Τα πλευρικά εναλλασσόμενα συστήματα ταλαντεύονται μεταξύ 5 και 35 Hertz, οι κάθετα ταλαντώσιμες πλάκες φτάνουν μεταξύ 20 και 60 Hertz.

δοκιμή πλάκας δόνησης7

Το πλάτος εκτροπής είναι συνήθως μόνο λίγα χιλιοστά, αν και οι διαφορές στα μεμονωμένα μοντέλα μπορούν επίσης να έχουν αντίκτυπο στο βέλτιστο αποτέλεσμα προπόνησης.

Ένα αποφασιστικό κριτήριο άνεσης κατά την επιλογή μιας πλάκας κραδασμών είναι η απόσβεσή της. Ειδικά εάν μια συσκευή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ιδιωτικά σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, συνιστάται να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην εφαρμογή. Ένα μοντέλο που δεν είναι ή δεν επαρκώς αποσβένεται, μεταδίδει τη δόνηση στο πάτωμα κάτω από τη συσκευή και μπορεί έτσι να οδηγήσει σε διαταραχή ανάπτυξης θορύβου, ακόμη και στα παρακάτω δωμάτια. Οι κατασκευαστές εργάζονται εδώ με διάφορα συστήματα, η αποτελεσματικότητα των οποίων δεν σχετίζεται τουλάχιστον άμεσα με το κόστος απόκτησης.

δοκιμή πλάκας δόνησης3

δοκιμή πλάκας δόνησης 5