Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας ψαριών

Σας αρέσει να τρώτε ψάρι; Πιθανώς γνωρίζετε ότι αυτή η προτίμηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για υγιή απώλεια βάρους. Τα ψάρια σας επιτρέπουν να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, να τρώτε λίγες θερμίδες και να μην αισθάνεστε καθόλου λαχτάρα ή έλλειψη σημαντικών ουσιών.

Χάστε βάρος υγιεινά με πιάτα με ψάρι

σαλάτα λαχανικών με δίαιτα υγιεινή διατροφή

Είναι ήδη πολύ υγιεινό αν αντικαταστήσετε το κόκκινο κρέας με αυτό για λίγο. Έτσι μειώνετε πολύ τις θερμίδες στο μενού σας και τρώτε αντί για κορεσμένα ακόρεστα οξέα. Αυτή η αλλαγή στη διατροφή μπορεί ήδη να περιγραφεί ως ένα είδος δίαιτας με ψάρι και σίγουρα οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Διαφορετικοί τύποι ψαριών και υγιεινοί συνδυασμοί με αυτά

δίαιτα ψαριών υγιεινή απώλεια βάρους υγιεινή τροφή

Το κύριο πλεονέκτημα της δίαιτας ψαριών είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα για ένα πολύ ποικίλο μενού. Αυτό οφείλεται στα διάφορα είδη ψαριών και επίσης στις πολλές συνταγές.

Λιπαρά και άπαχα είδη ψαριών για τη διατροφή σας

δίαιτα ψαριών διαφορετικές ποικιλίες υγιεινά τρόφιμα

Υπάρχουν τρία τυπικά είδη ψαριών που θα θέλαμε να αναφέρουμε σε σχέση με τη διατροφή των ψαριών. Αυτά είναι το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος. Μαζί έχουν σχεδόν όλα τα υγιεινά συστατικά που χρειάζεστε.

Fάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα

δίαιτα γαλακτοκομικά προϊόντα υγιεινά τρόφιμα

σκουμπρί

Το σκουμπρί αντιπροσωπεύει τον τύπο ψαριού που σας παρέχει μεγάλη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων. Έχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, σας δίνει πολλή ενέργεια και σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. Είναι εύκολο να ετοιμαστεί γιατί το σκουμπρί περιέχει πολύ λίπος αλλά δεν χρειάζεται σχεδόν καρυκεύματα. Συνταγές στη σχάρα ή στο φούρνο είναι κατάλληλες. Προσθέστε λεμόνι για περισσότερη γεύση.

σολομός

Ο σολομός είναι ένα τυπικό ψάρι χαμηλών λιπαρών που είναι υγιές λόγω των πολλών βιταμινών που περιέχει. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή, αλλά αυτό το ψάρι έχει έντονη γεύση, οπότε δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα. Αυτά και άλλα παρόμοια ψάρια με χαμηλά λιπαρά και τρυφερά ταιριάζουν πολύ με σούπες.

Σολομός- ένας τυπικός τύπος ψαριού χαμηλών λιπαρών και πολύ υγιεινός

διατροφή ψαριών σολομός αβοκάντο υγιεινή τροφή

τόνος

Ο τόνος είναι ένας τυπικός τύπος ψαριού για σαλάτες. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, οπότε μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Συμβουλή: Κάντε τρεις λίστες

Φτιάξτε τρεις λίστες με το καθένα προϊόντα με παρόμοιες ιδιότητες με αυτά του σκουμπριού, του σολομού και του τόνου. Συμπεριλάβετε και τα θαλασσινά. Βρείτε αρκετές συνταγές για τη διάρκεια του προγράμματος διατροφής.

Διάρκεια δίαιτας ψαριών

Η δίαιτα ψαριών πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον τρεις και όχι περισσότερο από μία εβδομάδα. Όσο περισσότερο, τόσο περισσότερο πρέπει να δοθεί έμφαση στους λιπαρούς τύπους ψαριών.

Τα πιάτα με ψάρι είναι πολύ υγιεινά και για τις έγκυες γυναίκες

δίαιτα δίαιτα εγκυμοσύνης σαλάτα υγιεινό φαγητό

Στην περίπτωση δίαιτας με ψάρι, πρέπει φυσικά να προσέξετε τον αριθμό των μερίδων και τους πιθανούς συνδυασμούς ψαριών με άλλα τρόφιμα. Ιδανικά, οι μερίδες σας θα πρέπει να χωρίζονται σε τέσσερα έως έξι γεύματα όλη την ημέρα. Συνδυάστε με λαχανικά και πολλές πρωτεΐνες. Δεν μπορείτε να τρώτε περισσότερα από 600 γραμμάρια χαμηλών λιπαρών και 400 λιπαρών ψαριών την ημέρα.

Μπορείτε να συνδυάσετε περίπου το ένα τέταρτο των πιάτων με πατάτες ή ρύζι ολικής αλέσεως. Αποφύγετε το ψωμί και τα ζυμαρικά, καθώς και τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα σνακ μεταξύ των γευμάτων θα πρέπει και πάλι να αποτελούνται από λαχανικά και πρωτεΐνη.

Γενικά, θα πρέπει να μειώσετε τον συνηθισμένο αριθμό θερμίδων σας κατά περίπου 40%.

Μερίδες και συνδυασμοί σε δίαιτα ψαριών

Τα πιάτα ψαριών με δίαιτα προετοιμάζουν υγιεινά τρόφιμα

Το ψάρι παρασκευάζεται σε πολλούς πολιτισμούς και οι περισσότερες συνταγές είναι υγιεινές, εκτός όταν τηγανίζονται. Στόχος για μια αλλαγή και μαγειρέψτε επίσης εξωτικά για να εφαρμόσετε περισσότερα μπαχαρικά. Τα πιάτα με ψάρι έχουν επίσης πολλές θετικές ιδιότητες και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να δοκιμάσετε περισσότερα από αυτά στην πράξη.

Ωστόσο, εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι, βεβαιωθείτε ότι δεν το ερεθίζετε άσκοπα με πικάντικα πιάτα με ψάρι. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, τότε χρησιμοποιείτε συστατικά με τα οποία είστε ήδη εξοικειωμένοι.

Νερό: Πίνετε νερό γιατί όλα τα πιάτα με ψάρι περιέχουν φυσικά πολύ αλάτι. Βελτιώνει επίσης το αποτέλεσμα.

Πειραματιστείτε με την παρασκευή του, αλλά μην τηγανίζετε ποτέ!

δίαιτα ψαριού φιλέτο σολομού υγιεινή τροφή

Το ψάρι είναι πράγματι ένα υγιεινό προϊόν, αλλά οι έντονες επιδράσεις των συστατικών του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές παρενέργειες για μερικούς ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε μια επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μιας εντατικής διατροφής με ψάρι.

Οφέλη από τη δίαιτα ψαριών

Με μια δίαιτα ψαριών, αυξάνετε σαφώς τις πιθανότητές σας να χάσετε βάρος. Υπάρχουν λίγες θερμίδες στο μενού ψαριών και ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά υγιή μέταλλα, απαραίτητα λιπαρά οξέα και άλλα μικροστοιχεία που προάγουν την υγεία και τη ζωτικότητά σας.

Η τακτική κατανάλωση ψαριού καθαρίζει το σώμα σας από τοξίνες και κάνει το δέρμα και τα μαλλιά σας πιο όμορφα.

Τα ψάρια γεμίζουν, οπότε δεν θα πεινάσετε.

Για τους λάτρεις των ψαριών, όλα σίγουρα ακούγονται χωρίς προβλήματα!

δίαιτα σαλάτα σολομού υγιεινά τρόφιμα

Τα θαλασσινά είναι επίσης μέρος της διατροφής

ψάρι δίαιτα θαλασσινά σαλάτα υγιεινό φαγητό

Μειονεκτήματα της δίαιτας ψαριών:

Εάν δεν σας αρέσουν τα ψάρια, τότε μια τέτοια δίαιτα γίνεται καθαρό βασανιστήριο. Ένα τέτοιο μενού είναι αρκετά ακριβό. Τα προβλήματα στα νεφρά μπορεί να επιδεινωθούν με την αυξημένη κατανάλωση ψαριών και θα πρέπει να δοκιμάσετε αν μπορεί να μην έχετε αλλεργία στα θαλασσινά. Σε μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να φανεί μόνο όταν καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα.

Αποφύγετε τα πιάτα με ψάρι εάν έχετε νεφρικά προβλήματα

δίαιτα μεσογειακή κουζίνα υγιεινά τρόφιμα

Λίστα ελέγχου των πιο σημαντικών συμβουλών:

Με τη δίαιτα ψαριών, πρέπει να τηρείτε απολύτως τους ακόλουθους κανόνες:

  • Τρώτε μόνο ψάρια χαμηλών λιπαρών.
  • Μόνο οι ακόλουθοι τύποι προετοιμασίας είναι δυνατοί: βράσιμο, ψήσιμο και βράσιμο στον ατμό.
  • Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερο αλάτι.
  • Χρησιμοποιήστε περισσότερο λεμόνι αντ ‘αυτού: Αυτό ξεδιπλώνει το υπέροχο εγγενές άρωμα και τη φυσική γεύση των θαλασσινών.
  • Συνδυάστε διαφορετικά είδη ψαριών στο μενού σας.
  • Συνδυάστε κυρίως με λαχανικά και ασπράδια αυγών (αλλά όχι κρέας!),
  • Μειώστε τις θερμίδες κατά 40%.
  • Έως και το ένα τέταρτο των γευμάτων μπορεί να συνοδεύεται από ρύζι ή λαχανικά.
  • Η δίαιτα δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Αυτό είναι που πρέπει να προσέξετε με μια δίαιτα ψαριών 

δίαιτα ψαριών υγιεινά φαγητά πιάτα ψαριών

Αποτελέσματα

Εάν ακολουθείτε όλους αυτούς τους κανόνες κατά τη δημιουργία του προγράμματος διατροφής σας, θα επιτύχετε πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να χάσετε μόνο 2 έως 3 κιλά τις πρώτες ημέρες. Ταυτόχρονα απαλλάσσεστε από πολλές τοξίνες. Επιπλέον, έχετε αρκετή ενέργεια για αθλήματα και άσκηση. Αποφεύγοντας τη ζάχαρη και το ψωμί, θα πεινάσετε λιγότερο για αυτά τα προϊόντα στη συνέχεια.

Έτσι, τελικά βάζετε το σώμα σας σε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και αυτό μπορεί να είναι η αρχή της μόνιμης απώλειας βάρους. Μπορείτε να επαναλάβετε τη δίαιτα ψαριού κάθε πέντε ή έξι εβδομάδες, ανάλογα με το αν πρόκειται για τη μικρότερη ή μεγαλύτερη παραλλαγή.

Σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλό επίτευγμα της φιγούρας των ονείρων σας!

Το μπρόκολο με δίαιτα γαρνίρει υγιεινά τρόφιμαDietάρια διατροφής ψάρια με σπανάκι υγιεινά τρόφιμα