Έχετε προσπαθήσει ποτέ να υπολογίσετε πόσα πλαστικά απόβλητα παράγονται στο σπίτι σας το μήνα; Oneσως μια μέρα να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε μαζί τις κίτρινες σακούλες. Αν και θα ήταν προτιμότερο να προσέξουμε τι γεμίζουν. Ακόμα κι αν πολλοί Ευρωπαίοι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους φιλική προς το περιβάλλον, συμβαίνει αυτόματα να χρησιμοποιούμε δυστυχώς πολύ συχνά πλαστικό. Τώρα, όταν αναμένεται ο εαρινός καθαρισμός, μπορούμε να κάνουμε αποτοξίνωση και στο σπίτι μας. Ας ξεκινήσουμε από το μπάνιο και προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ένα σύγχρονο και βιώσιμο μπάνιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επανεξετάσετε την καθημερινότητά σας και τις ανάγκες σας λίγο.

Ένα βιώσιμο μπάνιο έχει πραγματικά νόημα μόνο αν συμμετέχουν όλοι

Βιώσιμα προϊόντα ενζύμου μπάνιου που περιέχουν νερό

Γιατί είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μπάνιο?

Πολλοί έχουν ήδη κάνει την αλλαγή, άλλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία να κάνουν την αλλαγή. Δεν θέλουμε να διδάξουμε κανέναν εδώ, αλλά είναι πολύ καιρό που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε λιγότερο πλαστικό. Υπάρχουν τόνοι πλαστικού στο μικρότερο δωμάτιο του διαμερίσματος, το οποίο δεν το αντιλαμβανόμαστε καν ως λάθος.

Όλα τα απορρυπαντικά και τα καλλυντικά προϊόντα, μαζί με τη συσκευασία τους, αποτελούν μια τρομακτική ποσότητα πλαστικού. Είναι αναμφίβολα ένα πρακτικό υλικό, αλλά τώρα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις που είναι απλώς καλύτερες.

Ένα από τα σημαντικά βήματα για την αλλαγή είναι να προτιμάτε τα φυσικά καλλυντικά.

Βιώσιμο μπάνιο που αναπνέει, εξοικονομεί χώρο, αναπνέει

Ας ξεκινήσουμε μικρά με τις Q Tips! Σε κάθε φαρμακείο μπορείτε να αγοράσετε ξυλάκια αυτιών από ξύλο ή μπαμπού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κοστίζουν εξίσου και αναλύονται πολύ πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωμένα στη φύση από το πλαστικό. Το επόμενο βήμα θα ήταν να αγοράσετε μια φιλική προς το περιβάλλον οδοντόβουρτσα. Το ξύλο και το μπαμπού θα ήταν επίσης κοινά υλικά εδώ που δεν σας επιβαρύνουν απαραίτητα οικονομικά. Ένα κοινό και συχνά χρησιμοποιούμενο αντικείμενο είναι το ξυράφι μιας χρήσης. Εδώ θα μπορούσατε να σκεφτείτε να πάρετε ένα ξυράφι από ανοξείδωτο χάλυβα, για παράδειγμα, και απλά να αλλάξετε τις λεπίδες ξυραφιού.

Προτιμήστε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον που έχουν μικρό χρόνο αποσυναρμολόγησης

Βιώσιμη οδοντόβουρτσα με προϊόντα ενζύμου μπάνιου που περιέχουν bach

Σε τι διαφέρει ένα βιώσιμο μπάνιο από ένα συμβατικό;?

Μόλις ξεκινήσετε την αναδιάταξη του μπάνιου, θα βρείτε όλο και περισσότερα αντικείμενα και είδη υγιεινής που μπορούν να αντικατασταθούν με πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να ζήσετε στο νέο σας μπάνιο είναι περισσότερος αέρας. Απλώς παρατηρείτε πώς το μπάνιο αρχίζει να αναπνέει, τόσο με άμεση όσο και με μεταφορική έννοια. Ξαφνικά υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος στα ράφια και ο αέρας είναι πραγματικά καλύτερος. Σε αυτό το σημείο μπορεί να σκεφτείτε να τοποθετήσετε φυτά που θα βελτιώσουν τον αέρα στο νεοδημιουργημένο χώρο.

Προετοιμαστείτε για τη φυσικότητα 

Βιώσιμο μπάνιο ανακυκλώσιμο για εξοικονόμηση χώρου

Διαφορετικά, έχετε μια καλή αίσθηση κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο, επειδή μπορεί να είναι μόνο όμορφο, φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο για να σχεδιάσετε το σπίτι σας και ναι, ακόμη και ολόκληρη τη ζωή σας. Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια αντικείμενα μπορούμε να χωρίσουμε αμέσως για να κάνουμε τη ζωή μας όσο πιο πράσινη γίνεται!

Τα ξηρά σαπούνια και σαμπουάν υψηλής ποιότητας είναι καλύτερα για εσάς και το περιβάλλον

Βιώσιμο μπάνιο, βιώσιμο, εξοικονόμηση χώρου, φιλικό προς το περιβάλλον

Η προσωπική υγιεινή δεν πρέπει να αποτελεί βάρος για τους άλλους 

Βιώσιμο μπάνιο, αναπνοή, εξοικονόμηση χώρου, κάνναβη

Βιώσιμο μπάνιο – τι μπορεί να μείνει και τι πρέπει να πάει?

Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα βιώσιμο μπάνιο, μπορείτε πρώτα να στραφείτε εντελώς στα φυσικά καλλυντικά. Τα φυσικά προϊόντα είναι καλύτερα για εσάς ούτως ή άλλως και για το περιβάλλον στο σύνολό του. Υπάρχουν επίσης όλο και περισσότερα καταστήματα που προσφέρουν επαναφορτιζόμενα μπουκάλια και φλακίνες. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την ποσότητα του πλαστικού και να εργαστείτε ξανά για καθαρή συνείδηση. Συνιστάται επίσης η αντικατάσταση των υγρών σαπουνιών και σαμπουάν με στεγνά.

Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα των καλλυντικών προϊόντων, τόσο το καλύτερο για τους ανθρώπους και τη φύση

Απαραίτητο σαμπουάν στεγνού μπάνιου που περιέχει προϊόντα μπάνιου

Μακριά από προϊόντα μιας χρήσης! Ζήτω η βιωσιμότητα!

Βιώσιμο μπάνιο, εξοικονόμηση χώρου, ξυράφι αναπνοής

Θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε το περιβάλλον και τα υπόγεια νερά όταν φροντίζετε το σώμα σας. Προσπαθήστε να μεταβείτε σε ανακυκλώσιμα αντικείμενα και υλικά και, αν είναι δυνατόν, εξαιρέστε αντικείμενα μιας χρήσης. Υγρά μαντηλάκια, ταμπόν και πετσέτες υγιεινής, αλλά και βρεφικές πάνες είναι κάτι που θα πρέπει σιγά σιγά να εξαφανιστεί από τη ζωή μας. Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι άνθρωποι είναι «πλάσματα της συνήθειας». Όλα τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα επισημαίνονται με ειδικά λογότυπα για να προσφέρουν καλύτερο προσανατολισμό στον πελάτη. Αλλάξτε τη ζωή σας σήμερα!

Αποφύγετε τη χρήση πλαστικού και επιλέξτε ταχύτερα αποικοδομήσιμα υλικά 

Βιώσιμο μπάνιο, εξοικονόμηση χώρου, χωρίς πλαστικό

Ξαφνικά θα υπάρχει πολύς χώρος στο μικρότερο δωμάτιο του διαμερίσματος

Βιώσιμα προϊόντα ενζύμου μπάνιου που περιέχουν ξύλο

Επαναγεμιζόμενο και ανακυκλώσιμο – έτσι ζει πολύ και καλά 

Βιώσιμο μπάνιο ανακυκλώσιμο για εξοικονόμηση χώρου

Η μεγάλη αλλαγή στη βιωσιμότητα ξεκινά από το μπάνιο 

Βιώσιμο μπάνιο που εξοικονομεί χώρο

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσυναρμολόγηση των ειδών υγιεινής μιας χρήσης ?

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η βιωσιμότητα δεν είναι τόσο απαραίτητη, τους ζητάμε να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στην παρακάτω λίστα! Πόσος χρόνος χρειάζεται για να σαπίσουν τα απόβλητά μας; Εξετάζουμε μόνο είδη υγιεινής που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας κατανάλωσης. Τα βρεγμένα μαντηλάκια, οι βρεφικές πάνες, οι σερβιέτες και η σχετική συσκευασία χρειάζονται 3 φορές περισσότερο χρόνο από τη ζωή μας για να σαπίσουν εντελώς. Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό.

Πολλά από τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα δεν εξαντλούνται τόσο γρήγορα όσο τα συμβατικά

Βιώσιμο μπάνιο, σαπούνι εξοικονόμησης ενέργειας, εξοικονόμησης χώρου

Τα βιώσιμα προϊόντα αναγνωρίζονται πάντα με σαφώς αναγνωρίσιμα λογότυπα 

Βιώσιμο μπάνιο με απλή βούρτσα τουαλέτας που εξοικονομεί χώρο ξύλο_

Οι υφασμάτινες πάνες εξοικονομούν χώρο, χρήματα και σχεδόν δεν βλάπτουν τον πλανήτη. Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις για υφασμάτινα μαξιλάρια, αλλά υπάρχει και το κύπελλο εμμήνου ρύσεως. Τα υγρά πανιά μπορούν να αντικατασταθούν απλά πλένοντάς τα με τα χέρια και στεγνώστε τα σε μια πετσέτα. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να κάνετε χωρίς όλα τα είδη μίας χρήσης και να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας στο όνομα του περιβάλλοντος. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο το καλύτερο. Γιατί αν κάνουμε μια λεπτομερή ανάλυση του οικολογικού αποτυπώματος, θα διαπιστώσουμε γρήγορα ότι ζούμε με πίστωση στον πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είθε ο ανοιξιάτικος καθαρισμός να ξεκινήσει στο μυαλό μας τώρα!

Είναι καιρός να πλησιάσουμε τη φύση και να την αντιμετωπίσουμε με αγάπη

Βιώσιμο μπάνιο, βιώσιμη οδοντόβουρτσα με προϊόντα μπάνιου

Η στοργική θεραπεία μεταφέρεται σε πολλούς τομείς της ζωής 

Βιώσιμα προϊόντα μπάνιου βιώσιμα

Το καλό συναίσθημα και η καθαρή συνείδηση ​​θα είναι ο προσανατολισμός σας

Βιώσιμο μπάνιο, βιώσιμο, εξοικονόμηση χώρου, φιλικό προς το περιβάλλον σετ