Παρασκευή τσαγιού – Μερικά από τα πιο υγιεινά τσάγια στον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσετε

Το καλύτερο φάρμακο είναι η υγιεινή διατροφή και αυτό περιλαμβάνει επίσης την κατανάλωση υγιών βοτάνων και φαρμακευτικών φυτών. Ορισμένα μπορούν εύκολα να ληφθούν με τη μορφή τσαγιού από βότανα. Για αυτό ακριβώς μιλάμε ξανά σήμερα.

Παρασκευή τσαγιού – υγιεινά ποτά από βότανα

κάνοντας υγιεινό τρόπο ζωής το τσάι

Προχωρούμε τώρα στη λίστα των υγιεινών φυτικών τσαγιών. Προσέξτε, γιατί η μετρημένη κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.

Ετοιμάστε τσάι και κάντε ένα μικρό διάλειμμα

προετοιμασία τσαγιού πίνοντας τσάι υγιεινά υγιεινά ποτά

Τα φυτικά τσάγια είναι υγιή

φτιάχνοντας ιδέες για τσάι από βότανα για υγιεινά τσάγια

Κοινό τσάι yarrow

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ υγιεινό τσάι από αυτό το βότανο. Μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την αιμορραγία, να ανακουφίσετε τον πόνο και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας. Με αυτό το τσάι θα βελτιώσετε την κατάσταση του στομάχου σας. Πολλά ορμονικά προβλήματα στις γυναίκες μπορούν να θεραπευτούν με αυτόν τον τρόπο.

Εάν έχετε προβλήματα με το στομάχι σας, μπορείτε να πιείτε συνηθισμένο τσάι yarrow

προετοιμασία τσαγιού κοινού τσαγιού yarrow υγιές

Τσάι περούκας

Ένα άλλο βότανο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε υγιεινό τσάι είναι ο θάμνος περούκας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπεύσετε πολλές δερματικές πληγές και αλλεργίες. Χρησιμοποιήστε αυτό το τσάι ως κρύο στοματικό διάλυμα εάν έχετε προβλήματα με τα ούλα. Μπορείτε επίσης να έχετε θετική επίδραση στην κολίτιδα και άλλα προβλήματα στο στομάχι.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από πολλά προβλήματα υγείας μέσω του τσαγιού με τον θάμνο της περούκας

τσάι υγιεινή περούκα θάμνος τσάι υγιεινά τρόφιμα

Τσάι από χαμομήλι

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο βότανο στη λίστα υγιεινών τσαγιών μας. Το τσάι χαμομηλιού έχει ισχυρές αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Πιείτε τσάι χαμομηλιού ακόμα και αν έχετε αέρια στο στομάχι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τον έντονο πονόδοντο. Το τσάι χαμομηλιού βοηθά επίσης στις διαταραχές του ύπνου και στα νευρικά προβλήματα.

Υποφέρετε από αϋπνία; Τότε γιατί να μην πιείτε περισσότερο τσάι χαμομηλιού?!

τσάι υγιεινά ποτά Kamomillentee

Τσάι Elderberry

Ένα υγιεινό τσάι μπορεί να παρασκευαστεί από αποξηραμένο λουλούδι, το οποίο λειτουργεί ιδιαίτερα καλά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Αυτό το βότανο μπορεί να σας βοηθήσει πολύ με τη βρογχίτιδα και τα κρυολογήματα. Υποστηρίζουν τη λειτουργία των νεφρών και εξασφαλίζουν ορμονική ισορροπία στο σώμα. Οι ερεθισμοί του δέρματος μπορούν επίσης να ανακουφιστούν ως αποτέλεσμα.

Ξηρά φύλλα, προετοιμασμένα για την παρασκευή τσαγιού

τσάι υγιεινό τσάι elderberry πίνετε υγιεινά τρόφιμα

Τσάι κατιφέ

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε γρήγορα τα βακτήρια και τα μικρόβια, τότε πιείτε τσάι από κατιφέδες. Αυτό σύντομα θα ηρεμήσει και το νευρικό σας σύστημα. Με το τσάι από κατιφέ ενισχύετε την καρδιά και μειώνετε την αρτηριακή πίεση. Το τσάι από κατιφέ έχει επίσης πολύ θετική επίδραση στη χρόνια ηπατική νόσο. Αυτό το τσάι από βότανα μπορεί επίσης να βοηθήσει με τραυματισμούς και πληγές στο δέρμα.

Ηρεμήστε το νευρικό σας σύστημα με τσάι από κατιφέ

τσάι υγιές προετοιμασία τσάι κατιφέ υγιεινό

Λίγες πιο σημαντικές συμβουλές στο τέλος

Όλα τα πικρά βότανα πρέπει να βράζουν σε νερό για περίπου 10-15 λεπτά, έτσι ώστε τα τσάγια να είναι πολύ υγιεινά. Στη συνέχεια, αφήστε το τσάι να εγχυθεί μέχρι να παραμείνει όλο το βότανο στο κάτω μέρος του δοχείου, μόνο τότε πρέπει να στραγγίξετε το τσάι μέσα από ένα κόσκινο.

Τα μη πικρά και αρωματικά βότανα παρασκευάζονται λίγο διαφορετικά. Τα αποξηραμένα φύλλα βοτάνων βυθίζονται πρώτα και μόνο στη συνέχεια παρασκευάζονται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Το υγιεινό τσάι παρασκευάζεται από βότανα

Η παρασκευή τσαγιού είναι τσάι υγιεινά υγιεινά ποτά

Οι ρίζες, ο φλοιός και οι σπόροι περιχύνονται πρώτα με κρύο νερό. Αφού εμποτιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μουλιάζονται σε ζεστό νερό και βράζονται.

Πρέπει να πιείτε τα τσάγια αμέσως μετά την παρασκευή τους. Δεν πρέπει να φυλάσσονται για περισσότερο από 24 ώρες ή να μένουν αχρησιμοποίητα.

Μερικές συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε το τσάι από βότανα

η παρασκευή τσαγιού ωφελεί τον τρόπο ζωής