Περιποίηση όπως το κολλαγόνο

Τι είναι το κολλαγόνο και τι το κάνει χρήσιμο για εμάς?

Το κολλαγόνο είναι η πιο κοινή πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Είναι μια από τις ουσίες που συγκρατούν διάφορα μέρη του σώματος μαζί. Το κολλαγόνο βρίσκεται στα οστά, τους μύες, τους τένοντες και το δέρμα. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητα των ιστών.

Όπως όλες οι άλλες πρωτεΐνες, το κολλαγόνο βασίζεται σε αμινοξέα. Η επαρκής ποσότητα κολλαγόνου στον οργανισμό μας έχει θεμελιώδη σημασία για τις λειτουργίες του.

Δεν είναι ποτέ αρκετά νωρίς για να ξεκινήσετε να φροντίζετε το δέρμα σας

Κολλαγόνο σαν μισό

Οι δύο διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο τύποι κολλαγόνου. Μια μορφή είναι αυτή που υπάρχει στο σώμα μας. Το άλλο λαμβάνεται εξωτερικά. Χρησιμοποιείται ως προσθήκη στο δικό μας.

Στο σώμα μας, το κολλαγόνο διαχωρίζεται από διάφορα κύτταρα. Κυρίως όμως προέρχεται από τον συνδετικό ιστό. Τα νεαρά σώματα συνήθως παράγουν αρκετά από αυτό. Ωστόσο, από την ηλικία των 40 ετών, το ποσό μειώνεται πολύ.

Οι διαδικασίες γήρανσης του σώματος και επομένως του δέρματος δεν μπορούν να σταματήσουν, αλλά μπορούμε να τις επιβραδύνουμε

Γήρανση κολλαγόνου

Κολλαγόνο σε μεγάλη ηλικία

Μάλλον έχετε παρατηρήσει ότι πολλές θεραπείες που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη γήρανση περιέχουν κολλαγόνο: ο λόγος είναι απλός. Με την ηλικία, η ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα μας και σε άλλα όργανα μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, γίνονται πιο αδύναμα και δεν είναι πλέον τόσο σφιχτά.

Όχι μόνο οι ορατές συνέπειες είναι σοβαρές. Το κολλαγόνο περιέχεται στα προστατευτικά στρώματα σημαντικών οργάνων, όπως τα νεφρά.

Προσέξτε ιδιαίτερα το δέρμα του προσώπου ώστε να αποφύγετε μεταγενέστερες επεμβάσεις

Ελαστικότητα κολλαγόνου

Κολλαγόνο για το δέρμα

Με την έγχυση κολλαγόνου, είμαστε σε θέση να εξομαλύνουμε τα περιγράμματα του δέρματος και να γεμίσουμε μερικές από τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Τα σπυράκια και οι ουλές μπορούν επίσης να γίνουν λιγότερο ορατά ή να διορθωθούν πλήρως.

Οι σκέψεις, η διατροφή, αλλά και τα γονίδια καθορίζουν την κατάσταση του δέρματός μας

Κολλαγόνο σαν ανησυχία

Δυστυχώς, υπάρχουν και κίνδυνοι και περιορισμοί

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν ορισμένες αλλεργίες. Θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε την απόκριση του σώματός σας με μια μικρή ποσότητα πριν από την εκτεταμένη θεραπεία με κολλαγόνο.

Επιπλέον, οι προσδοκίες θα πρέπει να παραμείνουν ρεαλιστικές. Σχετικά μικρά ελαττώματα μπορούν να επιδιορθωθούν με κολλαγόνο. Οι άλλοι χρειάζονται διαφορετική θεραπεία όπως λίπος, σιλικόνη και εμφυτεύματα.

Μάλλον δεν βλέπετε πόσο υποφέρει το δέρμα σας υπό συγκεκριμένες συνθήκες

Coll agen σαν μεγέθυνση

Το δέρμα έχει την ικανότητα να τεντώνεται και μπορείτε να το βοηθήσετε

Δέρμα σαν κολλαγόνο

Κολλαγόνο στις πληγές

Οι πληγές του δέρματος μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με κολλαγόνο. Προσελκύει νέα, υγιή κύτταρα στην πληγωμένη περιοχή. Αυτό προάγει την επούλωση και η πληγή μεγαλώνει γρήγορα μαζί.

Μια σειρά από πληγές του δέρματος μπορούν να επουλωθούν με αυτό. Αυτό ισχύει ακόμη και για πολλές χρόνιες πληγές που δεν παρουσιάζουν βελτίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλλυντικά προϊόντα για το δέρμα που περιέχουν κολλαγόνο

Υπάρχουν όλο και περισσότερα καλλυντικά προϊόντα στην αγορά που αναγεννούν το δέρμα. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται πολλές κρέμες και πούδρες δέρματος. Η επίδρασή τους είναι συχνά υπερβολική. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτά τα προϊόντα δυσκολεύονται να φτάσουν το κολλαγόνο στο σωστό μέρος με επιτυχία.

Επιλέξτε τη σωστή περιποίηση προσώπου για μέρα και νύχτα

Κολάζ στο δέρμα του προσώπου

Τα φυσικά καλλυντικά θα ήταν ευεργετικά για το δέρμα του προσώπου σας

Coll agen σαν φροντίδα

Πώς να αυξήσετε αποτελεσματικά την ποσότητα κολλαγόνου

Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα και σε άλλα όργανα. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και σύγχρονη στα καλλυντικά.

Όσον αφορά τα τρόφιμα, επικεντρωθείτε σε τρόφιμα πλούσια σε αμινοξέα. Υπάρχουν επίσης άλλες ουσίες που είναι σημαντικές για το σχηματισμό κολλαγόνου:

  • Προλίνη: περιέχεται σε πρωτεΐνη, κρέας, λάχανο, τυρί, σόγια.
  • Ανθοκυανίνη: περιέχεται σε βατόμουρα, βατόμουρα, κεράσια.
  • Βιταμίνη C;
  • Ψευδάργυρος;
  • Βιταμίνη Α

Για να είστε όμορφοι, το πρόσωπο και τα χείλη σας χρειάζονται εντατική προστασία, ειδικά το χειμώνα

  • Κολλαγόνο χείλη δέρματος προσώπου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η χρήση δισκίων κολλαγόνου. Ωστόσο, μην κάνετε αυτό το βήμα εκτός εάν έχετε συμβουλευτεί εκ των προτέρων έναν ειδικό.

Πώς βλάπτουμε το κολλαγόνο?

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καταστρέφουν το κολλαγόνο. Για παράδειγμα, οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης είναι πολύ επιβλαβείς από αυτή την άποψη. Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας. Το ηλιακό φως και ιδιαίτερα οι υπεριώδεις ακτίνες καταστρέφουν επίσης το κολλαγόνο.

Με την ηλικία, η ομορφιά του δέρματος μειώνεται

Ko llage όπως στα γηρατειά

Η εμμηνόπαυση και άλλες ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν το δέρμα σας

Coll agen όπως η εμμηνόπαυση