Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το πρόβλημα του χειμερινού βήχα; Σαν να μην έφτανε η κακοκαιρία για να μας χαλάσει τη διάθεση. Υπάρχουν τόσες πολλές εύχρηστες συμβουλές κατά του βήχα. Εάν αρχίσετε να θεραπεύετε τον βήχα σας αρκετά νωρίς, πιθανότατα θα μπορείτε να αποφύγετε τη λήψη σκληρών φαρμάκων. Μπορεί επίσης να βελτιώσουν τη γενική σας κατάσταση. Γι ‘αυτό αξίζει σίγουρα να τους ρίξετε μια ματιά!

συμβουλές κατά του βήχα ζεστό γάλα

Νόστιμα ροφήματα γάλακτος κατά του βήχα

Ξεκινάμε με μερικά νόστιμα ποτά που είναι απολαυστικά και μπορούν επίσης να βοηθήσουν κατά του βήχα. Ένα ήπιο κρυολόγημα θα μπορούσε να είναι ένας καλός λόγος για να φάτε κάτι γλυκό. Εάν αντέχετε καλά το γάλα, μπορείτε να ζεστάνετε ένα φλιτζάνι και να προσθέσετε ένα πακέτο βανίλια σε αυτό.

Το γάλα περιλαμβάνει επίσης τη δεύτερη συνταγή που θέλουμε να σας προτείνουμε. Θα πρέπει να βράσετε σταφίδες στο γάλα και να τις αφήσετε να βράσουν για μια ώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να πιείτε το νόστιμο ποτό σε μερικές μερίδες. Η βανίλια και τα σταφύλια είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος επειδή αποτοξινώνουν τον οργανισμό και καταπολεμούν τις φλεγμονές.

συμβουλές κατά του βήχα νόστιμα βότανα

Γνωστές τροφές για βήχα

Οι κατάλληλες συμβουλές κατά του βήχα μπορεί να περιλαμβάνουν απλώς τη μετατροπή του δικού σας μενού. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι πολύ αποτελεσματικές κατά του βήχα. Αυτά είναι, για παράδειγμα, θυμάρι, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαντζουράνα. Γιατί να μην εξετάσετε ένα μενού στο οποίο υπάρχουν και αυτά τα συστατικά. Τα αμύγδαλα είναι επίσης ένα από τα δημοφιλή τρόφιμα για τον βήχα. Θα πρέπει να βυθίσετε τα αμύγδαλα στο νερό, έτσι ώστε να αποφλοιωθούν εύκολα τα κελύφη τους. Για αυτό χρειάζεστε χρόνο αναμονής μεταξύ 8 και 12 ωρών. Στη συνέχεια, τα μαλακά αμύγδαλα στραγγίζονται και μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο, ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης 20 έως 40 γραμμάρια το καθένα. Θα πρέπει να πάρετε το τελικό μείγμα σε τρεις έως τέσσερις μερίδες.

συμβουλές κατά του βήχα πολύ ζεστά ροφήματα

Συμβουλές για βήχα με φύλλα δάφνης και τριαντάφυλλο γεράνι

Τα φύλλα δάφνης είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για το βήχα. Γι ‘αυτό θα θέλαμε να τους δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να μαγειρέψετε τα φύλλα δάφνης σε χαμηλή φωτιά. Κάντε το για περίπου 5 λεπτά και γλυκάνετε με μέλι. Το τριαντάφυλλο γεράνι μπορεί επίσης να βοηθήσει κατά του βήχα. Θα χρειαστείτε έξι φύλλα από αυτά και πρέπει να προσθέσετε θρυμματισμένα καρύδια σε αυτά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κυδώνι και μήλα σε αυτό το μείγμα. Προσθέστε λίγο μέλι ή μια υγιεινή εναλλακτική λύση στη ζάχαρη.

συμβουλές κατά του βήχα νόστιμο τσάι

Πολύ νερό και μέλι

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την επίδραση του μείγματος νερού και μελιού. Η καλή ενυδάτωση σε συνδυασμό με τις καλές ιδιότητες αυτού του παραδοσιακού ελιξήριου για την υγεία μας δίνουν πάντα πολύ καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα τόσο χλιαρό ποτήρι νερό με μέλι και κατά προτίμηση να πίνετε αρκετά από αυτά πριν από τα γεύματα όλη την ημέρα. Mightσως μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι κάποια στιγμή επίσης. Το μέλι και το νερό πρέπει επίσης να τα απολαμβάνετε ξεχωριστά και όχι μόνο σε συνδυασμό εάν έχετε προβλήματα με κρυολογήματα και βήχα. Ακόμα και μόνο το μέλι που σιγά σιγά απολαμβάνετε θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Εάν πίνετε χλιαρό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βελτιώσετε τη γενική σας κατάσταση και έτσι θα αντιμετωπίσετε επίσης το κοινό κρυολόγημα. Κρύο νερό αποκλείεται όταν βήχετε! Όταν μιλάμε για μέλι, θα θέλαμε να προτείνουμε το μείγμα με το μαύρο ραπανάκι. Αυτός είναι ένας ασυναγώνιστος συνδυασμός με πολύ υγιεινές ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μέλι ή πρόπολη με γιαούρτι. Αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει το κοινό κρυολόγημα.

συμβουλές για τσάι και άλλες ιδέες κατά του βήχα

Καλά επιλεγμένα βότανα και σταγόνες βήχα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτικών σταγόνων και σταγόνων βήχα. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να επιλέξετε αυτά που δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη ή καθόλου ζάχαρη. Διαβάστε επίσης το περιεχόμενο και επιλέξτε ένα μείγμα από όσο το δυνατόν περισσότερα βότανα. Η βιταμίνη C με τη μορφή λεμονιού ή άλλων συστατικών θα πρέπει ιδανικά να υπάρχει επίσης. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά. Πολλά από τα βότανα δεν συνιστώνται για τα μικρά, αλλά και για μερικούς ενήλικες όπως έγκυες γυναίκες ή άτομα με αλλεργίες.

συμβουλές κατά του βήχα άσχημο κρυολόγημα

Διαφορετικές εισπνοές

Εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα βήχα, συνιστώνται εισπνοές. Υπάρχουν κατάλληλα φυσιολογικά διαλύματα και σιρόπια με τα οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό. Δεν χρειάζεται απαραίτητα ειδική συσκευή για να το κάνετε αυτό. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να θερμάνετε αυτά τα διαλύματα ή τα σιρόπια και να εισπνεύσετε τους ατμούς τους. Και με τις δύο μεθόδους, είναι πολύ σημαντικό ο ατμός να μην είναι ζεστός. Διαφορετικά υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εγκαυμάτων.

συμβουλές για νερό και μέλι κατά του βήχα

Γενικές συμβουλές κατά του βήχα

Αυτοί είναι, κατά τη γνώμη μας, μερικοί από τους ευκολότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης του βήχα. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε περισσότερα που περιλαμβάνουν επίσης τα αγαπημένα σας φαγητά. Γιατί τελικά είναι έτσι: αν κάτι έχει καλύτερη γεύση, φυσικά, θα το πάρει ευχαρίστως σε μεγαλύτερες δόσεις. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό για να καθαρίσετε τις τοξίνες και τα βακτήρια από το σώμα σας. Όλα τα ποτά που πίνετε δεν πρέπει να είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ.

υπέροχες συμβουλές εισπνοών κατά του βήχα