Όλοι το έχουν βιώσει: ξαφνικά ο λόξυγκας ξεκινά και όλα τα σχέδια έχουν φύγει. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα περισσότερο. Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα. Οι μέθοδοι είναι τόνοι και μπορείτε να δοκιμάσετε μία ή περισσότερες από αυτές. Επιλέξαμε 10 που πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και σε κάποιο βαθμό ευχάριστα.

Κρατώντας την αναπνοή σας – αυτό βοηθά!

τρώτε υγιεινά για να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα

Πώς προκύπτει ο λόξυγκας στην αρχή;?

Πώς προκύπτει ουσιαστικά ο λόξυγκας; Αυτές είναι ανεξέλεγκτες κράμπες του Διαφράγματα. Μπορούν να προκληθούν από διαφορετικές αιτίες. Αυτά είναι π.χ. αλκοόλ, φαγητό, πολύ κρύα ποτά, διάφορα έντονα συναισθήματα ή κρυολογήματα.

Σε γενικές γραμμές, διαφορετικά είδη στρες θα μπορούσαν να προκαλέσουν λόξιγκα. Σε σχέση με αυτό, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τη μέθοδο με την οποία θα το σταματήσετε! Λίγο αργότερα.

Σκεφτείτε καλά τι σας προκάλεσε λόξυγγα!

υγιείς ασκήσεις αναπνοής για να απαλλαγείτε από λόξυγκα

10 αποδεδειγμένοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα

Κρατήστε την αναπνοή σας

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα. Θα πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας για μερικά δευτερόλεπτα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια χάρτινη σακούλα για να βοηθήσουν. Αυτό κορεάζει το αίμα τους με διοξείδιο του άνθρακα. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως άμεσο.

Το μέλι και τα παγάκια στο στόμα σας θα μπορούσαν να σταματήσουν τον λόξυγκα

Ιδέες για το πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα

Πίνετε μικρές γουλιές νερό

Πάρτε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αργά. Για να γίνει αυτό, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν κρατάτε την αναπνοή σας.

Γρήγορη κατανάλωση ζεστού νερού

Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Θα πρέπει να το πιείτε από πρώην. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πολύ ζέστη γιατί μπορεί να κάψετε το λαιμό σας.

Μια χάρτινη σακούλα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την αναπνοή σας περισσότερο

Απαλλαγή από τον λόξυγκα σε παιδιά και ενήλικες

Μια κουταλιά μέλι

Μια κουταλιά μέλι μπορεί να είναι αρκετή για να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα. Θα χρειαστείτε μια κουταλιά από το στόμα σας για λίγα λεπτά. Αφήστε το μέλι να λιώσει εκεί. Μην πίνετε νερό ενώ το κάνετε αυτό!

Μια λεπτή φέτα λεμονιού

Μια λεπτή φέτα λεμονιού κάτω από τη γλώσσα σας για λίγα λεπτά θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμη. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό είναι αρκετό για να σταματήσει ο λόξυγκας.

Ένα στεγνό κομμάτι ψωμί

Θα μπορούσατε να κρατήσετε ένα ξηρό κομμάτι ψωμί στο στόμα σας για λίγα λεπτά. Όσο περισσότερο το περνάτε αυτό, τόσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με παγάκια.

Για να σταματήσει ο λόξυγκας, μερικοί άνθρωποι τρώνε κάτι πικάντικο!

Απαλλαγή από λόξυγγα - ορισμένα τρόφιμα

Μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Θα μπορούσατε να διαλύσετε μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε νερό και να το πιείτε όλο. Συνήθως αυτό θα βοηθούσε να απαλλαγούμε και από τον λόξυγκα.

Πιέστε τα αυτιά σας με τα χέρια σας

Μια άλλη καλύτερη πρακτική θα ήταν να πιέσετε τα χέρια σας στα αυτιά σας. Αυτό θα ηρεμήσει τις νευρικές άκρες και συνήθως θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα.

Σπόροι άνηθου

Η άλλη μέθοδος που μπορούμε να σας προσφέρουμε είναι το μάσημα σπόρων άνηθου. Αυτό ηρεμεί επίσης τα νεύρα και έτσι σταματά τον λόξυγκα.

Πίνετε νερό σε μικρές γουλιές!

Απαλλαγείτε από τον λόξυγκα - νερό και άλλα μέσα

Άγχος κατά του λόξυγκα

Η αιτία ενός προβλήματος είναι συχνά η λύση σε αυτό. Αυτός ο κανόνας έχει αποδειχθεί σε πολλούς τομείς της ζωής. Σε περίπτωση λόξυγκας, είναι επίσης σε πλήρη ισχύ. Μπορείτε να θυμηθείτε όταν ήσασταν παιδί ότι σας έβαλαν σκόπιμα σε μια μετρημένη αγχωτική κατάσταση για να σας κάνει να σταματήσετε τον λόξυγκα; Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ψέμα ότι κάνατε κάτι λάθος ή ότι ένα αγαπημένο σας στοιχείο εξαφανίστηκε; Λειτούργησε αυτό; Ως ενήλικας, μπορείτε να σκεφτείτε δημιουργικά και να προκαλέσετε υγιές στρες στον εαυτό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φάτε κάτι πικάντικο ή να κάνετε ένα μπάνιο με αντίθεση. Για πολλούς ανθρώπους λειτουργεί αμέσως!

Χλιαρό νερό στο Ex – αυτό μπορεί να απαλλαγεί από τον λόξυγκα

Απαλλαγή από λόξυγγα σε μικρότερα παιδιά

Επιλέγοντας τη σωστή μέθοδο

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο λόξυγκας προκαλείται συνήθως από κάποιο είδος σωματικού ή ψυχολογικού στρες. Μπορεί να είναι κρύο ή απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Το ψυχικό στρες αφορά τραυματικές καταστάσεις και ένταση. Με μια λεπτομερή ανάλυση, θα μπορούσατε να προσδιορίσετε μόνοι σας τι ακριβώς συνέβη με εσάς. Οι μέθοδοι με μέλι και μπαχαρικά, που οδηγούν σε γενική ψυχολογική χαλάρωση, είναι πιο κατάλληλες για τη δεύτερη περίπτωση. Εάν το πρόβλημα είναι φυσικό, καταφύγετε στις πιο «πρωτόγονες» μεθόδους – το ψωμί και το παγωτό.

Τέλος, η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο που είναι εύκολη για εσάς και που σας βολεύει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτσι θα το κάνετε επίσης όπως θέλετε με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Προειδοποίηση: Εάν έχετε χρόνιο ή παρατεταμένο λόξυγγα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό!

Ευχόμαστε στο εξής ο λόξυγγάς σας να προκαλείται μόνο από θετικό άγχος ή ξαφνικά καλά νέα!

Τα κρυολογήματα μπορεί να είναι η αιτία του λόξυγγα!

Απαλλαγείτε από τον λόξυγκα Ζήστε Υγιεινά

Λυκάκια – αυτό συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα!

Απαλλαγή από τον λόξυγγα Συμβουλές για την υγεία

Εάν ο λόξυγγας γίνει χρόνιος, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Απαλλαγείτε από ιδέες για συμβουλές λόξυγκας