Βαθιά ένταση στην πλάτη, χρόνιος πόνος στον αυχένα ή οσφυαλγία – δυστυχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των Γερμανών επηρεάζονται – και η τάση αυξάνεται! Συχνά αναρωτιέται κανείς: Τι βοηθά στον πόνο στην πλάτη; Ωστόσο, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τόσο απλή και μονόπλευρη, επειδή το πρόβλημα με τον πόνο στην πλάτη είναι πράγματι αρκετά λεπτό. Πάρα πολλές είναι οι πιθανές αιτίες που μπορούν να βλάψουν την πλάτη σας και να οδηγήσουν σε οδυνηρές εμπειρίες. Από τις συνεχείς εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις στη δουλειά έως το υπερβολικό άγχος στην καθημερινή ζωή έως τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και την κακή διατροφή.

Τι βοηθάει στον πόνο στην πλάτη?

τι βοηθάει στις ασκήσεις πόνου στην πλάτη

Στη σημερινή ανάρτηση θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τελευταίο. Ποιες τροφές έχουν την καλύτερη γεύση στην πλάτη μας; Και παρόλο που πολλοί δεν γνωρίζουν πραγματικά ότι η διατροφή και η υγεία της πλάτης σχετίζονται στενά, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Επειδή η σπονδυλική στήλη, οι μύες, οι τένοντες και τα νεύρα μας χρειάζονται σημαντικά θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσουν σωστά – βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία καθώς και επαρκή πρόσληψη υγρών.

Προτιμάτε πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

φρέσκα λαχανικά που βοηθούν στον πόνο στην πλάτη

Δυστυχώς, στην περίπτωση του οξέος πόνου στην πλάτη, τα συμβατικά, χημικά αναλγητικά ή, στη χειρότερη περίπτωση, οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι τα πιο χρήσιμα. Σε περίπτωση ήπιου ή χρόνιου πόνου στην πλάτη, ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για αυτό. Φυσικά, αυτό ισχύει και για την καλή πρόληψη των προβλημάτων της πλάτης γενικά. Μερικά από τα πιο λογικά μέτρα είναι σωματικές ασκήσεις κατά της οσφυαλγίας, δυναμική καθιστική εργασία κατά τον υπολογιστή, τακτικά μασάζ με έμπειρους φυσιοθεραπευτές, γιόγκα, διαλογισμό ή αυτογενή προπόνηση, βόλτες στον καθαρό αέρα και πολλή καλή διάθεση ….

Αποφύγετε τις κακές ευθυγραμμίσεις ή τις ανακουφιστικές στάσεις

τι βοηθάει στον πόνο στην πλάτη στο γραφείο

Τροφή για τον πόνο στην πλάτη

Δεν είναι για τίποτα που λέγεται: Είσαι αυτό που τρως! Επομένως, είναι θεμελιώδους σημασίας να διασφαλιστεί μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή. Για να έχουμε μια σταθερή ραχοκοκαλιά, για παράδειγμα, η υγιής δομή των οστών και η οστική πυκνότητα είναι πρωταρχικής σημασίας. Αλλά ο συνδετικός ιστός, οι τένοντες, οι μύες και τα νεύρα χρειάζονται επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά και υγρά.

Λέξεις κλειδιά: ασβέστιο και βιταμίνη D.

Αυτά τα δύο στοιχεία συμβαδίζουν πάντα στο σώμα μας, επειδή η βιταμίνη D υποστηρίζει την απορρόφηση ασβεστίου από τα οστά. Με άλλα λόγια, χωρίς επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, ακόμη και επιπλέον δόσεις ασβεστίου δεν θα είχαν σημασία για τα οστά, τα νύχια, τα δόντια και τα μαλλιά μας. Έτσι, λογικά θα πρέπει όχι μόνο να παρέχετε επαρκείς προμηθευτές ασβεστίου, όπως γάλα, κουάρκ, τυρί, σκούρα πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αλλά και να σκεφτείτε τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Τέτοια δεν είναι μόνο όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και τα αυγά, τα λιπαρά ψάρια, τα μανιτάρια και τα όσπρια.

Τα πιο σημαντικά και πιο συνηθισμένα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D

τροφή που περιέχει βιταμίνη d και βοηθάει στον πόνο στην πλάτη

Καλό να ξέρω: Μια επαρκής παροχή ασβεστίου για έναν ενήλικα είναι περίπου 1.000 mg ασβεστίου ημερησίως, σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE). Διαβάστε περισσότερα για το ασβέστιο και τη βιταμίνη D εδώ.

Μιλώντας για βιταμίνη D: Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το σώμα μας είναι σε θέση να παράγει βιταμίνη D μέσω του ίδιου του δέρματος όταν εκτίθεται στον ήλιο – πράγμα που με τη σειρά του εξηγεί την έλλειψη αυτής της βιταμίνης για πολλούς από εμάς σε αυτήν τη χώρα και γενικά το χειμώνα.

Δεν είναι τίποτα που η βιταμίνη D ονομάζεται επίσης βιταμίνη του ήλιου

ηλιακή βιταμίνη d πρόσληψη ασβεστίου που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Μαγνήσιο – βάλσαμο για τους μυς και τα νεύρα

Οι υγιείς σπόνδυλοι, το ιερό οστό και οι ουρές της ουράς θα πρέπει αναμφίβολα να είναι άνετοι και ισχυροί. Ακριβώς όπως οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι και οι μύες. Για αυτό, το σώμα μας χρειάζεται τακτικά πολλά ζωτικά μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πάνω απ ‘όλα – μαγνήσιο.

Παρόμοια με τη βαθιά χαλάρωση και τη ζεστασιά, το μαγνήσιο βοηθά επίσης στη χαλάρωση των μυών. Και πως? Μειώνοντας τον τόνο των νεύρων. Δηλαδή: Τα κινητικά νεύρα μας στέλνουν συνεχώς σήματα, που ονομάζονται επίσης ερεθίσματα, στους μυς μας. Σε περίπτωση κρυολογήματος ή στρες, αυτά τα ερεθίσματα αυξάνονται και ενισχύονται ανάλογα. Αυτό στερεί από τους μυς οξυγόνο και τους προκαλεί συσπάσεις. Το αποτέλεσμα – ισχυρή, επώδυνη ένταση.

Μετά από μια μακρά, αγχωτική μέρα στο γραφείο …

τι βοηθάει στον πόνο στην πλάτη νεαρή γυναίκα στο γραφείο

… αυτή η θέση βοηθάει αισθητά στη χαλάρωση της πλάτης και των νεύρων

η γιόγκα ασκεί γυμναστική που βοηθάει στον πόνο στην πλάτη

Δυστυχώς, η αυθόρμητη ανταπόκριση του σώματος, ή μάλλον της ψυχής μας, είναι η ανακουφιστική στάση. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, το πρόβλημα βαθαίνει και όχι επιλύεται. Εδώ μπαίνει το μαγνήσιο και προσφέρει διαρκή υποστήριξη. Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται το αλάτι της εσωτερικής ηρεμίας. Η τακτική χαλάρωση, η γιόγκα, η ζεστασιά και οι στοχευμένες ασκήσεις θα κάνουν τα υπόλοιπα.

Συνιστάται ο τακτικός διαλογισμός για μόνιμα αποτελέσματα

γιόγκα διαλογισμού που βοηθάει στον πόνο στην πλάτη

Και για να κλείσει ο πλήρης βιοχημικός βρόχος…. Το μαγνήσιο, με τη σειρά του, συμμετέχει στην ενεργοποίηση της βιταμίνης D … καλό είναι να γνωρίζουμε, έτσι δεν είναι?

Μπορείτε να βρείτε ακόμη πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το μαγνήσιο, τις επιδράσεις του και τα σωστά συμπληρώματα διατροφής εδώ.

Νόστιμο και υγιεινό φαγητό για την πλάτη σας  

τι βοηθάει στον πόνο στην πλάτη υγιεινή τροφή

Μια υπέροχη ιδέα για back fit:

Φτιάξτε τον εαυτό σας ένα υγιεινό ρόφημα με κουρκουμά και γάλα αμυγδάλου! Η πλάτη σας θα το λατρέψει. Υποσχόμενος! Και έχει επίσης μια εγγυημένη παρενέργεια – βιώσιμη απώλεια βάρους! Όχι άσχημα, σωστά?

Αφήστε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη σε 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου να βράσει για λίγο και γλυκάνετε με μέλι, ζαχαρότευτλα ή σιρόπι σφενδάμου, αν θέλετε. πλήρης!

Το γάλα κουρκουμά-αμυγδάλου έχει υπέροχη γεύση όχι μόνο για εσάς, αλλά και για την πλάτη σας!

Κουρκουμά γάλακτος αμυγδάλου υγιεινό αυτό που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Τόσο σκόνη υψηλής ποιότητας όσο και φρέσκο ​​κουρκουμά είναι κατάλληλα για αυτό

κουρκουμά υγιές αυτό που βοηθάει στον πόνο στην πλάτη

Και εδώ πάλι τα πιο σημαντικά τρόφιμα που κάνουν καλό στην πλάτη σας:

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα – ιδιαίτερα πιο σκληρά τυριά, κουάρκ, γιαούρτι γάλακτος
  • λιπαρά είδη ψαριών – σολομός, σκουμπρί, τόνος κ.λπ..
  • σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά – σπανάκι, λάχανο, σέσκουλο
  • Μπρόκολο, λάχανα Βρυξελλών, παντζάρια και καρότα
  • Όσπρια – φασόλια, φακές, μπιζέλια
  • Προϊόντα ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι
  • Ξηροί καρποί – ειδικά καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα
  • Σπόροι – ηλίανθος, κολοκύθα και κουκουνάρια
  • Βότανα και μπαχαρικά – κουρκουμά, τζίντζερ, μαϊντανός

Ελπίζουμε ότι σε γενικές γραμμές μπορέσαμε να απαντήσουμε στην ερώτηση: Τι βοηθά στον πόνο στην πλάτη; Or τουλάχιστον ασχοληθείτε με την πτυχή που σχετίζεται με εκείνα τα τρόφιμα που δεν έχουν μόνο καλή γεύση για εσάς αλλά και την πλάτη σας. Τώρα η απόφαση είναι δική σας και μόνο.

Απολαύστε συνειδητά και μείνετε υγιείς!

Πράσινα smoothies ως λιχουδιά για υγιή πλάτη

πράσινα smoothies υγιεινά που βοηθούν στον πόνο στην πλάτη

Το λάχανο, το μπρόκολο και ο μαϊντανός είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή σκούρα πράσινα λαχανικά

λάχανο μπρόκολο μαϊντανό τι βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Μην ξεχνάτε το υγιές τζίντζερ

τζίντζερ υγιές αυτό που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Τα λαχανικά με ρίζα όπως το παντζάρι και τα καρότα βρίσκονται ψηλά στη λίστα

καρότα από παντζάρια που βοηθούν στον πόνο στην πλάτη

Φυσικά, η θαυματουργή θεραπεία του σκόρδου δεν αποτελεί εξαίρεση

δεντρολίβανο μαριναρισμένο σκόρδο που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και υγιεινά

σκόρδο λάδι υγιές αυτό που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Άλλα πολύτιμα έλαια είναι καλά για την πλάτη σας και ολόκληρο το σώμα σας επίσης

λάδι καρύδας ελαιόλαδο μέλι τι βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των βοτάνων και ετοιμάζετε τακτικά νόστιμα τσάγια

Το τσάι από χαμομήλι είναι υγιεινό και βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Χειμερινά τσάγια με κανέλα και γλυκάνισο για την κρύα εποχή

κανέλα λεμόνι αστέρι γλυκάνισο τι βοηθάει στην οσφυαλγία

Το τσάι τσουκνίδας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και όχι μόνο σε αυτή τη χώρα

τσάι τσουκνίδας υγιεινό που βοηθά στον πόνο στην πλάτη

Και το καυτό τσίλι δεν είναι μόνο ορεκτικό, χαλαρώνει επίσης τα νεύρα και τους μυς

σκόρδο τσίλι τι βοηθά στον πόνο στην πλάτη