Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια έδειξαν ένα ανησυχητικό γεγονός: Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ενήλικες είναι υπέρβαροι. Και δεν είναι μόνο οι αριθμοί που αυξάνονται με τα παιδιά. Ο κύριος λόγος είναι η λανθασμένη και ανθυγιεινή διατροφή, αλλά η έλλειψη άσκησης παίζει επίσης έναν ρόλο που δεν πρέπει να υποτιμάται.

Οι λόγοι για αυτό είναι προφανείς: Ως υπάλληλος, συχνά περνάτε όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή. Τα ψώνια στο δρόμο για το σπίτι γίνονται με αυτοκίνητο, και όταν φτάσετε στο σπίτι κάθεστε στον καναπέ. Συχνά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ή ευκαιρία για επαρκή άσκηση – αρκετός λόγος για να κάνετε ενεργά κάτι για τον εαυτό σας και την υγεία σας.

έλλειψη άσκησης-ποδηλασίας-υγιούς-άθλησης

Συνέπειες της καθιστικής ζωής

Επειδή ακόμη και αν αποφύγετε το υπερβολικό βάρος και τις επιπλοκές του, όπως ο διαβήτης ή ακόμη και ο καρκίνος, η έλλειψη άσκησης έχει θανατηφόρα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Το να κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα – και συχνά λανθασμένα – προκαλεί τη σκουριά των μυών πρώτα. Η ένταση που προκύπτει οδηγεί στη συνέχεια σε πονοκεφάλους, καθώς ο εγκέφαλος δεν μπορεί πλέον να τροφοδοτείται επαρκώς με οξυγόνο.

έλλειψη άσκησης-κολύμβησης-άθλησης

Η πολύ λίγη άσκηση αποδυναμώνει επίσης το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό αυξάνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. μάλλον, είναι μια σταδιακή διαδικασία και συχνά παρατηρείτε μόνο όταν είναι πολύ αργά ότι κάτι δεν πάει καλά.

έλλειψη άσκησης-τρέξιμο-τζόκινγκ-άθληση-υγιής

έλλειψη άσκησης-zumba-do-sport-υγιής

Η περισσότερη άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα

Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε στο σώμα σας αρκετή άσκηση. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα. Είτε το κάνετε ήδη αυτό, μπορείτε με αυτό Online εργαλείο βρίσκω.

Ο ευκολότερος τρόπος πρόληψης ασθενειών με τη βοήθεια της άσκησης είναι η άσκηση. Εξασφαλίζει υψηλή κατανάλωση θερμίδων και ενισχύει τόσο τους μυς όσο και άλλες σημαντικές λειτουργίες του σώματος.

Είτε κολύμπι, είτε τζόκινγκ, ποδήλατο ή ομαδικό άθλημα σε κλαμπ – το εύρος είναι απίστευτα μεγάλο, οπότε σίγουρα θα βρείτε ένα άθλημα που σας αρέσει. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει.

καθιστική οικογένεια-περπάτημα-παιχνίδια με μπάλα

Κινηθείτε περισσότερο και στην καθημερινότητα

Εκτός από τη στοχευμένη εκπαίδευση, υπάρχουν επίσης διάφορες επιλογές για περισσότερη άσκηση στην καθημερινή ζωή:

  • Εάν εργάζεστε στον υπολογιστή σας στο γραφείο, θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά τη θέση σας. Πιθανότατα το γνωρίζετε από τη δική σας εμπειρία: Εάν μείνετε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι επώδυνο να σηκωθείτε. Με το λεγόμενο δυναμικό κάθισμα αποφεύγετε αυτούς τους προάγγελους χειρότερων ασθενειών – και φυσικά τις ίδιες τις ασθένειες.
  • Είναι επίσης πολύ χρήσιμο εάν διανύετε μικρότερες αποστάσεις όχι με αυτοκίνητο, αλλά με ποδήλατο ή με τα πόδια. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα ψώνια: αφήνοντας το αυτοκίνητό σας πίσω για μικρότερες δουλειές μπορεί να κάνει θαύματα. Το ίδιο ισχύει και για την παραλαβή των μικρών σας από το νηπιαγωγείο. Αν το κάνετε αυτό με ποδήλατο, θα αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα. Και όταν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να ποδηλατούν, μπορούν πραγματικά να αφήσουν τον ατμό στο δρόμο για το σπίτι.
  • Η αλλαγή του τρόπου που περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ασκηθείτε αρκετά. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι αθλητισμός – αλλά κάντε κάτι διαφορετικό το Σαββατοκύριακο. Μια πεζοπορική περιήγηση, μια μεγάλη βόλτα ή μια εκδρομή με ποδήλατο δεν είναι μόνο διασκεδαστική, έχουν επίσης θετική επίδραση στην υγεία σας.Περικομμένη άποψη δύο δρομέων που κάνουν τζόκινγκ στην παραλία