Ο μισός χρόνος έχει πλέον τελειώσει και αντιμετωπίζουμε ξανά την αλλαγή των εποχών. Συνήθως αυτό προκαλεί κάποια μελαγχολία. Σε συνδυασμό με τις τρέχουσες δυσκολίες σε όλο τον κόσμο, νιώθουμε ανασφάλεια. Ο ψυχισμός μας υποφέρει από αυτό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Με τις σωστές συμβουλές, θα μπορούσαμε σίγουρα να υιοθετήσουμε την πιο θετική δυνατή στάση απέναντι στην αλλαγή των εποχών. Στις επόμενες γραμμές θα χαρούμε να σας πούμε πώς να το κάνετε αυτό!

Υποδεχτείτε το φθινόπωρο με καλή διάθεση!

ιδέες για υγιεινή διατροφή μήλων

Συμβουλές για μια ήπια αλλαγή των εποχών

Απολαύστε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο έπακρο

Μπορείς να κουραστείς με τα πάντα! Ακόμα και από τις καλοκαιρινές μέρες! Βρείτε ευκαιρίες για να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον καθαρό αέρα.

Ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους και κάντε βόλτες. Φάτε στη βεράντα, στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Περπατήστε στη δουλειά αν μπορείτε. Εάν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κατεβείτε μερικές στάσεις νωρίτερα. Τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνετε πεζοπορία ή να περάσετε περισσότερο χρόνο στη φύση με κάποιον άλλο τρόπο. Εάν απολαμβάνετε πραγματικά το καλοκαίρι, ζήστε μια μικρή χαλάρωση για το φθινόπωρο.

Κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά! Μάθετε να τα αναγνωρίζετε και να τα απολαμβάνετε!

υγιεινή ζωή - μεγάλη ιδέα για την αλλαγή των εποχών

Υγιεινή διατροφή

Μια υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχική σας υγεία, ειδικά κατά την αλλαγή των εποχών. Το καλοκαίρι προσφέρει εποχιακά λαχανικά και φρούτα. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε κάνει να νιώθεις πιο ενεργητικός και επομένως σε πιο θετική διάθεση. Η σύνδεση μεταξύ καλής διατροφής και υγιούς ψυχικής κατάστασης έχει ήδη αποδειχθεί αρκετές φορές.

Μείνετε χαλαροί καθώς αλλάζουν οι εποχές. Άρα είσαι και πιο υγιής

Υγιεινή ζωή υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες

Προγραμματισμός ελεύθερου χρόνου

Ο προγραμματισμός αναψυχής είναι ευκολότερος το καλοκαίρι παρά σε άλλες εποχές. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να κάνετε μια αυθόρμητη βόλτα στο πάρκο. Νιώθετε καλά, ελεύθεροι και συναντιέστε συχνότερα με φίλους και γνωστούς. Βασικά, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για να απολαύσετε πλήρως τις ώρες μετά τη δουλειά. Μετά την αλλαγή των εποχών από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο αισθάνεστε πιο καταθλιπτικοί λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών. Δεν σας αρέσει να βγαίνετε έξω και αυτό αντικατοπτρίζεται αμέσως στη διάθεσή σας. Ο καλοκαιρινός αυθορμητισμός πρέπει να αντικατασταθεί από καλό προγραμματισμό αναψυχής. Θα πρέπει να βάλετε αρκετά μικρά και μεγάλα γεγονότα στο ημερολόγιο. Αυτό θα σας απασχολήσει και θα σας αποτρέψει από το να πέσετε στη χειμερινή μελαγχολία.

Οι δημιουργικές δραστηριότητες μας κάνουν πιο χαρούμενους το φθινόπωρο

Φθινόπωρο αφήνει τοπία συμβουλές και τάσεις

Αγοράστε κάτι νέο για το χειμώνα

Η αλλαγή εποχών απαιτεί αλλαγές στην ντουλάπα. Βγάλτε τα ζεστά ρούχα από την ντουλάπα. Τακτοποιήστε όλα όσα δεν θα φοράτε πλέον. Μάθετε τι νέο χρειάζεστε. Χρειάζεστε νέα παπούτσια ή σακάκι για τη μεταβατική περίοδο; Αγοράστε αυτά τα ρούχα εγκαίρως. Είναι από μόνοι τους ένας λόγος να ανυπομονούν για τον ερχόμενο χειμώνα.

Βρείτε ευκαιρίες για να περάσετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους

έντονη ζωή που αλλάζει εποχές

Φθινοπωρινή διακόσμηση και τέχνη DIY

Η τέχνη έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα και είμαστε όλοι ικανοί για όμορφα έργα. Οι ιδέες DIY για φθινοπωρινά διακοσμητικά έχουν πολλαπλές χρήσεις. αυτή ηρεμήστε τον ψυχισμό μας και να κατανοήσουμε τις πολύωρες ώρες στο σπίτι σε κακές καιρικές συνθήκες. Είναι επίσης μια ευκαιρία για εποικοδομητική επικοινωνία. Εάν ζείτε μόνοι, μπορείτε να παρουσιάσετε τα έργα τέχνης DIY στο Διαδίκτυο. Μπορεί ακόμη και να μπορείτε να τα πουλήσετε και να κερδίσετε κάτι! Στο πλαίσιο της οικογένειας ή της κοινότητας όπου ζούμε, αυτή είναι μια κοινή δραστηριότητα που μας φέρνει κοντά. Όλα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από την επιλογή εξαιρετικών αξεσουάρ για διακόσμηση φθινοπώρου-χειμώνα. Το σκανδιναβικό στυλ και το hygge είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στη μέση του χειμώνα.

Συνδυάστε τις βόλτες με την ανάγνωση ή την ακρόαση βιβλίων ή διαλογισμών

Λίμνη το φθινόπωρο υγιής ζωή

Ηχητικά βιβλία, ανάγνωση και μουσική

Το φθινόπωρο νιώθουμε συχνά μοναξιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην εποχή του Corona. Προβλήματα ανάγνωσης και συγκέντρωσης – τα ακουστικά βιβλία, οι διαλογισμοί, η μουσική είναι όλα θαυματουργές θεραπείες για την εσωτερική ισορροπία. Από όλες τις μεθόδους χαλάρωσης, θα πρέπει να επιλέξετε αυτές που είναι καλές για εσάς. Εάν σας αρέσει να παρακολουθείτε τηλεόραση, θα πρέπει να εστιάσετε σε σημαντικά προγράμματα, όποτε είναι δυνατόν. Όλα όσα μας κάνουν να σκεφτόμαστε και μας αγγίζουν μέσα μας κάνουν καλό στην ανακάλυψη του εαυτού μας και κατά συνέπεια στην ευδαιμονία.

Η μελαγχολία δεν πρέπει να σε κυριεύει στην αλλαγή των εποχών!

ηλιόλουστος τρόπος τάσεις ιδέες τάσεις

Περάστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους

Μετά από όλα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε τον ελεύθερο χρόνο σας στον καθαρό αέρα μετά την αλλαγή των εποχών. Ακόμα και στο χειμώνα, πολλοί κάνουν τζόκινγκ ή κολύμπι. Εξαρτάται από τη στάση σας! Οι επισκέψεις στην πισίνα επιτρεπόταν επίσης σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των μέτρων Corona. Τα στάδια και τα πάρκα είναι ακόμα προσβάσιμα. Ντύσου καλά και μείνε έξω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλλαγή των εποχών είναι μια πρόκληση για τον ψυχισμό μας. Αν όμως τα κατακτήσετε, θα φτάσετε σε υψηλότερο επίπεδο στην αυτο-ανάπτυξη σας. Ανακαλύπτετε νέα ταλέντα μέσω της τέχνης DIY ή αναπτύσσετε τα παλιά περαιτέρω. Φρεσκάρεις τη γκαρνταρόμπα σου, εκπαιδεύεσαι μέσα από βιβλία και εκπαιδεύεις αντοχή μέσα από υπαίθρια αθλήματα. Όλα αυτά ακούγονται συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Καλώς ήρθες λοιπόν, πολύχρωμο φθινόπωρο!

Κάντε χειροτεχνίες με φύλλα φθινοπώρου. Έτσι αισθάνομαι καλύτερα το φθινόπωρο!

Αλλαγή εποχών - υπέροχα φθινοπωρινά διακοσμητικά

Η καλή διάθεση στην περίοδο της αλλαγής των εποχών είναι αρκετά πιθανή!

Αλλαγή εποχών για να ζήσετε υγιεινά