Είστε περίεργοι για το πώς να αφαιρέσετε ένα καλαμπόκι; Πιθανότατα γνωρίζετε πόσο επώδυνη μπορεί να είναι αυτή η σύγκρουση. Και ίσως θέλετε να ανακουφίσετε τον πόνο το συντομότερο δυνατό; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα επώδυνο καλαμπόκι φυσικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω …

Έχετε καλαμπόκια; – Αυτό δεν είναι πρόβλημα!

Απαλλαγείτε από τη φροντίδα των ποδιών του κερατοειδούς δέρματος καλοκαιρινές διακοπές

Η σωστή φροντίδα των ποδιών παίζει σημαντικό ρόλο στην αφαίρεση των καλαμποκιών

Απαλλαγείτε από την οικογένεια ποδιών φροντίδας ποδιών

Τι είναι το καλαμπόκι?

Το καλαμπόκι δεν είναι σύμπτωμα ασθένειας, αλλά μάλλον υπερβολική ανάπτυξη του δέρματος που σχηματίζει το σώμα για να προστατευθεί από τριβές και πιέσεις. Τα καλαμπόκια είναι παρόμοια με τους κάλους, αλλά υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των καλαμποκιών και των κάλων. Πρώτον, τα καλαμπόκια είναι μικρότερα από τους κάλους και συχνά έχουν ένα πυκνό κέντρο από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της τριβής ή της πίεσης. Οι κάλοι τείνουν να κατανέμονται ομοιόμορφα σε μια περιοχή και δεν έχουν κέντρο. Δεύτερον, τα καλαμπόκια είναι συχνά επώδυνα, ενώ οι κάλοι σπάνια προκαλούν δυσφορία. Τρίτον, τα καλαμπόκια σχηματίζονται συνήθως σε περιοχές του ποδιού που δεν υπόκεινται σε στρες, π.χ. Β. Στις άκρες των δακτύλων και των πλευρών. Οι κάλοι σχηματίζονται συνήθως στα πέλματα των ποδιών, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν όπου οι περιοχές εκτίθενται σε παρατεταμένη τριβή, π.χ. Β. Στα δάχτυλα ενός κιθαρίστα ή στα χέρια ενός γυμναστή.

Αν θέλετε απαλό δέρμα στα πόδια σας, φροντίστε σωστά τα πόδια σας!

Απαλλαγείτε από τους κάλους Κάλους του κερατοειδούς

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μικρά καλαμπόκια δεν προκαλούν δυσφορία. Ωστόσο, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αναπτυχθεί ένας κόκκινος, μαύρος ή καφέ αποχρωματισμός κάτω από το καλαμπόκι με την πάροδο του χρόνου, που προκαλείται από αιμορραγία μεταξύ του φυσιολογικού δέρματος και του παχού δέρματος του καλαμποκιού. Ενώ αυτό είναι σπάνιο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα δύο στρώματα δέρματος μπορούν να χωριστούν, εκθέτοντας το πόδι σε πιθανή μόλυνση. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρόβλημα εάν το άτομο με καλαμπόκι έχει διαβήτη και χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα.

Το καλαμπόκι δεν είναι δερματική νόσος

Αρχική θεραπεία και συμβουλές για την αφαίρεση καλαμποκιού

Η διάγνωση αν κάποιος έχει καλαμπόκι είναι συνήθως πολύ απλή. Ένας γιατρός μπορεί να καθορίσει αν πρόκειται για καλαμπόκι ή για κάποιο άλλο πρόβλημα μόνο με την εξέταση του ποδιού. Μόλις ο γιατρός διαπιστώσει ότι πρόκειται πράγματι για καλαμπόκι, θα καθορίσει εάν το καλαμπόκι προκαλείται από ένα κακώς προσαρμοσμένο παπούτσι ή από μια ανωμαλία στο πόδι, όπως ένα παπούτσι που δεν ταιριάζει καλά. Β. Προκλήθηκε φυσική παραμόρφωση.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν κάνουν καλό στα πόδια σας

Αφαίρεση καλαμποκιού Home Remedies Unfortable Shoes

Πώς να αφαιρέσετε ένα καλαμπόκι?

Εάν το καλαμπόκι σας δεν σας ενοχλεί, τότε μπορείτε απλά να το αφήσετε μόνο του. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να μάθετε τι ακριβώς προκαλεί το καλαμπόκι. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα προκαλείται από το να πιέζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε πολύ στενά παπούτσια. Σε αυτή την περίπτωση, το καλαμπόκι μπορεί απλά να φύγει εάν ο πάσχων φοράει κατάλληλα παπούτσια.

Βρείτε τον λόγο για τον οποίο σχηματίζεται το καλαμπόκι

Οικιακές θεραπείες αφαίρεσης καλαμποκιού και συμβουλές φροντίδας ποδιών

Εάν έχετε πληγή καλαμποκιού, το μούσκεμα του ποδιού σας μπορεί να είναι η λύση. Οι πολυσύχναστοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να βρουν λίγα λεπτά για να φροντίσουν τον εαυτό τους μπορούν ακόμη και να το χρησιμοποιήσουν ως την τέλεια δικαιολογία για ένα χαλαρωτικό λουτρό ποδιών. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα καλαμπόκια φυσικά σε πέντε εύκολα βήματα:

  • Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό για 10 λεπτά. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν χρήσιμο να προσθέσουν ξύδι μήλου μήλου ή μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού.
  • Βουτήξτε μια ελαφρόπετρα στο νερό και λιώστε αργά το καλαμπόκι χρησιμοποιώντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Εάν η ελαφρόπετρα είναι πολύ τραχιά για το πόδι σας, χρησιμοποιήστε λίμα νυχιών, σμύριδα ή τραχύ πανί για να ξεκολλήσετε την περιοχή. Τα άτομα με διαβήτη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ελαφρόπετρα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τον ποδίατρό σας για επιλογές θεραπείας.
  • Διατηρήστε την περιοχή υγρή με λοσιόν. Τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό αμμώνιο ή ουρία συνιστώνται ιδιαίτερα καθώς αυτά τα συστατικά μαλακώνουν τα καλαμπόκια με την πάροδο του χρόνου.
  • Αποτρέψτε περαιτέρω ερεθισμούς χρησιμοποιώντας τακάκια ποδιών για καλαμπόκια. Αυτά θα κρατήσουν τα καλαμπόκια να μην επιδεινωθούν.

Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο είναι πάντα καλό για τα πόδια σας

Σπίτι θεραπείες αφαίρεσης καλαμποκιού και συμβουλές για το λουτρό ποδιών

Επιλέξτε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή όταν όλα τα άλλα αποτύχουν. Παρακαλώ όμως να είστε προσεκτικοί! Τα μαξιλάρια αφαίρεσης του κάλου συχνά περιέχουν πολύ υψηλή συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος, το οποίο μπορεί να ερεθίσει το πόδι σας. Εάν έχετε διαβήτη, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων για την αφαίρεση καλαμποκιού χωρίς ιατρική συνταγή. Αντ ‘αυτού, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά προϊόντα ποδιών για να περιποιηθείτε τα πόδια σας 

Corn Removal Home Remedies Κρέμα ποδιών Corneal Moisture Foot

Πώς να απαλλαγείτε από ένα καλαμπόκι με τη βοήθεια ενός γιατρού?

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να μιλάτε σε έναν επαγγελματία για τα προβλήματα υγείας σας. Κλείστε λοιπόν ραντεβού με το γιατρό σας, ειδικά αν έχετε διαβήτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να σας παραπέμψει σε έναν ποδίατρο ο οποίος μπορεί να κάνει ακτινογραφίες για να προσδιορίσει την αιτία των καλαμποκιών.

Τα μολυσμένα καλαμπόκια μπορεί να απαιτούν αντιβιοτικά που μόνο ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει. Ο ποδίατρος μπορεί επίσης να αφαιρέσει μεγαλύτερα καλαμπόκια στο ραντεβού σας, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε τον κόπο να το κάνετε μόνοι σας. Ωστόσο, εάν δεν εξαλείψετε τις βασικές αιτίες των καλαμποκιών σας, η σκληρή δουλειά του γιατρού ήταν μάταιη.

Εμπιστευτείτε τον ειδικό των ποδιών!

Corns Callus Removal Home Remedies Φροντίδα ποδιών Callus Skin

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ ποδιών

Αφαίρεση καλαμποκιού Home Remedies Φροντίδα ποδιών Κερατοειδές δέρμα

Πώς να αποτρέψετε τα καλαμπόκια?

Τώρα που έχετε απαλλαγεί από τα καλαμπόκια σας, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε τη δημιουργία νέων καλαμποκιών. Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες στην αρχή, αλλά θα το αξίζει μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν τρεις απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τα καλαμπόκια.

Αγοράστε παπούτσια που ταιριάζουν σωστά στα πόδια σας. Τα πολύ στενά παπούτσια είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν καλαμπόκι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βρείτε άνετα παπούτσια που δεν θα τσιμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών σας για να αποφευχθεί ο σχηματισμός καλαμποκιού.

Αφήστε τα άβολα παπούτσια μακριά!

Get Rid of Corns Foot Care Αφαιρέστε τα παπούτσια με τακούνια του δέρματος του κερατοειδούς

Επενδύστε σε χοντρές κάλτσες που θα μειώσουν την πίεση στο πόδι. Οι κάλτσες πρέπει να είναι αρκετά μαλακές για να παρέχουν καλή απορρόφηση κραδασμών. Αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να κάνει τα παπούτσια σας πιο σφιχτά. Για να μην συμβεί αυτό, ίσως χρειαστεί να τεντώσετε λίγο τα παπούτσια σας.

Φροντίστε τα πόδια σας. Αυτό περιλαμβάνει ενυδάτωση και απολέπιση των ποδιών σας σε τακτική βάση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επίσης, κόβετε τακτικά τα νύχια των ποδιών σας, καθώς τα μακριά νύχια μπορούν να πιέσουν το μπροστινό μέρος του παπουτσιού και να δημιουργήσουν περιττή πίεση.

Τακτικά βέλησε το δέρμα των ποδιών σου

Απαλλαγείτε από τα καλαμπόκια Φροντίδα των ποδιών Αφαιρέστε το δέρμα του κερατοειδούς Biemsstein

Η αφαίρεση των καλαμποκιών έγινε εύκολη

Ξεφορτωθείτε τη φροντίδα των ποδιών Αφαίρεση του δέρματος του κερατοειδούς

Τα καλαμπόκια μπορεί να είναι ενοχλητικά και αρκετά άβολα, αλλά με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε. Δοκιμάστε τις συμβουλές και τα κόλπα που αναφέρονται παραπάνω και έχετε όμορφα πόδια!

Έτσι, τα πόδια σας παραμένουν φρέσκα το καλοκαίρι!

Αρχική θεραπεία αφαίρεσης κάλου φροντίδα ποδιών δέρμα κάλου