Το ζήτημα των κουνουπιών φαίνεται να είναι ανεξάντλητο αυτό το καλοκαίρι. Αφού έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με το τι δεν αντέχουν τα κουνούπια και πώς να τα διώξουμε, ήρθε η ώρα να μάθουμε σε τι ασχολούνται. Τι προσελκύει τα κουνούπια και γιατί πολλοί άνθρωποι τσιμπούν καθημερινά και άλλοι απλά γλιτώνουν. Για δεκαετίες, η ανθρωπότητα ερευνά τι επηρεάζει τη συμπεριφορά των κουνουπιών και έχει καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Ένα πράγμα είναι σίγουρα σαφές και αυτό είναι το γεγονός ότι τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται ορισμένες πρωτεΐνες για να κάνουν αυγά που δεν μπορούν να φτιάξουν μόνα τους. Αλλά τα βρίσκουν αρκετά στο αίμα μας και τα χρησιμοποιούν εκτενώς.

Τι προσελκύει τα κουνούπια και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στο παιδί

Τι προσελκύει τα κουνούπια και γιατί μερικοί άνθρωποι περνούν απαρατήρητοι από τα τσιμπήματα των κουνουπιών?

Το ερώτημα όλων των ερωτήσεων που κάνουν συχνά οι πληγέντες στον εαυτό τους το καλοκαίρι είναι: Γιατί με τσιμπάνε και άλλες όχι; Ο κύριος λόγος που τα κουνούπια προτιμούν μερικούς ανθρώπους και όχι άλλους δεν είναι λόγω της ομάδας αίματος ή της σύστασης του αίματος μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, γίνεται σαφές ότι τα κουνούπια αρέσουν στο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό που εκπνέουμε ως απόβλητο προϊόν μπορεί να μυρίσει τα κουνούπια από μεγάλη απόσταση. Τα κουνούπια αισθάνονται ευπρόσδεκτα, ειδικά όταν το δωμάτιο ή η περιοχή όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή δεν έχει ρεύμα, προσφέρει ζεστασιά και υγρασία. Η εκπνοή ενθαρρύνει τα κουνούπια να εμφανιστούν. Μια άλλη μελέτη υποστηρίζει ότι τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους που ιδρώνουν. Ο ιδρώτας που αναμειγνύεται με υπολείμματα καλλυντικών και σκόνη μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον για μακροζωία στο δέρμα μας. Οι μικροοργανισμοί που αποικίζουν το δέρμα μας μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια μέσω της μυρωδιάς των εκκρίσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, τα θηλυκά κουνούπια δαγκώνουν πολύ πιο έντονα από το συνηθισμένο 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια σε αιτίες απόκρυψης

Άλλες υποθέσεις που λένε τι προσελκύει τα κουνούπια

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι τα κουνούπια γνωρίζουν την αμμωνία και το ουρικό οξύ. Η αυξημένη θερμότητα του σώματος μετά από άσκηση ή μια αλλαγή στο μεταβολισμό μπορεί επίσης να είναι συναρπαστική για τα κουνούπια. Εάν απολαμβάνετε ένα ποτήρι αλκοόλ στην ύπαιθρο το βράδυ, δεν πρέπει να εκπλαγείτε από τσιμπήματα κουνουπιών. Λέγεται ότι η διατροφή παίζει ρόλο, όπως και τα γλυκά αρώματα αρώματος. Και μπορούμε μόνο να μαντέψουμε αν το ηλεκτρικό φως προσελκύει τα κουνούπια απευθείας ή απλώς τους σηματοδοτεί ότι τα θηράματα τα περιμένουν εκεί. Εάν ανήκετε στην ομάδα των τσιμπημένων ανθρώπων και συνεχίζετε να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για αυτό, θα λέγαμε μόνο ένα πράγμα: Βάλτε κουνουπιέρες σε όλα τα παράθυρα του διαμερίσματός σας, φορέστε μακριά ρούχα όταν βγαίνετε έξω και μην ξεχνάτε να ψεκάσουν το δέρμα τους με απωθητικό. Κατά το κάμπινγκ ή τις διακοπές, μπορείτε να τα καταφέρετε με διάφορα φρέσκα βότανα, τα οποία αναφέραμε λεπτομερώς στο τελευταίο άρθρο.

Δεν μπορεί κανείς πλέον να φανταστεί διακοπές στον ύπνο χωρίς απωθητικά 

τι προσελκύει τα κουνούπια κατά το κάμπινγκ

Πώς να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά και πώς να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό τρόπο

Όσο πιο ζεστός είναι ο χειμώνας, τόσο περισσότερα κουνούπια μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι. Η καταιγίδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον αριθμό των κουνουπιών. Η συχνή βροχή και οι περιοχές κοντά στο νερό ευνοούν επίσης τον πληθυσμό των εντόμων. Δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν πολλά για αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε αρωματικά κεριά μόνοι σας χρησιμοποιώντας λάδι λεβάντας και γεράνι. Μπορείτε απλά να έχετε ένα σωρό φασκόμηλο ή γερόνυχο γύρω σας. Τώρα το καλοκαίρι, πολλά φαρμακευτικά φυτά που είναι αποτελεσματικά κατά των κουνουπιών μεγαλώνουν και ευδοκιμούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξίσου εύκολα έλαιο δεντρολίβανου ή μάραθου για να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά κουνούπια. Και αν έχετε αποφασίσει να κάνετε διακοπές σε εξωτερικούς χώρους, ανακατέψτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου, σαμπουάν και λάδι καρύδας σε ένα βάζο μέχρι να αφρίσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το βάζο ακάλυπτο σε ένα μέρος κοντά σας. Η μυρωδιά θα περιορίσει τις ανεπιθύμητες επισκέψεις από έντομα και μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στο δέρμα.

Τα κουνούπια είναι υποχρεωτικά για παράθυρα και πόρτες, ειδικά αν είστε αποφασισμένοι να κατασκηνώσετε το καλοκαίρι 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια έξω

Ένα ποτήρι μπύρα αυξάνει τις πιθανότητες να σας τσιμπήσουν τα κουνούπια 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στη μπύρα

Πώς να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς κουνούπια?

Εάν ακολουθήσατε τις περισσότερες συμβουλές και ψεκάσατε τακτικά με φυσικό απωθητικό, θα μπορούσατε να περιορίσετε σημαντικά την επίθεση στα κουνούπια. Το συχνό ντους θα σας προσφέρει επίσης πιο ήσυχα λεπτά. Αποφύγετε τις υπερβολικές μυρωδιές και αρώματα, τουλάχιστον το καλοκαίρι! Αερίστε όσο πιο συχνά μπορείτε και δημιουργήστε ένα δυνατό ρεύμα. Με έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιο, ο αέρας δεν είναι μόνο πιο δροσερός, αλλά και πιο φρέσκος και αυτό δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Αυτό σας επιτρέπει να εισπνέετε και να εκπνέετε βαθιά χωρίς να ανησυχείτε για τα κουνούπια.

Σας ευχόμαστε τώρα ένα χαλαρωτικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι χωρίς φαγούρα και βουητά κουνούπια! Μέχρι την επόμενη φορά!

Το αν τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος και όχι άλλες είναι και παραμένει φήμη 

τι προσελκύει τα κουνούπια στις ομάδες αίματος

Ορισμένες πρωτεΐνες στο αίμα μας προάγουν το σχηματισμό αυγών στα θηλυκά κουνούπια 

τι προσελκύει την ομάδα αίματος των κουνουπιών

Τα κουνούπια μπορούν να περιέχονται με ρεύμα και αιθέρια έλαια 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στο βύθισμα

Είτε το φως προσελκύει τα κουνούπια είτε απλά τους δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί? 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στο φως και τη ζεστασιά

Τα κουνούπια λατρεύουν να πηγαίνουν ταξίδια στη βροχή και μετά 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια να λατρεύουν να πετούν στη βροχή

Ο γεμάτος αέρας, η θερμότητα του σώματος, η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα είναι φανταστικές συνθήκες για τα κουνούπια 

τι προσελκύει τα κουνούπια στο γαλακτικό οξύ

Τα γλυκά αρώματα προσελκύουν αμέσως τα άπληστα κουνούπια 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στο άρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έγκυες και παχύσαρκοι εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που τους κάνει ελκυστικούς για τα κουνούπια 

Έγκυος κοιλιά με μεγάλο κουνούπι.

Όσο πιο σπορ και δραστήριο είναι ένα άτομο, τόσο πιο γρήγορα θα έλκονται τα κουνούπια από αυτά 

τι προσελκύει τα κουνούπια στον αθλητισμό

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών καταπρανονται γρήγορα και αποτελεσματικά με καθαρό λάδι λεβάντας 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στα ράμματα κακό

Το συχνό ντους μπορεί να κρατήσει τα ενοχλητικά έντομα μακριά για λίγο

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στα ράμματα

Ένα κουνούπι μπορεί να ρουφήξει και να μεταφέρει περισσότερο αίμα από το δικό του σωματικό βάρος 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια σε αιτίες

Εκείνοι που τους αρέσει να τρώνε έξω θα πρέπει να περιμένουν απρόσκλητους επισκέπτες 

τι προσελκύει τα κουνούπια να ζεσταθούν από τη σχάρα

Το βράδυ τα κουνούπια ξυπνούν πεινασμένα και ετοιμάζονται για το πρώτο τους γεύμα 

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στο νερό

αυτό που προσελκύει τα κουνούπια