Επίδραση κουρκουμά

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα του κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο διάσημα μπαχαρικά που έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το μπαχαρικό είναι στην πραγματικότητα μια ρίζα και προέρχεται από την Ασία. Λέγεται για την επίδραση του κουρκουμά ότι είναι εξαιρετικά θεραπευτικό και μπορεί να καταπολεμήσει πάνω από 600 ασθένειες. Το κύριο συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία οφείλεται στο συγκεκριμένο κίτρινο χρώμα της.

Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β3 και Β6, φολικό οξύ και μέταλλα.

Ο κουρκουμάς προέρχεται από την Ασία και χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό και φάρμακο στην ινδική κουζίνα χωρίς κρέας

Στάση μπαχαρικών με επίδραση κουρκουμά

Το συστατικό κουρκουμίνη είναι υπεύθυνο για το πλούσιο κίτρινο χρώμα

Σκόνη με επίδραση κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι μια ρίζα που μετατρέπεται σε σκόνη

Τίτλος εφέ κουρκουμά

Ο κουρκουμάς συνιστάται συχνά σε άτομα με διαβήτη στην εναλλακτική ιατρική. Το πρόσφατα ανακαλυφθέν μόριο CNB-001 δείχνει τις ισχυρές θετικές επιδράσεις του κουρκουμά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν εφαρμόστηκε εξωτερικά, οι ερευνητές παρατήρησαν ταχεία επούλωση πληγών. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η δράση του κουρκουμά δεν είναι μόνο προληπτική, αλλά και θεραπευτική.

Η χρήση κουρκουμά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, έχει αποδεδειγμένα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, ο κουρκουμάς κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα στη θεραπεία και την πρόληψη ογκολογικών ασθενειών.

Επειδή αποχρωματίζει τα πιάτα πολύ κίτρινα και έχει χαμηλή τιμή, ονομάζεται “σαφράν για τους φτωχούς”

Σωρός εφέ κουρκουμά

Πρόσεχε! Η μεγάλη ζήτηση κάνει ψεύτικα να εμφανίζονται στην αγορά. 

Ρίζα εφέ κουρκουμά

Ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο, η κανέλα και το γκι κάνουν το χρυσό γάλα υγιές και νόστιμο

Χρυσό γάλα με αποτέλεσμα κουρκουμά

Καθαρίζει επίσης φυσικά τους πνεύμονες, ρυθμίζει το μεταβολισμό και είναι ένα φυσικό φάρμακο για την κατάθλιψη.

Το χρυσό γάλα είναι ένα ειδικό μείγμα κουρκουμά και γάλα, το οποίο παρασκευάζεται σύμφωνα με μια συνταγή της Αγιουροβέδα. Η αγιουρβεδική ιατρική, ηλικίας 3000 ετών, λέει ότι η καθημερινή κατανάλωση αυτού του γάλακτος οδηγεί σε ενίσχυση και αποκατάσταση των αρθρώσεων. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα του κουρκουμά καθαρίζει και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Ο πραγματικός κουρκουμάς έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση

Επίδραση κουρκουμάς κίτρινο πράσινο

Η ρίζα φαίνεται λίγο λιγότερο συχνά στην Ευρώπη από τη σκόνη

Επίδραση κουρκουμά Ινδία

Ο κουρκουμάς είναι ένα απαραίτητο μπαχαρικό στην κουζίνα και την ιατρική της Αγιουρβέδα 

Τα αποτελέσματα του κουρκουμά κλείνουν

Λόγω της βέλτιστης επίδρασής του στο μεταβολισμό και τη γενική ρύθμιση των διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα, ο κουρκουμάς είναι δημοφιλής ως φάρμακο για την παχυσαρκία. Το ήπαρ και τα αιμοφόρα αγγεία επωφελούνται επίσης από την κίτρινη ρίζα. Και ενώ πολλές πηγές ισχυρίζονται ότι ο κουρκουμάς δεν έχει παρενέργειες, θα ήταν πολύ σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν φυσιοπαθή εάν έχετε σοβαρές ασθένειες. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να είναι προσεκτικές με πολλά μπαχαρικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα άτομα των οποίων η χολή έχει αφαιρεθεί ή έχουν διαταραχές στη λειτουργία των χοληφόρων θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν γιατρό ή εναλλακτικό ιατρό. Ο κουρκουμάς αυξάνει την παραγωγή χυμών χολής και μπορεί έτσι να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα ερεθίσματα. Εάν βρεθούν πέτρες στη χολή, η κατάποση του κουρκουμά απαγορεύεται.

 Μπορείτε να επιτύχετε καλύτερο αποτέλεσμα από το μπαχαρικό συνδυάζοντάς το με μαύρο πιπέρι

Επιδράσεις κουρκουμάς Αγιουρβέδα