Η ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει καλή διάθεση

Στο πρώτο μέρος του άρθρου εξηγήσαμε ότι το στυλ διατροφής μας επηρεάζει έντονα την καλή διάθεση και την κακή διάθεση. Υποστηρίξαμε επίσης γιατί θα προτιμούσαμε να μιλάμε για «κακή διάθεση» παρά για κατάθλιψη. Τρίτον, σας είπαμε ότι οι λίστες με «καλά» και «κακά» τρόφιμα είναι ενδεικτικές. Δεν είναι must! Είναι σημαντικό ο καθένας να ανακαλύψει μόνος του τι είναι καλό και κακό για αυτόν.

Ισορροπημένη διατροφή – φτιάξτε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής

ισορροπημένη διατροφή πίνετε καφέ υγεία

Είναι σημαντικό να διαβάσετε όλες αυτές τις ειδοποιήσεις προτού δείτε τις παρακάτω λίστες. Καλύτερα να επιστρέψετε στο πρώτο άρθρο εάν δεν το έχετε διαβάσει προσεκτικά ή καθόλου. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές για τρόφιμα με σωστή στάση.

Ισορροπημένη διατροφή – ζήστε υγιείς και ευτυχισμένοι

υγιεινή διατροφή καλή τροφή μαύρη σοκολάτα

Πάρτε φαγητό που θα σας κρατήσει σε καλή διάθεση

ισορροπημένη διατροφή ωμέγα-3 τρόφιμα υγιεινά

Τροφές που είναι κακές για τη διάθεσή σας

Θα ξεκινήσουμε με τα κακά τρόφιμα. Είναι όμως κοινά και δημοφιλή. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν τη διάθεσή τους. Είναι μια ψευδαίσθηση. Μερικά από αυτά μας δίνουν ενέργεια και καλή διάθεση στην αρχή, αλλά μακροπρόθεσμα απλά μας κάνουν εθισμένους και γεμίζουν το σώμα μας με τοξίνες.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ραφιναρισμένη ζάχαρη είναι ένα τυπικό παράδειγμα του κινδύνου εθισμού που μόλις περιγράφηκε. Η τρέχουσα προσθήκη ζάχαρης βελτιώνει τη διάθεσή μας, αλλά η επακόλουθη ξαφνική μείωση της ποσότητας οδηγεί σε κάτι σαν hangover … Και δηλητηριάζουμε το σώμα μας και εμποδίζουμε τη διάδοση υγιών ουσιών σε αυτό.

Τεχνητά υποκατάστατα ζάχαρης

Μερικοί θέλουν να αποφύγουν το αποτέλεσμα που μόλις περιγράφηκε χρησιμοποιώντας υποκατάστατα ζάχαρης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα κάνουν όλα χειρότερα. Καταστέλλουν την παραγωγή σεροτονίνης και επομένως είναι ακόμη μεγαλύτεροι εχθροί της καλής σας διάθεσης.

Η γενική άποψη είναι ότι είναι καλύτερο να μειώσετε τη ζάχαρη

οι πραλίνες ισορροπημένης διατροφής μειώνουν τη ζάχαρη

Trans λιπαρά οξέα

Η τακτική κατανάλωση φράζει τα αιμοφόρα αγγεία σας και εμποδίζει το αίμα να φτάσει στον εγκέφαλο. Έτσι, μακροπρόθεσμα, συμβάλλετε σε μια κακή διάθεση.

αλκοόλ

Το αλκοόλ βλάπτει πολύ απλά το νευρικό μας σύστημα.

καφεΐνη

Για μερικούς ανθρώπους, η καφεΐνη μπορεί επίσης να έχει άσχημη επίδραση στη διάθεσή τους. Εάν είστε ευαίσθητοι σε αυτήν την ουσία, θα κοιμηθείτε άσχημα. Αυτό οδηγεί αυτόματα σε πολύ κακή διάθεση την επόμενη μέρα.

Είναι η καφεΐνη υγιής ή όχι?

ισορροπημένη διατροφή καφέ πιθανός λόγος κακή διάθεση

Αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα

Εάν παίρνετε φάρμακα πολύ συχνά, καταστέλλετε τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης στον οργανισμό. Αυτές οι διαδικασίες προωθούνται τεχνητά και το σώμα μας ξεχνά να αναγνωρίσει τα σήματα σύμφωνα με τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν. Χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα νέα και νέα φάρμακα και αναπτύσσουμε ένα είδος εθισμού σε αυτά. Μακροπρόθεσμα, ο εθισμός είναι πάντα κακός για μια καλή διάθεση.

Διαφορετικά φάρμακα είναι συχνά η αιτία της κακής διάθεσης

ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής κακής διάθεσης

Φαγητό για καλή διάθεση

Η υγιεινή διατροφή και η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ καλά για τη διάθεσή μας. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τύποι τροφίμων που, σε επείγουσες περιπτώσεις, μας φέρνουν πίσω στην επιθυμητή ισορροπία γρηγορότερα από τους άλλους. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τροφές που υποστηρίζουν την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Μια παραλλαγή είναι ότι διεγείρουμε το γαστρεντερικό σύστημα με υγιεινά τρόφιμα. Όλα τα τρόφιμα που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη από αυτή την άποψη είναι υγιεινά. Το τσάι και τα βότανα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν.

Μην ξεχνάτε να πίνετε τσάι πιο συχνά

υγιεινή διατροφή σχέδιο διατροφής πίνετε τσάι

Καλλιέργεια βοτάνων στο σπίτι – πρακτικό και υγιές ταυτόχρονα

υγιεινή διατροφή βότανα στο σπίτι φύτευση υγείας

Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων

υγιεινή διατροφή καλή διάθεση βότανα υγεία

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά, ή τα τρόφιμα που τα περιέχουν, απελευθερώνουν τον οργανισμό μας από τους ρύπους. Αυτό ενεργοποιεί τις φυσικές διαδικασίες και εξασφαλίζει αυτόματα μια καλύτερη διάθεση. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και C είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Μείγμα φρούτων – φρέσκα, χρωματιστά και υγιεινά

ισορροπημένη διατροφή αντιοξειδωτικά φρούτα

Τρώτε φρούτα και λαχανικά – το σώμα μας χρειάζεται αντιοξειδωτικά

υγιεινά τρόφιμα αντιοξειδωτικά φρούτα λαχανικά καλή διάθεση

Κάπαρη

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, η κάπαρη περιέχει πολλή κερσετίνη, στην πραγματικότητα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό στον κόσμο. Η κατανάλωσή του έχει πολύ ευεργετική επίδραση στην ισορροπημένη διατροφή και την καλή μας διάθεση.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε κάτι με κάπαρη;?

τρώτε υγιεινά κάπαρη τρώτε υγιεινά

σοκολάτα

Εδώ μιλάμε για τη μαύρη μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Όλες οι άλλες ποικιλίες έχουν πολλή ζάχαρη και ως εκ τούτου είναι πολύ επιβλαβείς.

Μαύρη σοκολάτα – μια υγιεινή απόλαυση

υγιεινή διατροφή μαύρη σοκολάτα τρώγοντας υγιεινή υγεία

ωμέγα 3

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και επομένως και για την καλή διάθεση.

Το ψάρι περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα υγιεινό

υγιεινή διατροφή ωμέγα-3 τρώνε ψάρια

Βότανα Johannis

Τέλος, σήμερα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο φαρμακευτικό φυτό St. John’s wort. Το πραγματικό βαλσαμόχορτο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα για την κακή διάθεση!

Το βαλσαμόχορτο έχει θετική επίδραση στην υγεία

ισορροπημένη διατροφή υγιεινό τρόπο ζωής του βαλσαμόχορτου

Ανακαλύψτε τις θετικές ιδιότητες του βαλσαμόχορτου

ισορροπημένη διατροφή Συμβουλές υγιεινής διατροφής St.

Πώς αισθάνεστε μετά την ανάγνωση του άρθρου σας; Για να έχετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ακούσετε τη διαίσθησή σας και τα εσωτερικά σας συναισθήματα.

Ακούστε τον οργανισμό σας

ισορροπημένη διατροφή μειώνουν τη σωστή διατροφή του σακχάρου