Οι σκληρές νύχτες είναι ένα δημοφιλές έθιμο σε αυτή τη χώρα και σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης. Αυτό έχει ειδωλολατρική προέλευση και αργότερα υιοθετήθηκε στη χριστιανική παράδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ειδικά γύρω από τα Χριστούγεννα, οι εκκλησίες, τα σπίτια και τα αγροκτήματα υποκαπνίζονται με λιβάνι, χρυσό και μύρο. Τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από την αρχαία παράδοση και ποια σχέση θα μπορούσε να έχει με το ιερό ξύλο από τις Άνδεις, το Palo Santo, μπορείτε να μάθετε παρακάτω.

Palo Santo – ο ιερός καπνός από τη Νότια Αμερική

υποκαπνισμός palo santo για τα Χριστούγεννα

The Rauhnächte – ώρα για προβληματισμό

Ονομάζονται επίσης χαμηλότερες νύχτες, εσωτερικές νύχτες ή νύχτες κουδουνιών, οι 12 δύσκολες νύχτες μεταξύ Χριστουγέννων και Θεοφανείων είναι η καλύτερη περίοδος του έτους για να σταματήσετε και να γιορτάσετε τον αιώνιο κύκλο ζωής με ειρήνη. Η λεγόμενη νύχτα της μητέρας, στα παλαιοαγερμανικά – Modranecht, θεωρείται ο προάγγελος του Rauhnächte.

Στην πραγματικότητα είναι η νύχτα της 21ης ​​προς 22 Δεκεμβρίου. Το ξέρουμε ως χειμερινό ηλιοστάσιο. Είναι ο χρόνος μετά τον οποίο το φως επιστρέφει ξανά. Μετά από εκείνο το βράδυ οι νύχτες γίνονται όλο και πιο σύντομες και οι μέρες όλο και μεγαλύτερες. Ωστόσο, αυτό απαιτεί χρόνο, γιατί στην αρχή είναι λίγο από αυτό που γίνεται αισθητό. Τα 12 Rauhnächte βρίσκονται μεταξύ των ετών – από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, οι Τρεις Βασιλείς.

Γερμανικοί θεοί στις δύσκολες νύχτες

γερμανική μυθολογία σκληρές νύχτες

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η γερμανική θεά Hulda λέγεται ότι βρισκόταν στο δρόμο με τον θεό Votan / Odin και την άγρια ​​μπάντα του εκείνο το διάστημα. Προκειμένου να προστατευτούν από το κακό κακό και τις δυνάμεις, οι άνθρωποι άρχισαν να καπνίζουν σπίτια και αγελάδες με λιβάνι και βότανα. Ως εκ τούτου, καπνίζουν και νύχτες, που αργότερα ονομάστηκαν Rauhnächte. Σήμερα τον ρόλο της Hulda αναλαμβάνει ο γνωστός Frau Holle. Και τα δύο θα διασφαλίσουν τη γονιμότητα της γης το επόμενο έτος.

Οι σκληρές νύχτες, συμπεριλαμβανομένου του χειμερινού ηλιοστασίου, είναι πολύ μαγικές για εμάς στις μέρες μας, παρόλο που δεν μοιραζόμαστε πλέον τις ίδιες πεποιθήσεις με τους προγόνους μας. Επειδή αυτός ο ιδιαίτερος χρόνος μεταξύ των ετών συνδέεται με πολλές όμορφες διακοπές, στις οποίες έχουμε την ευκαιρία να είμαστε περισσότερο μαζί και να δίνουμε αγάπη και στοργή. Επιπλέον, αυτές οι μέρες και οι νύχτες είναι η κατάλληλη στιγμή για να απελευθερωθείτε από το παλιό και να στραφείτε περισσότερο προς τα μέσα. Συλλέγοντας νέα ενέργεια και έμπνευση για το επόμενο έτος και καλωσορίζοντας τη νέα αρχή. Το ένα ή το άλλο τελετουργικό Rauhnächte μας βοηθά σε αυτό.

Το μαγικό χειμερινό ηλιοστάσιο – προάγγελος του αυξανόμενου φωτός

χειμωνιάτικοι τοίχοι του ήλιου, ιεροτελεστίες τραχιάς νύχτας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, θυμίαμα, μύρο και χρυσός καπνίζονται μαζί με βότανα κήπου στο χριστιανικό κάπνισμα. Και εδώ παίζει το Palo Santo μας. Επειδή εκτός από τα τοπικά βότανα όπως φασκόμηλο, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και γάτα, το νοτιοαμερικανικό, το ιερό ξύλο είναι ιδανικό για προστατευτικό, θεραπευτικό κάπνισμα.

Βότανα με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες

φαρμακευτικά βότανα ιεροτελεστία τραχιών νύχτων

Palo Santo – προέλευση, αποτέλεσμα και εφαρμογή

Το ιερό Palo Santo είναι το ξύλο του βάλσαμου (Bursera graveolens), το οποίο κατάγεται κυρίως από το Περού και τον Ισημερινό. Περιέχει ρητίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το γλυκό άρωμα όταν καίγεται. Οι αυτόχθονες λαοί από αυτές τις περιοχές το λατρεύουν για χιλιάδες χρόνια και πιστεύουν στις μαγικές του δυνάμεις. Το Palo Santo έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, όπως και τώρα, για να υποκαπνιστεί ενάντια στα κακά πνεύματα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να προσελκύει τα καλά, προστατευτικά πνεύματα και να δίνει στους ανθρώπους θεραπεία και νέα δύναμη.

Υποκαπνισμός με τον τρόπο της Νότιας Αμερικής

τελετουργίες καπνίσματος palo santo

Και όντως! Ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε στα καλά και τα κακά πνεύματα ή όχι, επωφελείστε από όλες τις θετικές επιδράσεις του ιερού ξύλου. Στην πραγματικότητα, έχει μια ηρεμιστική και ενεργοποιητική δράση ταυτόχρονα, προάγει την πέψη, αυξάνει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα και σας απαλλάσσει από το παλιό ψυχικό έρμα. Το Palo Santo έχει επίσης πολύ καλή δράση κατά της γρίπης και χρησιμοποιείται επίσης για να διώξει τα έντομα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιερό ξύλο όχι μόνο τις δύσκολες νύχτες, αλλά και όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, στο δωμάτιο όπου εργάζεστε ή ασκείστε γιόγκα, μπορείτε να ανάψετε σύντομα ένα κοντάρι του Palo Santo λίγο πριν την εκκίνηση, να περιμένετε λίγο και να καπνίσετε τον αέρα με κυκλικές κινήσεις. Σε ένα κοινωνικό πάρτι στον κήπο στη βεράντα ή στον κήπο, το ευχάριστα αρωματικό ξύλο είναι επίσης μια ευχάριστη ιδέα.

Μπορείτε να βρείτε μια επιπλέον συμβουλή εδώ ένα τελετουργικό για το χειμερινό ηλιοστάσιο που μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε με το Palo Santo.

Αφήστε τις ιερές δυνάμεις του Palo Santo να λειτουργήσουν πάνω σας!

palo santo ιερό ξύλο τραχιές νύχτες

Πάρτε ένα ωραίο σετ καπνίσματος από ένα υψηλής ποιότητας κατάστημα ή ηλεκτρονικό κατάστημα

σετ αχιβάδα σετ θυμίαμα palo santo sage

Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν φωτίζετε

Palo santo ιεροτελεστία τραχιών νύχτων

Τα μπαστούνια καπνίσματος πρέπει να είναι πάντα μακριά από τα παιδιά

δύσκολες νύχτες με palo santo

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φαρμακευτικά βότανα

φτιάξε μόνος σου palo santo

Τα φασκόμηλα και τα τριαντάφυλλα είναι κλασικά

Palo santo βότανα ακατέργαστες νύχτες τελετουργία

Συνδυάστε το Palo Santo με την όμορφη παράδοση Rauhnächte!

Ο Rauhnächte καπνίζει με palo santo