Όσο μεγαλύτερο και πιο αστικοποιημένο είναι ένα μέρος, τόσο λιγότερα γίνονται τα άγρια ​​φαρμακευτικά φυτά. Στις αποικίες κήπων, πάρκα και επίσης στα περίχωρα μπορείτε να δείτε πολλά φυτά που γενικά αντιλαμβανόμαστε ως ζιζάνια. Πολλά από αυτά, όμως, είναι πολύ χρήσιμα και μάλιστα σωτήρια αν κάποιος ξέρει πώς να τα προσδιορίσει και πώς να τα χρησιμοποιήσει σωστά. Σήμερα κάνουμε το πλάτος του ribwort το θέμα της συνεισφοράς μας. Παρέχουμε επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς να παρασκευάσετε μόνοι σας αλοιφή από πλάκα ribwort, τσάι από πλάτανο και ακόμη και σιρόπι για το βήχα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να μάθουμε εκ των προτέρων να αναγνωρίζουμε αυτό το φυτό και να το συλλέγουμε σε καθαρά μέρη και την κατάλληλη στιγμή. Τα φαρμακευτικά βότανα θεωρούνται ζιζάνια επειδή δεν υποψιάζεστε καν τη θεραπευτική τους δύναμη.

Η αλοιφή του ribwort βοηθάει σε εγκαύματα, τραυματισμούς και φλεγμονή του δέρματος 

Αλοιφή από πλατάνι, τσάι ή σιρόπι βήχα

Πώς να ετοιμάσετε αλοιφή ribwort και σε τι είναι καλό?

Η ανθρωπότητα γνώριζε τη θεραπευτική δύναμη του ribbort ακόμη και στην αρχαιότητα. Τα φρέσκα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες βοήθειες ενάντια στα τσιμπήματα εντόμων. Όταν στεγνώσει, το φυτό χρησιμοποιείται φαρμακευτικά. Το φυτό δρα ενάντια στα βακτήρια, καθαρίζει και αναζωογονεί ταυτόχρονα.

Η αλοιφή ribwort χρησιμοποιείται εξωτερικά για τραυματισμούς, εγκαύματα και πρήξιμο. Η αλοιφή από βότανα παρασκευάζεται από τα φρεσκοκομμένα φύλλα του φυτού: Γεμίστε ένα δοχείο με καθαρά, ψιλοκομμένα φύλλα και ρίξτε ελαφρά θερμαινόμενο λάδι πάνω τους όπως θέλετε. Τώρα το βάζο πρέπει να αποθηκευτεί στο σκοτάδι για 2-3 εβδομάδες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το λάδι που λαμβάνεται κοσκινίζεται και αναμιγνύεται με καθαρό κερί μέλισσας σε υδατόλουτρο. Η αναλογία είναι 12γρ κερί μέλισσας προς 100ml λάδι. Αυτό το εκχύλισμα είναι επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο για λοιμώξεις των ματιών και του δέρματος. Καλά σφραγισμένη, η αλοιφή ribwort θα διατηρηθεί φρέσκια και αποτελεσματική για μερικούς μήνες. Συλλέξτε τα φρέσκα φύλλα από το κέντρο της ροζέτας!

Η προετοιμασία είναι απλή, φυσική και η εφαρμογή – αξιόπιστη και αποτελεσματική 

Ribwort αλοιφή από πλατάνι, τσάι ή σιρόπι βήχα σπιτικό

Είναι καλύτερο να συλλέγετε φύλλα ribwort πριν από την ανθοφορία και να τα στεγνώσετε για τους κρύους μήνες 

Αλοιφή από πλατάνι, τσάι ή σιρόπι βήχα σπιτική πρώτη βοήθεια

Διαφορετικές αλοιφές βοτάνων μπορούν να παρασκευαστούν σύμφωνα με την ίδια αρχή 

Ribwort plantain αλοιφή, τσάι ή σιρόπι βήχα, σπιτική αλοιφή βοτάνων

Τα φρέσκα φύλλα του ribwort μπορούν εύκολα να θρυμματιστούν και να χρησιμοποιηθούν ενάντια στα τσιμπήματα εντόμων και σε φρέσκα τραύματα 

Τσάι από πλατάνι ή σιρόπι βήχα αλοιφή προετοιμασία τσάι από βότανα

 Ribwort plantain tea- Πόσο συχνά μπορείτε να το πίνετε και τι βοηθάει;?

Εκτός από εξωτερικά, το εκχύλισμα ribwort μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά. Ένα αποτελεσματικό τσάι φτιάχνεται από φύλλα που μαζεύονται λίγο πριν ανθίσουν. Το τσάι μπορεί να παρασκευαστεί από φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα. Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φλεγμονή της ανώτερης αναπνευστικής οδού ή του στόματος και του λαιμού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βλέννα καταπρανει τον ξηρό βήχα και ηρεμεί την αναπνοή. Λέγεται μάλιστα ότι ολόκληρη η οικογένεια των πλατανιών έχει αναζωογονητικό και καθαριστικό αποτέλεσμα. Το τσάι χρησιμοποιείται ακόμη και για σοβαρή φλεγμονή των γαστρικών βλεννογόνων, ευερέθιστο έντερο και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αν και το φυτό βρίσκεται παγκοσμίως, τα φύλλα, οι ρίζες και οι σπόροι πρέπει να συλλέγονται μακριά από δρόμους κυκλοφορίας, δρομάκια σκύλων ή μολυσμένες περιοχές. Αν και δεν είναι γνωστές παρενέργειες μέχρι στιγμής, θα πρέπει να τηρείτε τις οδηγίες για τη δοσολογία. Μία εφάπαξ δόση παρασκευάζεται από 2 κουταλάκια του γλυκού βότανο και η μέγιστη ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 4 δόσεις. Το κρύο τσάι βοηθάει στο ξηρό δέρμα.

Το τσάι με φρεσκάδα αναζωογονεί, καθαρίζει και είναι επίσης εξαιρετικό κατά του βήχα και των λοιμώξεων του γαστρικού βλεννογόνου 

Παρασκεύασμα τσαγιού ή σιρόπι βήχα αλοιφή

Όλα τα μέρη του φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αναμειχθούν με άλλα αρωματικά βότανα 

Τσάι από πλατάνιο ή τσάι προετοιμασίας με σιρόπι βήχα

Και έτσι μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας ένα φυσικό σιρόπι για το βήχα

Εάν δεν σας αρέσει να φτιάχνετε ένα τσάι κάθε φορά που βήχετε, σας προσφέρουμε την ακόλουθη συνταγή για το σιρόπι για το βήχα. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα αξιόπιστο σιρόπι βήχα τους κρύους μήνες. Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα σιρόπι για το βήχα, χρειάζεστε: 4 χούφτες φύλλα πλάτανο, 500 γραμμάρια ζάχαρη ή μέλι, 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και 20 ml ζεστό νερό. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες και στρώστε τη ζάχαρη ή το μέλι και τα φύλλα της πλάκας εναλλάξ σε ένα καθαρό ποτήρι. Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι φτιαγμένο από ζάχαρη. Τώρα βιδώστε καλά το καπάκι και αφήστε τον χυμό να βγει σε σκοτεινό μέρος για περίπου 2 μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, όλες οι ευεργετικές και πολύτιμες ουσίες απορροφώνται στη ζάχαρη. Το δοχείο θερμαίνεται μία φορά σε υδατόλουτρο και προστίθενται λεμόνι και νερό. Αφού κρυώσει τελείως, ο χυμός κοσκινίζεται και μεταγγίζεται όπως επιθυμείτε.

Μια σπιτική φυτική αλοιφή είναι ιδανική για ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα και για φίλους φυσικής θεραπείας 

Ribwort αλοιφή πλατάνι, τσάι ή σιρόπι βήχα σπιτικό σε βήματα

Οποιοδήποτε ελαφρώς ζεσταμένο λάδι χύνεται πάνω στα φρέσκα φύλλα και αφήνεται να σταθεί για 2 έως 3 εβδομάδες με το καπάκι κλειστό 

Αλοιφή από πλατάνι, τσάι ή σιρόπι βήχα

Η ανάμειξή του με κερί μέλισσας οδηγεί στην επιθυμητή συνοχή

Οδηγίες αλοιφής Ribwort plantain, τσαγιού ή σιροπιού βήχα βήμα προς βήμα

Όσο πιο ζουμερά είναι τα φύλλα, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο χυμός

Οδηγίες παρασκευής Ribwort plantain αλοιφή, τσάι ή σιρόπι βήχα

Τα φύλλα κόβονται μακρά σε λωρίδες ή αφαιρούνται οι ίνες 

Τσάι από πλατάνι ή σιρόπι βήχα αλοιφή προετοιμασία φύλλα

Σε συνδυασμό με άλλα αρωματικά βότανα, το ribwort μπορεί να έχει διαφορετικές συνταγές 

Αλοιφή από πλατάνι, τσάι ή σιρόπι για βήχα Φυτέψτε καθημερινή φροντίδα

Μικρές πληγές και τσιμπήματα εντόμων αντιμετωπίζονται με φρέσκα φύλλα ribwort 

Ribwort plantain αλοιφή, τσάι ή φυτό προετοιμασίας σιροπιού βήχα

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά και φυσικά σιρόπια βήχα παρασκευάζεται από ribwort 

Τσάι από πλατάνι ή σιρόπι βήχα αλοιφή προετοιμασία σιρόπι βήχα

Το δραστικό συστατικό πρέπει να απορροφηθεί σωστά στη ζάχαρη ή το μέλι

Χειροποίητο παρασκεύασμα Ribwort τσάι ή σιρόπι βήχα με αλοιφή

Είτε ως τσάι είτε ως χυμός – το ribwort μας δείχνει την καλύτερη και υγιεινή πλευρά του

Παρασκεύασμα τσαγιού ή σιρόπι βήχα αλοιφή στο σπίτι

Τσάι από πλατάνι ή σιρόπι βήχα αλοιφή προετοιμασία σιρόπι βήχα 2

Τσάι από πλατάνι ή σιρόπι βήχα αλοιφή προετοιμασία βότανα κουζίνα