Είναι πάντα καλό να έχεις σοκολάτες στο σπίτι! Αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε μικρούς και μεγάλους με γλυκό δόντι και είναι ένα γρήγορο γλυκό αν δεν έχετε ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο. Ένα κουτί σοκολάτες είναι το τέλειο δώρο όταν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο για να χαρίσετε ή όταν δεν γνωρίζετε το άτομο αρκετά καλά. Και αυτή τη στιγμή τα Χριστούγεννα αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου. Για να μπορέσετε να κάνετε το όλο πράγμα ακόμη πιο προσωπικό και ζεστό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας νόστιμες πραλίνες σοκολάτας και να τις παρουσιάσετε όμορφα συσκευασμένες. Σήμερα έχουμε δύο απλές ιδέες συνταγής για πραλίνες σοκολάτας που μπορείτε πάντα (ή όχι) να προετοιμάσετε σε περίπτωση ανάγκης.

Φτιάξτε τις δικές σας πραλίνες σοκολάτας με γκανάζ πορτοκαλιού-σοκολάτας

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικές πραλίνες σοκολάτας

Αυτή η συνταγή και η ιδέα της καραμέλας σοκολάτας είναι εύκολη ακόμη και για αρχάριους. Εδώ είναι επίσης τα συστατικά που πρέπει να προετοιμάσετε:

  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 15 γρ βούτυρο
  • 50 ml κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σοκολάτες κούφια σώματα κατά βούληση

Η προετοιμασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε διπλό λέβητα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίξτε το μείγμα στα κοίλα σώματα των πραλινών που επιλέξατε και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Τελειώσατε και μετά από 1 έως 2 ώρες μπορείτε να τυλίξετε όμορφα τις πραλίνες σοκολάτας.

Υπόδειξη: Μπορείτε να φτιάξετε μια γκανάς που σας αρέσει περισσότερο.

Φτιάξτε τη δική σας συνταγή για γέμιση πραλίνας σοκολάτας

Πραλίνες καραμέλας σοκολάτας

Οι πραλίνες σοκολάτας κάνουν σπιτικές πραλίνες

Αυτά τα σοκολατάκια είναι πολύ εύκολο να γίνουν επίσης. Για αυτό θα χρειαστείτε πλαστικά ή καλούπια κύβων σιλικόνης και τα ακόλουθα συστατικά:

  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 300 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 1 πουτίγκα καραμέλα Becker
  • Λίπος για το σχήμα

Φτιάξτε πραλίνες σοκολάτας μόνοι σας φτιάξτε πραλίνες

Η προετοιμασία

Και οι δύο σοκολάτες λιώνουν σε υδατόλουτρο και αναμιγνύονται καλά μεταξύ τους. Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά το σχήμα του κύβου. Ρίξτε λίγη λιωμένη σοκολάτα στη φόρμα, ανακινήστε τη για λίγο ώστε η σοκολάτα να καλύψει ολόκληρη τη φόρμα κύβου. Γείρετε τη φόρμα πάνω από το τηγάνι για να στραγγίξει η περίσσεια σοκολάτας και αφήστε τη φόρμα να αναποδογυρίσει για 5 λεπτά.

Βάλτε μια κούκλα πουτίγκα καραμέλας σε κάθε φόρμα, αφήνοντας ελεύθερη την επάνω άκρη του καλουπιού, δηλαδή μη γεμίζοντας τελείως. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά και μετά στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Χαλαρώστε τις πραλίνες από το καλούπι λυγίζοντάς τις ελαφρώς, γυρίζοντάς τις και χτυπώντας τις σταθερά.

Τώρα έχετε δύο νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες ιδέες συνταγών για να φτιάξετε μόνοι σας πραλίνες σοκολάτας. Τυλίξτε το λοιπόν όμορφα και μπορείτε να το φέρετε σε φίλους και συγγενείς.

Διασκεδάστε με την παρασκευή και αφήστε τη να δοκιμάσει και για εσάς!

Φτιάχνοντας πραλίνες Φτιάξτε τις δικές σας πραλίνες σοκολάτας

κάντε Χριστουγεννιάτικο δώρο φτιάξτε μόνοι σας πραλίνες σοκολάτας