Δυστυχώς, η πανδημία του COVID-19 εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπάρχουν τώρα περίπου 95.390 άνθρωποι στη Γερμανία (από τις 6 Απριλίου 2020) που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό. Το ακούμε συνεχώς στις ειδήσεις ή το διαβάζουμε διαδικτυακά. Ωστόσο, παραμένει ασαφές τι ακριβώς είναι ο κορονοϊός και από πού προέρχεται. Παρ ‘όλα αυτά, συνεχίζει το κακό της. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται λίγο ότι θα μπορούσαν εύκολα να μολυνθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση εισήγαγε απαγόρευση κυκλοφορίας και κοινωνική απομόνωση. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να προστατεύσει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα από τον κορονοϊό. Θα απαντήσουμε αμέσως: Στην πραγματικότητα, πολλά! Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της πανδημίας. Σήμερα σας δίνουμε απλές συμβουλές για τον τρόπο πρόληψης της μόλυνσης. Από τη μια πλευρά, αυτά είναι εύκολο να ακολουθηθούν, από την άλλη, είναι όλα λογικά και χρήσιμα.

 Ακολουθούν απλές συμβουλές για το πώς να προστατευθείτε από τον κορονοϊό!

προστατεύστε από τον κορωνοϊό μείνετε σπίτι ετοιμάστε κάτι υγιεινό φάτε φρέσκες πράσινες σαλάτες

  • Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι το παν και το τέλος της πρόληψης και μπορεί να σας προστατεύσει από τον κορονοϊό!

Η καλή υγιεινή των χεριών είναι το παν και το τέλος της πρόληψης και μπορεί να σας προστατεύσει καλά από τον νέο τύπο κορονοϊού. Οι ειδικοί στο Ινστιτούτο Robert Koch και άλλοι ιολόγοι συνιστούν να πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και συχνά.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε τους καρπούς, τα κενά ανάμεσα στα δάχτυλα και το κρεβάτι των νυχιών. Αφού πλύνουμε τα χέρια μας, πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με μια καθαρή πανί ή, κατά προτίμηση, με χαρτί κουζίνας μιας χρήσης. Συνιστάται επίσης να πλένετε τα χέρια σας για περίπου 20 δευτερόλεπτα, κατά προτίμηση βουητό το τραγούδι “Χρόνια Πολλά” δύο φορές αντί να κοιτάζετε το ρολόι! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πώς να πλένετε σωστά τα χέρια σας εδώ.

Πλύνετε καλά τα χέρια και τηρείτε την καλή υγιεινή των χεριών!

προστατεύστε από τον κορονοϊό πλύνετε καλά τα χέρια εξασφαλίστε καλή υγιεινή των χεριών

Μάθετε στα μικρά σας να πλένουν ή να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν από κάθε γεύμα.

Μητέρα και γιος χρησιμοποιώντας τζελ απολύμανσης χεριών στο καφέ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καλό απολυμαντικό για την πρόληψη του κορονοϊού. Αλλά αν δεν έχετε ένα, μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας με ένα κανονικό σαπούνι ή ακόμα καλύτερα με ένα υγρό σαπούνι. Επιπλέον, δεν πρέπει να αγγίζετε το πρόσωπο με άπλυτα χέρια, πιο συγκεκριμένα το στόμα, τη μύτη και τα μάτια! Επίσης, μάθετε στα νήπια σας να μην τρώνε με τα χέρια τους. Πρέπει επίσης να μάθετε να χρησιμοποιείτε μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες. Αποφύγετε να πιάνετε καρότσια, χειρολαβές και κάγκελα με τα χέρια σας · χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι ιοί COVID-19 μπορούν εύκολα να φτάσουν σε αυτές τις επιφάνειες, αλλά δεν παραμένουν ενεργοί για πολύ. Κατ ‘αρχήν, εδώ ισχύουν τα εξής: Αποφύγετε το χειραψία, κρατήστε απόσταση από άλλους ανθρώπους και περιορίστε τις επαφές!

 Σίγουρα χρειάζεστε ένα καλό απολυμαντικό. Ωστόσο, μια μάσκα προσώπου δύσκολα μπορεί να σας προστατεύσει από τον κορονοϊό.

Το καλό απολυμαντικό είναι απαραίτητη προστασία από τον κορονοϊό Μάσκα προσώπου σχεδόν καθόλου

Μάσκες προσώπου – ναι ή όχι; Οι απόψεις των ειδικών διαφέρουν σε αυτό.

προστατεύστε από τον κορονοϊό φοράτε μάσκα προσώπου στο σπίτι ναι ή όχι απολυμαντικό

  • Μπορεί μια μάσκα προσώπου να προστατεύσει από τον κορονοϊό?

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την ανάγκη χρήσης δημόσιας μάσκας προσώπου. Πολλοί άνθρωποι φορούν αυτές τις μάσκες κάθε φορά που βγαίνουν από το σπίτι. Ωστόσο, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) γράφουν ότι “δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η χρήση μάσκας μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης για ένα υγιές άτομο που τη φορά”. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε επίσης «να μην φοράτε μάσκα προσώπου εάν δεν είστε άρρωστοι μόνοι σας». Μια τέτοια μάσκα είναι απαραίτητη μόνο για ήδη μολυσμένα άτομα, επειδή μπορεί να προστατεύσει άλλους ανθρώπους από τον κορονοϊό. Τονίζεται επίσης ότι η χρήση μάσκας προσώπου θα μπορούσε να δημιουργήσει λάθος αίσθηση ότι είστε σωστά και εκατό τοις εκατό προστατευμένοι. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, όπως η παραμέληση της υγιεινής των χεριών. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί!

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό και πλούσιο σε βιταμίνες πρωινό!

προστατεύστε από τον κορωνοϊό τρώτε ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες το πρωί

 προστατεύστε από τον κορωνοϊό να έχετε ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες το πρωί

Η σωστή και υγιεινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας προστατεύσει από τον κορονοϊό

Ο νέος κορονοϊός περιστρέφεται γύρω από την καλή άμυνα του ανθρώπινου σώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ χρήσιμες και χρήσιμες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ ατομικό το πώς ενισχύεις την άμυνά σου. Μερικοί άνθρωποι καταπίνουν ένα δισκίο βιταμίνης C κάθε μέρα και πιστεύουν ότι είναι αρκετά για αυτούς. Άλλοι ετοιμάζουν φρέσκα smoothies το πρωί, τα οποία είναι πραγματικά ολόπλευρα για καλή υγεία. Αλλά ένα είναι σίγουρο: τώρα χρειάζεστε ένα ποικίλο και πλούσιο σε βιταμίνες γεύμα. Για παράδειγμα, φρέσκες σαλάτες φτιαγμένες από φυλλώδη λαχανικά, περισσότερο σπανάκι, λάχανο, καρότα και γλυκοπατάτες ανήκουν στο τραπέζι φαγητού! Με αυτό μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προστατευθείτε επιτυχώς από τον κορωνοϊό! Έχουμε ήδη δημοσιεύσει ένα άρθρο για υγιεινά και ισορροπημένα τρόφιμα σε περιόδους κρίσης του κορονοϊού. Σήμερα θέλουμε να σας δώσουμε συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να προστατευθείτε με ασφάλεια από τον ιό COVID-19.

Κάθε φορά που ένας ιός είναι ανεξέλεγκτος, πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα!

Ένα ποικίλο γεύμα προστατεύει από τον κορονοϊό, πολλές βιταμίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Rather μάλλον να το σκέφτεσαι πάντα!

προστατεύστε από τον κορωνοϊό τρώτε ποικίλα και πλούσια σε βιταμίνες τρόφιμα

  • Συμβουλές για το πώς να προστατευθείτε από τον κορονοϊό και πώς να τον αντιμετωπίσετε μόνοι σας:

  1. Τα προβιοτικά ρυθμίζουν την εντερική χλωρίδα και αυξάνουν την αντίσταση του σώματός σας. Μπορείτε να πάρετε ένα προβιοτικό υψηλής ποιότητας σε κάψουλες από το κοντινό φαρμακείο ή να ενσωματώσετε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι στο καθημερινό σας μενού.
  2. Πολλή βιταμίνη C είναι ένα καλά αποδεδειγμένο φάρμακο που λειτουργεί καλά κατά της γρίπης. Συστήνεται επίσης σίγουρα στην περίπτωση του κορονοϊού. Επομένως, φάτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε εσπεριδοειδή κάθε μέρα ή φτιάχνετε χυμούς φρούτων από αυτά. Είναι γνωστό ότι αυτά περιέχουν επιπλέον μερίδα βιταμίνης C..

 Τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

προστατεύστε από τον κορωνοϊό τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά μια καλή πηγή βιταμινών

Τα πράσινα smoothies κάνουν καλό στην υγεία σας!

προστατεύουν από τον κορονοϊό τα πράσινα smoothies είναι υγιή πράσινα μήλα ακτινίδιο μπανάνα σπανάκι

  1. Μάθετε περισσότερα για τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης και συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φυσικά αντιβιοτικά. Εδώ εννοούμε, για παράδειγμα, τζίντζερ, κουρκουμά ή κάποια βότανα που είναι επίσης καλά κατά των ιών. Για παράδειγμα, ετοιμάστε ένα τσάι τζίντζερ ή ένα σφηνάκι τζίντζερ και στη συνέχεια παρατηρήστε τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά, ένα θαυμαστό φάρμακο από την Άπω Ανατολή που έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία μας. Μπορείτε επίσης να πίνετε ένα ζεστό τσάι από βότανα κάθε μέρα, όπως θυμάρι. Αυτό έχει καλή μυρωδιά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ταυτόχρονα, καθώς το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντιιικές του ιδιότητες.

Ανακαλύψτε τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων, για παράδειγμα πικραλίδα και δεντρολίβανο.

προστατεύει από τον κορωνοϊό πικραλίδα αφήνει δεντρολίβανο ντομάτα καρότα μελιτζάνα κολοκυθάκι

Επιπλέον συμβουλή: Εάν έχετε συμπτώματα της νόσου, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα από τον κορονοϊό. Μείνετε υγιείς, μείνετε σπίτι αν είναι δυνατόν και μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού μαζί.

Καρότα ή χυμός καρότου; Εσύ αποφασίζεις! Or ίσως και τα δύο!

προστατεύστε από τον κορωνοϊό καρότα τρώτε χυμό καρότου πίνετε μέντα

Τα δαμάσκηνα είναι μια φυσική πηγή βιταμινών!

προστατεύουν από τον κορονοϊό ώριμα δαμάσκηνα τρώνε φυσική πηγή βιταμινών

 Το σπανάκι σίγουρα βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

προστατεύει από τον κορωνοϊό πλύσιμο το σπανάκι προετοιμάζει μια καλή πηγή βιταμινών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μείνετε σπίτι και τρώτε υγιεινά!

προστατεύουν από τον κορονοϊό φρέσκα λαχανικά που ετοιμάζουν σαλάτα στην κουζίνα

προστατεύουν από τον κορονοϊό καρότα τεύτλα ντομάτες φράουλες μήλα

 Τώρα μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστατευτείτε από τον κορωνοϊό Πατέρας και κόρη περνούν πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι

 Μείνε υγιείς!

δύο ηλικιωμένοι προστατεύονται από το γέλιο του κορονοϊού ενώ μαγειρεύουν