τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι φρέσκα χρώματα έξω  10 συμβουλές για το πώς να προσθέσετε μια τροπική αίσθηση στη φιλοξενία σας

Γιατί πρέπει κάποιος να τηρεί την καθημερινή επίπλωση και να μην δημιουργεί μια τροπική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες; Συγκεντρώσαμε μερικές εύκολες και δημιουργικές συμβουλές για εσάς, πώς οι καλεσμένοι σας μπορούν να νιώσουν άνετα στη μέση των ταλαντευόμενων φοίνικων και δίπλα σε μια γαλαζοπράσινη γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Εκθέστε τις αναμνήσεις σας – μια τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι ράφια διακοσμητικά φυτά φρέσκα

Μια περίτεχνη διάταξη τροπικών αναμνηστικών, καρτ ποστάλ ή βιβλίων είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, ειδικά αν λένε μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Για να μην φαίνονται τα ράφια ακατάστατα, να κολλάνε με έναν συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων ή τουλάχιστον να επιλέγουν ένα χρώμα που να τα συνδέει όλα μεταξύ τους. Οι βαθιές ξύλινες αποχρώσεις εδώ επαναλαμβάνονται με τα ράφια και τη βιτρίνα, αφήνοντάς μας να δούμε τα μπολ, το βάζο και τα έργα τέχνης.

Σερβίρετε τροπικά φρούτα

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι ράφια διακόσμηση ροζ ασβέστη

Οι μη γήινες απολαύσεις ενθουσιάζουν τους επισκέπτες. Μπορείτε να αγοράσετε εξωτικά φρούτα όπως το rambutan ή το knippa στην εικόνα από μια εξειδικευμένη αγορά κοντά, μια αγορά αγροτών ή μια εθνική αγορά. Η κατανάλωση άγνωστων φρούτων είναι διασκεδαστική και σίγουρα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους καλεσμένους σας. Ωστόσο, ερευνήστε τα φρούτα για πρώτη φορά, έτσι ώστε να είναι μια ασφαλής εμπειρία για όλους και να κάνετε καλή εντύπωση. Αν τα φρούτα του δράκου ακούγονται πολύ τρομακτικά, καλύτερα να τα δοκιμάσετε με ανανά. Αυτό είναι το διεθνές σύμβολο της φιλοξενίας.

Χρησιμοποιήστε φύλλα ως δραματική διάταξη

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι κουζίνα καλοκαιρινό λευκό εσωτερικό

Ακόμα και μόνο ένα φύλλο μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται τροπικό. Μερικά φύλλα μεξικάνικου φοίνικα (Chamaedorea elegans) ή φοίνικα Kentia (Howea fosteriana) σας αφήνουν να αισθανθείτε ανάμεσα σε ταλαντευόμενους φοίνικες. Μπορείτε να σταθείτε σε ένα βάζο, όπως στην εικόνα, να σχηματίσετε έναν φυσικό δρομέα τραπεζιού, να κρεμαστείτε στον τοίχο, να σταθείτε στο τεμάχιο του πλαισίου ή στο περβάζι του παραθύρου. Εάν δεν υπάρχουν φύλλα φοίνικα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα άλλων τροπικών φυτών.

Ενσωματώστε τροπικά έργα τέχνης στο εσωτερικό σας σχέδιο

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι διακόσμηση σχεδιασμού τοίχου φωτογραφία

Αυτός ο πίνακας της μητέρας μου, Νάνσυ Άσμπελ, δεν είναι απλώς ένα έργο τέχνης, αλλά ένα παράθυρο σε ένα χαρούμενο και ηλιόλουστο τοπίο της Φλόριντα. Η εμφάνιση συμπληρώνεται από τα κουτιά από μπαστούνι και τον φωτεινό πολυέλαιο.

Εναλλακτικές λύσεις για τους αρχικούς πίνακες είναι οι φθηνές εικόνες με κορνίζες ή οι τροπικές εκτυπώσεις. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας εκτύπωση από φρούτα παλάμης χρησιμοποιώντας μελάνι και καλό χαρτί. Perhapsσως έχετε άλλες δικές σας ιδέες.

Επικεντρωθείτε στα φυτά του σπιτιού

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι σαλόνι στρογγυλό τραπέζι καφέ ζέβρα μοτίβο

Συχνά τα φυτά εσωτερικού χώρου παίρνουν τον ρόλο των δευτερευόντων ηθοποιών στη δραματική διακόσμηση, αλλά ένα καλά τοποθετημένο κομμάτι έχει γλυπτική δύναμη και συνδέει το δωμάτιο με τον εξωτερικό χώρο έξω. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε φυτό εσωτερικού χώρου, τότε μπορείτε να αγοράσετε μεγάλους φοίνικες και άλλα αρχιτεκτονικά φυτά στην ίδια σχεδόν τιμή με έναν θάμνο λουλουδιών.

Σίγα χρώματα, τροπικές ξύλινες υφές και ένα διασκεδαστικό μοτίβο ζέβρας χρησιμοποιούνται σε αυτό το δωμάτιο και η εξωτική εμφάνιση τραβάει την προσοχή στο δέντρο Strelitzia (Strelitzia nicolai) στη γωνία. Για τη φροντίδα των φυτών ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα ή από το Διαδίκτυο. Κατά κανόνα, απλώς εξασφαλίστε άφθονο φως (αλλά όχι άμεσα), έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να το απολαύσετε και καλύτερα να ευδοκιμήσει.

Ασυνήθιστες συλλογές προσθέτουν υφή

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι κέλυφος κάστανα

Τα μινιμαλιστικά σχέδια μπορούν να γίνουν ζεστά και ενδιαφέροντα με λίγη φυσική υφή, ειδικά όταν τα κομμάτια λένε μια ιστορία.

Ακόμα και τα πιο κοσμικά πράγματα μπορούν να κανονίσουν ένα βαρετό τραπέζι χωρίς να προκαλούν ακαταστασία. Ένα επίπεδο υφαντό κουτί για κόκκους καφέ φαίνεται πλούσιο και εξωτικό και μυρίζει επίσης υπέροχα. Τα κουκουνάρια και οι λοβοί σπόρων στον κήπο πιθανότατα δεν είναι τροπικής προέλευσης, αλλά μπορεί να φαίνονται στη σωστή διακόσμηση.

Κάντε τις απαραίτητες ανθοσυνθέσεις

τροπικό σπίτι ρύθμιση γυάλινο βάζο πράσινα φύλλα

Εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου ή τροπικούς κόνδυλους στον κήπο σας, σκεφτείτε να τα συνδυάσετε με κομμένα λουλούδια, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας καλλιτεχνική διάταξη. Σχεδόν κάθε λουλούδι θα χωρούσε μεγάλα τροπικά φύλλα με τη βοήθειά σας, αλλά τα περισσότερα από τα λουλούδια (εκτός από το Cymbidium) είναι φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι μου. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα τροπικά φυτά και φύλλα στο ανθοπωλείο, πηγαίνετε στην αγορά του κήπου. Τα φυτά του σπιτιού που είναι κατάλληλα για κομμένα λουλούδια για ανθοσυνθέσεις είναι κρίνος ειρήνης (Spathiphyllum wallisii), νόστιμο φύλλο παραθύρου (Monstera deliciosa) και μεγάλο λουλούδι φλαμίνγκο (Anthurium andraeanum).

Συλλέξτε αναμνηστικά διακοπών

Ντουλάπα με τροπικά σπιτικά ράφια διακόσμηση θάλασσα

Ακόμη και μια καρτ ποστάλ μπορεί να γίνει έργο τέχνης με τη βοήθεια μιας κορνίζας, αυτός ο αστακός στέκεται στο σκούρο ξύλινο πλαίσιο και ανάμεσα σε ενδιαφέροντα συλλεγμένα ευρήματα στη φυσική του θέση.

Οι βιτρίνες και τα ράφια είναι οι ιδανικές επιλογές προβολής για θησαυρούς που βρέθηκαν, όπως κοχύλια και αναμνηστικά. Ακόμα και τα μη τροπικά πράγματα μπορεί να φαίνονται εξωτικά και συναρπαστικά, όπως εκτίθενται σε μουσεία.

Βάλτε λουλούδια σε απροσδόκητα μέρη

τροπικό σπιτικό γυάλινο βάζο λουλούδια τοίχου καθρέφτη

Μια διακόσμηση λουλουδιών στην τραπεζαρία είναι ωραία, αλλά στο διάδρομο, το φουαγιέ ή το μπάνιο υποδηλώνει τη στοχαστικότητα και τη φιλοξενία σας. Έτσι, καλύτερα να πασπαλίζετε τα λουλούδια παντού για μια τροπική αίσθηση.

Εάν έχετε αρωματικά λουλούδια στον κήπο, όπως γαρδένια (Gardenia jasminoides) ή φεγγαρόλουδα (Ipomoea alba), αφήστε τα να επιπλέουν σε ένα μπολ στο μπάνιο.

Διάλεξε μερικά λουλούδια

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι γυάλινο βάζο λουλούδια κόκκινα

Σίγουρα δεν χρειάζεστε μια πλήρη ανθοσύνθεση για να έχετε τους τροπικούς στο τραπέζι σας. Ένα λουλούδι ιβίσκου σε ένα βάζο με κοραλλί μοτίβο θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές στην Πολυνησία. Τα τροπικά αγαπημένα όπως ο ιβίσκος, η ελικονία και το τζίντζερ είναι συνήθως διαθέσιμα σε κέντρα κήπου ως εποχιακά φυτά σε γλάστρες. Αγοράστε μία φορά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα λουλούδια και τα φύλλα όλη την εποχή.

Μοντέρνο, άνετο σαλόνι

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι φρέσκα χρώματα τραπέζι από μασίφ ξύλο μπαστούνιΈτσι, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κιτς κουλτούρας tiki για να κάνετε τους καλεσμένους σας να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Μια περίτεχνη έκθεση με καλά επιλεγμένα αντικείμενα αρκεί για να φέρει έναν εξωτικό ενθουσιασμό στο σπίτι σας και αυτό δεν κοστίζει μισή περιουσία.

Φωτεινό υπνοδωμάτιο σε πράσινες αποχρώσεις  τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι πράσινο τοίχο σχέδιο λουλούδι μοτίβο υπνοδωμάτιο

Σύγχρονο, αστικό υπνοδωμάτιο

τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι φρέσκα χρώματα γωνιακός καναπές άνετος πορτοκαλί