Ένα υγιές σπίτι σε  Κάνε το 2013

Υγιεινό σπίτι

Θέλετε να κάνετε ένα υγιές σπίτι το 2013; Την Πρωτοχρονιά όλοι υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, να είμαστε πιο παραγωγικοί, πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο για τα σπίτια μας; Εξάλλου, μεγάλο μέρος της ευτυχίας, της υγείας και της ευημερίας μας προέρχεται από μέσα (και έξω) από τους τοίχους που μας προστατεύουν από τις καταιγίδες της ζωής.

Είμαστε υπερήφανοι και συντηρούμε τα σπίτια μας, επιλέγοντας προσεκτικά το χρώμα των τοίχων μας, τα χαλιά στα πατώματα, τις συσκευές μας, τα έπιπλα και πού ακριβώς και πώς πρέπει να κρεμαστεί κάθε έργο τέχνης. Τα σπίτια μας είναι πράγματι μια αντανάκλαση του εαυτού μας … αντανακλούν τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τον τρόπο ζωής μας. Είστε το μέρος στο οποίο επιστρέφουμε πάντα στο τέλος της ημέρας.

Είστε η παρηγοριά και η χαρά μας. Και είναι συχνά η αιτία ασθένειας, τραυματισμών, αλλεργιών και κακουχίας. Συχνά δεν ξέρουμε καν. Πρέπει να κοιτάξουμε στην επιφάνεια για να βεβαιωθούμε ότι τα σπίτια μας είναι υγιή και για να βεβαιωθούμε ότι οι οικογένειές μας είναι υγιείς. Δεν χρειάζεται πολύ και τα βήματα είναι συχνά απλά. Υπάρχουν μερικά απλά, αλλά πολύ σημαντικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα σπίτια μας μπορούν να γίνουν όσο πιο υγιή μπορούν. Ας υποσχεθούμε όλοι ότι τα σπίτια μας θα είναι πιο υγιή το 2013 !

Σύμφωνα με Η λίστα RX οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε ανθυγιεινά σπίτια χωρίς να το γνωρίζουμε. Το ραδόνιο βρίσκεται σε ένα από τα 16 σπίτια. Διαρροές νερού υπάρχουν σε 1 στα 10 σπίτια. Διαρθρωτικά προβλήματα εντοπίζονται σε 1 στα 6 σπίτια, ενώ χρώματα μολύβδου και συναγερμοί καπνού που δεν λειτουργούν μπορούν να βρεθούν σε ένα εκπληκτικό 1 στα 4 σπίτια. Ας περάσουμε από τα σπίτια μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τις οικογένειές μας ασφαλείς.

Κουζίνες:

Υγιεινό σπίτι

Ένα υγιές σπίτι ξεκινά με την κουζίνα. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ποτέ μην χρησιμοποιείτε ποτέ το φούρνο ή τη σόμπα σας για να ζεστάνετε το σπίτι σας! Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας διαθέτει ανεμιστήρα ή κουκούλα και ότι οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι εξωτερικά. Αυτό στέλνει καπνό, επιπλέον υγρασία και τοξίνες σε εξωτερικούς χώρους αντί στο σπίτι σας. Σφραγίστε όλες τις τρύπες και τις ρωγμές για να κρατήσετε τα έντομα και τα άρρωστα τρωκτικά μακριά από το σπίτι σας. Σκουπίστε τυχόν διαρροές και βεβαιωθείτε ότι όλα τα τρόφιμα είναι καλά σφραγισμένα και περιέχονται. Φιλτράρετε το πόσιμο νερό και όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα υλικά όπως χαλκό και φελλό που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορεί να φαίνεται σαν να πηγαίνει χωρίς να το πω, αλλά ένας καλός βαθύς καθαρισμός εδώ και εκεί, μερικές φορές, το μόνο πράγμα που πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά είναι να κρατήσετε την υγρασία και τα κολλώδη υπολείμματα, τα σφάλματα και τη μούχλα μακριά.

Τουαλέτα:

υγιεινο σπιτι

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μπάνια αερίζονται καλά και ότι όλοι οι ανεμιστήρες είναι σε σωστή επισκευή και εξαερίζονται. Οι ανεμιστήρες πρέπει να σκουπίζονται και να ξεσκονίζονται τακτικά. Είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία, καθώς αυτό το δωμάτιο και η υγρασία θα αναπτυχθούν μούχλα, οπότε σκουπίστε όσο μπορείτε μετά το ντους. Ελέγχετε τακτικά για μούχλα και μούχλα και αφαιρέστε τα με ένα ήπιο, μη τοξικό απορρυπαντικό. Μούχλα και μούχλα μπορεί να εμφανιστούν σε βρύσες και γύρω από βρύσες, καθώς και σε καλούπια ντους. Δεν είναι κακή ιδέα να κρατάτε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα, ώστε να φύγει ο υπερβολικός ατμός.

Ως προφύλαξη ασφαλείας, πρέπει να προστεθούν μπάρες στους τοίχους της τουαλέτας, στα ντους και στην τουαλέτα για να αποφύγετε πτώσεις, ειδικά αν υπάρχουν ηλικιωμένοι ή παιδιά στο σπίτι σας. Και πάλι, μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πρέπει να είστε βέβαιοι ότι όλα τα φάρμακα είναι με ασφάλεια μακριά από τα παιδιά και εάν το ιατρικό σας περίβλημα είναι κλειδωμένο, κρατήστε το πάντα κλειδωμένο

Σκάλες και διάδρομοι:

υγιεινο σπιτι

Εάν ελέγχετε τα σαλόνια και τα υπνοδωμάτια σας για βαφή με μόλυβδο, κάντε το στους διαδρόμους και τις σκάλες σας και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο για αυτό το θέμα. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να έχετε τις πόρτες ασφαλείας στο πάνω και κάτω μέρος της σκάλας σας για να αποφύγετε πτώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς. Θα πρέπει να τοποθετηθούν χαλιά για να αποφευχθεί η ολίσθηση. Βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ασφαλείς και σταθεροί. Όπως και με τα χαλιά σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, τα χαλιά στις σκάλες σας πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη και ακάρεα σε τακτική βάση. Τα παλιά και ταλαιπωρημένα χαλιά πρέπει να σκίζονται και να αντικαθίστανται. Οι ράγες χεριών πρέπει να εγκατασταθούν και στις δύο πλευρές, ειδικά σε εκείνα τα σπίτια όπου βρίσκονται μεγάλοι και πολύ νέοι.

Υπόγειο, σέρνεται και πλυντήρια:

υγιεινο σπιτι

Αλλάζετε τακτικά το φίλτρο στο φούρνο και τα κλιματιστικά σας. Ρυθμίστε τον λέβητα σας στους 120 βαθμούς για να αποφύγετε τον καύση. Ελέγχετε τακτικά τις συσκευές αερίου και τις σόμπες σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα. Όπως σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας, όλες οι τοξίνες και τα δηλητήρια πρέπει να κλειδώνονται με ασφάλεια και να απομακρύνονται μακριά από παιδιά. Αυτά περιλαμβάνουν αντικείμενα για τον καθαρισμό αυτοκινήτων, την κηπουρική και τον έλεγχο παρασίτων. Επιπλέον, σε παλαιότερα σπίτια, ο αμίαντος χρησιμοποιήθηκε συχνά ως μόνωση και τυλίχθηκε γύρω από τους σωλήνες. Αυτοί οι σωλήνες φαίνεται να είναι τυλιγμένοι σε γύψο του Παρισιού

Σαλόνι και υπνοδωμάτιο:

υγιεινο σπιτι

Οι συναγερμοί καπνού πρέπει να εγκαθίστανται έξω από κάθε υπνοδωμάτιο και θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας σε κάθε επίπεδο του σπιτιού σας. Θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Οι μπαταρίες πρέπει να ελέγχονται και να αλλάζονται, εάν είναι απαραίτητο, δύο φορές το χρόνο. Οι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα πρέπει επίσης να βρίσκονται σε κάθε επίπεδο και κοντά σε κάθε υπνοδωμάτιο και επίσης πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα είναι πιο συχνή τους ψυχρότερους μήνες όταν τα τζάκια και οι σόμπες είναι σε συνεχή χρήση. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος επειδή δεν έχει οσμή. Και τα δύο αν και.

 Τα ποντίκια και άλλα τρωκτικά αναζητούν ζεστασιά και καταφύγιο όπου υπάρχει αταξία.

Διατηρείτε τα χαλιά σας τακτικά καθαρισμένα έτσι ώστε να είναι απαλλαγμένα από σκόνη και ακάρεα σκόνης ή άλλα αλλεργιογόνα. Αντικαταστήστε τα παλιά χαλιά με νέα ή, ακόμα καλύτερα, φτιάξτε υπέροχα πατώματα από σκληρό ξύλο και πετάξτε τα χαλιά για τα καλά! Ελέγξτε τους τοίχους σας για μόλυβδο. Το χρώμα που περιέχει μόλυβδο απαγορεύτηκε το 1978 (ΗΠΑ). Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο από αυτό, ίσως είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε όλο το χρώμα. Και επειδή οι τοίχοι σας έχουν βαφτεί πολλές φορές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μόλυβδος, μάλλον παραμένει καλυμμένος. Έτσι, ελέγξτε ξανά τους τοίχους σας για απολέπιση χρώματος. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας, φροντίστε να δοκιμάσετε το χρώμα σας. Εάν το κάνετε πραγματικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι ασυμπτωματική και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη στα παιδιά.

Σοφίτες:

υγιεινο σπιτι

Ελέγξτε τις στέγες για ρωγμές και διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι η σοφίτα αερίζεται σωστά και ότι ο ανεμιστήρας είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Όλα τα κενά πρέπει να σφραγιστούν για να μην υπάρχουν τρωκτικά και έντομα. Η μόνωση πρέπει να ελεγχθεί. Σε παλαιότερα σπίτια, η μόνωση συχνά περιέχει αμίαντο που είναι καρκινογόνος. Επειδή ο αμίαντος είναι μέσα στο σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί αυτόματα. Εάν ο αμίαντος δεν είναι στον αέρα, τότε μπορεί να μείνει στο σπίτι σας.

Γκαράζ:

υγιεινο σπιτι

Κρατάτε τα σκουπίδια ερμητικά κλειστά ανά πάσα στιγμή και καθαρίζετε τακτικά τα δοχεία απορριμμάτων με απορρυπαντικό και χλωρίνη για να αποφύγετε τη μόλυνση από έντομα. Αποφύγετε την ακαταστασία και ελέγξτε για μέρη όπου μπορούν να κρυφτούν ζωντανά πράγματα. Τσάντες, παπούτσια, μπότες και άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται ή χρησιμοποιούνται σπάνια, πρέπει να ελέγχονται τακτικά ή σε ερμητικά κλειστά δοχεία. Κρατήστε όλα τα δηλητήρια και τις τοξίνες στα ράφια μακριά από τα μικρά παιδιά.

Στέγες, καμινάδες και αποχετεύσεις:

υγιεινο σπιτι

Ένα υγιές σπίτι δεν σημαίνει μόνο μέσα, αλλά και έξω. Ελέγξτε τη στέγη σας για χαλαρά ή χαμένα πλακάκια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροές και ερπετά στο σπίτι σας. Αφαιρέστε τα κλαδιά και τα συντρίμμια. Αφαιρέστε τις υδρορροές και τις εκροές σας για να μην υπάρχει νερό και υγρασία. Η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται και να ελέγχεται κάθε χρόνο. Αφαιρέστε τυχόν κλαδιά ή ξένα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται κοντά στο τζάκι σας. Πλέγματα ή κλουβιά πρέπει να είναι εγκατεστημένα για να μην πέφτουν οι σκίουροι και οι άλλοι σκύλοι στην καμινάδα σας. Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια της καμινάδας και του τζακιού εδώ.

Αυλή και χώροι κολύμβησης:

υγιεινο σπιτι

Ελέγξτε και επισκευάστε οτιδήποτε εκτός από ρωγμές και διαρροές. Εξαλείψτε κάθε στάσιμο νερό όπου έντομα όπως τα κουνούπια θα μπορούσαν να γεννήσουν τα αυγά τους. Όλοι οι κάδοι απορριμμάτων πρέπει να είναι πάντα καλά κλεισμένοι. Διατηρήστε όλες τις υδρορροές και τις εκροές. Οι δεξαμενές λυμάτων και τα φρεάτια πρέπει να ελέγχονται τακτικά για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Εάν υπάρχουν πισίνες στο ακίνητο, πρέπει να υπάρχουν αυτόματες πύλες, ώστε να είναι τελείως και πάντα κλειστές για να αποφευχθεί τυχαίος πνιγμός. Τα αυτόματα καλύμματα είναι μια καλή ιδέα για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Οι πλατφόρμες που κατασκευάστηκαν πριν από το 2004 περιέχουν αρσενικό το οποίο έχει προστεθεί στο ξύλο ως συντηρητικό. Μπορείτε να το ελέγξετε. Αυτές οι πλατφόρμες είναι επικίνδυνες εάν τα νεαρά χέρια αγγίζουν το ξύλο ή το έδαφος γύρω από το ξύλο και στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα ή κοντά στο στόμα.

Πόσο υγιές είναι το σπίτι σας; Είναι αρκετά κατάλληλο για το 2013?