Στον σύγχρονο κόσμο, έχουμε έναν απίστευτο αριθμό τρόπων για να ελέγξουμε τι ώρα είναι. Έχουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, υπολογιστές, ρολόγια στα αυτοκίνητα και κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι, στη δουλειά και στο δρόμο. Αλλά μερικές φορές τα απενεργοποιούμε για τον έναν ή τον άλλο λόγο (ίσως απλά επειδή θέλουμε να αφαιρέσουμε χρόνο από όλη την επικοινωνία και την έκθεση σε ηλεκτρονικές συσκευές). Τότε χρειαζόμαστε τα παλιά καλά ρολόγια χειρός ή τοίχου. Το δεύτερο θα αναφερθεί στις παρακάτω γραμμές! Έχουμε μερικές ενημερωμένες παραλλαγές και σίγουρα θα υπάρχει λύση για κάθε πιθανό στυλ.

Μινιμαλιστικό ρολόι τοίχου ως προφορά

akzentwand - μπλε ρολόι τοίχου

Οι πρακτικές της χρήσης ρολογιών τοίχου!

Η σωστή θέση

Ανεξάρτητα από το δωμάτιο στο οποίο κρεμάτε τα ρολόγια τοίχου στον τοίχο, πρέπει πάντα να επιλέγονται σύμφωνα με κάποια πρακτικά κριτήρια. Όσον αφορά τις αναλογίες, πρέπει να αντιστοιχούν στο χώρο και τις διαστάσεις του τοίχου στον οποίο πρόκειται να στερεωθούν.

  Το βέλτιστο ύψος στο οποίο πρέπει να στερεωθεί ένα ρολόι τοίχου είναι περίπου 1,70 μ. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι ιδανικό για όλους όσους θέλουν να παρακολουθούν την ώρα χωρίς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Σε αυτό το ύψος, το ρολόι είναι δύσκολο να κρυφτεί από άλλα αντικείμενα. Ένα ρολόι τοίχου πρέπει επίσης να κρεμαστεί στη μέση ενός τοίχου. Έτσι μπορεί εύκολα να φανεί από όλες τις πλευρές.

Παιχνιδιάρικο ρολόι τοίχου για ένα μοντέρνο διαμέρισμα

μπλε ρολόι τοίχου - υπέροχη ιδέα

Σε ποιο δωμάτιο πρέπει να έχετε ρολόγια τοίχου;?

Ένα άλλο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου χώρου για να κρεμάσετε ένα ρολόι τοίχου. Σε ποιο δωμάτιο τα χρειάζεστε περισσότερο; Αυτή είναι η κουζίνα, το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο; Perhapsσως η σωστή ερώτηση θα ήταν σε ποιο από αυτά τα δωμάτια θα κάνετε το μεγαλύτερο χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές. Perhapsσως προτιμάτε να χαλαρώσετε στο υπνοδωμάτιο και θέλετε να απενεργοποιήσετε τα πάντα εκεί ενδιάμεσα; Για μερικούς, το ίδιο θα ίσχυε για το σαλόνι. Υποθέστε τις δικές σας ατομικές ανάγκες και τρόπο ζωής!

Μοντέρνο ρολόι τοίχου με νοσταλγικά στοιχεία

ένα συγκεκριμένο χρονικό ρολόι τοίχου

Χρώματα που μπορείτε να δείτε

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες οπτικές ικανότητες! Πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά ποιος θα παρακολουθεί το ρολόι στο σπίτι σας. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην μπορούν να δουν επίσης χλωμό χρώμα. Perhapsσως αυτό να είναι πολύ επίπονο ακόμη και για εσάς. Το αρχικό στυλ είναι σημαντικό, αλλά μην ξεχνάτε ότι άλλωστε, το ρολόι τοίχου θα πρέπει επίσης να έχει πρακτική χρήση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επομένως, οι λύσεις υψηλής αντίθεσης είναι η καλύτερη επιλογή. Φυσικά, υπάρχουν και ρολόγια τοίχου για κάποιες μινιμαλιστικές και ασυνήθιστες έννοιες που είναι φτιαγμένες σε ανοιχτόχρωμα, ουδέτερα χρώματα. Κάτι τέτοιο δύσκολα μπορεί να δει κανείς στο παρασκήνιο. Έχουν διακοσμητική αξία, αλλά δεν είναι πάντα οι πιο πρακτικές …

Ένα τέτοιο ρολόι τοίχου θα ήταν μια ιδανική προφορά για ένα σκανδιναβικό σχέδιο

χρυσό πλαίσιο για ένα όμορφο ρολόι τοίχου

Διάφορα μοντέρνα ρολόγια τοίχου!

Άλλωστε, τα ρολόγια τοίχου έχουν τον χαρακτήρα της διακόσμησης. Για το λόγο αυτό, φυσικά, πρέπει να είναι σε αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου και τον εσωτερικό σχεδιασμό γενικότερα. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αρκετές ενδείξεις για το τι θεωρείται μοντέρνο όταν πρόκειται για ρολόγια τοίχου.

Αυτό το ρολόι τοίχου πρακτικά εξαφανίζεται στον τοίχο 

Ένα λευκό ρολόι τοίχου με πιάτα στο τραπέζι

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Ο μινιμαλισμός είναι ο τρόπος ζωής πολλών σύγχρονων ανθρώπων. Η απλότητα και η απλότητα δεν είναι πλέον μόνο θέμα προσωπικού γούστου. Τα απλά σχήματα και η έλλειψη πολύχρωμων παλετών χρωμάτων δίνουν συχνά στους ανθρώπους την ηρεμία που διαφορετικά τους λείπει στην καθημερινή ζωή. Τα περισσότερα ρολόγια τοίχου που σας δείχνουμε εδώ είναι φτιαγμένα σε μινιμαλιστικό στιλ. Μπορεί κανείς να μιλήσει ακόμη και για διαφορετικές παραλλαγές του μινιμαλισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε μια μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων με πολύ ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις. Υπάρχουν επίσης σχέδια που ανάγονται στις πολύ απλές φόρμες, αλλά που έρχονται σε αντίθεση και φαίνονται σαφώς λεπτομερώς λόγω του πιο σκούρου χρώματος των υλικών. Τέλος, υπάρχουν και παραλλαγές που είναι ιδανικές για διακόσμηση μινιμαλιστικών χώρων. Πάνω απ ‘όλα, αυτά είναι αυτά που δείχνουν ένα απλό σχήμα και εκτέλεση σε ευγενή μέταλλα.

Πρωτότυπος σχεδιασμός για το παιδικό δωμάτιο ή μελέτη

διπλωμένο χαρτί - υπέροχο ρολόι τοίχου

Πρωτότυπα υλικά

Ζούμε σε μια εποχή δημιουργικής ελευθερίας και αυτό είναι πολύ αισθητό στο εσωτερικό σχέδιο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα υλικά από πριν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ρολογιών τοίχου. Αυτά που φαίνονται εδώ είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο, αλλά και χαρτί και διάφορα υφάσματα. Οι δημιουργικοί συνδυασμοί είναι επίσης πολύ δημοφιλείς! Perhapsσως θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιδέες ως έμπνευση για τη δική σας δημιουργία DIY …

Φανταχτερό ρολόι τοίχου με ύφασμα στο μπροστινό μέρος

γκρι ύφασμα - ρολόι με στρογγυλό τοίχο

Vintage και αντίκες μοντέλα

Vintage και αντίκες μοντέλα ταιριάζουν πολύ με ρολόγια τοίχου! Γιατί πρόκειται για κομμάτια που φέρνουν μαζί τους μια νοσταλγική διάθεση. Θα μπορούσαν επίσης να ταιριάζουν με μοντέρνα σχέδια και να προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα προφορά. Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε παραδοσιακά αντίκες και vintage σχήματα σε μοντέρνα υλικά. Επιπλέον, παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με επιτυχία στο σχεδιασμό ρολογιών τοίχου. Τέλος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μοντέρνο σχέδιο που δείχνει κάποιους υπαινιγμούς στην παράδοση.

Ένα τέτοιο ρολόι τοίχου θα ήταν ιδανικό για ένα δωμάτιο διαλογισμού

μεγάλο ασημένιο μεταλλικό ρολόι - ρολόι τοίχου

Ασυνήθιστα σχέδια

Τα ασυνήθιστα σχέδια για ρολόγια τοίχου είναι επίσης πολύ μοντέρνα. Τρισδιάστατα εφέ, μοντέλα με πράσινα φυτά που αναπτύσσονται πάνω τους, καθώς και ιδέες με λανθασμένους αριθμούς και αστείες δείκτες ρολογιού είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες που βλέπουμε στην αγορά. Μεταξύ άλλων, σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το ρολόι τοίχου θεματικά στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ρολόι σε σχήμα βιβλίου ή χαρτονιού για το παιδικό δωμάτιο ή τη μελέτη. Σε ένα δωμάτιο με ωραία ξύλινα έπιπλα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ρολόι τοίχου από κατάλληλο υλικό. Το μέταλλο θα ήταν ιδανικό για δωμάτια επιπλωμένα σε βιομηχανικό στιλ.

Ρολόι τοίχου ως ένας μικρός κάθετος κήπος

πράσινα φυτά - υπέροχο ρολόι τοίχου

Στρατηγική τοποθέτηση ρολογιού τοίχου από άποψη σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης

Είτε ένα ρολόι τοίχου πρέπει να είναι έμφαση, είτε πρέπει να αντιστοιχεί στα κύρια υλικά και χρώματα στο αντίστοιχο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει στην επίτευξη ενός πλήρους και αρμονικού μοντέρνου σχεδιασμού. Τα ρολόγια τοίχου μπορούν να αντιπροσωπεύουν ένα μέρος ή ακόμα και το κεντρικό στοιχείο ενός πρωτότυπου σχεδιασμού τοίχου. Οι κόγχες τοίχου ή οι δύσκολες γωνίες στο σπίτι μπορούν να διακοσμηθούν με αυτό και έτσι να γίνουν πιο ευχάριστες. Τέλος, τα ρολόγια τοίχου μπορούν να επισημάνουν τη μία ή την άλλη ζώνη ιδιαίτερα έντονα στα ανοιχτά σχέδια διαβίωσης.

Από όλες αυτές τις επιλογές, επιλέξτε την καλύτερη για εσάς. Έτσι αξιοποιείτε τις δυνατότητες αυτών των σημαντικών στοιχείων σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης!

Αυτό το ρολόι τοίχου καθορίζει την περιοχή του τραπεζιού

στρογγυλό τραπέζι - ρολόγια τοίχου

μαύρες κουκίδες - ρολόι τοίχου

υπέροχη μαύρη ιδέα για ένα όμορφο ρολόι τοίχου

υπέροχο σχέδιο τοίχου - όμορφο γκρι ρολόι τοίχου

Μια υπέροχη ιδέα για τον χώρο εργασίας

ρολόι τοίχου - πολύχρωμο καρφί - ιδέες

ρολόι τοίχου - σχέδιο σε ασπρόμαυρο χρώμα

ρολόι τοίχου - ιδέα για σκούρο γκρι τοίχο

ρολόι τοίχου - γωνία σε μια μελέτη

Πρακτικά τοποθετημένο ρολόι τοίχου από ξύλο

ρολόι τοίχου - μια όμορφη κατασκευή από ξύλο

ρολόι τοίχου - ένα πολύ όμορφο ρολόι

ρολόι τοίχου - τοίχος με ξύλινες λωρίδες

ρολόι τοίχου - είναι εννιά η ώρα

Πλεκτό ρολόι ως μεγάλη προφορά στον τοίχο

ρολόι τοίχου - πλεκτό σχέδιο - υπέροχη ιδέα

ρολόι τοίχου - χρυσή προφορά

ρολόι τοίχου - σχεδιασμός γκρι τοίχου

ρολόι τοίχου - γκρι ρολόι τοίχου - ξύλο και γκρι

Κομψό ρολόι τοίχου σχεδιαστών με παιχνιδιάρικα στοιχεία

ρολόι τοίχου - γκρι παιχνιδιάρικο σχέδιο

ρολόι τοίχου - πράσινο και χρυσό χρώμα

ρολόι τοίχου - μικρή ιδέα από χαρτόνι

ρολόι τοίχου - συνδυασμός αντίκες και μοντέρνου

Σύγχρονη παραλλαγή ρολογιού κούκου

ρολόι τοίχου - ιδέες ρολογιού κούκου

ρολόι τοίχου - ιδέα μεταλλικού ρολογιού

ρολόι τοίχου - σόμπα με μεγάλη φωτιά

ρολόι τοίχου - ροζ ιδέα για ένα όμορφο ρολόι

ρολόι τοίχου - μαύρο ρολόι σε μπλε φόντο

Ρολόι τοίχου ως vintage προφορά σε μια αρχικά σχεδιασμένη κουζίνα

ρολόι τοίχου - υπέροχοι κάδοι λαχανικών

ρολόι τοίχου - υπέροχη ιδέα από ξύλο

ρολόι τοίχου - υπέροχα ντόμινο

ρολόι τοίχου - υπέροχο μαύρο μάρμαρο

Υπερμεγέθη μοντέρνο ρολόι τοίχου ως μεγάλη έμφαση στον τοίχο

ρολόι τοίχου - υπέροχο κρεμαστό ρολόι

ρολόι τοίχου - υπέροχος τοίχος σε ουδέτερο χρώμα

ρολόι τοίχου σε έναν λευκό τοίχο

ρολόι τοίχου πολύχρωμα στυλό - ιδέα

Κομψό μοντέρνο ρολόι με νοσταλγικά στοιχεία

ρολόι τοίχου σε ένα δωμάτιο με πράσινα χρώματα

ρολόγια τοίχου σε στυλ αντίκα

λευκή μαρμάρινη ιδέα - ρολόι τοίχου