δομή στον κήπο λεβάντα μαγεία σε κύματα

Για μια υπέροχη δομή στον κήπο

Σκεφτείτε τα παρακάτω φυτά ως δομικά στοιχεία ενός ζωντανού τοίχου. Θα οργανώσουν όμορφα τον κήπο σας.

Τι πιστεύετε: τι συμβαίνει στο μυαλό και το πνεύμα ενός κηπουρού ενώ είναι στη δουλειά του; Εάν έχετε σχεδιάσει μόνο τον δικό σας κήπο μία φορά, θα καταλάβετε ακριβώς: Αισθάνεστε την ανάγκη να δημιουργήσετε μοναδικά έργα και οι βοτανικές λεπτομέρειες και οι νέες ανακαλύψεις γι ‘αυτό τον ενθαρρύνουν ξανά και ξανά.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν τα φυτά θεωρούνται ως μέρος μιας δομής σχεδιασμού. Τώρα εξαρτάται από το μέγεθος, την αδιαφάνεια, την αντίσταση και τη μακροζωία των φυτών. Στην περίπτωση του σχεδιασμού κήπου, αυτές είναι οι πιο σημαντικές ιδιότητες.

Όταν σχεδιάζετε έναν νέο κήπο, θα πρέπει να αγοράσετε τα φυτά πάνω από όλα. Ποια πρέπει να είναι αυτά; Η επιλογή είναι τεράστια!

Χρησιμοποιώντας πέντε παραδείγματα, θα ήθελα να εξηγήσω τη λειτουργία διαφορετικών τύπων φυτών στον κήπο.

Το αργότερο αφού δείτε αυτόν τον κήπο στην Ιταλία θα καταλάβετε τη σημασία της δομής των φυτών

δομή στον κήπο σφαιρικά δέντρα σε σειρές

Δίνεται μεγάλη προσοχή σε αυτό στην παράδοση σχεδιασμού αυτής της χώρας. Οι φράκτες και τα διάφορα σχήματα εκφράζουν έντονα τη συμμετρία. Αυτό το παράδειγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα σε μικρά περιβάλλοντα.

Μεσογειακό κυπαρίσσι

Σε αυτή την περίπτωση, το κυπαρίσσι τοποθετήθηκε σε βεράντα οροφής. Εδώ η δομική τους ικανότητα χρησιμοποιήθηκε στο μέγιστο. Μέσα σε αυτή τη μικρή περιοχή λειτουργούν σαν τα άκρα ενός ενιαίου σώματος.

Σε αυτή την περίπτωση τα κυπαρίσσια κόπηκαν από το σχήμα ενός στυλό Verdance Fine Garden Design

δομή στον κήπο στενά κομψά κυπαρίσσια λευκές τουλίπες

Σφενδάμι μπάλας

Σχεδόν δεν υπάρχει πιο κατάλληλο φυτό για μικρές εκτάσεις.

Αυτό το δέντρο μπορεί να φυτευτεί μόνο του σε ένα κομμάτι γρασίδι ή σε μια σειρά κατά μήκος ενός μονοπατιού

δομή στον κήπο ανοιχτό πράσινα φύλλα σφενδάμου

Τα φλογερά κόκκινα φύλλα του σφενδάμου – φωτίζουν τη διάθεση

δομή στον κήπο αχνό φωτιά κόκκινο απίστευτη αντίθεση

Buxus

Το Buxus (πυξάρι) μπορεί να ονομαστεί ο βασιλιάς της δομής των φυτών. Αυτό το είδος διαφέρει πολύ από το εκλεκτό κυπαρίσσι και το εκλεπτυσμένο σφενδάμι. Δείχνει ένα φυσιολογικά πυκνό και τοξωτό σχήμα και έχει μικρά, δερμάτινα, σκούρα πράσινα φύλλα.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη δομή ενός κήπου

δομή στον κήπο σφαιρικοί θάμνοι πυξάρι

Εξαιρετική δομή για τους λάτρεις των κυμάτων

δομή στον κήπο όμορφα κύματα πράσινο

Αυτός ο τύπος φυτού χαρακτηρίζεται επίσης από καλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και είναι εύκολο στη φροντίδα. Δύσκολα μπορείτε να κάνετε καλύτερη επιλογή για τον κήπο.

Με το Buxus μπορείτε να δημιουργήσετε φιγούρες διαφορετικών σχημάτων στον κήπο (σφαίρες, ζώα και άλλα).

Η τυπική χρήση του φυτού Buxus είναι σε φυτεμένες παρτέρες ή άλλους κήπους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την αυστηρή δομή.

Το πυξάρι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ζωντανούς φράχτες

δομή στον κήπο πυξάρι υπέροχα σχήματα

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί συχνά να αναδιαμορφωθεί και να αναδιαμορφωθεί, οπότε αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους σχεδιαστές.

Πραγματική δάφνη

Αυτό το φυτό μπορεί επίσης να κοπεί πολύ έντονα. Με τα χοντρά, αρωματικά, σκούρα πράσινα φύλλα του, είναι μια υπέροχη βάση για συνθέσεις. Έτσι μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε για τη δομή των κήπων.

Ένας μεγάλος θάμνος δάφνης κάνει τη μεγάλη διαφορά

δομή στον κήπο του πραγματικού θάμνου δάφνης

Πραγματική λεβάντα

Σχεδόν τόσο στιβαρό όσο το Busux και όχι λιγότερο δημοφιλές, η λεβάντα είναι υπέροχη για τη δομή κήπων. Χαρακτηρίζεται από φύλλα σε σχήμα βελόνας και το όμορφο, πλούσιο χρώμα του. Πρέπει να φροντίζετε αυτά τα φυτά πολύ ξεχωριστά. Κάθε θάμνος πρέπει να διαμορφωθεί σε μισοφέγγαρο.

Μια απόλαυση για τις αισθήσεις

δομή στον κήπο λεβάντα για ωραίο άρωμα

Έχετε κάνει ήδη την επιλογή σας για ένα εργοστάσιο πλαισίωσης; Perhapsσως ένα από αυτά τα παραδείγματα ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή σας; Or βρήκατε ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους άλλους ως δομή; Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε.

Τέλεια δομή και όμορφα τριαντάφυλλα Φωτογραφία από Dawn Sarasin

δομή στον κήπο πυξάρι και πολύχρωμα τριαντάφυλλα