Η ντάλια είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές φθινοπωρινό λουλούδι όχι μόνο εδώ στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Συχνά αποκαλείται «βασίλισσα του τέλους του καλοκαιριού» και «μαγικός βολβός». Αλλά όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, το όμορφο λουλούδι κήπου δεν έχει μόνο τους λάτρεις του, αλλά και μερικούς αντιπάλους. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τα άνθη τους και να ονομάσουν τις ντάλιες «παλιομοδίτικες». Ωστόσο, αυτό είναι απλώς απόδειξη ότι οι ντάλιες δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Είτε επαινούνται είτε επιπλήττονται. Αλλά συχνά ξεχνά κανείς ότι αυτές οι ομορφιές του κήπου έχουν τα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Στη συνέχεια, θέλουμε να αποκαλύψουμε αυτά ακριβώς και να σας παρουσιάσουμε 5 ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τις ντάλιες. Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για τα υπέροχα λουλούδια του κήπου;?

Ακολουθεί μια ματιά στα ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τις ντάλιες.

Dahlias Λίγα γνωστά γεγονότα για το Dahlias Most Beautiful Garden Flower Queen Of Late Summer

Οι ντάλιες έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Αλλά τι είναι ιδιαίτερο για τις ντάλιες και πώς να φροντίσετε σωστά αυτά τα λουλούδια κήπου μπορείτε να το βρείτε εδώ. Τα υπέροχα λουλούδια των ντάλιων κοσμούν τους κήπους, τα μπαλκόνια και τα πάρκα μας και μας εμπνέουν με τα χρώματα τους. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά τα όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια που πιθανότατα δεν γνωρίζετε.

Κολλήστε το και μάθετε τα παρακάτω συναρπαστικά στοιχεία για τις ντάλιες.

Είτε έξω στον κήπο είτε μέσα σε ένα βάζο, οι ντάλιες τραβούν αμέσως την προσοχή όλων.

Ντάλια ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τα λουλούδια ντάλια διαφορετικών χρωμάτων σε διακοσμήσεις τραπέζι βάζων υπέροχα τραβήγματα ματιών

5 Λίγα γνωστά γεγονότα για τις Ντάλιες που πρέπει να γνωρίζετε

Γεγονός # 1: Υπάρχουν χιλιάδες τύποι ντάλιες

Υπάρχουν πάνω από 35 διαφορετικοί τύποι ντάλιες και άλλες 20.000 καλλιεργούμενες ποικιλίες. Αυτά ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος, το μοτίβο λουλουδιών και την ομοιότητά τους με άλλα λουλούδια. Είναι γνωστή η επιστημονική διαίρεσή του σε 15 τάξεις ή 4 ενότητες. Οι ντάλιες είναι επίσης δημοφιλείς με το όνομα τζωρτζίνια. Βρίσκονται κυρίως στη Νότια Αμερική, όπου αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους στα οροπέδια στο Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Κολομβία. Στην κουλτούρα του κήπου αυτά τα λουλούδια έχουν υψηλή διακοσμητική αξία. Οι ντάλιες είναι επίσης πολύ δημοφιλείς ως κομμένα λουλούδια επειδή φέρνουν ζεστά χρώματα και καλή διάθεση στο εσωτερικό.

Ως κομμένα λουλούδια, οι ντάλιες έχουν υψηλή διακοσμητική αξία.

Dahlias Λίγα γνωστά γεγονότα για το Dahlias in Glass Vase Cut Flowers έχουν υψηλή διακοσμητική αξία

Γεγονός # 2: Οι ντάλιες ταξινομήθηκαν αρχικά ως λαχανικά

Τα Ντάλια πήραν το όνομά τους από τον Σουηδό βοτανολόγο Άντερς Νταλ (1751 – 1789). Στην πραγματικότητα κατηγοριοποίησε αρχικά τα λουλούδια ως λαχανικά λόγω των βρώσιμων κονδύλων τους. Αυτά πρέπει να έχουν γεύση σαν μείγμα πατάτας και ραπανάκι. Δεδομένου ότι δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε! Αναφέρεται επίσης ότι οι βολβοί της ντάλια έχουν πολύ έντονη γεύση που εμποδίζει όλες τις αισθήσεις. Επιπλέον, η υφή τους πρέπει να είναι ινώδης. Η συμβουλή μας: κρατήστε τα χέρια σας μακριά και μην δοκιμάσετε τους κόνδυλους από το όμορφο λουλούδι του κήπου! Απολαύστε την ομορφιά των λουλουδιών και όχι τη γεύση!

 Επιπλέον, πιστεύεται ότι τα φύλλα της ντάλιας είναι επίσης βρώσιμα.

Λίγα γνωστά γεγονότα για τη Ντάλια Πιστεύεται ότι τα φύλλα της Ντάλια είναι βρώσιμα

Γεγονός # 3: Οι ντάλιες είναι μια υπέροχη διακόσμηση δωματίου σε πολλές εκδηλώσεις

Οι ντάλιες χρησιμοποιούνται ως διακοσμήσεις τραπεζιών σε διάφορες εκδηλώσεις. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν τραπέζια και περβάζια παραθύρων. Τα λουλούδια φαίνονται πάντα καλά σε ψηλά, κομψά βάζα. Οι ντάλιες είναι μια δημοφιλής διακόσμηση τραπεζιού, ειδικά στις γιορτές του γάμου, όχι μόνο λόγω της εμφάνισής τους, αλλά και λόγω της συμβολικής τους σημασίας. Υπόσχονται αγάπη, ευτυχία και υγεία. Κατά τη βικτοριανή εποχή, οι ντάλιες ήταν σύμβολο δέσμευσης και αιώνιος δεσμός. Σήμερα χρησιμοποιούνται επίσης ως κοσμήματα σε διάφορες εκδηλώσεις για να αντιπροσωπεύσουν την εσωτερική δύναμη, τη δημιουργικότητα και την κομψότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει σχεδόν ένας φθινοπωρινός γάμος χωρίς αυτά τα όμορφα λουλούδια στα τραπέζια. Χρησιμοποιούνται επίσης για κονκάρδες.

 Οι καλύτερες διακοσμήσεις τραπεζιών για γάμους το φθινόπωρο!

Dahlias Λίγα γνωστά γεγονότα για την Dahlias Τα καλύτερα διακοσμητικά τραπεζιού για φθινοπωρινούς γάμους

Γεγονός # 4: Οι ντάλιες κατάγονται από την Κεντρική Αμερική και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες

Το Dahlia pinnata είναι το εθνικό λουλούδι του Μεξικού, επειδή το φυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1615 σε αρχαία έγγραφα αυτής της χώρας. Οι πρώτοι κόνδυλοι στάλθηκαν στην Ευρώπη από Ισπανούς εποίκους στο Μεξικό. Πριν από την εφεύρεση της ινσουλίνης (1921), οι κόνδυλοι ντάλιας χρησιμοποιήθηκαν για να εξισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φρουκτόζη. Τα πέταλα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ξηρού δέρματος, λοιμώξεων, εξανθημάτων και τσιμπημάτων εντόμων.

Γνωρίζατε ότι οι ντάλιες έχουν επίσης θεραπευτικές ιδιότητες?

Ντάλια Λίγα γνωστά στοιχεία για τις ντάλιες έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τους διαβητικούς κόνδυλους Πέταλα για δερματικά προβλήματα

Γεγονός # 5: Δεν υπάρχουν πράγματα όπως οι μπλε ντάλιες

Τα λουλούδια της Ντάλια έρχονται σε κάθε χρώμα εκτός από το μπλε. Η προσπάθεια να αναπτυχθούν μπλε ντάλιες δεν έχει πετύχει ακόμα. Ωστόσο, αυτά τα λουλούδια έρχονται σε πολλά άλλα χρώματα. Οι περισσότερες αποχρώσεις ποικίλλουν από λευκό και απαλό ροζ έως κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο έως μοβ και μοβ. Μερικές φορές τα λουλούδια είναι μονόχρωμα, αλλά πάντα ιδιαίτερα φωτεινά. Υπάρχουν ποικιλίες ντάλια των οποίων τα άνθη είναι ραβδωτά ή στίγματα. Υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτή την εξωτική ομορφιά – δεν μπορεί να αντέξει τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το όνειρο κάθε καλλιεργητή ντάλιας είναι να βρει τουλάχιστον μία ανθεκτική στον παγετό ή μια μπλε ποικιλία. Αλλά πρέπει ακόμα να περιμένουμε για αυτό!

 Οι ντάλιες χαρακτηρίζονται από την ποικιλία των χρωμάτων τους.

Τα Dahlias ελάχιστα γνωστά γεγονότα για την ποικιλία των ντάλιων σε όμορφα πορτοκαλί λουλούδια σε ένα ξύλινο τραπέζι

Με ένα όμορφο μπουκέτο ντάλιες λέτε στον εκλεκτό σύντροφό σας: “Για πάντα δικός σας!”

Dahlias Λίγα γνωστά γεγονότα για την Dahlias Όμορφη ανθοδέσμη Δήλωση αγάπης Πίστη Ευτυχία

 Η ντάλια λέγεται ότι είναι το τυχερό λουλούδι του ζωδίου Τοξότης στο ζώδιο.

Ντάλια Λίγα γνωστά γεγονότα για ντάλιες ευαίσθητα ροζ πέταλα το τυχερό λουλούδι από το ζώδιο Τοξότης

 Οι ντάλιες φέρνουν περισσότερο χρώμα στους τέσσερις τοίχους σας.

Ντάλια Λίγα γνωστά γεγονότα για ντάλιες σε απαλό πορτοκαλί σε ένα γυάλινο βάζο με πολύχρωμες διακοσμήσεις δωματίων

 Όσο πιο πολύχρωμο, τόσο πιο όμορφο!

Τα Ντάλια ελάχιστα γνωστά στοιχεία για τις ντάλιες πολύχρωμα σε ένα γυάλινο δοχείο ως διακόσμηση δωματίου