Άχνετε για ένα λουλούδι κήπου που θα ομορφύνει τον εξωτερικό σας χώρο και θα δώσει στο εσωτερικό πιο φυσική φρεσκάδα; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με έξυπνες συμβουλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναφέρουμε τις μαργαρίτες στη σημερινή ανάρτηση. Αυτά είναι αναμφίβολα τα πιο διάσημα και δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο, μετά τη βασίλισσα των λουλουδιών, φυσικά, το όμορφο και απαλά αρωματισμένο τριαντάφυλλο. Τι φαντάζεσαι όμως όταν ακούς τη λέξη μαργαρίτα; Αυτά τα ίσως κομψά λευκά πέταλα είναι τοποθετημένα γύρω από ένα φωτεινό κίτρινο κέντρο; Ναι, αυτό ακριβώς μοιάζει με τη μαργαρίτα, αλλά υπάρχουν περίπου 42 διαφορετικά είδη που διαφέρουν λίγο στην εμφάνισή τους. Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα ευαίσθητα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να έχουν μόνο λευκό χρώμα. Υπάρχουν μαργαρίτες που παράγουν κίτρινα, κόκκινα ή ροζ λουλούδια. Αν σας έχουμε κεντρίσει την περιέργεια, διαβάστε τα παρακάτω 5 ενδιαφέροντα στοιχεία για τις μαργαρίτες που δεν γνωρίζουν όλοι.

 Οι Μαργαρίτες είναι δημοφιλή λουλούδια λιβαδιών και κήπων.

Μαργαρίτες δημοφιλές λιβάδι και κήπος λουλούδια λευκά πέταλα τοποθετημένα γύρω από το κίτρινο κέντρο

Γεγονός # 1: Οι μαργαρίτες μεγαλώνουν παντού

Σήμερα οι μαργαρίτες αναπτύσσονται σε όλα τα μέρη της Ευρώπης. Ωστόσο, προέρχονται αρχικά από τις εύκρατες περιοχές της Ασίας, αλλά τώρα είναι αυτόχθονες σε όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής! Στην πραγματικότητα, με μια εξαίρεση – στην Ανταρκτική δεν μπορούν να βρεθούν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Οι όμορφες μαργαρίτες ανήκουν στην οικογένεια της μαργαρίτας και χαρακτηρίζονται από καλή προσαρμοστικότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουν καλά τόσο σε υγρό όσο και σε ξηρό κλίμα. Εδώ στη Γερμανία μπορείτε να τα βρείτε παντού, για παράδειγμα σε ηλιόλουστες και σκιερές περιοχές. Οι μαργαρίτες αναπτύσσονται εξίσου καλά στο λιβάδι και στον κήπο όπως και ψηλά στα βουνά ή σε επίπεδα, χορταριασμένα χωράφια. Δηλαδή, είναι βασικά πραγματικοί χαμαιλέοντες ανάμεσα στα λουλούδια.

 Τα όμορφα σύνθετα προσαρμόζονται τέλεια σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Οι μαργαρίτες είναι αρκετά μαργαρίτες, καλή προσαρμοστικότητα σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες

 

Γεγονός # 2: Το όνομα αυτών των λουλουδιών σχετίζεται με την εμφάνισή τους

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι γνωστά περίπου 42 είδη που ανήκουν στο γένος των μαργαρίτες. Το επιστημονικό του όνομα είναι Leucanthemum και προέρχεται από το ελληνικό. Το όνομα σημαίνει κάτι σαν “λευκό λουλούδι, το οποίο στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς. Οι περισσότερες μαργαρίτες έχουν λευκά πέταλα, σπάνια μπορεί να έχουν ροζ, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα. Αυτό είναι περισσότερο σπάνιο παρά κανόνας. Οι μαργαρίτες είναι επίσης γνωστές με το αγγλικό τους όνομα ως μαργαρίτα. Αυτό το όνομα προέρχεται από την παλιά αγγλική έκφραση “Daes eage”, που σημαίνει “μάτι της ημέρας”. Το όνομα είναι ένας υπαινιγμός για το πώς αυτά τα λουλούδια κλείνουν τα πέταλά τους το βράδυ και ανοίγουν ξανά το επόμενο πρωί. Αυτά είναι τα πρώτα μάτια στον κήπο που ανοίγουν κάθε πρωί με την ανατολή του ήλιου. Έτσι, αυτό το όνομα ισχύει ακριβώς για αυτήν την ιδιότητα των μαργαριτών.

 Αυτές είναι οι μακροχρόνιες επιτυχίες στους κήπους μας.

Οι μαργαρίτες έξω από το πολυετές αγαπημένο στους κήπους μας είναι τα λευκά λουλούδια

Δεν ευδοκιμούν μόνο στο παρτέρι, αλλά φαίνονται καλά και σε παλιούς κουβάδες.

Μαργαρίτες έξω στο παρτέρι σε παλιούς κουβάδες

 Γεγονός # 3: Οι μαργαρίτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς

Συνήθως χρησιμοποιούμε τις μαργαρίτες ως όμορφη διακόσμηση, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται μέσα στο σπίτι ή έξω στο κρεβάτι του κήπου. Χωρίς αμφιβολία, προσθέτουν περισσότερο χρώμα σε κάθε διακόσμηση και περισσότερη υφή σε κάθε σχέδιο κήπου. Είναι όμως κάτι περισσότερο από απλά κοσμήματα που τραβούν τα βλέμματα. Τα λουλούδια των μαργαρίτες είναι βρώσιμα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε και να διακοσμήσετε τη σούπα ή τη σαλάτα σας. Οι μαργαρίτες είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C. Τα λουλούδια μπορούν να σταματήσουν την αιμορραγία, να ανακουφίσουν τη δυσπεψία και να βοηθήσουν στο βήχα. Είναι δηλαδή ένα αληθινό φάρμακο από τη φύση!

 Αυτά τα υπέροχα μπουκέτα λουλουδιών είναι η τέλεια διακόσμηση τραπεζιού για μια γιορτινή περίσταση, ή?

Λευκά λουλούδια μαργαρίτες σε ανθοδέσμες είναι η τέλεια διακόσμηση τραπεζιού για μια γιορτινή περίσταση

 Οι μαργαρίτες έκοψαν μια ωραία φιγούρα στη λευκή πορσελάνινη κανάτα.

Λευκά λουλούδια μαργαρίτες σε λευκή κανάτα πορσελάνης

 Να ξέρετε ότι αυτά τα λουλούδια έχουν επίσης καλές γαστρονομικές και φαρμακευτικές χρήσεις?

Τα δημοφιλή λουλούδια του λιβαδιού και του κήπου των μαργαριταριών σε κουβάδες ευδοκιμούν με καλές γαστρονομικές και φαρμακευτικές ιδιότητες

 

Γεγονός # 4: Οι μαργαρίτες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις μέλισσες και στους άλλους επικονιαστές

Οι βοτανολόγοι και οι μελισσοκόμοι ισχυρίζονται ότι οι μέλισσες έχουν ένα μαλακό σημείο για τις μαργαρίτες και τα μικρότερα αδέλφια τους, τις μαργαρίτες. Αυτά είναι ακόμη και τα αγαπημένα της λουλούδια. Ο λόγος για αυτό είναι το επίπεδο σχήμα των λουλουδιών, το οποίο οι μέλισσες βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικό. Υπάρχει επίσης άφθονος χώρος στο κίτρινο κέντρο για τους συλλέκτες μελιού να συλλέγουν γύρη και νέκταρ. Επιπλέον, το κίτρινο κέντρο αυτών των λουλουδιών περιέχει στην πραγματικότητα εκατοντάδες μικρότερες ανθοφορίες που σχηματίζουν μια συστάδα. Μόλις βρεθούν εκεί, οι μέλισσες μπορούν να συλλέξουν αποτελεσματικά πολλά τρόφιμα.

 Ελκυστικό αξιοθέατο για τις σκληρά εργαζόμενες μέλισσες.

Οι μαργαρίτες στη γλάστρα έξω στην πίσω αυλή είναι ένα ελκυστικό αξιοθέατο για τις πολυάσχολες μέλισσες

Οι μέλισσες μπορούν να βρουν άφθονη τροφή εδώ και να συλλέξουν γύρη και νέκταρ.

Μαργαρίτες ελκυστικές για τις μέλισσες λευκά πέταλα κίτρινο κέντρο συλλέγουν πολύ γύρη τροφίμων και νέκταρ

 

 Γεγονός # 5: Οι μαργαρίτες είναι συμβολικές

Οι όμορφες μαργαρίτες συμβολίζουν την αθωότητα, την αγνότητα, την πίστη και την απλότητα. Το λευκό χρώμα των λουλουδιών συνδέεται επίσης με την ταπεινότητα και την υπομονή. Η σπάνια εμφανιζόμενη μπλε μαργαρίτα υποδηλώνει άνοιγμα και ειρήνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα μπουκέτο μαργαρίτες είναι η τέλεια χειρονομία για να εκπλήξετε και να εντυπωσιάσετε την αγαπημένη σας μητέρα, γυναίκα ή σύντροφο. Η μαργαρίτα είναι επίσης το λουλούδι γενεθλίων όλων όσων γεννήθηκαν τον Απρίλιο.

Or είναι αυτό το αγαπημένο σας λουλούδι?

 Η πιο φυσική διακόσμηση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους!

Μαργαρίτες τέλεια διακόσμηση σε ένα παλιό ποτιστικό ψευδάργυρο

 Η φύση είναι ο καλύτερος δημιουργός!

Μαργαρίτες άλλα λιβάδια και λουλούδια κήπου σε στρογγυλό πήλινο δοχείο σε μπλε χρώμα

Μαργαρίτες σε γυάλινα αγγεία βάζα στο τραπέζι ως διακόσμηση

Μαργαρίτες μαργαρίτες πράσινα φύλλα σε γυαλί σε ξύλινο σουβέρ

Μαργαρίτες σε ξύλινο κουτί τακτοποιημένες διακοσμήσεις τραπεζιού σε ρουστίκ στιλ

Διακόσμηση τραπεζιού Marguerites έξω από το πράσινο μήλο χόρτο σε ένα παλιό ξύλινο τραπέζι