Το καλοκαίρι θέλουμε να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Δεν έχει σημασία αν προτιμάτε να κολυμπήσετε στην πισίνα του κήπου και να κάνετε παρέα με φίλους ή να αποσυρθείτε στη βεράντα και να απολαύσετε μερικές ώρες με ηρεμία και ησυχία, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς. Τελικά, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο χαλάρωσης και μείωσης του καθημερινού άγχους. Σήμερα θέλουμε να σας δώσουμε μερικές ακόμη ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε άνετα τον ελεύθερο χρόνο σας το καλοκαίρι. Γιατί να μην σχεδιάσετε μια βεράντα σε στιλ boho; Από τη μία πλευρά, αυτό θα εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα και την αντισυμβατική σκέψη σας. Από την άλλη, δεν χρειάζεσαι πολλά για αυτό, γιατί είναι σίγουρο ότι έχεις ήδη τα κατάλληλα έπιπλα και διακόσμηση για ένα τέτοιο δωμάτιο στο σπίτι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας και να σηκώσετε τα μανίκια σας. Θα σας δώσουμε υπέροχες ιδέες σχεδιασμού, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποιες λειτουργούν για εσάς και ποιες όχι!

 Η βεράντα με στυλ boho πρέπει να είναι φιλόξενη και πολύ ζεστή.

Πολυθρόνα από άνετη παλιά έπιπλα από βεράντα σε στιλ Boho

Τι ακριβώς είναι το Boho Style και από πού προέρχεται?

 

Το boho στυλ ή το boho chic είναι ξανά στην τάση εδώ και χρόνια. Βιώνει μια πραγματική αναβίωση, ειδικά στη μόδα και τον εσωτερικό σχεδιασμό, και ως εκ τούτου έχει γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Οι ρίζες του στυλ boho ανάγονται στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 του περασμένου αιώνα, όταν η κοινωνία γνώρισε μια αλλαγή και το κίνημα των χίπις δημιουργήθηκε.

Το αντισυμβατικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, ιδιαίτερα οι φιλόσοφοι, οι ποιητές και οι ζωγράφοι, εν συντομία το λεγόμενο Bohème, οργάνωσαν διανοητικές συζητήσεις και επαναστάτησαν ενάντια στη σκληρή αστική τάξη. Η αντισυμβατική τους σκέψη, το ελεύθερο πνεύμα και η επιβεβαίωση της ζωής ήταν το επίκεντρο αυτού του νέου κινήματος.Αρχικά αναζητούσαν την έμπνευσή τους από τους Τσιγγάνους από τη Βοημία, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη χαρά και την ελευθερία τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο όρος Boho Style προέρχεται από το “Bohemian”. Η λέξη σίγουρα σημαίνει “αντισυμβατικό”, που σημαίνει “μποέμ”. Αυτή είναι μια έκφραση της εσωτερικής επιθυμίας για περισσότερη ελευθερία και joie de vivre στην καθημερινή ζωή.

 Το στυλ boho είναι μια έκφραση της εσωτερικής ώθησης για joie de vivre και ελευθερία.

Boho βεράντα μικρής έκτασης αιώρα μακραμέ στρογγυλό χαλί δύο άσπρες γλάστρες πράσινων φυτών

Τι σημαίνει το στυλ boho στην εσωτερική διακόσμηση?

Αυτό που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 ως απελευθέρωση από τους περιορισμούς της αστικής τάξης εδραιώθηκε στον εσωτερικό σχεδιασμό ως μια νέα μορφή διαβίωσης. Ένας πολύχρωμος συνδυασμός επίπλων, υφασμάτων και σχεδίων χαρακτηρίζει το στυλ boho στο εσωτερικό. Όλα επιτρέπονται εδώ που δημιουργούν μια ζεστή, φιλόξενη και πολύχρωμη ατμόσφαιρα. Δεν σας αποθαρρύνει καν ένας συνδυασμός στυλ, ακόμα κι αν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ δεν ταιριάζουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται αντιφάσεις στο εσωτερικό σε στυλ Boho. Μπορείτε να βάλετε ένα παλιό τραπέζι δίπλα σε έναν μοντέρνο καναπέ ή να φτιάξετε μόνοι σας πολύχρωμα αξεσουάρ σπιτιού. Για παράδειγμα, τα διακοσμητικά κομμάτια DIY σε στυλ boho είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό σας επιτρέπει να εκφράσετε την ατομικότητα και τη δημιουργική σκέψη και να δημιουργήσετε μια πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, όπου σας αρέσει να παραμένετε και που δεν θέλετε να αφήσετε καθόλου! Σύντομα θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτές τις αρχές επίπλωσης και σχεδιασμού στη βεράντα με στυλ boho!

Θα μπορούσατε να ξεχάσετε την ώρα στη βεράντα με στυλ boho!

Boho βεράντα στυλ ταλαντεύονται λευκά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πράσινα φυτά

 Δημιουργήστε μια αρμονική εξωτερική ατμόσφαιρα όπου μπορείτε να νιώσετε χαλαροί.

Boho βεράντα με αρμονική εξωτερική ατμόσφαιρα τραπέζι πάγκο από ξύλο

Πώς να σχεδιάσετε μια βεράντα σε στιλ boho?

Μια βεράντα με στυλ boho μπορεί να είναι το αγαπημένο σας μέρος στην ύπαιθρο, όπου σας αρέσει να υποχωρείτε και να απολαμβάνετε την απόλυτη χαλάρωση. Για αυτό χρειάζεστε έναν επιδέξιο συνδυασμό παλιών και νέων επίπλων, ειδικά κατασκευασμένων από ξύλο και μπαστούνι, συν πολύχρωμα υφάσματα και πολλά διακοσμητικά σε έθνικ στιλ. Για να επιτύχετε μια εμφάνιση “μποέμ”, χρειάζεστε ακόμα μια πρέζα ατομικότητας και αντισυμβατικής σκέψης!

 Παλιά έπιπλα από ξύλο και μπαστούνι καθώς και πολύχρωμα υφάσματα με έθνικ μοτίβα είναι τα απόλυτα must-have στη βεράντα σε στυλ Boho.

Παλιά έπιπλα βεράντας σε στιλ Boho από ξύλο και μπαστούνι

Έπιπλα για τη βεράντα σε στυλ boho:

Παλιά έπιπλα από ξύλο και μπαστούνι είναι πλέον σε ζήτηση για τη βεράντα σε στυλ boho. Πρώτα κοιτάξτε γύρω στο σπίτι και ρίξτε μια ματιά στα παλιά έπιπλα που είναι αχρησιμοποίητα στο υπόγειο ή στη στέγη εδώ και χρόνια. Perhapsσως ανακαλύψετε έναν παλιό ψάθινο καναπέ από την εποχή της γιαγιάς, ο οποίος αξίζει μια νέα ευκαιρία. Μια ψάθινη πολυθρόνα θα διακοσμήσει επίσης τη βεράντα σε στυλ Boho και θα συμβάλει λίγο στη ζεστή ατμόσφαιρα σε εξωτερικούς χώρους. Μια αιώρα ή μια κούνια και μικρά αξεσουάρ σε πλεκτό μοτίβο επίσης κόβουν μια ωραία φιγούρα εκεί. Εδώ εννοούμε ενδιαφέροντα επιτραπέζια φωτιστικά και πλαϊνά τραπέζια που βαθμολογούνται με το μοναδικό τους σχεδιασμό. Αν έχετε ακόμη και ένα ή δύο φαναράκια μαροκινού τύπου, τώρα είναι η ώρα να τα εκθέσετε.

Όμορφα, απαλά χαλιά, αυτοκόλλητα καπάκια καναπέδων και οθόνη μαροκινού στιλ ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή την boho ατμόσφαιρα.

Boho στυλ βεράντα πολύχρωμα υφάσματα πολλά χρώματα χαλί αυτοκόλλητο καναπέ κάλυμμα Paravent σε μαροκινό στιλ

Πολύχρωμο, πολύχρωμο … στυλ Boho στη βεράντα!

Boho στυλ βεράντα χαλί έθνικ μοτίβο πολύχρωμο καναπέ κουβέρτα πολύχρωμα διακοσμητικά μαξιλάρια ευχάριστη ατμόσφαιρα

 

Τα πολύχρωμα υφάσματα κάνουν το στυλ boho στη βεράντα

Τα πολύχρωμα χαλιά με έθνικ μοτίβα είναι απαραίτητα εδώ. Μαλακά μαξιλάρια και κουβέρτες, με ωραίο μοτίβο και με κρόσσια, συμπληρώνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα και δημιουργούν μια φιλόξενη και σπιτική ατμόσφαιρα. Οι διακοσμήσεις τοίχου Macrame μπορούν να τονίσουν τη boho ατμόσφαιρα. Μικρές φιγούρες ζώων σε στυλ vintage το συμπληρώνουν. Τα προτιμώμενα χρώματα σε στυλ boho στη βεράντα είναι όλα φυσικά χρώματα, για παράδειγμα μπεζ, καφέ, πράσινο ελιάς, κακί και ζεστό γκρι. Η παλέτα χρωμάτων συμπληρώνεται περαιτέρω από κορεσμένα χρώματα προφοράς. Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, του κίτρινου, του ιώδους και του φωτεινού μπλε είναι πολύ δημοφιλείς. Δεν θα μπορούσατε να κάνετε λάθος στη βεράντα στυλ boho με απαλά υφάσματα και αυτή τη ζεστή παλέτα χρωμάτων!

 Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε γήινες αποχρώσεις και διακοσμημένα με έθνικ μοτίβα τονίζουν το ελεύθερο πνεύμα στη βεράντα.

Boho βεράντα στυλ πολύχρωμα υφάσματα γήινες αποχρώσεις έθνικ μοτίβα τονίζουν το ελεύθερο πνεύμα

 Μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή σκηνή μόνοι σας για τα μικρά σας.

Boho στυλ βεράντα λίγο χρόνο για τα παιδιά πολύχρωμα χαλιά όμορφα χρώματα έθνικ μοτίβο

Τα όμορφα πράσινα φυτά κάνουν τη βεράντα του στυλ boho να φαίνεται ακόμα πιο φυσική και χαρούμενη.

Τέλος, δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα πράσινα φυτά, γιατί είναι πραγματικοί καλλιτέχνες όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στη βεράντα σε στυλ boho. Φτέρες, φοίνικες κάθε είδους, τυχερός κρίνος και ΣΙΑ φέρνουν μια φρέσκια νότα στη βεράντα και δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα εκεί. Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα αγαπημένα σας φυτά σε γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια και να θαυμάζετε το πράσινο τους κάθε μέρα. Εάν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, σας προτείνουμε έναν κάθετος κήπος  για να δημιουργήσω. Σύντομα θα δείτε τα πράσινα φυτά να σας ευχαριστούν για τη φροντίδα σας με ακόμη πιο πλούσιο πράσινο.

 Περιβάλλετε τον εαυτό σας με καταπράσινα φυτά!

Βεράντα στυλ Boho πολύ κομψό προσκαλώντας περσικό χαλί σε σκούρο κόκκινο πολλά πλούσια πράσινα φυτά ξύλινο σκυλί μπαστούνι

Και απολαύστε τη boho ατμόσφαιρα στη βεράντα σας!

Boho στυλ βεράντας παλιό πολυθρόνα σκαμπό πολύχρωμο χαλί

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το σχεδιασμό μιας βεράντας σε στιλ boho και μπορείτε να έχετε ώρες ηρεμίας όλο το καλοκαίρι! Θέλουμε να σας το ευχηθούμε κι αυτό!

 Περάστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εδώ το καλοκαίρι!

Κρεμαστό φωτιστικό βεράντας σε στιλ Boho από μπαστούνι από πολλά καταπράσινα διακοσμητικά μαξιλάρια έθνικ μοτίβο μακρύ καναπέ

Boho βεράντα στυλ, ξύλινος καναπές τραπεζιού με πολύ πλούσιο πράσινο ευχάριστη ατμόσφαιρα

Χαλί βεράντας στυλ Boho σε γκρι κουνιστό κρεβάτι πολύχρωμα διακοσμητικά μαξιλάρια

Βεράντα στυλ Boho Boho γωνιά χαλάρωσης στην καλυμμένη βεράντα δύο φυτά σε γλάστρες

Χαλί βεράντας σε στιλ Boho σε υπόλευκο και μπορντό καναπέ πολύχρωμο κάλυμμα πολλά πράσινα φυτά κρεμαστή λάμπα

Boho στυλ βεράντα στενό δωμάτιο πολύχρωμα υφάσματα χαλί έθνικ μοτίβο πολλά ξύλο μπαστούνι

Πολυθρόνα βεράντας στυλ Boho από καναπέ μπαστούνι δεξιά πλούσια πράσινα φυτά διακοσμητικά μαξιλάρια

Boho Style Βεράντα Ξύλινο Στέγαστρο Γωνιακό Καναπέ Παλαιό Στρογγυλό Τραπέζι Πλακάκια Κρεμαστό Λάμπα

Boho στυλ βεράντας από ξύλινα πάνελ ξύλινο τραπέζι ξύλινο πάγκο παλιές μεταλλικές καρέκλες πράσινα φυτά μαξιλάρια καθισμάτων