Η εποχή των βοτάνων είναι επίσημα ανοιχτή. Αν σας αρέσει να κάνετε πεζοπορίες στο δάσος με φίλους, τότε το ξέρετε. Στη φύση υπάρχουν πολλά διαφορετικά φρέσκα βότανα που απλά περιμένουν να συλλεχθούν. Έχουν διαφορετικές θεραπευτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα αρώματα. Ο καθένας από εμάς μπορεί να το χρησιμοποιήσει για διαφορετικούς σκοπούς στο νοικοκυριό, για παράδειγμα το στέγνωμα των βοτάνων ή την παρασκευή αρωματικού τσαγιού. Σήμερα όμως θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και να σας παρουσιάσουμε μια υπέροχη DIY ιδέα με φρέσκα βότανα που δεν γνωρίζουν όλοι. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα βότανα; Αυτό αφορά το σημερινό άρθρο. Βήμα προς βήμα, θα σας δείξουμε σε κείμενο και εικόνες πώς μπορείτε να φτιάξετε μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα μόνοι σας. Σήκωσε τα μανίκια και θα δουλέψουμε μαζί. Σύμφωνος?

Όπως πάντα, αναζητούμε δημιουργικές ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Γιρλάντα από διακόσμηση φρέσκων βοτάνων για εσωτερικό έξω

Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκα βότανα από τον κήπο μου για αυτή τη γιρλάντα. Τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν πραγματικό θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό και άνηθο. Ωστόσο, η αρωματική μέντα, το βάλσαμο λεμονιού και ο μαϊντανός εξακολουθούν να ανταγωνίζονται αυτά. Μερικά κοτσάνια λεβάντας ταιριάζουν υπέροχα με αυτή την ιδέα DIY, επειδή εισάγουν ένα λεπτό μοβ χρώμα στη διάθεσή σας και ενισχύουν το άρωμα της γιρλάντας.

Παρακαλώ μην έχετε ενοχμένη συνείδηση ​​ότι κόβετε τα βότανα στον δικό σας κήπο. Αυτά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Επιπλέον, τα φρέσκα βότανα αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποπνέουν το υπέροχο άρωμά τους τουλάχιστον για μέρες.

Με τη σπιτική γιρλάντα σας από βότανα μπορείτε να διακοσμήσετε το δείπνο ή το τραπεζάκι στο σπίτι και να φρεσκάρετε τον αέρα μέσα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη γιρλάντα στο τραπεζάκι του καφέ έξω. Εκεί χρησιμεύει ως ένα πραγματικό μάτι αφενός και αφετέρου μπορείτε να απολαύσετε πλήρως το φρέσκο, κάπως ανακουφιστικό άρωμα των βοτάνων κάθε μέρα. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχετε ένα πραγματικό highlight που τραβά αμέσως την προσοχή και μυρίζει ωραία. Πολλά εξαρτώνται από τα βότανα που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ορισμένα βότανα διώχνουν τα κουνούπια και άλλα έντομα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Χρειάζεστε μόνο μερικά πράγματα για τη γιρλάντα σας με φρέσκα βότανα.

Τα απαραίτητα υλικά κάνουν μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα

  • Πώς να φτιάξετε μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα?

Η δημιουργία μιας γιρλάντας από φρέσκα βότανα είναι εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Αυτή η ιδέα DIY είναι επίσης κατάλληλη για αρχάριους. Επιπλέον, όταν φτιάχνετε τη γιρλάντα, έχετε την απόλυτη ελευθερία να αναμίξετε τα αγαπημένα σας βότανα και να τα συνδυάσετε όπως θέλετε. Εδώ μπορείτε να λάβετε απλές οδηγίες βήμα προς βήμα.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε μια γιρλάντα από βότανα:

  • φρέσκα βότανα
  • μια μπάλα νήματος ή κάνναβης
  • Σύρμα για στεφάνια λουλουδιών
  • Lantαλίδι φυτών
  • Φτιάξτε μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα βήμα προς βήμα

Μετρήστε και κόψτε σύρμα 15 εκατοστών.

Φτιάξτε μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα

Πρώτα πρέπει να μετρήσετε λίγο σύρμα (περίπου 15 εκατοστά) και να κόψετε αυτό το μήκος.

Φτιάξτε μια δέσμη με βότανα

Φτιάξτε ένα σωρό βότανα για να φτιάξετε γιρλάντα

Στη συνέχεια, φτιάχνετε την πρώτη σας δέσμη με βότανα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μερικά στελέχη από τα βότανα που προτιμάτε και δέστε τα μεταξύ τους. Υποτίθεται ότι θα στρίψετε το σύρμα γύρω από τους μίσχους. Στη συνέχεια κόβετε τα άκρα των στελεχών μέχρι να είναι ίσια. Το πρώτο σας πακέτο είναι έτοιμο μέχρι στιγμής!

Τώρα πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας πόσα τέτοια πακέτα χρειάζεστε για τη γιρλάντα σας. Δηλαδή, πρέπει να καθορίσετε το μήκος της γιρλάντας εκ των προτέρων. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και δημιουργείτε αρκετές ακόμη δέσμες φρέσκων βοτάνων.

 Δέστε τη δέσμη με σύρμα και σπάγκο.

Φτιάξτε μια γιρλάντα, δέστε σφιχτά με νήματα από σύρμα

Δέστε δέσμη δίπλα στη δέσμη

Δέσιμο γιρλάντα με φρέσκα βότανα δέσμη δίπλα στη δέσμη

Τώρα πρέπει να συνδέσετε τα μεμονωμένα πακέτα για να σχηματίσετε μια γιρλάντα. Χρησιμοποιήστε το σύρμα και το νήμα για να το φτιάξετε. Θα χρειαστεί να τυλίξετε το σπάγκο περίπου τέσσερις έως πέντε φορές για να βεβαιωθείτε ότι η δέσμη είναι δεμένη σφιχτά. Αλλά μην κόψετε το καλώδιο ακόμα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την επόμενη δέσμη βοτάνων λίγα εκατοστά κάτω από την πρώτη, έτσι ώστε να επικαλύπτονται. Στη συνέχεια, μπορείτε να τυλίξετε το σύρμα και να σπάσετε ξανά γύρω από τους μίσχους της δεύτερης δέσμης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε και να αλλάξετε τη θέση των δεμάτων από αριστερά προς τα δεξιά μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μήκος της γιρλάντας.

Η γιρλάντα σας με φρέσκα βότανα θα είναι σύντομα έτοιμη!

Φτιάξτε μια γιρλάντα από φρέσκα βότανα βήμα προς βήμα

Όταν φτάσετε στο τέλος, τοποθετήστε την τελευταία δέσμη προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της προηγούμενης. Βιδώστε τους μίσχους της δέσμης κάτω από τα φύλλα της τελευταίας δέσμης και ασφαλίστε με σύρμα. Κόψτε την περίσσεια σύρματος και νήματος.

 Τώρα παρουσιάστε τη δημιουργία σας!

Γιρλάντα από φρέσκα φώτα τσαγιού φωτίζει

Οι γιρλάντες από βότανα είναι ένας πολύπλευρος και όμορφος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον απέραντο φυσικό πλούτο του κήπου σας ως διακόσμηση. Επομένως, τοποθετήστε τη νεαρή γιρλάντα από φρέσκα βότανα ως κεντρικό στοιχείο στο εσωτερικό ή εξωτερικό σας τραπέζι. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε το φρέσκο ​​άρωμα της φύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας. Γιατί φρέσκα βότανα δεμένα σε γιρλάντα μυρίζουν υπέροχα για λίγες μέρες. Προσθέστε μερικά φαναράκια και η διακόσμησή σας για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα ήταν τέλεια!

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συνδυάσετε μια γιρλάντα από βότανα. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλή τύχη!

 Μπορείτε να φτιάξετε ασυνήθιστη διακόσμηση για το σπίτι σας από φρέσκα βότανα

Φτιάξτε τα δικά σας φρέσκα βότανα για το σπίτι σας

 Τα βότανα μπορούν να δεθούν σε δέσμες σε ελάχιστο χρόνο.

Δέστε τα βότανα σε τσαμπιά, κλείστε, διακοσμήστε

 Κλείστε τις δέσμες με βότανα και η διακόσμησή σας είναι έτοιμη!

 Διακοσμητικές δέσμες βοτάνων κρεμούν ένα διαφορετικό είδος γιρλάντα από φρέσκα βότανα

 Αυτή η διακόσμηση φτιαγμένη από φρέσκα βότανα αποπνέει υπέροχα αρώματα που σε κάνουν να σκέφτεσαι πεζοπορίες στο δάσος και λιβάδια

Διακοσμητική γιρλάντα φρέσκα βότανα υπέροχα αρώματα