σωστή φροντίδα για το dracaena dragon tree σε κεραμική γλάστρα

Σωστή φροντίδα για τη Δράκαινα

Σήμερα μιλάμε για ένα είδος φυτού δράκου με το λατινικό όνομα “Corn Dracaena”. Σε ένα εσωτερικό, το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπέροχο βλέμμα στο πλαίσιο της εσωτερικής διακόσμησης.

Το φυτό είναι ανθεκτικό στο ασθενές φως και δεν χρειάζεται εκτεταμένη συντήρηση. Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά στον καθαρισμό του αέρα μέσα. Το φυτό Corn Dracaena έχει ξυλώδεις μίσχους. Συχνά αυτά πωλούνται με τη μορφή τριών ραβδιών διαφορετικών μεγεθών.

Το dracaena καλαμποκιού έχει ψηλό και στενό σχήμα και πλούσια εμφάνιση. Εξαιτίας αυτού, ταιριάζει τέλεια σε μια στενή γωνία ή σε μια περιοχή με πολλή κίνηση.

Σε αυτό το παραδοσιακό σαλόνι του Λος Άντζελες, το φυτό τοποθετήθηκε στη μικρή θέση στο τέλος του καναπέ. Μοιάζει με δέντρο.

Φυσικό περιβάλλον

Δράκαινα προέρχεται από την τροπική Αφρική, στην περιοχή μεταξύ Σουδάν και Μοζαμβίκης, δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού και στα νοτιοδυτικά της Αγκόλα. Ανθίζει στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ταιριάζει απόλυτα ακόμη και με το βιομηχανικό στυλ

σωστή φροντίδα για τη δρακάνα σε βιομηχανικό περιβάλλον

Το νεαρό φυτό Dracaena έχει αρνημένο στέλεχος με ροζέτα φύλλων. Μόλις η αναπτυσσόμενη άκρη ανθίσει ή κοπεί ή τραυματιστεί, τα κλαδιά αρχίζουν να σχηματίζονται.

Η ανάπτυξη των στελεχών εξελίσσεται με επακόλουθα αυξανόμενα επεισόδια. Αλλά η άνθηση δεν λειτουργεί συνήθως σε οικιακές συνθήκες. Ωστόσο, μπορείτε να ενθαρρύνετε το σχηματισμό των στελεχών με κλάδεμα.

Οι διαφορετικές μορφές

Μια γνωστή και πολύ δημοφιλής ποικιλία είναι η Massangeana. Έχει μια κεντρική, πλατιά, πράσινη λωρίδα λωρίδας στη μέση του φύλλου.

Το αρχικό είδος έχει συμπαγή πράσινα φύλλα και το είδος Lindenii – μια πράσινη λωρίδα στη μέση και κιτρινοπράσινα φύλλα.

Πολύ αυθεντικό στην αφρικανική τέχνη από την Diane Lumpkin Design

Η διατήρηση της dracaena ανανεώνει σωστά το γραφείο του σπιτιού

Μια μελέτη της NASA για τον καθαρό αέρα έδειξε ότι το φυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα. Αφαιρεί πολύ αποτελεσματικά τη φορμαλδεhyδη. Αυτό μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα είδη οικιακής χρήσης, όπως ρητίνη φορμαλδεhyδης και καπνός τσιγάρου, ξυλόλιο και τούλι.

Πράσινο και κομψό

φροντίστε σωστά την dracaena καταπράσινη αντίθεση στο μινιμαλιστικό διάδρομο

Πώς να φροντίσετε σωστά το dracaena καλαμποκιού?

Θερμοκρασία: Αυτό δεν πρέπει να είναι κάτω από τους 12 βαθμούς, αλλά το φυτό αισθάνεται πιο ευτυχισμένο στα 21.

φωτισμός: Πρέπει να το παίρνετε όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να μην μεγαλώσει πολύ. Έτσι μπορεί να στερεωθεί σε μικρές γωνίες ή σε κόγχες.

Μια άλλη λύση είναι η έμμεση ηλιοφάνεια

φροντίστε σωστά τη dracaena ως υπαίθριο φυτό

Νερό: Εδώ πρέπει επίσης να προχωρήσετε ανάλογα με την περίπτωση. Θα πρέπει να ποτίζετε σχολαστικά μία φορά κάθε επτά ή δέκα ημέρες, ή όταν το χώμα αισθάνεται έως και ένα εκατοστό στεγνό στην αφή. Σε καμία περίπτωση το νερό δεν πρέπει να περιέχει φθόριο.

Οι ρίζες είναι επιφανειακές και κοντά στα καλάμια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ρίχνετε νερό δίπλα σε κάθε άτομο, ώστε να φροντίζονται όλοι καλά. Εάν τα φύλλα κιτρινίσουν ή πέσουν, μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικού νερού.

Γη: Χρησιμοποιήστε καλά στραγγισμένο χώμα για γλάστρες.

Σίτιση: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα μία φορά το μήνα. Αυτό πρέπει να περιέχει ένα ισορροπημένο μείγμα αζώτου, ποτασιμίου και φωσφόρου.

Σαν γενικός κανόνας: Το Corn Dracaena αντιστέκεται σε πολλές από τις τυπικές ασθένειες που επηρεάζουν τα φυτά. Εάν το φυτό σας μολυνθεί με ακάρεα ή κοριούς, μπορείτε να τα ψεκάσετε με μείγμα νερού και σαπουνιού πιάτων για να εξαλείψετε το πρόβλημα.

Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός ή εάν το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό, τα φύλλα μπορεί να γίνουν καφέ. Το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης να προέλθει από πάρα πολύ άμεσο φως.

Προσπαθήστε να μιμηθείτε τη φυσική ατμόσφαιρα (υγρασία 40%) του φυτού ψεκάζοντας το φυτό με νερό θερμοκρασίας στο σπίτι κατά καιρούς.

Απλά να είστε προσεκτικοί με το σχέδιο στο δωμάτιο

dracaena φροντίζοντας σωστά το βότσαλο κόκκινο δοχείο φυτών

Να είστε προσεκτικοί με τα κατοικίδια ζώα, καθώς μερικά μπορεί να δηλητηριαστούν από αυτά. Θα πρέπει λοιπόν να συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό. Διαφορετικά σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

dracaena φροντίζοντας σωστά τα κοραλλιογενή μαξιλάρια και τις πλατείες ματζέντα