Πριν ξεκινήσει ο πρώτος παγετός, όλοι οι λάτρεις των λουλουδιών και οι κηπουροί χόμπι πρέπει να σκεφτούν πώς να αποκτήσουν τα φυτά τους σε γλάστρες τον ερχόμενο χειμώνα. Πολλοί τύποι λουλουδιών δεν μπορούν να επιβιώσουν από τις θερμοκρασίες κατάψυξης εδώ, οπότε πρέπει να πάνε στα χειμερινά διαμερίσματα. Αυτά περιλαμβάνουν τα δημοφιλή γεράνια μας. Μετά την αφθονία των λουλουδιών τους το καλοκαίρι, που είναι μια πραγματική απόλαυση για τα μάτια, πρέπει να τα φέρετε μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σίγουρα θέλετε να θαυμάσετε τις πολύχρωμες ανθοφορίες αυτών των λουλουδιών και του χρόνου, έτσι δεν είναι; Στη συνέχεια, συνεχίστε να διαβάζετε τις παρακάτω συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα γεράνια σας να περάσουν τον χειμώνα αλώβητα. Στη συνέχεια, αναφέρουμε επίσης πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρουμε τα γεράνια στη χειμερινή τους περίοδο. Δείχνουμε επίσης δύο κοινές μεθόδους για το πώς να διαχειμάζουμε τα γεράνια. Κολλήστε το και μάθετε για τη χειμερία νάρκη αυτών των δημοφιλών λουλουδιών! Ωστόσο, συμβουλές γενικής φροντίδας για αυτά τα λουλούδια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Χειμώνας γεράνια: Αυτά είναι πολυετή φυτά που προτιμούν ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για το χειμώνα τους.

Τα γεράνια αδρανοποιούν τις ρίζες μπάλες παίρνουν επιπλέον χώμα αφαιρούν λουλούδια και κόβουν πίσω φύλλα

Γιατί είναι σημαντικό να διαχειμάζετε σωστά τα γεράνια σας?

Τα δημοφιλή λουλούδια σε γλάστρες που κοσμούν τους κήπους και τις βεράντες μας τους καλοκαιρινούς μήνες ονομάζονται στην πραγματικότητα επίσημα πελαργόνια. Προέρχονται αρχικά από το νότιο τμήμα της Αφρικής. Καλλιεργούνται και φροντίζονται στην Ευρώπη από τον 17ο αιώνα.

Τα γεράνια είναι πολύ δημοφιλή σε εμάς. Μπορείτε να τα δείτε σε όλη τη Γερμανία σε γλάστρες ή κουτιά με λουλούδια σε μπαλκόνια ή βεράντες. Ανθίζουν ακούραστα μέχρι το φθινόπωρο και εντυπωσιάζουν με τα λεπτά λευκά λουλούδια τους. Πορτοκαλί, κόκκινο ή μοβ. Τα γεράνια μπορούν να αντέξουν τον ελαφρύ παγετό, αλλά δεν είναι ανθεκτικά στο χειμώνα. Ως εκ τούτου, πρέπει να τα μεταφέρετε στα χειμερινά τρίμηνα στα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου. Έτσι τα όμορφα φυτά σας σε γλάστρες βρίσκονται σε καλά χέρια και εξοικονομείτε τον εαυτό σας αγοράζοντας καινούρια την επόμενη άνοιξη.

 Τα γεράνια μπορούν να μείνουν έξω μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή μέσα Οκτωβρίου σε ζεστό καιρό.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες και ανθίζουν καλά μέχρι τον Οκτώβριο

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φέρετε τα γεράνια στα χειμερινά τους διαμερίσματα?

Όταν ο πρώτος παγετός πλησιάζει και οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν τη νύχτα, τότε πρέπει να προετοιμάσετε τα λουλούδια για το χειμώνα. Δεν έχουμε τις πρώτες θερμοκρασίες ψύξης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, αλλά αυτό διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Ο σωστός παγετός, δηλαδή οι νυχτερινές θερμοκρασίες κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου, δεν έρχονται εδώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αλλά η συμβουλή μας είναι, μην περιμένετε την τελευταία στιγμή και φέρτε τα γεράνια στα χειμωνιάτικα διαμερίσματα νωρίτερα!

 Τα γεράνια φροντίζουν εύκολα τα φυτά.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες με εύκολη φροντίδα και κλάδεμα με κλέφτες

Τα δημοφιλή φυτά σε γλάστρες θα πρέπει σύντομα να μεταφερθούν στους χειμερινούς μήνες.

Προετοιμάστε δημοφιλή φυτά σε γλάστρες για να ξεχειμωνιάσουν τα γεράνια και φέρτε τους τα χειμερινά διαμερίσματα

Πού μπορούν να κοιμηθούν τα γεράνια σας?

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν καλύτερα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το υπόγειο ή μια μη θερμαινόμενη σοφίτα. Κατά τους χειμερινούς μήνες, στα φυτά αρέσουν οι θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 10 βαθμών Κελσίου, αλλά όχι υψηλότερες. Εάν είναι πολύ ζεστό, τα γεράνια μπορούν να φυτρώσουν νωρίς, κάτι που είναι σίγουρα ανεπιθύμητο. Δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε ή να τα γονιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης τους. Τα γεράνια είναι πραγματικά αργά ξυπνώντας! Μπορείτε να βγάλετε αυτά τα λουλούδια μόνο από τα χειμερινά τους τέλη Φεβρουαρίου / αρχές Μαρτίου και να τα τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου στο σπίτι. Αυτό θα διευκολύνει τον εγκλιματισμό σας. Μπορούν να βγουν ξανά έξω από τα μέσα Μαΐου!

 Πρέπει να προετοιμάσετε τα γεράνια σας για το χειμώνα.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες για να προετοιμαστούν για το χειμώνα

Πώς να ξεχειμωνιάσετε τα γεράνια?

Μέρος της φροντίδας των γερανιών είναι να τα διαχειμάζουμε σωστά. Κατ ‘αρχήν, υπάρχουν δύο συνήθεις μέθοδοι για να φέρουμε αυτά τα όμορφα φυτά σε γλάστρες τον κρύο χειμώνα. Μπορείτε είτε να τα αφήσετε στο λουλούδι είτε να τα συσκευάσετε ξεχωριστά. Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτούνται μερικές προετοιμασίες. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φυτά από το δοχείο τους. Κρεβάτι λουλουδιών ή κουτί λουλουδιών και χτυπήστε το χαλαρό χώμα. Στη συνέχεια, κόψτε όλους τους βλαστούς σε περίπου 10 εκατοστά. Είναι καλή ιδέα να αφήνετε δύο έως τρεις κόμβους ανά βλαστό κατά το κλάδεμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε και τα φύλλα γερανιού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε πιθανές ασθένειες κατά τους χειμερινούς μήνες και ταυτόχρονα ελαχιστοποιείτε την εξάτμιση. Στη συνέχεια, μπορείτε να τυλίξετε τις ρίζες σε ένα μείγμα άμμου και γλάστρου.

It’sρθε η ώρα να βγάλουμε το φυτό από το δοχείο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, βγάζουν το φυτό από τη γλάστρα

 Στη συνέχεια, κόψτε τους βλαστούς απότομα με τους κοπτήρες.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες με ψαλίδια κλαδέματος και κόβουν τους βλαστούς

 Στη συνέχεια, αφαιρέστε την ξηρή γη από τις ρίζες.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες αφαιρώντας το ξηρό χώμα από τις ρίζες

Στη συνέχεια, πρέπει να τυλίξετε κάθε ριζική μπάλα είτε σε εφημερίδα είτε σε πλαστική σακούλα.

Τα γεράνια αδρανοποιούν τα δημοφιλή φυτά σε γλάστρες φθείρονται τυλίγοντας κάθε ριζική μπάλα σε μια πλαστική σακούλα

Τώρα έχετε μια επιλογή για το πώς να ξεχειμωνιάσετε τα γεράνια. Στο πρώτη μέθοδος Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάθε μεμονωμένο φυτό πρέπει να τυλίγεται σε εφημερίδα και να τοποθετείται σε κουτί. Εκεί περνούν τους χειμερινούς μήνες χωρίς να ποτίζονται ή να γονιμοποιούνται. ο δεύτερη μέθοδος, μετά από το οποίο μπορείτε να ξεχειμωνιάσετε τα γεράνια εξοικονομεί χώρο. Τα φυτά θα αποκοιμήσουν τον χειμώνα. Για να το επιτύχετε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε ξανά το ξηρό χώμα από τη ρίζα και να το βάλετε σε μια σακούλα ή μια σακούλα κατάψυξης. Στη συνέχεια, κλείστε την τσάντα με λίγο σύρμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κρεμάσετε τα γεράνια ανάποδα σε ένα βολικό μέρος όπου θα μείνουν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα γεράνια μπορούν επίσης να αδρανοποιήσουν σε γλάστρες εάν φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος αφού κοπούν.

Αδρανοποιήστε γεράνια, κόψτε τα δημοφιλή φυτά σε γλάστρες και αφήστε τα να αδρανοποιήσουν σε γλάστρες

 Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα χειμωνιάτικα γεράνια?

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κόψετε νέα μοσχεύματα από τους κλαδεμένους βλαστούς γερανιών και να τα φυτέψετε αμέσως σε μικρά δοχεία. Ωστόσο, τα μοσχεύματα πρέπει να παραμείνουν σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου το χειμώνα ή σε ένα ζεστό και φωτεινό μέρος στο σπίτι. Απλώς πρέπει να ποτίζονται από καιρό σε καιρό. Νέα φυτά βγαίνουν από αυτό την άνοιξη.

Τα περισσότερα γεράνια χρειάζονται επίσης ανοιξιάτικο κλάδεμα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο κελάρι, τα φυτά σχηματίζουν αυτό που είναι γνωστό ως Geiltriebe. Αυτό συμβαίνει ακριβώς στις περιπτώσεις που η αποθήκευση ήταν ζεστή και σκοτεινή ή πολύ ελαφριά και δροσερή. Τα Geiltriebe είναι επιμήκεις, λεπτοί, ανοιχτό πράσινοι βλαστοί. Πρέπει να αφαιρεθούν την άνοιξη, επειδή δεν μπορούν να σχηματιστούν λουλούδια από αυτά!

Ελπίζουμε ότι έχετε τώρα αρκετές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τα γεράνια σας πρέπει να αδρανοποιήσουν. Απλώς εκτιμήστε τον καιρό στην περιοχή σας και ξεκινήστε! Τα φυτά σας θα σας ευχαριστήσουν για την τρέχουσα φροντίδα σας με όμορφα λουλούδια το επόμενο έτος!

 Με την κατάλληλη φροντίδα και το χειμώνα, τα γεράνια δεν μπορούν ποτέ να μαραθούν ή να πεθάνουν.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες μαραίνονται αν δεν τα φροντίζουν καλά

Την άνοιξη τα φυτά δείχνουν ξανά τα υπέροχα άνθη τους.

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες την άνοιξη και δείχνουν υπέροχα λουλούδια

 Τα γεράνια έχουν μια ρουστίκ αίσθηση. Τα όμορφα λουλούδια του μου θυμίζουν πάντα τα παιδικά μου χρόνια στη χώρα. αυτοί επίσης?

Τα γεράνια ξεχειμωνιάζουν δημοφιλή φυτά σε γλάστρες με μια ρουστίκ αίσθηση που φέρνει αναμνήσεις από την παιδική ηλικία στη χώρα