Οι έμπειροι κηπουροί χόμπι γνωρίζουν: μετά την άφιξη της άνοιξης και με τον ηλιόλουστο καιρό, ξεκινά η νέα περίοδος κηπουρικής! Για όλους, αυτό σημαίνει πολλή δουλειά σε εξωτερικούς χώρους που είναι επίσης διασκεδαστική. Ωστόσο, η κηπουρική σχετίζεται επίσης με δυσάρεστο πόνο στην πλάτη. Τώρα όμως τελείωσε! Ένα νέο υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας κατακτά τους κήπους και τις αυλές του εξοχικού σπιτιού και προκαλεί αίσθηση! Το ιδιαίτερο σε αυτό δεν είναι μόνο το μοναδικό σχήμα αυτών των υπερυψωμένων κρεβατιών, αλλά και τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προσφέρουν για όλους τους λάτρεις της κηπουρικής. Σήμερα επικεντρωνόμαστε σε αυτές τις ειδήσεις στον κήπο και αναφέρουμε ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με αυτό. Μείνετε συντονισμένοι όταν σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον!

 Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας εξασφαλίζει την άνεση στον κήπο σας.

Ανυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας από ξύλο, κυκλικό καλάθι κομπόστ στη μέση. Άνεση κατά την κηπουρική

Τι είναι ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα τρύπας κλειδιού?

Η λεγόμενη κηπουρική κλειδαρότρυπας μπορεί να είναι μια νέα τάση εδώ στην Ευρώπη, αλλά αυτή η ελαφριά παραλλαγή της επίπονης κηπουρικής υπάρχει στην πραγματικότητα από το 1990. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια σε μη παραδοσιακή μορφή σχεδιάστηκαν στην Αφρική. Αυτό προσέφερε στον πληθυσμό σε περιοχές ξηρασίας με φτωχό έδαφος μια νέα ευκαιρία να καλλιεργήσουν φρέσκα λαχανικά και μαγειρικά βότανα.

Wasταν μια λαμπρή ιδέα! Επειδή τα αφρικανικά υπερυψωμένα κρεβάτια έχουν βασικό σχήμα σχήματος U, αλλά μια είσοδος στο ενσωματωμένο δοχείο παρέχεται στη μέση. Έτσι δεν πατάτε ποτέ στο κρεβάτι και έχετε εύκολη πρόσβαση τόσο στο δοχείο όσο και στα καλλιεργημένα λαχανικά ή βότανα. Το δοχείο στη μέση χρησιμοποιείται ως σωρός κομποστοποίησης. Είναι πολύ απλό, απορρίμματα κουζίνας ή κήπου ρίχνονται εκεί και χύνεται νερό πάνω του. Ο σχηματισμός κομπόστ πραγματοποιείται στο δοχείο, έτσι ώστε το υπερυψωμένο κρεβάτι να λιπαίνεται συνεχώς καλά.

Μια εντυπωσιακή ιδέα για τον λαχανόκηπο που έχει πολλούς νέους θαυμαστές.

Το υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας μοιάζει με κλειδαρότρυπα

Δεδομένου ότι το καλάθι κομπόστ (φαίνεται από ψηλά) μοιάζει με μια τρύπα, από εδώ προέρχεται το όνομα υπερυψωμένο κρεβάτι κλειδαρότρυπα! Το πραγματικό κρεβάτι κήπου γύρω από την τρύπα είναι γεμάτο με χώμα κήπου και άλλα λιπασματοποιήσιμα υλικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε κάτι αμέσως!

Ένα τέτοιο υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας είναι ένα πραγματικό αξιοθέατο στον κήπο!

Υπερυψωμένο κρεβάτι σε ορθογώνιο σχήμα γκρι ξύλινα πάνελ με πραγματική ατραξιόν στον κήπο

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός υπερυψωμένου κρεβατιού σε σχήμα κλειδαρότρυπας για εσάς;?

Κατ ‘αρχήν, αυτό είναι ένα πραγματικό υπερυψωμένο κρεβάτι σε ειδική μορφή. Όπως όλα τα άλλα υπερυψωμένα κρεβάτια, δεν απαιτείται σκάψιμο ή όργωμα εκεί. Δηλαδή, γλιτώνεις πολύ κόπο και δουλειά! Δεν χρειάζεται να σκύβετε συνεχώς κατά την κηπουρική, ώστε να μπορείτε να γλιτώσετε την πλάτη σας και να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη. Αυτά είναι σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα των υπερυψωμένων κρεβατιών εδώ. Επιπλέον, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας είναι οικολογικό και φιλικό προς τον προϋπολογισμό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ή μερικά τέτοια κρεβάτια μόνοι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Επιπλέον, το καλάθι κομπόστ προσφέρει έναν δυσδιάκριτο τρόπο τροφοδοσίας των φυτών με τα επείγοντα θρεπτικά συστατικά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεστε ξεχωριστό κάδο κομποστοποίησης. Η τοποθέτηση στρώσεων χώματος κήπου και οργανικής ύλης στο υπερυψωμένο κρεβάτι θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε λιγότερη άρδευση.

 Λόγω όλων των πλεονεκτημάτων του, ονομάσαμε το υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα τρύπας λαμπρή ιδέα!

Υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας έξυπνη ιδέα σχεδιασμού πολλά πλεονεκτήματα νεαρός άνδρας που καλλιεργεί λαχανικά

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα κρεβατάκι με κλειδαρότρυπα?

Παρόμοια με την κατασκευή ενός κανονικού υπερυψωμένου κρεβατιού, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε τον δικό σας μίνι κήπο με κλειδαρότρυπα. Το έργο DIY εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, τον χώρο και τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Ευτυχώς, η διαδικασία είναι απλή και άμεση.

  • Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία

Βρείτε ένα σχετικά επίπεδο μέρος. Αποφύγετε τις χαμηλές περιοχές όπου μπορεί να συγκεντρωθεί νερό. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο για το πολύ ιδιαίτερο υπερυψωμένο κρεβάτι σας.

Ανυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας σε ένα ηλιόλουστο μέρος στον κήπο στρογγυλό σχήμα νεαρού σκύλου

2) Προσδιορίστε το σχήμα και το μέγεθος του υπερυψωμένου κρεβατιού σε σχήμα κλειδαρότρυπας

Ενώ τα περισσότερα υπερυψωμένα κρεβάτια σε σχήμα κλειδιού έχουν σχήμα κρεό, μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα που ταιριάζει στο χώρο σας στον κήπο. Αν και τα ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα είναι επίσης δημοφιλή, τα κυκλικά υπερυψωμένα κρεβάτια παραμένουν το χτύπημα! Απλά βεβαιωθείτε ότι η διάμετρος δεν είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε όλα τα φυτά σας. Δώστε αρκετό χώρο στη μέση για να εγκαταστήσετε εκεί το καλάθι κομποστοποίησης. Προς το παρόν, μπορείτε να βρείτε έτοιμα μοντέλα τέτοιων κρεβατιών σε διαδικτυακά καταστήματα. Εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό, θα παραλείψετε τα επόμενα δύο βήματα.

  • Δημιουργήστε το καλάθι κομπόστ σας

Χρησιμοποιήστε ένα διάτρητο υλικό, όπως σύρμα κοτόπουλου, για να δημιουργήσετε ένα καλάθι κομπόστ. Θα πρέπει να είναι μερικά εκατοστά ψηλότερα από τους τοίχους του υπερυψωμένου κρεβατιού σας. Δέστε το με κορδόνια ή φερμουάρ και τοποθετήστε το στη μέση του υπερυψωμένου κρεβατιού.

Το καλάθι κομπόστ είναι ένα σημαντικό στοιχείο του υπερυψωμένου κρεβατιού σε σχήμα κλειδαρότρυπας.

Ανασηκωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας Καλάθι κομπόστ είναι σημαντικό στοιχείο Καλλιέργεια λαχανικών και μαγειρικών βοτάνων

4) Χτίστε τους τοίχους

Μπορείτε να φτιάξετε το υπερυψωμένο κρεβάτι από την κλειδαρότρυπα σας από διάφορα υλικά. Εδώ τίθενται υπό αμφισβήτηση τούβλα, πέτρες, πέτρες ή ξύλο. Ο στόχος κατά την κατασκευή είναι να φτάσετε σε ύψος περίπου ένα μέτρο. Εάν οι τοίχοι είναι πορώδεις, βάλτε ένα στρώμα χαρτονιού στο εσωτερικό. Αυτό βοηθά!

  • Προσθήκη χώματος ή / και άλλων υλικών

Εάν γεμίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας με χώμα κήπου σε σχήμα κλειδαρότρυπας, τότε απλά πρέπει να το γεμίσετε μέχρι την κορυφή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίπασμα σε στρώσεις (χρησιμοποιώντας τη μέθοδο λαζάνια). Στη συνέχεια, καλύψτε το με ένα στρώμα χώματος. πλήρης!

 Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το ύψος του κρεβατιού της κλειδαρότρυπας.

Το υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας χτισμένο από πέτρες κάδους κομποστοποίησης ποικίλλει στη μέση με το ύψος

Τι μπορείτε να μεγαλώσετε σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας?

Αφού δημιουργήσετε το νέο υπερυψωμένο κρεβάτι σας, είστε έτοιμοι να το φυτέψετε. Maybeσως θέλετε να έχετε μερικά από τα αγαπημένα σας λουλούδια εκεί. Φυλλώδη λαχανικά και μικρότερα λαχανικά με ρίζες όπως καρότα, κρεμμυδάκια, παντζάρια και ραπανάκια ευδοκιμούν επίσης στο υπερυψωμένο κρεβάτι. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα φυτά κήπου όπως φασόλια και κολοκύθες. Η συμβουλή μας είναι: επιλέξτε φυτά κήπου που έχουν ελκυστικά φύλλα και λουλούδια. Με αυτόν τον τρόπο, το υπερυψωμένο κρεβάτι σας σε σχήμα κλειδαρότρυπας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο βλέμμα στον κήπο!

Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδί έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κηπουρική.

Υπερυψωμένο κρεβάτι σε στρογγυλό σχήμα κλειδαρότρυπας σχεδιασμένο για να διευκολύνει την κηπουρική

Συμπέρασμα: Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας είναι μια καινοτομία στους κήπους μας. Σκοράρει με το ιδιαίτερο σχήμα του, είναι εύκολο στη φροντίδα και οικολογικό. Αλλά είναι πολύ καλό για τους μεγαλύτερους χόμπι κηπουρούς, επειδή προστατεύει την πλάτη τους και αποτρέπει τον πόνο!

 Θέλετε να δημιουργήσετε ένα τόσο υπερυψωμένο κρεβάτι?

Ανασηκωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας, τετράγωνο σχήμα, μεγαλώνουν ένα καλάθι κομπόστ στη μέση των καυτερών πιπεριών βοτάνων

Δημιουργήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας από ξύλινα πάνελ. Καλλιεργήστε λαχανικά σε κύκλο

Ανυψωμένο κρεβάτι σε σχήμα κλειδαρότρυπας σε κυκλικό καλάθι κομπόστ στη μέση μεγαλώνουν λουλούδια λαχανικών