Οι χόμπι κηπουροί σημειώνουν! Η καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών στον κήπο είναι μεγάλη διασκέδαση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να τα συγκομίζετε την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε τα υγιή συστατικά, η γεύση και το άρωμά τους να διατηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας βοηθήσουμε με συμβουλές για το πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε χόμπι κηπουρός πρέπει να είναι πολύ εξοικειωμένος με το εποχιακό ημερολόγιο και πρέπει να επιλέξει τον καλύτερο χρόνο συγκομιδής για τα λαχανικά του κήπου του. Εάν δεν είστε σίγουροι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τα λαχανικά του κήπου σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με έξυπνες συμβουλές που βασίζονται στο εποχιακό ημερολόγιο. Αν προσέξετε αυτό, σύντομα θα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα και αρωματικά προϊόντα από τον δικό σας κήπο. Η λίστα μας περιλαμβάνει λαχανικά όπως ντομάτες, καλαμπόκι, σκόρδο, αγγούρι, πατάτες, καυτερές πιπεριές και κρεμμύδια. Αυτό το άρθρο δεν περιλαμβάνει κανένα είδος φρούτων, αυτά έρχονται σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς ξεκινάει η εποχή του τρύγου!

 Γνωρίστε τις καλύτερες συνθήκες για να μαζέψετε λαχανικά στον κήπο σας και να τα διατηρήσετε φρέσκα σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο?

Καλλιέργεια λαχανικών Συγκομιδή καρότων ραπανάκι ασκαλώνια στο κρεβάτι σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

  • Πότε να μαζέψετε ντομάτες ανάλογα με το εποχιακό ημερολόγιο?

Γιατί οι ντομάτες κήπου έχουν τόσο καλή γεύση; Η εξαιρετική γεύση και η φρέσκια μυρωδιά τους προέρχονται από την πλήρη ωρίμανση στον ήλιο. Επιλέξτε ώριμες, ζουμερές ντομάτες κάθε φορά, θα έρθουν κατευθείαν από το φυτό στο πιάτο σας.

 Rριμες, μόλις μαζεμένες ντομάτες έρχονται κατευθείαν από τον κήπο στην κουζίνα.

Σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο, οι ώριμες ντομάτες συλλέγονται από τον κήπο απευθείας στην κουζίνα

Χρόνος συγκομιδής: Ο χρόνος συγκομιδής ποικίλλει, αλλά οι περισσότερες ποικιλίες είναι έτοιμες για συλλογή από τα μέσα Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο. Πώς ξέρετε όμως ότι οι ντομάτες είναι ώριμες; Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε κατά νου: 1) το χρώμα τους είναι κορεσμένο, οι ντομάτες είναι κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες και 2) αφαιρούνται εύκολα από το στέλεχος.

Συμβουλές αποθήκευσης: Διατηρήστε τις μαζεμένες ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου, κάθε ψύξη θα μειώσει τη γεύση και την υφή τους. Εάν ο παγετός είναι επικείμενος, μαζέψτε όλες τις ντομάτες, ακόμη και αν είναι εντελώς πράσινες. Φυλάξτε τα σε μια δροσερή περιοχή γύρω από το σπίτι, τα περισσότερα από αυτά τελικά θα ωριμάσουν.

 Ομορφιά κατευθείαν από τη φύση! Έτσι μοιάζει ένα ώριμο καλαμπόκι στο στάχυ!

Εποχιακό ημερολόγιο Τα λαχανικά συλλέγουν ώριμο καλαμπόκι στο στάχυ Ομορφιά κατευθείαν από τη φύση

  • Πότε πρέπει να μαζεύεται το καλαμπόκι σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο;?

Οι παθιασμένοι χόμπι κηπουροί σίγουρα καλλιεργούν επίσης καλαμπόκι στον κήπο, επειδή ξέρουν να εκτιμούν τις ιδιότητές του. Το καλαμπόκι μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή να βράσει και να σερβιριστεί με τηγάνισμα ή σαλάτα λαχανικών. Το καλαμπόκι στη σχάρα είναι μια λιχουδιά για κάθε βράδυ μπάρμπεκιου και οικογενειακή συγκέντρωση. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και έχουν υπέροχη γεύση.

 Σας κάνει καλό το καλαμπόκι στη σχάρα με μια αντίστοιχη βουτιά?

Cornητό καλαμπόκι στο στάχυ με τη βουτιά συγκομίζουν καλό φαγητό σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

Χρόνος συγκομιδής: η σπορά καλαμποκιού την άνοιξη φέρνει αποδόσεις από τα μέσα Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε να πείτε ότι το καλαμπόκι στο στάχυο είναι ώριμο αφαιρώντας τα πράσινα φύλλα. Όταν οι πυρήνες έχουν καλό σχήμα και κίτρινο χρώμα, είναι καιρός να μαζέψετε το καλαμπόκι.

Συμβουλές αποθήκευσης: Ορισμένες ποικιλίες καλαμποκιού διατηρούν τη γλυκύτητά τους περισσότερο από άλλες, συχνά παλαιότερες, ποικιλίες που μαλακώνουν από τη στιγμή της συγκομιδής τους. Αποθηκεύστε το μαγειρεμένο καλαμπόκι στο στάχυ στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε λευκά για έως και ένα χρόνο.

Το σκόρδο έχει υπέροχη γεύση για πολλούς ανθρώπους και είναι υγιεινό!

Το Knollauch έχει καλή γεύση είναι υγιής συγκομιδή σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

  • Συγκομίζετε σκόρδο σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

Εάν δεν σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του σκόρδου και γνωρίζετε τις υγιεινές ιδιότητες αυτών των λαχανικών, έχετε σίγουρα τουλάχιστον ένα κρεβάτι κήπου στο σκόρδο έξω στην αυλή. Με το δικό σας ώριμο και ζουμερό σκόρδο από τον κήπο σας, μπορείτε να καρυκεύσετε το φαγητό σας όπως εσείς επιθυμείτε και να το απολαύσετε με γεύση! Το σκόρδο ταιριάζει με κάθε χορταστικό πιάτο και είναι πάντα η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Κάτι λείπει εδώ, έτσι δεν είναι;» Οι υπέροχα ζεστές σκελίδες σκόρδου χρειάζονται περίπου εννέα μήνες από την καλλιέργεια έως τη συγκομιδή. Αλλά ο χρόνος αναμονής σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Έχετε επίσης κρεβάτι κήπου με σκόρδο; Εδώ κάθε προσπάθεια αποδίδει.

Διατηρήστε τα ραπανάκια σκόρδου στο κρεβάτι του κήπου Συγκομιδή σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

Χρόνος συγκομιδής: Το εποχιακό ημερολόγιο λέει: Σε αντίθεση με τους βολβούς σκόρδου που καλλιεργούνται την άνοιξη, το σκόρδο που φυτεύεται το φθινόπωρο είναι πολύ πιο νόστιμο. Μπορεί να συγκομιστεί το επόμενο καλοκαίρι, από τα τέλη Ιουλίου ή μετά. Συνειδητοποιείτε ότι το σκόρδο σας είναι ώριμο μετά τους βολβούς – πρέπει να είναι γεμάτα και σφιχτά. Μόλις οι κορυφές των φυτών αρχίσουν να γίνονται καφέ, σκάψτε έναν κόνδυλο για να ελέγξετε την κατάσταση ωριμότητας. Όταν οι κόνδυλοι είναι παχύ, δεν συρρικνώνονται, τότε είναι έτοιμοι για συγκομιδή.

Συμβουλές αποθήκευσης: Οι ώριμοι, μόλις συγκομισμένοι κόνδυλοι (με φύλλα) μπορούν να διατηρηθούν σε ζεστό, σκιερό μέρος για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Στη συνέχεια κόψτε τις άκρες. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σκόρδο σε δροσερό μέρος για έως και έξι μήνες.

 Χρειάζεστε φρέσκα αγγούρια σε κάθε κουζίνα όπου ακολουθείτε υγιεινή διατροφή.

Τα φρέσκα αγγούρια είναι ότι πρέπει σε κάθε κουζίνα, φρεσκοκομμένα σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

  • Πότε να συγκομίζετε πράσινα αγγούρια σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο?

Τα αγγούρια είναι απλά ότι πρέπει σε κάθε λαχανόκηπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια φρέσκια σαλάτα ή τουρσί. Ναι, τα πράσινα λαχανικά μπορούν να κονσερβοποιηθούν για να φτιάξουν σπιτικά, ζουμερά αγγούρια. Or χρησιμοποιείτε φρέσκα, τραγανά αγγούρια για τη διατροφή σας σε μια μέρα χαμηλών υδατανθράκων; Τα τραγανά αγγούρια μπορούν να μαζευτούν σε οποιοδήποτε στάδιο. Προσοχή όμως μην τα αφήσετε να μεγαλώσουν πολύ και να ωριμάσουν.

 Σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι καλύτερες εποχές για τη συγκομιδή αγγουριών στον κήπο.

Συγκομίζετε αγγούρια στον κήπο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

Χρόνος συγκομιδής: τα αγγούρια αναπτύσσονται έντονα στη ζέστη του καλοκαιριού. Με τακτική συγκομιδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα αμπέλια θα παράγουν επίσης νέα αγγούρια στις αρχές του φθινοπώρου. Πώς αναγνωρίζετε το επίπεδο ωριμότητάς σας; Το ακανθώδες, ανώμαλο δέρμα ενός μικρού αγγουριού λειαίνει. Ωστόσο, τα μικρά αγγούρια έχουν λίγο ζεστή και ξινή γεύση. Οι περισσότερες ποικιλίες φτάνουν στο ιδανικό τους μέγεθος περίπου 3 εκατοστά σε διάμετρο και έχουν μήκος 15 έως 20 εκατοστά.

Συμβουλή αποθήκευσης: Μπορείτε να διατηρήσετε αυτά τα λαχανικά φρέσκα σε δροσερό μέρος για έως και μια εβδομάδα.

Ένας κήπος χωρίς πατάτες δεν είναι κήπος!

Καλλιεργήστε πατάτες στον κήπο σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο

  • Πότε είναι έτοιμες οι πατάτες για συγκομιδή;?

Σας αρέσει να ετοιμάζετε γκρατέν πατάτας ή ίσως πουρέ πατάτας με σκόρδο; Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα αγαπημένα πιάτα με προϊόντα από τον δικό σας κήπο. Μπορείτε να μαζέψετε πατάτες σε όλα τα πιθανά μεγέθη – από τις μικρές νέες πατάτες μέχρι τις καλοσχηματισμένες στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.

Χρόνος συγκομιδής: Σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο, ο καλύτερος χρόνος συγκομιδής για τις πατάτες είναι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Αυτά συμπληρώνουν το καθημερινό σας μενού, σας παρέχουν δύναμη και σας γεμίζουν. Μπορείτε να μαζέψετε νέες πατάτες δύο εβδομάδες μετά την ανθοφορία των φυτών. Οι πατάτες αποθήκευσης είναι ώριμες όταν οι κορυφές της πατάτας κιτρινίσουν, πράγμα που σημαίνει ότι τα φύλλα του φυτού μαραίνονται ελαφρώς.

Συμβουλές αποθήκευσης: Οι πατάτες θα παραμείνουν φρέσκες περισσότερο εάν παραμείνουν στο έδαφος. Αλλά μην ποτίζετε ξανά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μετά τη συγκομιδή, οι ώριμες πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν σε δροσερό, σκοτεινό, υγρό μέρος (για παράδειγμα στο κελάρι) για δύο εβδομάδες ή περισσότερο. Η ιδανική χειμερινή αποθήκευση για αυτόν τον τύπο λαχανικών είναι το σκοτάδι και οι δροσερές θερμοκρασίες από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου..

Μου αρέσει να τρώω κάτι πικάντικο?

Φάτε καυτερές πιπεριές πάπρικας καλλιεργήστε λαχανικά σύμφωνα με την εποχιακή συγκομιδή του ημερολογίου

  • Συγκομίζουμε πιπεριές και καυτερές πιπεριές

Σε κάποιους αρέσει το πικάντικο φαγητό. Ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την ομάδα; Στη συνέχεια, αρωματίστε το πιάτο σας με καυτερές πιπεριές που σίγουρα θα σας κάνουν να μυρίσετε. Η ευκρίνεια ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και το βαθμό ωριμότητας.

Χρόνος συγκομιδής: Ανάλογα με το εποχιακό ημερολόγιο, όλα τα είδη πιπεριών μπορούν να συγκομιστούν από το καλοκαίρι έως τον πρώτο παγετό. Πώς ξέρετε ότι οι πιπεριές και οι καυτερές πιπεριές σας είναι ώριμες; Κάθε λοβός φτάνει στο μέγεθός του και αρχίζει να χρωματίζεται. Στη συνέχεια, έχουν επίσης μια εξαιρετική, πολύ φρέσκια γεύση. Ωστόσο, οι περισσότερες ποικιλίες πάπρικας είναι νόστιμες σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Συμβουλές αποθήκευσης: Πριν από τον πρώτο παγετό, επιλέξτε όλες τις πιπεριές (ακόμη και τις μικρές). Οι φρέσκες πιπεριές μπορούν να διαρκέσουν μία εβδομάδα ή περισσότερο, αλλά σε καλά διατηρημένο μέρος. Η πάπρικα και οι καυτερές πιπεριές μπορούν ακόμα να καταψυχθούν, να στεγνώσουν ή να τοποθετηθούν σε ποτήρια.

Τα κρεμμύδια πρέπει να συγκομίζονται σε διαφορετικούς χρόνους σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο, ανάλογα με την ποικιλία.

Καλλιεργήστε κρεμμύδια σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο. Συνεχίστε τη συγκομιδή σωστά

– Η καλλιέργεια και η συγκομιδή κρεμμυδιών απαιτεί υπομονή

Όποιος θέλει να μεγαλώσει και να θερίσει κρεμμύδια χρειάζεται υπομονή. Χρειάζονται τουλάχιστον 4 μήνες για να ωριμάσουν οι κόνδυλοι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες που διαφέρουν κυρίως σε σχήμα, χρώμα και γεύση. Πριν μεγαλώσετε αυτά, κάντε μια έρευνα για τα χαρακτηριστικά τους επίσης.

Καλύτερος χρόνος συγκομιδής σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο: αρχές καλοκαιριού έως φθινόπωρο. Είναι εύκολο να ελέγξετε τον βαθμό ωριμότητας των κρεμμυδιών: όταν τα σωληνοειδή φύλλα κιτρινιστούν και στριφτούν ελαφρώς, είναι καιρός να μαζέψετε τους κονδύλους. Αλλά αν θέλετε να επιλέξετε μικρά ασκαλώνια, μπορείτε να το κάνετε όταν οι βλαστοί έχουν ύψος 20 εκατοστά.

Συμβουλές αποθήκευσης: Κρατήστε τα κρεμμύδια σε σκιερό και ξηρό μέρος ή στο κελάρι για μερικές εβδομάδες. Μόλις στεγνώσουν τα δέρματα, κόψτε τις κορυφές και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Τα κρεμμύδια που μόλις συγκομίστηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν όμορφες πλεξούδες και στη συνέχεια να τα κρεμάσουν για να στεγνώσουν κάτω από ένα θόλο. Με αυτή τη φυσική διακόσμηση τονίζετε τον ρουστίκ χαρακτήρα του εξωτερικού σας χώρου .

Τώρα ξέρετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για συγκομιδή, ανάλογα με το εποχιακό ημερολόγιο για κάθε λαχανικό. Αποθηκεύστε σωστά τη συγκομιδή σας και έχετε φρέσκα λαχανικά όλο το χειμώνα.

Εκείνοι που τους αρέσουν οι χορτοφαγικές συνταγές σχάρας θα πάρουν τα χρήματά τους εδώ.

Τα ψητά λαχανικά όχι μόνο έχουν καλή γεύση για χορτοφάγους, είναι και υγιεινά

Υπάρχουν διάφορα είδη ντομάτας, αλλά όλα έχουν τόσο φρέσκια και νόστιμη και είναι πολύ, πολύ υγιεινά!

Σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο, διαφορετικά μέρη συγκομίζουν ντομάτες, όλες πολύ φρέσκες και νόστιμες

Ρωτήστε πότε μπορείτε να μαζέψετε τα μεμονωμένα λαχανικά σύμφωνα με το εποχιακό ημερολόγιο.Λαχανικά καρότα