Το σώμα μας διαθέτει πολλούς μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Όλο και περισσότεροι γιατροί και επαγγελματίες υγείας καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Πολλά συμπτώματα ασθένειας εκπληρώνουν αυτή τη βιολογική λειτουργία. Ακολουθούν δύο παραδείγματα: Η εφίδρωση είναι αντανακλαστικό για την αποτοξίνωση του σώματος. Ο πυρετός καταπολεμά τη φλεγμονή. Προς το παρόν, οι θεραπευτικές πρακτικές που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοθεραπείας προτιμώνται ολοένα και περισσότερο. Η σάουνα και το ατμόλουτρο ανήκουν σε αυτήν την ομάδα. Για κάποιο χρονικό διάστημα η σπηλιά αλατιού ήταν γνωστή ως χώρος χαλάρωσης και η θεραπεία των χρόνιων συμπτωμάτων έχει μεγάλη ζήτηση εκεί. Είναι κάτι καινούργιο για εσάς; Είστε περίεργοι; Στη συνέχεια, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας!

Η ατμόσφαιρα των σπηλαίων αλατιού είναι συνήθως πολύ χαλαρωτική

Ένα πολύ καλό αλάτι σπήλαιο αλατιού

Τι είναι μια σπηλιά αλατιού?

Το Salzgtotte είναι ένα πολύ ευχάριστο δωμάτιο, στο οποίο μπορείς να μπεις κανονικά με τα καθημερινά σου ρούχα. Κάθεσαι σε μια άνετη καρέκλα και μένεις εκεί για περίπου 40 λεπτά. Το πάτωμα, οι τοίχοι και η οροφή είναι καλυμμένα με αλάτι. Αυτό και μόνο δημιουργεί μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε τέλεια.

Θα ήταν καλύτερα να αφήσετε το τηλέφωνο και το tablet στην άκρη ή ακόμα και έξω. Σίγουρα θέλετε ένα διάλειμμα από το άγχος και την πίεση που προκαλούν τα κύματα της τεχνολογίας της πληροφορίας! Συχνά στη σπηλιά του αλατιού υπάρχει ευχάριστη, συγκρατημένη ελαφριά και πολύ χαλαρωτική μουσική. Τα φυσικά άλατα με θεραπευτικά αποτελέσματα κατανέμονται μέσω του αέρα με τη μορφή αερολυμάτων αλατιού σε τακτά χρονικά διαστήματα από μια μηχανή, τη λεγόμενη γεννήτρια αερολύματος αλατιού. Απλά κάθεσαι εκεί και χαλαρώνεις ή διαβάζεις κάτι. Εισπνέετε τα αερολύματα και έρχονται επίσης στο σώμα σας μέσω του δέρματός σας.

Το αλατισμένο σπήλαιο με φόντο τη θάλασσα μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν άλλο κόσμο για 40 λεπτά

Ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο αλατιού - σπήλαιο αλατιού

Μια θεραπεία με μακρά ιστορία

Εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε πρόβλημα με την υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Ωστόσο, υπήρξαν στιγμές που δεν είχατε καθόλου πρόσβαση σε αυτό. Η ανακάλυψη του αλατιού, μαζί με αυτό των μετάλλων, επέφερε πραγματικά μια επανάσταση στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. Χιλιάδες χρόνια πριν ήταν ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους για τους οποίους οι άνθρωποι έκαναν ακόμη και πολέμους. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η ικανότητα του αλατιού να διατηρεί τα τρόφιμα. Έχει επίσης θετική επίδραση στον μεταβολισμό μας και άρα στην υγεία. Η θεραπεία σε σπηλιές αλατιού δεν είναι επίσης μια σύγχρονη ανακάλυψη. Στο παρελθόν ταξιδεύατε πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσετε να πάρετε φυσικά και να περάσετε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι τα άλατα από σπηλιές αλατιού, ειδικά σε συνδυασμό με ορισμένα μέταλλα, θεραπεύουν το σώμα μας. Σε τεχνητές σπηλιές αλατιού, αυτή η φυσική διαδικασία αποκαθίσταται σε μια τεχνητή ατμόσφαιρα και η επίδρασή της ενισχύεται από τη συσκευή αερολύματος αλατιού.

Οι αλατισμένες σπηλιές έχουν συχνά ηλιακά και άλλα θετικά σύμβολα ως διακόσμηση

υγιεινός τρόπος ζωής - εξαιρετικό σετάκι αλατιού για παιδιά

Θετική επίδραση

Η παραμονή στη σπηλιά του αλατιού έχει θετικές επιδράσεις σε ολόκληρο το σώμα. Μπορείτε να το νιώσετε πρώτα στους αεραγωγούς: τα κρυολογήματα, οι εποχιακές αλλεργίες και η ιγμορίτιδα επηρεάζονται θετικά. Όλα τα προβλήματα του δέρματος – από σπυράκια και κηλίδες έως μεγαλύτερα εξανθήματα – θα μπορούσαν να θεραπευτούν με μόνιμες επισκέψεις στο αλατοσπήλαιο. Μετά από όλα, με μια μόνιμη επίσκεψη, όλες οι διαδικασίες του σώματος ομαλοποιούνται. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ασθένεια που να μην επηρεάζεται θετικά από αυτήν. Άλλωστε, το σπήλαιο αλατιού έχει πολύ ευεργετική επίδραση στην ψυχολογική μας κατάσταση. Οι τακτικές επισκέψεις σε σπηλιές αλατιού συνιστώνται ως συμπληρωματική θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα.

Στις αλατισμένες σπηλιές έχετε συνήθως την ευκαιρία να καθίσετε σε άνετες καρέκλες

Ζήστε υγιεινά - ένα υπέροχο σπήλαιο αλατιού

Πόσο συχνά μπορείτε να μπείτε στο σπήλαιο αλατιού;?

Μπορείτε να πηγαίνετε στη σπηλιά του αλατιού πρακτικά κάθε μέρα. Φυσικά, αυτό δεν είναι πολύ βολικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Για να αντιμετωπίσετε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε εντατική καθημερινή θεραπεία για δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των επισκέψεων. Στη συνέχεια, πρέπει να πάτε στη σάουνα μία φορά την εβδομάδα. Αυτό χρησιμεύει ως προφύλαξη και βοηθά στη διατήρηση των καλών αποτελεσμάτων υγείας που έχουν ήδη επιτευχθεί. Φυσικά, είναι καλύτερο να συνδυάσετε μια επίσκεψη στη σπηλιά του αλατιού με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Πιθανοί κίνδυνοι και παρενέργειες

Σε αντίθεση με τα βιομηχανικά άλατα, τα άλατα στο σπήλαιο αλατιού είναι φυσικά. Εξαιτίας αυτού, είναι επίσης υγιείς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ασθένειες για τις οποίες θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τη σπηλιά αλατιού. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακών προβλημάτων, διαταραχών του θυρεοειδούς. Η αποτελεσματικότητα των θεραπειών κατά της φυματίωσης ή των όγκων θα μπορούσε ενδεχομένως να μειωθεί με τακτικές επισκέψεις.

Ο ουρανός καλυμμένος με αστέρια είναι ένα συχνά επιλεγμένο θέμα για το εσωτερικό της αλατοσπηλιάς

Ιδέες σχεδιασμού αλατιού γκρότο για υγιεινή ζωή

Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τη θετική επίδραση των σπηλαίων αλατιού?

Διεξάγονται πολλές μελέτες, αλλά η θετική επίδραση των σπηλαίων αλατιού είναι ακόμα επιστημονική όχι ξεκάθαρο αποδεδειγμένος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις για τη χρήση του. Το γεγονός ότι οι σπηλιές αλατιού κερδίζουν δημοτικότητα πολύ γρήγορα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πείθονται για τις θετικές τους επιπτώσεις είναι πιθανώς επίσης σημαντική απόδειξη της θετικής τους επίδρασης.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι για τις θετικές επιδράσεις των σπηλαίων αλατιού

Λαμπτήρες αλατισμένου γκρότο με ιδέες για αλάτι

Οι σπηλιές με αλάτι είναι ένα καλό μέρος για έναν απόγευμα

Γκρότο αλατιού - όμορφος φωτισμός - υπέροχες ιδέες

Οι άνετες ξαπλώστρες στη σπηλιά αλατιού είναι το απόλυτο must για χαλάρωση 

Γκρότο αλατιού - υπέροχος εσωτερικός σχεδιασμός - υπέροχες ιδέες

Ένα τέτοιο δωμάτιο είναι επίσης κατάλληλο για πρακτικές γιόγκα 

Αλάτι grotto yoga στο δωμάτιο - υπέροχες ιδέες

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα επίπλωσης για σπηλιές αλατιού

Υπέροχο δωμάτιο με ξαπλώστρες αλάτι σπήλαιο