Αν νομίζετε ότι η αποτοξίνωση σώματος είναι ένας σύγχρονος όρος, τότε κάνετε λάθος. Όχι, αλλά μιλάμε πολύ πιο συχνά στην εποχή μας. Στις πολύ ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες προσπαθούμε συνεχώς να αποφύγουμε πολλές οργανικές τοξίνες του περιβάλλοντος και βαρέα μέταλλα και να απαλλάξουμε το σώμα από αυτές. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι η βάση για μια ευτυχισμένη και μακρά ζωή. Επιπλέον, οι γνώσεις μας για τις μεθόδους αποτοξίνωσης είναι τώρα πολύ πιο πλούσιες από ό, τι πριν από αιώνες και αυτό μας βοηθά να εντάξουμε συνειδητά φαρμακευτικά φυτά και βότανα για αποτοξίνωση στην καθημερινή μας διατροφή. Η συντακτική ομάδα μας θέλει επίσης να συμβάλει ελάχιστα στη ροή πληροφοριών, γι ‘αυτό και συχνά αναφέρουμε υγιή μέσα αποτοξίνωσης. Αυτό το ονομάζουμε, με λίγα λόγια, φυσικό φάρμακο που μεγαλώνει στο κατώφλι. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τρία βότανα που θα απαλλάξουν το σώμα σας από τοξίνες και βαρέα μέταλλα. Μείνετε συντονισμένοι!

 «Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακο το φαγητό σας» – Ιπποκράτης της Κω, πατέρας της σύγχρονης ιατρικής

Βότανα για Detox Milk Thistle Medicine από τη φύση

Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για «επιβλαβή» τρόφιμα, επειδή καταναλώνουμε πολυάριθμες οργανικές τοξίνες του περιβάλλοντος κάθε μέρα όταν καταναλώνουμε κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται στο σώμα. Από αυτή την άποψη, η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ποσότητα κάθε τοξίνης ποικίλλει με διαφορετικές δίαιτες.

Ορισμένα τρόφιμα, φαρμακευτικά φυτά και βότανα υποστηρίζουν την ικανότητα του οργανισμού να αντέχει στο εξωτερικό στρες. Για το λόγο αυτό θέλουμε να ασχοληθούμε ξανά με το θέμα της φυσικής αποτοξίνωσης. Έχουμε επιλέξει μόνο τρία βότανα για αποτοξίνωση που απομακρύνουν αργά αλλά με ασφάλεια τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα από το σώμα. Σύμφωνα με τη βοτανική ιατρική, αυτά είναι επίσης σημαντικά συστατικά στις θεραπείες αποτοξίνωσης. Αφενός, μπορούν να εμπλουτιστούν με φαγητό ή να καταναλωθούν ως τσάι. Τα βότανα για αποτοξίνωση μπορούν επίσης να προστεθούν σε πράσινα smoothies. Αυτά έχουν αποτοξινωτικό, καθαριστικό και επουλωτικό αποτέλεσμα ταυτόχρονα. Εδώ είναι τα τρία αγαπημένα μας μεταξύ των βοτάνων για αποτοξίνωση.

Ο κόλιανδρος είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο στις θεραπείες αποτοξίνωσης.

Βότανα για αποτοξίνωση Φυσικές θεραπείες για θεραπεία αποτοξίνωσης

  • Βότανα για αποτοξίνωση: κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος είναι ένα γνωστό φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται κυρίως στη μεξικάνικη και μεσογειακή κουζίνα. Όλα τα μέρη αυτού του φαρμακευτικού φυτού είναι βρώσιμα, αλλά τα φύλλα και οι σπόροι του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται συνήθως στο μαγείρεμα. Σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, οι δραστικές ουσίες που περιέχονται στον κόλιανδρο μπορούν να απομακρύνουν τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα από το ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φαρμακευτικό βότανο χρησιμοποιείται στη θεραπεία αποτοξίνωσης. Έχει μεγάλη σημασία στην επούλωση φορτίων αμαλγάματος. Η θεραπευτική δύναμη του κόλιανδρου αποδόθηκε πρόσφατα στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από το σώμα, ειδικά του υδραργύρου που κυκλοφορεί στον εγκέφαλο. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι ο κόλιανδρος είναι μόνο ένα βοήθημα στην ιατρική θεραπεία.

 Όλα τα μέρη του φυτού κόλιανδρου είναι βρώσιμα.

Βότανα για Detox Coriander όλα τα μέρη του φυτού μπορούν να καταναλωθούν

Το φαρμακευτικό φυτό είναι γνωστό και χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα. Ο κόλιανδρος καλλιεργήθηκε στην Αίγυπτο, την Κίνα και την Ινδία, αλλά το γενικό του όνομα coriandrum είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κόλιανδρος ήταν ευρέως διαδεδομένος στην Ευρώπη από τον πρώιμο Μεσαίωνα, δημοφιλώς ονομάζεται κινέζικος μαϊντανός, και είναι επίσης γνωστός ως άνηθος ζουζούνιας, άνηθος βρώμας ή σβόλοι γάμου. Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης της Κω, πατέρας της ιατρικής, περιέγραψε τον κόλιανδρο ως φυτικό φάρμακο. Ο Καρλομάγνος (742-814) εκτίμησε επίσης το θεραπευτικό του άρωμα και διέταξε την καλλιέργεια του φαρμακευτικού βοτάνου σε αυτή τη χώρα.

 Οι καρποί περιέχουν θεραπευτικό αιθέριο έλαιο.

Βότανα για αποτοξίνωση Αιθέριο έλαιο φρούτων για αποτοξίνωση σώματος

Η θεραπευτική δύναμη του πράσινου βοτάνου προέρχεται κυρίως από το αιθέριο έλαιο που περιέχεται στους ώριμους καρπούς κόλιανδρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν διογκωτικό, αντισπασμωδικό και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα. Τα πράσινα μέρη του φυτού κόλιανδρου έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά που μοιάζει με σφάλμα. Αυτά έχουν αποτοξινωτικό αποτέλεσμα σε περίπτωση μέθης με βαρέα μέταλλα και φορτία αμαλγάματος στα δόντια.

 Ο κόλιανδρος αποτοξινώνει φυσικά το σώμα.

Βότανα για Detox Κορίανδρος για φυσική αποτοξίνωση σώματος

Στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι κόλιανδρου με τους καρπούς του φαρμακευτικού φυτού. Για παράδειγμα, 1 κουταλάκι του γλυκού πλήρως αποξηραμένα φρούτα ζεματίζεται σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αφήστε το τσάι να βράσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια φιλτράρετε και πιείτε άγλυκο 3 φορές την ημέρα μετά από κάθε γεύμα. Το βάμμα των φρέσκων φύλλων κόλιανδρου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, για τρίψιμο για ρευματισμούς και πονοκεφάλους. Εσωτερικά, μόνο μερικές σταγόνες από αυτό μπορούν να αραιωθούν σε λίγο νερό πριν το φαγητό. Η αποτοξινωτική του δράση είναι αξεπέραστη.

 Γνωρίστε τη θεραπευτική δύναμη του γαϊδουράγκαθου?

Herbs for Detox Medicinal Herb Milk Thistle

  • Αποτοξίνωση με το γαϊδουράγκαθο

Οι ιδιότητες αποτοξίνωσης του γαϊδουράγκαθου είναι ίσως λιγότερο γνωστές. Το φαρμακευτικό φυτό προάγει την αναγέννηση του ήπατος, το οποίο καταστρέφεται από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ ή φάρμακα κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας. Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα εξαιρετικό, αλλά μόνο υποστηρικτικό φαρμακευτικό φυτό σε αυτή την αποτοξίνωση. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι το γαϊδουράγκαθο έχει ευεργετική επίδραση στο συκώτι, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού νέων ηπατικών κυττάρων. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να βρείτε πολλά έτοιμα παρασκευάσματα που περιέχουν αυτό το φαρμακευτικό βότανο στο φαρμακείο.

 Ετοιμάστε τσάι αποτοξίνωσης στο σπίτι!

Βότανα για αποτοξίνωση σπόρων γαϊδουράγκαθου γάλακτος για την παρασκευή αποτοξινωτικού τσαγιού

Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να πιει ως τσάι στο σπίτι. Συνιστάται να αλέσετε πρώτα τους σπόρους του γαϊδουράγκαθου σε ένα γουδί, στη συνέχεια να τους ρίξετε βραστό νερό και να τους αφήσετε να βράσουν για 10 λεπτά. Το τσάι πίνεται τρεις φορές την ημέρα, ένα φλιτζάνι το καθένα 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Οι σπόροι του φαρμακευτικού φυτού μπορούν επίσης να κλαπούν, περίπου 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

 Τα πράσινα φύλλα της μέντας έχουν φρέσκο ​​άρωμα.

Βότανα για αποτοξίνωση πράσινων φύλλων φρέσκο ​​άρωμα μέντας

  • Φαρμακευτικά βότανα για αποτοξίνωση: μέντα

Ο δυόσμος είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που φροντίζεται εύκολα και αναπτύσσεται υπέροχα έξω στον κήπο ή στην κατσαρόλα με βότανα στην κουζίνα. Το όνομα Μένθα προέρχεται από έναν αρχαίο ελληνικό μύθο της αγάπης και της ζήλιας. Η οικογένεια της μέντας περιλαμβάνει σήμερα μέντα, μαροκινό δυόσμο nana, μέντα περγαμόντου, τοπική δυόσμο, δυόσμο νερού, κατινάδα και δυόσμο. Το αρωματικό φυτό χρησιμοποιείται ευρέως, κυρίως χρησιμοποιείται για προβλήματα στο στομάχι, επειδή η αποτοξινωτική του δράση είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Επιπλέον, το αδιαμφισβήτητο άρωμά τους βρίσκεται πλέον στην οδοντόκρεμα και στις τσίχλες. Πράσινα, φρέσκα φύλλα μέντας διακοσμούν το mojito και μπορούν να γίνουν αισθητά ως συστατικό σε λικέρ σοκολάτας ή μέντας. Το τσάι μέντας είναι δημοφιλές για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αποτοξίνωσης και το ευχάριστο άρωμά του.

 Μέντα για ευεξία στο στομάχι και κατά των πονοκεφάλων

Βότανα για Detox Mint Wellbeing στο στομάχι και το κεφάλι

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της μέντας βασίζονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. Αυτό περιλαμβάνει πρώτα την μενθόλη και το φυτό περιέχει επίσης φλαβονοειδή, τανίνες και πικρές ουσίες. Ωστόσο, η αναλογία τους στις μεμονωμένες ποικιλίες μέντας είναι διαφορετική. Για το λόγο αυτό, η μέντα είναι σημαντικό συστατικό σε διάφορα αναψυκτικά και αποτοξινωτικά smoothies. Το αιθέριο έλαιο μέντας χρησιμοποιείται ευρέως, συμπεριλαμβανομένης της αρωματοθεραπείας. Το φρέσκο ​​άρωμά του ενισχύει τον εγκέφαλο και προάγει την καθαρή σκέψη. Είναι τέλειο στη λάμπα αρωμάτων στα γραφεία και τις αίθουσες συνεδριάσεων, επειδή το φρέσκο ​​άρωμα βοηθά στην κακή συγκέντρωση, την πνευματική κόπωση και την κακή μνήμη.

Το αδιαμφισβήτητο άρωμα μέντας αναζωογονεί το μυαλό.

Βότανα για αποτοξίνωση πράσινων φύλλων φρέσκο ​​άρωμα μέντας

Το αιθέριο έλαιο μέντας έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στο κρυολόγημα και τη γρίπη. Έχει επίσης ενισχυτική και αναγεννητική επίδραση στο ήπαρ. Στο στοματικό διάλυμα ή στην οδοντόκρεμα οδηγεί σε δροσερή αναπνοή και υγιή βλεννογόνο του στόματος. Η μέντα είναι επίσης πολύ δημοφιλής στα καλλυντικά. Καθαρίζει και αποτοξινώνει, γι ‘αυτό το φαρμακευτικό φυτό χρησιμοποιείται κυρίως κατά του κουρασμένου και ατελειωμένου δέρματος.

Το συνημμένο βίντεο δείχνει πώς να προετοιμάσετε το περίφημο μαροκινό τσάι μέντας.

Τώρα έχετε αρκετές πληροφορίες και μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια βότανα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αποτοξίνωση. Η συμβουλή μας είναι: Είναι καλύτερο να λάβετε συμβουλές από το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με βότανα! Έτσι, μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι κάνετε το καλύτερο για την υγεία σας!

Ο κόλιανδρος είναι αναμφίβολα ένα από τα βότανα για την αποτοξίνωση.

Βότανα για το Detox Coriander Leaves Medicine from the Garden

 Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά βότανα στη φύση που είναι ελάχιστα γνωστά.

Βότανα για Detox Milk γαϊδουράγκαθο ελάχιστα γνωστό φαρμακευτικό βότανο

 Αρωματικό τσάι για ξεκάθαρες σκέψεις στο κεφάλι σας.

Βότανα για Detox Mint αρωματικό τσάι για καθαρές σκέψεις

 Αξιοποιήστε τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων για αποτοξίνωση!

Βότανα για Detox Mint Green Leaves Θεραπευτική Δύναμη της Φύσης