Πτυχωτές περσίδες – η μοντέρνα διακόσμηση παραθύρων για κάθε δωμάτιο

Κουρτίνες στο παράθυρο – αυτό ήταν κάποτε! Σήμερα, άλλες μέθοδοι είναι σύγχρονες για να ομορφύνουν παράθυρα και δωμάτια, να παρέχουν ιδιωτικότητα ή να προστατεύουν από τη φωτεινότητα. Οι σύγχρονες πτυχωτές περσίδες δημιουργούν όλα αυτά, επειδή είναι ευελιξία στο πρόσωπο. Αυτή η διακόσμηση σπιτιού συνδυάζει κλασικά στοιχεία με μοντέρνα γεγονότα, επειδή το “plissée” είναι ένας όρος από την επεξεργασία υφασμάτων και προέρχεται από τη Γαλλία. Σε αυτή τη μέθοδο επεξεργασίας υφάσματος, οι πτυχώσεις δημιουργούνται τεχνητά. Αρχικά, μόνο είδη ένδυσης όπως φούστες ή γιακά εφοδιάστηκαν με πιέτες, οι οποίες φοριόντουσαν μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Μόνο τα τελευταία χρόνια αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης στη διακόσμηση του σπιτιού.

Ευτυχισμένη η μοντέρνα διακόσμηση παραθύρων για κάθε δωμάτιο

Γιατί οι πτυχωτές περσίδες είναι τόσο ευέλικτες?

Μια πτυχωτή περσίδα είναι μια πτυσσόμενη περσίδα που είναι προσαρτημένη απευθείας στο πλαίσιο του παραθύρου. Σε αντίθεση με τις κουρτίνες, το διπλωμένο ύφασμα δεν καταλαμβάνει περιττό χώρο. Επιπλέον, αυτός ο τύπος διακόσμησης παραθύρων έχει μια μοντέρνα πινελιά και δοχείο ανάλογα με την επιλεγμένη παραλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην επιχείρηση όσο και στην ιδιωτική ζωή. Εγκαθίσταται είτε απευθείας στο παράθυρο, δηλαδή μεταξύ των πλαισίων παραθύρου, έτσι ώστε η πτυχωτή περσίδα να ακουμπά στο παράθυρο. Το ύφασμα περνά πάνω από ένα σύστημα σιδηροτροχιάς που προσαρτάται σε κάθε πλευρά του παραθύρου στο πάνω και κάτω μέρος.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ συσκευής σύσφιξης στο πλαίσιο παραθύρου χωρίς διάτρηση ή στερέωση στο πλαίσιο παραθύρου με διάτρηση. Σφίγγοντας το καλώδιο, η πτυχωτή περσίδα κάθεται σταθερά και μπορεί να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε ύψος. Σε αυτήν την παραλλαγή είναι δυνατό να τραβήξετε το ύφασμα από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω. Αυτό εξασφαλίζει προστασία από το φως και την ιδιωτικότητα ταυτόχρονα.

Ένα πτυχωτό blind είναι η ιδανική διακόσμηση παραθύρων για δύσκολα σχήματα παραθύρων. Σε μοντέρνα σπίτια, εγκαθίστανται παράθυρα όλων των γεωμετρικών σχημάτων. Στρογγυλό και ημικυκλικό μπορεί να βρεθεί καθώς και το z. Β. Τρίγωνα ή τραπεζοειδή. Ωστόσο, οι ταιριαστές πτυχωτές περσίδες πρέπει να μετρηθούν και δεν είναι εύκολο να παραγγελθούν όπως τα κανονικά σχήματα.

Διακόσμηση παραθύρων σε αμέτρητες παραλλαγές

Όχι μόνο τα πολλά σχήματα στα οποία διατίθεται ένα πτυχωτό blind, αλλά πάνω απ ‘όλα η άπειρη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων καθιστούν αυτή τη διακόσμηση του σπιτιού τόσο δημοφιλή. Ως υλικό επιλέγεται είτε ένα βαμβάκι είτε ένα υλικό πολυεστέρα. Το θρυμματισμένο ή το ζακάρ είναι οπτικά εφέ που κάνουν το πτυχωτό τυφλό να φαίνεται πολύ ελκυστικό, ακόμη και σε απλά χρώματα. Αν θέλετε να είναι ιδιαίτερα κομψό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε λαμπερό σατέν ή λεγόμενο ύφασμα chintz. Αυτό δείχνει πόσο ευέλικτο μπορεί να είναι το πτυχωτό τυφλό.

Δίπλα στο Χρώματα και σχέδια το σημαντικό ερώτημα είναι πόσο διαφανές πρέπει να είναι το ύφασμα. Υπάρχουν διαφανή υφάσματα, ημιδιαφανείς και αδιαφανείς παραλλαγές. Ένα διαφανές ύφασμα επιτρέπει μια ελαφριά εμφάνιση έξω, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει από υπερβολική φωτεινότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δωμάτια όπου οι άνθρωποι εργάζονται σε μια οθόνη. Οι διαφανείς πτυχωτές περσίδες είναι ιδανικές για το σαλόνι και τα σκουρόχρωμα υφάσματα είναι κατάλληλα για τοποθέτηση στο παράθυρο του υπνοδωματίου. Οι θερμοπλισμένες περσίδες είναι κατασκευασμένες από διπλό υλικό, το οποίο κατασκευάζεται σε σχήμα κηρήθρας και έχει επομένως ρύθμιση του κλίματος.

Πηγή εικόνας: [προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου]