Ο χρωματικός σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό μέρος του συνολικού σχεδιασμού του δωματίου. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, κάθε χρώμα επηρεάζει έμμεσα το υποσυνείδητό μας, τις σκέψεις, τη δημιουργικότητα και τη διάθεσή μας. Τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν μια ήρεμη ατμόσφαιρα όπου όλοι αισθάνονται άνετα. Επιπλέον, μπορούν επίσης να έχουν νευροδιεγερτική δράση και να προωθήσουν τη δραστηριότητά μας στο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να μάθετε περισσότερα για τα χρώματα και την επίδρασή τους στο εσωτερικό. Σας αποκαλύπτουμε επίσης μερικά επαγγελματικά κόλπα για το πώς να φέρετε περισσότερο χρώμα στους τέσσερις τοίχους σας. Θα σας δείξουμε τρεις διαφορετικές μεθόδους για να απολαύσετε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό σας και να αποφύγετε την πιθανή ακαταστασία των χρωμάτων. Είναι γνωστό ότι πάρα πολλά χρώματα κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο και απωθητικό. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ακριβώς το σωστό μέγεθος και στη συνέχεια να σχεδιάσετε το χρωματικό σχέδιο στο εσωτερικό. Θα σας δείξουμε πώς αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά χρησιμοποιώντας πάνω από 20 κομψές ιδέες για μοντέρνο σχεδιασμό χρωμάτων στο σπίτι.

Ο χρωματικός συνδυασμός σε κάθε δωμάτιο έχει ασυνείδητη επίδραση στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Ιδέες για περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό

Πώς θα ένιωθες σε ένα τέτοιο δωμάτιο; Calρεμος, τεταμένος, σίγουρος ή φοβισμένος?

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό

  • Γιατί χρειάζεστε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό?

Τα μονότονα δωμάτια είναι διασκεδαστικά, μοιάζουν μονότονα και μάλιστα βαρετά. Τώρα χρειάζεστε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό για να νιώσετε άνετα και πάλι στο σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να περιοριστείτε σε ένα μόνο χρώμα στο δωμάτιο, αλλά μάλλον να επιλέξετε ένα κύριο χρώμα και ένα ή δύο δευτερεύοντα χρώματα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε μια πολύχρωμη αλλαγή στο δωμάτιο, η οποία αλλάζει το αποτέλεσμα αμέσως. Για να μην κάνετε λάθος με το σχέδιο χρώματος στο σπίτι, μπορείτε να το παίξετε με ασφάλεια, δηλαδή να χρησιμοποιήσετε τον βασικό κανόνα: κάθε χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με λευκό! Σίγουρα θα εκπλαγείτε από τα καλά αποτελέσματα!

Κάθε χρώμα μπορεί να συνδυαστεί καλά με το λευκό! Αυτός ο κανόνας χρώματος ισχύει ιδιαίτερα για την κρεβατοκάμαρα, όπου χρειάζεστε μια ήρεμη και ισορροπημένη ατμόσφαιρα.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό λευκό από το κύριο χρώμα γαλάζιο, και άλλες αποχρώσεις ήσυχο υπνοδωμάτιο

Τα θαρραλέα μυαλά μπορούν να φτάσουν βαθύτερα στο δοχείο βαφής και να επιλέξουν φωτεινούς τόνους που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Από τη μία πλευρά, αυτά είναι τέλεια ως δροσερές πινελιές στο δωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, τέτοιοι συνδυασμοί χρωμάτων είναι πάντα μοναδικοί, εκπληκτικά όμορφοι και έχουν συντριπτική επίδραση στο εσωτερικό. Χρησιμοποιώντας μερικά παραδείγματα, θέλουμε τώρα να εξηγήσουμε την επίδραση ορισμένων χρωμάτων στο εσωτερικό.

Η ηλιόλουστη τραπεζαρία είναι αρωματισμένη με ανοιχτόχρωμο ξύλο και ροζ κουρτίνες.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό της ηλιόλουστης τραπεζαρίας ανοιχτόχρωμες ροζ κουρτίνες πολύ ελκυστική ατμόσφαιρα

Φανταστείτε για ένα λεπτό την τραπεζαρία που φαίνεται παραπάνω χωρίς τις απαλές ροζ κουρτίνες; Αυτό που βλέπετε τώρα στη φαντασία σας είναι ένα μονόχρωμο δωμάτιο χωρίς καμία απολύτως ατμόσφαιρα. Αλλά αυτό μπήκε με τις κουρτίνες ροζ αλλάζει την οπτική αίσθηση. Αυτή η απαλή ροζ σκιά μας βάζει σε ρομαντική διάθεση και κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό, φιλικό και μεγαλύτερο. Εκτελέστε ψυχολόγους χρώματος μπορούν ακόμη και να μειώσουν την επιθετικότητα από αυτό το χαριτωμένο κοριτσίστικο χρώμα.

 Ο κίτρινος πίσω τοίχος της κουζίνας χρησιμεύει ως έμφαση και κάνει το δωμάτιο να φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο.

Splashback κουζίνας σε κίτρινο ως προφορά

Ως γνωστόν κίτρινος σχετίζεται κυρίως με τον ήλιο και σημαίνει ευτυχία και χαρά. Θεωρείται λαμπερό χρώμα και χρησιμοποιείται κυρίως για τονισμούς στο μοντέρνο σχεδιασμό. Για παράδειγμα, το κίτρινο μπορεί να κάνει μια θέση στο δωμάτιο με λίγο φως να φαίνεται φιλική και φωτεινή. Οι ειδικοί στο σχεδιασμό χρωμάτων ισχυρίζονται ότι το κίτρινο προάγει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητά μας.

 Το βιολετί είναι ένα μυστικιστικό χρώμα και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με το γκρι.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό μοντέρνο σαλόνι

βιολέτα σημαίνει πνευματικότητα, μυστικισμός και ψυχική ισορροπία. Ως βαφή τοίχου, έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και υποτίθεται ότι προάγει τη συγκέντρωση. Επιπλέον, λέγεται ότι η βιολέτα περιορίζει την όρεξη. Αυτό το μυστικιστικό χρώμα έχει διαφορετικές αποχρώσεις, όλες είναι μαγευτικά όμορφες. Απλά προσέξτε με τους πολύ σκούρους τόνους, γιατί μπορεί να είναι καταθλιπτικοί.

Για να αποφευχθεί η γκρίζα μονοτονία σε αυτό το σαλόνι, έχουν εισαχθεί άλλα απαλά χρώματα όπως το λευκό, το γαλάζιο, το πράσινο και η έμφαση στο κίτρινο. Αυτό το κάνει ελκυστικό και ελκυστικό.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό φωτεινό μοντέρνο σαλόνι γκρι

Γκρί είναι ένα συγκρατημένο και ουδέτερο χρώμα. Συχνά μπορεί να φανεί σε ιδέες καθαρογραφικού σχεδιασμού. Το γκρι φέρνει επίσης διαχρονική κομψότητα και έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο χρώμα τάσης στη μόδα και το σχέδιο το 2018 και το 2019. Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του γκρι ταιριάζουν καλύτερα σε μεγαλύτερα δωμάτια. Επιπλέον, το γκρι μπορεί να συνδυαστεί άριστα με έντονα χρώματα, από αυτή την άποψη με το πράσινο, το μπλε και το καφέ. Με το ροζ σχηματίζει ένα αξεπέραστο δίδυμο χρωμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο χρώμα, το καφέ είναι η πιο ζεστή απόχρωση σε ολόκληρο το φάσμα χρωμάτων.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό μικρό σαλόνι τέλειο σχέδιο τοίχου

καφέ είναι το κλασικό ζεστό χρώμα στο εσωτερικό, ακόμη και το πιο ζεστό. Φαίνεται επίσης λεπτό και διαχρονικό. Οι ανοιχτό καφέ αποχρώσεις έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα στο εσωτερικό, οι σκούρες αποχρώσεις ηρεμούν. Εάν θέλετε πραγματικά άνεση και περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό, τότε επιλέξτε το καφέ! Επιπλέον, συνδυάζεται καλά με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό άνετο σαλόνι καφέ καναπέ πολλά άλλα πολύχρωμα αξεσουάρ σπιτιού

  • Τρεις βασικοί τρόποι για να εισαγάγετε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό σας

Αφού σας δείξουμε τα πιο δημοφιλή χρώματα για κάθε μοντέρνο σχεδιασμό δωματίου, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τρεις δοκιμασμένες βασικές μεθόδους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια θα επιλέξετε. Αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε εκ των προτέρων ότι θα εισαγάγετε περισσότερο στυλ και κομψότητα στο εσωτερικό σας με τις ακόλουθες συμβουλές και ιδέες.

 Έξυπνα επιλεγμένα χρώματα και τόνους κάνουν αυτή την κουζίνα αυτό που είναι.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό της εξαιρετικά μοντέρνας κουζίνας έξυπνα επιλεγμένων τόνων χρώματος

  • Εισαγάγετε ένα πλούσιο χρώμα σε ένα ουδέτερο δωμάτιο

Ένα ουδέτερο δωμάτιο είναι ιδανικό για να φρεσκάρετε το χρώμα. Μπορεί να είναι κρεμ λευκό, λευκό χιονιού, μπεζ, καφέ, με πολύ φυσικό ξύλο, ακόμη και ανοιχτό πράσινο – όλα αυτά είναι ουδέτερα χρώματα. Ενημερώστε το δωμάτιο με οποιοδήποτε έντονο χρώμα θέλετε. Επιλέξτε μόνο δύο ή τρεις πλούσιες αποχρώσεις. Μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με πολύχρωμα έργα τέχνης, μαξιλάρια, έπιπλα, κουβέρτες, τραπεζομάντηλα, κουρτίνες, χαλιά και άλλα μικρά αντικείμενα. Οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να τζαζάρει ακριβώς έτσι και μπορείτε να πάρετε μια κομψή εμφάνιση.

 Έτσι δημιουργείτε ένα δωμάτιο με ήρεμη εμφάνιση χάρη στη σωστή επιλογή χρωμάτων.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό Σωστή επιλογή χρώματος μπεζ κίτρινο καφέ λευκό μια ήρεμη εμφάνιση της κουζίνας

 Μια έκρηξη χρωμάτων!

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό άνετο σαλόνι ηλιόλουστο προσκαλώντας πολλά χρώματα κίτρινο πράσινο ροζ μπλε λευκό μπεζ

  • Μπορείτε να αναμίξετε πολλά χρώματα όπως σας αρέσει

Εάν είχατε πολλές ανταύγειες μέσα σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να πάτε για μια παλέτα με έντονα χρώματα. Διαλέξτε διαφορετικά χρώματα και ανακατέψτε τα όλα όπως σας αρέσει! Οι εικόνες ή οι εικόνες είναι πολύ αποτελεσματικές Ιδέες για τοίχους φωτογραφιών   και πολύχρωμα έπιπλα, φωτεινά έργα τέχνης και αγαλματίδια, πολύχρωμα υφάσματα και ενδιαφέροντα αναμνηστικά. Λίγες μεταλλικές προφορές μπορούν επίσης να φρεσκάρουν την ατμόσφαιρα. Εδώ όλα αφήνονται στη φαντασία σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εμπνευσμένο και ελκυστικό χώρο.

Μοντέρνο, πρακτικό και πολύχρωμο!

Περισσότερο χρώμα στα εσωτερικά χρώματα αναμειγνύουν μοντέρνα κρεμαστά φώτα με χρυσές πινελιές τραπεζαρίας

Ανακαλύψτε τη γοητεία του μονότονου συνδυασμού χρωμάτων!

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό μονόχρωμο ναυτικό μπλε πολλές αποχρώσεις γοητεία του μονότονου συνδυασμού χρωμάτων

  • Μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα χρώμα και να παίξετε με τις διαφορετικές αποχρώσεις του

Έχετε ένα αγαπημένο χρώμα που θα θέλατε να έχετε μπροστά στα μάτια σας όλη την ώρα; Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μονόχρωμο δωμάτιο ακριβώς στο αγαπημένο σας χρώμα. Η συμβουλή μας είναι: επιλέξτε ένα χρώμα όσο το δυνατόν πιο δυνατό και συνεχίστε να παίζετε με τις αποχρώσεις του στο εσωτερικό. Δημοφιλή χρώματα για αυτή τη μέθοδο σχεδίασης είναι το ροζ, το μπλε, το πράσινο, το κίτρινο, η μουστάρδα, η σκουριά, το κόκκινο και άλλα. Η ιδέα είναι στην πραγματικότητα να σχεδιάσετε το δωμάτιο σε διαφορετικές αποχρώσεις αυτού του στερεού χρώματος, το οποίο δημιουργεί ένα εντελώς μονόχρωμο δωμάτιο. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο σχεδιασμό διαφόρων δωματίων. Θα μπορούσε να είναι μπάνιο, σαλόνι, κουζίνα ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εμπνευστείτε για εσωτερικούς χώρους διαφορετικού χρώματος! Έχετε ήδη επιλέξει τη μέθοδο σχεδιασμού χρώματος που προτιμάτε; Τώρα μάλλον γνωρίζετε καλύτερα πώς να χρησιμοποιείτε περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό, έτσι δεν είναι?

 Αν το μπλε του ωκεανού είναι το αγαπημένο σας χρώμα ….

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό, καθιστικό δίπλα στο παράθυρο εντελώς μπλε της θάλασσας σχεδιασμένο πολύ ελκυστικό

 Το ροζ είναι το κατάλληλο χρώμα για το μπάνιο και την τουαλέτα.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό Ροζ, το σωστό χρώμα για το μπάνιο και την τουαλέτα

 Μια πολύ προσωπική γωνιά στο παράθυρο σε διαφορετικές αποχρώσεις του λιλά.

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό, πολύ προσωπική γωνιά στο παράθυρο, διάφορες λιλά αποχρώσεις, πολυθρόνες, κουρτίνες

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό μοντέρνο σαλόνι κομψά έπιπλα ροζ και μοβ κυριαρχούν

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό ευρύχωρο σαλόνι πολλά χρώματα Το γκρι κυριαρχεί στις τοιχογραφίες με μπλε τόνους

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό κομψό άνετο σαλόνι γκρι και μπλε φωτιστικά εικόνα

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό πολύχρωμο σαλόνι Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν υπέροχα βλέμματα

Περισσότερο χρώμα στο εσωτερικό πολύχρωμο υπνοδωμάτιο πολλά χρώματα τρεις τοιχογραφίες πάνω από το κρεβάτι