Η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς επειδή όλοι περνάμε πολύ χρόνο εκεί μαγειρεύοντας, τρώγοντας, συζητώντας και συναναστρέφοντας τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας. Για το λόγο αυτό, δίνουμε όλη μας την προσοχή στον σχεδιασμό της κουζίνας και αναφέρουμε συνεχώς τα νέα και τις τελευταίες τάσεις σε αυτά τα δύο δωμάτια. Στον ιστότοπό μας μπορείτε να διαβάσετε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις παραδοσιακές και υπερσύγχρονες έννοιες της κουζίνας, να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και δημιουργικές ιδέες για το σχεδιασμό της κουζίνας σε στυλ χώρας, ρετρό ή βιομηχανικό στυλ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι για όλους. Σήμερα όμως θέλουμε να δούμε την κουζίνα και την τραπεζαρία από την άποψη του σχεδιασμού των χρωμάτων και να σας παρουσιάσουμε νέες αποχρώσεις που έχουν ξεπεράσει τον παραδοσιακό σχεδιασμό της κουζίνας τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κουζίνες και οι τραπεζαρίες πρέπει να είναι πολύχρωμες και πολύ ελκυστικές. Πώς να εισαγάγετε περισσότερο χρώμα και εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτά τα δωμάτια, διαβάστε αυτό το άρθρο.

 Τα έντονα χρώματα είναι επί του παρόντος πολύ σε τάση στον παραδοσιακό σχεδιασμό κουζίνας.

Πολύχρωμα όμορφα έντονα χρώματα σκούρο κόκκινο ντουλάπια καλάθι με κίτρινα δάση λουλούδια

Μην χάνετε το χρόνο σας αναλογίζοντας αν θα επιλέξετε το καθαρό λευκό ή το υπόλευκο ως το κυρίαρχο χρώμα στην κουζίνα σας. Οι λευκές κουζίνες ανήκουν στο παρελθόν. Έτσι τώρα πρέπει να είστε τολμηροί και να εισαγάγετε περισσότερο χρώμα στο σχέδιο της κουζίνας σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αρωματίσετε με μια έντονη νέα απόχρωση και να κάνετε την κουζίνα να φαίνεται πολύχρωμη, ζεστή και φιλόξενη.

Οι παρακάτω αποχρώσεις χρώματος θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό το έργο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πράσινη και μπλε παλέτα χρωμάτων θα γίνεται όλο και πιο συχνή στις κουζίνες τα επόμενα χρόνια. Αλλά άλλες αξιοσημείωτες αποχρώσεις μπορούν επίσης να κάνουν την κουζίνα και την τραπεζαρία πολύχρωμη.

Μια πολύχρωμα σχεδιασμένη κουζίνα αποπνέει αισιοδοξία και καλή διάθεση.

Τα πολύχρωμα υφάσματα δημιουργούν μια πολύχρωμη κουζίνα που εκπέμπει αισιοδοξία και καλή διάθεση

 Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να κάνουμε αυτό το δωμάτιο πολύχρωμο, τα ρετρό και έθνικ στοιχεία είναι σίγουρα ευπρόσδεκτα εδώ.

Πολύχρωμο και ελκυστικό, πολύχρωμο, ακόμη και γλυκό σε ροζ χρώμα με ρετρό και έθνικ στοιχεία

  • Διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε κάνουν την κουζίνα και την τραπεζαρία μοναδική και πολύχρωμη

Αυτό είναι τώρα κάτι εντελώς νέο. Μέχρι τώρα, το μπλε προοριζόταν κυρίως για το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και το δωμάτιο του αγοριού. Τώρα βρίσκεται επίσης σε κουζίνες και τραπεζαρίες και κόβει μια ωραία φιγούρα εκεί. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, το μπλε χρώμα συμβολίζει την αρμονία, την ηρεμία, την ικανοποίηση και το άπειρο. Για το λόγο αυτό, η χρήση τους στην κουζίνα είναι επίσης αρκετά λογική. Η μπλε παλέτα προέρχεται από τους σκούρους τόνους του μπλε δαμασκηνιού και του μπλε ναυτικού, αναμειγνύεται με λίγο σκούρο γκρι και συνεχίζεται σε γαλάζιο και μπλε σε σκόνη, που δίνουν σε κάθε κουζίνα μια νέα πινελιά.

 Πώς σας αρέσει αυτή η μοντέρνα κουζίνα σε μπλε δαμάσκηνο?

Πολύχρωμη και ελκυστική μοντέρνα κουζίνα σε μπλε δαμάσκηνο με πολύχρωμες πινελιές σε πρώτο πλάνο

Εάν πρόκειται να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, μπορείτε αναμφίβολα να επιλέξετε ανοιχτό μπλε τόνους, για παράδειγμα το κλασικό γαλάζιο ή μπλε σε σκόνη για τους τοίχους. Στη συνέχεια, φτάνετε σε ένα οπτικό βάθος που θυμίζει το άπειρο του ουρανού. Τα επόμενα δύο παραδείγματα εικόνων απεικονίζουν ακριβώς αυτήν την ιδέα.

 Το γαλάζιο φαίνεται τέλειο σε μια εξοχική κουζίνα και κάνει την ατμόσφαιρα πολύχρωμη και πολύ ελκυστική.

Πολύχρωμο εξοχικό στυλ κουζίνας ανοιχτό μπλε τοίχοι ανοιχτό ράφι κίτρινες τουλίπες

Αυτή η μοντέρνα κουζίνα έχει πολύχρωμο σχεδιασμό. Εδώ είναι ένα μίγμα χρωμάτων από απαλές αποχρώσεις όπως γκρι, μπλε σε σκόνη, λευκό, ασημί και μαύρο. Λογικά, μπορούν να συνδυαστούν καλά με τα ζεστά χρώματα του ξύλου.

Ένα πολύχρωμο μείγμα από γκρι πούδρα μπλε λευκό ασημί μαύρο ξύλο

Ωστόσο, εάν θέλετε ένα πιο κορεσμένο μπλε, τότε σας συνιστούμε να πάτε για μπλε ναυτικό. Κάνει ολόκληρη την κουζίνα ή την τραπεζαρία να φαίνεται λίγο δραματική, ακριβώς όταν συνδυάζετε αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση του μπλε με το καθαρό λευκό. Το μπλε Navy λειτουργεί υπέροχα ως χρώμα κάλυψης για το πάνω και το κάτω ντουλάπι της κουζίνας και κάνει το δωμάτιο εξαιρετικά πολύχρωμο.

 Περισσότερο χρώμα για κομψή εμφάνιση στην κουζίνα.

Πολύχρωμο και ελκυστικό μπλε ναυτικό με λευκή κομψή εμφάνιση

  • Οι πράσινοι τόνοι φέρνουν περισσότερο χρώμα στην κουζίνα και την τραπεζαρία

Οι κουζίνες όπου έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου φαίνονται ιδιαίτερα απαλές, πολύχρωμες και εντυπωσιακές. Η πράσινη παλέτα είναι πολύπλευρη, τα χρώματα κυμαίνονται από απαλό ανοιχτό πράσινο έως μέντα και πράσινο λάιμ έως μια έντονη, κορεσμένη πράσινη απόχρωση. Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου συμβολίζουν τη χαλάρωση και αντιπροσωπεύουν τη φυσική φρεσκάδα, γι ‘αυτό είναι ευπρόσδεκτοι σε κάθε κουζίνα. Βάψτε ξανά τα παλιά σας ντουλάπια κουζίνας σε μια φρέσκια απόχρωση του πράσινου και θα εκπλαγείτε από την ίδια την οπτική διαφορά. Η κουζίνα εκπέμπει φυσική φρεσκάδα χωρίς να είναι πολύχρωμη.

 Η κουζίνα του αγρότη έχει αντιγράψει το απαλό πράσινο έξω και έχει φέρει αυτή την ήρεμη απόχρωση στο εσωτερικό.

Η πολύχρωμη κουζίνα του αγρότη σε απαλό πράσινο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα

 Το παστέλ πράσινο σημαίνει καλή, χαρούμενη διάθεση.

Πολύχρωμο και ελκυστικό παστέλ πράσινο για χαρούμενη διάθεση

Σε μια σκοτεινή κουζίνα μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα δυνατό βλέμμα στο κορεσμένο πράσινο, το οποίο αλλάζει οπτικά ολόκληρη την ατμόσφαιρα.

Πολύχρωμη, σκοτεινή κουζίνα, μια έντονη ματιά σε ένα πλούσιο πράσινο τραπέζι φαγητού

  • Ασυνήθιστες προφορές σε πλούσιο κίτρινο χρώμα για μια πολύχρωμη κουζίνα

Αν θέλετε μια πολύχρωμη και κάπως ασυνήθιστη κουζίνα, επιλέξτε ηλιόλουστα χρώματα. Τα απαλά χρώματα ψαμμίτη εξακολουθούν να υπάρχουν και απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα στην κουζίνα και την τραπεζαρία, επειδή οι παστέλ αποχρώσεις τους μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με όλα τα χρώματα ξύλου. Τώρα όμως έχετε την ευκαιρία να κάνετε την κουζίνα σας ακόμη πιο δελεαστική και να τοποθετήσετε εκεί ντουλάπια κουζίνας με κίτρινο λεμόνι. Ένα τραπέζι με κίτρινο χρώμα ανανεώνει την τραπεζαρία και τονώνει την όρεξη. Όλα όσα είναι σε πλούσιο κίτρινο είναι αμέσως αντιληπτά και προσελκύουν πολλή προσοχή. Είναι αυτός ο στόχος σας όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση?

Κάντε τις κουζίνες πολύχρωμες και βασιστείτε στην οπτική αντίθεση εκεί.

Η κουζίνα είναι πολύχρωμη, κίτρινα ντουλάπια, γκρι φόντο, οπτική αντίθεση

Ένα ηλιοκίτρινο τραπέζι και λευκές πλαστικές καρέκλες αρωματίζουν το δωμάτιο.

Τραπέζι σε ηλιοκίτρινες άσπρες καρέκλες

Πολύχρωμες προφορές στο Κουζίνα βιομηχανικού στυλ.

Πολύχρωμη και ελκυστική κουζίνα σε βιομηχανικό στιλ με πολύχρωμες προφορές

Τώρα περιηγηθείτε στη συλλογή εικόνων μας και απολαύστε τα άλλα παραδείγματα που είναι πολύχρωμα και τραβούν τα βλέμματα. Οι συντάκτες ελπίζουν να απολαύσετε την προβολή!

 Μια ελαφριά σκιά μεταξύ γκρι και μπεζ, το λεγόμενο χρώμα ψαμμίτη, φαίνεται καλό σε κάθε τραπεζαρία.

Πολύχρωμο και ελκυστικό χρώμα ψαμμίτη στις περσίδες παραθύρων, πολύ άνετος σχεδιασμός δωματίου

 Το σκούρο γκρι ενισχύει τη δραματική εμφάνιση μιας παλιάς κουζίνας, η οποία εμφανίζεται σε μια νέα λάμψη.

Πολύχρωμα και ελκυστικά σκούρα γκρι ντουλάπια κουζίνας λευκά πλακάκια μετρό ξύλινο τραπέζι

 Πολύχρωμο και ελκυστικό, έστω και λίγο παιδικό – έτσι μοιάζει η κουζίνα αυτές τις μέρες.

Πολύχρωμο και ελκυστικό, ακόμη και παιδικά πολλά χρώματα στην κουζίνα

Επάνω ντουλάπια σε πράσινο λάιμ …

Οι μονάδες τοίχου με πράσινο ασβέστη δημιουργούν μια πολύχρωμη κουζίνα

 ή σε μπλε σε σκόνη ανανεώστε ολόκληρη την εμφάνιση κάθε κουζίνας.

Πολύχρωμα ντουλάπια σε μπλε πούδρα δημιουργούν μια φρέσκια εμφάνιση στην κουζίνα

 Το μπλε ταιριάζει με τον παραδοσιακό σχεδιασμό κουζίνας.

Το πολύχρωμο μπλε ταιριάζει με τον παραδοσιακό σχεδιασμό κουζίνας

Το μπλε και το ξύλο κάνουν αυτή την κουζίνα πολύχρωμη και μοναδική.

Το ναυτικό μπλε και το ξύλο δημιουργούν μια πολύχρωμη κουζίνα