εξωτικά δέντρα λίστα εξωτικών φρούτων

Λίστα εξωτικών φρούτων που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Όταν ταξιδεύουμε στον κόσμο, στρέφουμε κυρίως τα αξιοθέατα και τα σπάνια φαινόμενα που είναι κοντά μας. Μας λείπουν πολλά “μικρά πράγματα” που δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακά, αλλά απλά δεν εμφανίζονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Εξωτικά δέντρα και οι καρποί τους

εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα απαριθμούν διαφορετικά είδη

Υπάρχουν πολλά εξωτικά δέντρα και φρούτα που είναι θεϊκά νόστιμα. Αλλά πρέπει να τα απολαύσετε καλύτερα στη χώρα σας. Επειδή χάνουν μερικές από τις ιδιότητές τους λόγω της μακράς μεταφοράς. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε και να ψωνίζετε σε μια καλά ελεγμένη τοποθεσία. Διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη σύγχυση και σφάλματα αγοράς. Αυτά με τη σειρά τους θα μπορούσαν ακόμη και να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα εξωτικά ταξίδια, προετοιμαστείτε και για αυτό. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να απομνημονεύσετε τη «γεύση» αυτών των χωρών. Για πολλούς ανθρώπους, μια τέτοια εμπειρία είναι θεμελιώδης.

Πού μπορείτε να βρείτε αυτά τα εξωτικά φρούτα?

λίστα εξωτικών φρούτων εξωτικών δέντρων

Μήλο κανέλας (Annona Squamosa)

Τα εξωτικά δέντρα που φέρνουν αυτόν τον καρπό βρίσκονται στις τροπικές περιοχές της Αμερικής, του Πακιστάν, της Ινδίας και των Φιλιππίνων. Τα φρούτα μήλου κανέλας (Annona Squamosa) θυμίζουν λίγο βελανίδια από άποψη σχήματος. Η διάμετρος τους είναι περίπου 10 εκατοστά. Η γεύση είναι παρόμοια με την κρέμα αυγού με λίγο σπόρους.

Μήλο κανέλας από τις τροπικές περιοχές

annona squamosa εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Το μήλο μαμά (Mammea americana)

Το μήλο μαμά είναι ένα φρούτο που προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Ωστόσο, αυτοί οι τύποι εξωτικών δέντρων καλλιεργούνται τώρα και στη Δυτική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Η διάμετρος του καρπού είναι περίπου 20 εκατοστά. Κάθε φρούτο έχει αρκετά παχύ φλοιό. Τα περισσότερα φρούτα έχουν τέσσερις ξηρούς καρπούς μέσα. Ο καρπός είναι πολύ γλυκός και αρωματικός.

Το μήλο μαμά είναι φρούτο από τη Νότια Αμερική

Mammea americana εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

 Η διάμετρος του μήλου mammi είναι περίπου 20 cm

Τα εξωτικά δέντρα Mammea americana αγοράζουν εξωτικά φρούτα

Cherimoya (Annona Cherimola)

Τα εξωτικά δέντρα αυτού του είδους αναπτύσσονται στη Λατινική Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να βρεθούν εκεί στις ψηλές ορεινές περιοχές. Αυτά τα εξωτικά φρούτα έχουν στρογγυλό σχήμα. Η επιφάνεια μπορεί να είναι λεία. Η συνοχή είναι σαν αυτή της παχιάς κρέμας.

 Τα εξωτικά δέντρα αυτού του είδους αναπτύσσονται στη Λατινική Αμερική

annona Cherimola εξωτικά δέντρα λίστα εξωτικών φρούτων

Το Cherimoya προέρχεται από την οικογένεια των κρεμών μήλων

annona Cherimola εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Πλατωνία

Συνεχίζουμε τη λίστα με τα εξωτικά φρούτα με την Platonia (Platonia Insignis). Τα δέντρα μεγαλώνουν στις τροπικές χώρες της Βραζιλίας και της Παραγουάης. Αν αγοράζατε αυτά τα εξωτικά φρούτα, θα ήσασταν κάτι σαν πορτοκάλι σε μέγεθος. Ο χυμός που βγαίνει από αυτό έχει κιτρινωπό χρώμα.

Τα πλατάνια αναπτύσσονται στις τροπικές χώρες της Βραζιλίας και της Παραγουάης

Πλατωνία εξωτικά δέντρα λίστα εξωτικών φρούτων

Solanum Sessiliflorum ή Cocona

Το Solanum sessiliflorum ή Cocona είναι ίσως το λιγότερο γνωστό από τη λίστα εξωτικών φρούτων μας. Αναπτύσσονται σε θάμνους στη Λατινική Αμερική. Αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Οι καρποί αρχίζουν να εμφανίζονται μέσα στους πρώτους εννέα μήνες. Θα ωριμάσουν μέσα σε δύο μήνες. Περιλαμβάνουμε επίσης εικόνες αυτών των εξωτικών φρούτων εδώ. Έχουν κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Από έξω μοιάζουν με ντοματίνια. Η γεύση είναι κάτι στη μέση μεταξύ ντομάτας και λεμονιού.

Το Cocona είναι αναμφισβήτητα το λιγότερο γνωστό εξωτικό φρούτο στη λίστα μας

Solanum sessiliflorum εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Αρτοφόρα δέντρα

Αυτά τα εξωτικά δέντρα είναι διαδεδομένα στις Φιλιππίνες και τη Νοτιοανατολική Ασία. Η γεύση του φρούτου θυμίζει αυτή της μπανάνας. Όταν ωριμάσουν, έχουν απαλή και γλυκιά γεύση. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι η γεύση, όταν ψηθεί, θυμίζει πολύ ψωμί.

Εξωτικά δέντρα στις Φιλιππίνες και τη Νοτιοανατολική Ασία

Breadfruit δέντρο εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Δέντρο Lansi (Lansium domesticum)

Αυτό είναι ένα είδος φρούτου που μπορεί να βρεθεί σε όλη την Ασία. Η συνοχή του φλοιού θυμίζει υλικό από λάτεξ. Μπορεί να ξεφλουδίσει πολύ εύκολα. Υπάρχουν τέσσερα τμήματα στην καρδιά αυτού του εξωτικού φρούτου, μερικά από τα οποία είναι γεμάτα με πικρούς σπόρους. Αν το αφαιρέσετε, τα φρούτα είναι πολύ γλυκά.

 Το δέντρο lansi μπορεί να βρεθεί σε όλη την Ασία

κατάλογος εξωτικών δέντρων lansi εξωτικών φρούτων λίστα

 Εάν αφαιρέσετε τους πικρούς σπόρους, τα φρούτα είναι πολύ γλυκά

Lansiumdomesticum εξωτικά δέντρα λίστα εξωτικών φρούτων

Εξωτικά δέντρα Dacryodes (δέντρο saphu), τα οποία θα μπορούσαν να τερματίσουν την πείνα στην Αφρική

Οι επόμενες εικόνες εξωτικών φρούτων είναι σίγουρα άγνωστες στους περισσότερους ανθρώπους. Επειδή προέρχονται από ένα μέρος του κόσμου που δεν είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές σε σύγκριση με τη Λατινική Αμερική και άλλες γωνιές του κόσμου. Βρίσκονται στην τροπική Αφρική, τη βόρεια Νιγηρία και τη νότια Αγκόλα. Οι καρποί ποικίλλουν από σκούρο μπλε έως μοβ. Ονομάζονται επίσης αφρικανικά αχλάδια. Το σχήμα που δείχνουν είναι επιμηκυμένο. Το εσωτερικό του μέρος έχει ανοιχτό πράσινο χρώμα. Η αγορά ή η εύρεση αυτών των εξωτικών φρούτων είναι εύκολη σε αυτές τις περιοχές. Θα μπορούσατε επίσης να τα μεταφέρετε εύκολα σε διαφορετικές γωνιές της ηπείρου. Το 48% των συστατικών αποτελείται από αμινοξέα και λιπαρά οξέα, βιταμίνες και τριγλυκερίδια. Έχει υπολογιστεί ότι με καλή φροντίδα ένα εκτάριο φυτών μπορεί να παράγει έως και 7/8 τόνους βούτυρο. Αυτό είναι ένα από τα εξωτικά δέντρα που αντιπροσωπεύουν την ελπίδα να ξεπεραστεί η πείνα στην Αφρική.

Οι καρποί του δέντρου σαπφού ποικίλλουν από σκούρο μπλε έως μοβ

Κατάλογος εξωτικών δέντρων Dacryodes εξωτικών φρούτων

Jabuticaba, (Myrciaria caulifloria)

Από όλες τις εικόνες εξωτικών φρούτων, αυτές θα σας φαίνονται οι πιο περίεργες. Τα εξωτικά δέντρα Jabuticaba (Myrciaria caulifloria) αναπτύσσονται στη νότια Βραζιλία. Παράξενο, αστείο είναι ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν τα φρούτα. Πρώτον, εμφανίζονται πολύ μεγάλα κιτρινόλευκα φρούτα στα κλαδιά. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε φρούτα με διάμετρο 3-4 εκατοστά. Τα μοβ φρούτα έχουν στρογγυλό σχήμα. Το τμήμα της καρδιάς δείχνει μια υφή σαν ζελέ. Υπάρχουν 1-4 σπόροι εκεί. Ο καρπός είναι πολύ γλυκός. Μπορείτε να τα φάτε τραχιά. Συχνά όμως χρησιμοποιείται απευθείας για κρασί και λικέρ.

Τα εξωτικά δέντρα Jabuticaba αναπτύσσονται στη νότια Βραζιλία

Myrciaria caulifloria sessiliflorum εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Rambutan (Nephelium Lappaceum)

Αν είμαστε με εξωτικά φρούτα, ας συνεχίσουμε με rambutan (Nephelium lappaceum). Μοιάζει με τριχωτή φράουλα. 3-6 εκατοστά σε διάμετρο και οβάλ σχήμα είναι τα διακριτικά χαρακτηριστικά που θα αναγνωρίσετε και στις δύο εικόνες των φρούτων rambutan. Το μέρος της καρδιάς είναι πολύ σφιχτό και έχει γλυκιά γεύση.

Τα φρούτα Rambutan μοιάζουν με τριχωτές φράουλες

Nephelium Lappaceum εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα

Δέντρο Noni (Morinda bracteata)

Η Νοτιοανατολική Ασία και η Αυστραλία είναι οι χώρες καταγωγής αυτού του εξωτικού φρούτου. Οι καρποί αναπτύσσονται όλο το χρόνο. Όταν ωριμάσουν, έχουν πολύ έντονο άρωμα. Αλλά αξίζει τον κόπο να το αντέξετε αυτό και να κάνετε ένα χυμό από αυτό. Αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι πολύ πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι το Noni μπορεί να βρεθεί στα κύρια γεύματα πολλών λαών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι καρποί του δέντρου noni είναι πλούσιοι σε ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και ασβέστιο

Noni δέντρο εξωτικών δέντρων λίστα εξωτικών φρούτων

Δέντρο Marula (Sclerocaryabirrea)

Εάν θέλετε να αγοράσετε εξωτικά φρούτα, τότε σίγουρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά του δέντρου marula. Είναι επίσης γνωστό ως ελέφαντας. Οι μετανάστες Μπαντού στην Αφρική τρέφονται με αυτό. Μπορούν να βρεθούν παντού στις συνήθεις διαδρομές τους. Οι καρποί αυτών των εξωτικών δέντρων κιτρινίζουν. Μετά την περίοδο ωρίμανσής τους, όμως, πέφτουν στο έδαφος και αρχίζουν αμέσως τη ζύμωση. Εξαιτίας αυτού, τα μέλη αυτής της φυλής μπορούν πολύ συχνά να φαίνονται σε ελαφρώς μεθυσμένη κατάσταση.

      Το δέντρο marula είναι επίσης γνωστό ως ελέφαντας

Sclerocaryabirrea εξωτικά δέντρα εξωτικά φρούτα λίστα